Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 87 197
  • 603
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз лесно уча чужди езици. И трите езика, които владея съм ги учила по стандартния начин, без екзотика като учене под хипноза и т.н.  Simple Smile
Песните са добра идея. Също и гледането на филми без "буквички"  Laughing  Изключете си субтитрите и ще се изумите колко много нови думи ще запомните от всеки филм. Това важи най-вече за английския, тъй като количеството англоезична филмова продукция е в пъти по-голямо. Сериалът "Сексът и града" например на мен лично много ми обогати речника по отношение на сленга  Laughing
Друго, което е много полезно да се чете всякаква информация, която ни интересува на чужд език. Например книгите от тематиката, която обсъждаме тук, могат да се четат в ориганал, също и статии в интернет, новини.
Е, естествено, практика е от най-решаващо значение  Peace

х-х-х, учудена съм, че харесваш методиката на преподаване на чужди езици точно в Италия, защото аз лично не съм попадала на италианци с добър английски. А контактувам служебно с много италианци и имам впечатления. Италианският е един от езиците, които владея. Интересен факт е, че най-добрата и призната система за изучаване на италиански като чужд език е именно на българския професор Катерин Катеринов  Grinning
Вярно, скучна и тромава система, с много граматика, но който е учил по нея наистина усвоява езика граматически правилно, а не говори на инфинитив.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:08 от mijjjka

# 481
Момичета, искам да попитам - само през май месец ли може да се прави това с желанията? Не бях влизала доста време при вас и днес през деня хапнах дюнер, а той е с пилешко и сега, май няма да стане?

# 482
  • la Città Eterna
х-х-х, учудена съм, че харесваш методиката на преподаване на чужди езици точно в Италия, защото аз лично не съм попадала на италианци с добър английски. А контактувам служебно с много италианци и имам впечатления. Италианският е един от езиците, които владея. Интересен факт е, че най-добрата и призната система за изучаване на италиански като чужд език е именно на българския професор Катерин Катеринов  Grinning
Вярно, скучна и тромава система, с много граматика, но който е учил по нея наистина усвоява езика граматически правилно, а не говори на инфинитив.
Joy  Joy  Joy   Joy  Joy

Гътна ме от смях. Няма по-смешен английски от италианския му вариант. Имала съм удоволствието дори да присъствам на уроци по английски в италиански училища. Никога не съм твърдяла, че италианците могат да учат езици. Очарована съм от методиката, по която италианци преподават италиански на чужденци. Всичко останало, което се изучава в италианските училища е пълна пародия и ако дъщеря ми не беше с проблеми, по-скоро не бих я пуснала да учи в училище тук, но в момента ниското ниво ме устройва напълно. За който не е чувал как говори английски италианец (ако изобщо говори някакъв чужд език), ето един линк: http://www.youtube.com/watch?v=ZSwCXQ2KqUk&feature=related  Joy  Joy  Joy

За професор Катерин Катеринов  не съм чувала, в България имах нещастието да се мъча да уча италиански по системата Progetto Italiano и след 4 нива (за около 6 месеца) не знаех да кажа едно изречение дори, но пък граматиката я бях овладяла в съвършенство... Тук започнах буквално от нулата да уча думички....

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:44 от x-x-x

# 483
Даааааааа,има си начини и начини!Аз как се амбицирах да се науча да плета?Само не ми се смейте ,ама си струваше де. Mr. Green http://www.facebook.com/pages/Sofia-Bulgaria/Dodovata-rkavicka-d … amp;id=1608367516
Така че мисля,човек трябва да прави което му носи удоволствие.Ако ли не-няма как да се научи,нито език,нито плетка,нито друго.

# 484
  • Costa Rica
 Малко трикчета и от профито:

- за съжаление няма куик-фиксове, особено ако езикът е английски Sad Учене, учене и пак учене. Зарядно в ухото не помага - гаранция Wink Един 100 часов курс може да даде само основата, но оттам ако не седнете сами...

- определяте вашия вид памет - повечето хора имат зрителна (т.е. трябва да видят думата). Някои са слухари - аз съм от тях и се родих с появата на аудиокнигите. Любимото на даскалите писане на думи по 100 пъти е полезно само за една мъъъъъничка част от човечеството, при която доминира двигателната памет. Ако не сте от тях - не се хабете! После наблягате на такъв вид учене, който  най-ви приляга.

- най-добре се учат не отделни думи,  а цели изречения и дори текстове. Вместо да лепите списъци от думи, пишете цели изречения. Това помага и за учене на граматика. После листчетата се лепят там, където ще ги виждате подсъзнателно - над мивката/печката и в тоалетната например.

- когато видите нова дума, веднага се постарайте да я използвате в изречение. Може да започнете да си водите дневник на чужд език - не е необходимо да го вижда никой. Като изброите детайлно какво сте правили днес - ето ви едно 50% от използваемите в ежедневието неправилни английски глаголи.

- за песните и филмите вече са се изказали. Добавете и Дискавъри, ЕйЕксЕн и Виасат - но не гледайте субтитрите - изобилстват от бисИри.

- най-голямата грешка е стремежът към перфекционизъм. Братята роми се оправят с 10 думи, а сума интелигентни хора не могат да си отворят устата от страх да не им се смеят. Приемете, че в близките амнайсе години няма да можете да водите възвишени философски разговори на чуждия език и се опитайте да вкарате в активна употреба хилядата думи,  които знаете. С 1000 думи (колкото дава 1 ниво) може да се каже много. Спокойно може да се говори и само в сегашно време. Основната цел е да ни разберат, а не да ги заслепим със знания Wink И този момент ще дойде - но по-нататък.

- ако ви предложат да учите по Хедуей - бягайте далече! Най-новите системи са организирани точно по начина, който описа х-х-х - всяка дума и правило се повтарят до болка - няма начин да не се запомнят още в час. Това, разбира се, е при абсолютно- и почти-начинаещите, после става трудно!

- инвестирайте в лъскави женски списания - съчетавате полезното с приятното Laughing Може и от нета http://avaxhome.ws/magazines/fashion_lifestyle http://avaxhome.ws/magazines/for_women За поназнайващи английски са много полезни евтинките любовни романчета - писани са като за американски домакини, т.е. на суперелементарен разговорен език. Адаптирани книжки също се намират.

Тук http://avaxhome.ws/ebooks/eLearning_book/languages има много материали на различни езици.
Романи http://avaxhome.ws/ebooks/novels
Аудиокниги http://avaxhome.ws/ebooks/audiobook
Това е.

Ще правим ли магии тази вечер?
 Hug

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 19:44 от Делфина фон Ю.

# 485
  • София, под Карлсон
Аз също съм лингвист и владея три езика, които съм учила по стандартния за България начин, също като mijjjka  Simple Smile Уви, моето мнение е, че тук се набляга твърде много на граматика и прекалено малко на езика от ежедневието. Факт е, че ни учат да говорим правилно, но езикът, който говорим е някак ... остарял  Thinking Но не мога да отрека, че чужденците, с които съм разговаряла, винаги ми правят комплимент, а аз самата имам усещането, че говоря като каруцар  Embarassed
Аз лично страшно запаметявам думи от песните- така се наизустяват готови фрази, с които после лесно се борави. За мен беше много интересно да наблюдавам как синът ми проговори и забелязвам, че той прави именно това- заучава готови изрази от книжки, филми, нас и после не се колебае да ги пусне в употреба  Grinning Дори да говорим в инфинитив, важното е да говорим, само така се учи език- с практика  Wink

# 486
  • la Città Eterna
И аз имам такива впечатления от моята дъщеря. Като дойдохме в Италия, тя не беше ходила на никакви курсове и упорито саботира всякакъв мой опит да я науча поне на десетина думички италиански. След първоначалния шок, че не може да общува с никого тук, забелязах как запаметява ситуации и реплики и след това ги повтаря в аналогични ситуации съвсем на мястото. След около 2 месеца тя вече можеше да води всякакви разговори, които възрастните провеждат с децата на италиански, плюс бебешките по между децата точно по метода на папагала. И в момента говори много по-добре от мен, въпреки всичките граматики, дето съм ги чела и учила, речника й е значително по-богат от моя (щото аз далеч не всяка дума запомням и ми трябват доста повторения, докато нещо ми влезе в главата, а при нея веднъж чуто, се запечатва завинаги). В това отношение децата са наистина привилегировани.

Другото също е вярно. И за английския, и за италианския, отделни изречения ми изникват винаги в съзнанието, когато трябва да употребя по-сложна конструкция, примерно някое ужасно глаголно време. Дори и да е друг глагол, използвам наизустения модел на изречение и го заменям с нужния за момента и работи. Немския съм го позабравила, но той е родния език на баба ми и като деца само на този език ни е говорила, т.е. и там ми идват запечатани в подсъзнанието ми изречения, когато се напъвам да говоря, иначе за разбиране ми идва интуитивно, така както с нея се разбирахме. Изобщо е добре да имаш достъп до чужди езици от ранна възраст.

С две ръце гласувам за песните - там има достатъчно думи, а благодарение на мелодията и чувствата, които пораждат, няма как да бъдат забравени. И другото важно за усвояване на чужд език е четенето на книги, ама на италиански още не съм се прежалила да се мъча да чета цели книги. Английския със сигурност го научих след като преведох по принуда няколко учебника за бившия ми съпруг, за да си изкара изпитите (той езици не знае и нямаше никакво намерение да учи по онова време, а за да избута университета трябваше да прочете по някакъв начин точно тези учебници). Определено като отвориш няколко пъти речника за една и съща дума, ще се постараеш да я запомниш, за да си спестиш следващото й търсене. По филми на чужд език аз не си падам - прекалено бързо ме отегчават и спирам да слушам, започвам да си мисля други неща... В общи линии като видя началото и ми е ясен края, прекалено са разводнени, за да следя целия филм... Явно всеки човек си има своите предпочитания. Аз съм за повтаряне по много пъти на отделни фрази, писането също е малко досадна работа...

# 487
.... В това отношение децата са наистина привилегировани.....

Да, наистина- привилегировани и привилегията е, че имат по-добре развито подсъзнание в ранна детска възраст..... , затова и по-лесно учат езици.

какво направихте? Писахте ли 7 листчета? Аз както винаги м последния момент се сетих,че нямам материал newsm12 и се наложи да правя плик в последния момент  ku-ku. но няма значение- справих се- започнах правенето на плика малко преди 20 часа и в 20:06  седнах да пиша 7-те листчета smile3523. Малко по-късно, но все пак важното е, че в точния час се занимавах с вълшебствата. Пилешко не съм яла, написах си желанието, изпратих си посланието, моята работа е уредена и в кърпа вързана  newsm44 и сега мога спокойно да  smile3524. Да му мислят тия дето се отърваха  с пилешкото  smile3533 Е, не се косете   newsm09- колко ритуали има тука и вълшебства. Мине се не мине и някой намира нов ритуал за изпълнение на желания. Oha! newsm74 - запрятаме ръкави - първо организираме консултации, конференции и дискусии по въпроса и после всеки си  го прави както си иска. Важното е да повярва във вълшебството. Така,че очаквайте следващия ритуал и следващото вълшебство. newsm51

# 488
  • la Città Eterna
Аз се отказах заради кибрита - нямаме в къщи, а и не съм виждала да се продава тук, нито пък знам как да обясня какво търся в магазина  Cry

# 489
Аз се отказах заради кибрита - нямаме в къщи, а и не съм виждала да се продава тук, нито пък знам как да обясня какво търся в магазина  Cry

Що не кръсти една запалка вълшебна ? малко творчество.... въпросът не е в детейлите , а в идеята според мен и най-важното- в това да й повярваш. Grinning

# 490
  • Universe
Що не кръсти една запалка вълшебна ? малко творчество.... въпросът не е в детейлите , а в идеята според мен и най-важното- в това да й повярваш. Grinning

Точно това направих аз - сложих й самозалепящо  лисче с надпис "вълшебна" и една руна нарисувах за подсилване на въздействието  Hug

darena,  Heart Eyes специално за теб, филми с Лариса Ренар - http://rutracker.org/forum/tracker.php

Лариса Ренар - Круг женской силы [2008 г., Практики и медитации, DVDRip]
Лариса Ренар. Открывая новую себя [2010 г., Психология, медитации, DVDRip]

Hug  За почитателите на  трансърфинга Peace

Трансерфинг. Изнанка реальности. Живые уроки ВадимаЗеланда (2009)  - http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2494409

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 00:48 от lenny_pld

# 491
"Хората са ангели с едно крило.Ако искаме да полетим трябва да  се прегърнем силно." Hug Лека нощ,мили феи! babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 492
Аааауууу, колко много сте изписали... HugУсещам голям прилив на енергия тука   Flutter Laughing  Отивам да ви чета... Sunglasses

bouquet  bouquet  bouquet

# 493
  • Tам през Атлантическия океан
БЛАГОДАРЯ  ВИ  Hug

То се е видяло че ще проговарям/уча езика на местна почва  Mr. Green
Помогнахте ми , сега поне след курсовете няма де се чуствам като идИот  Crazy като излизам от тях все едно нищо ново не научавам     Mr. Green

Цитат на: Делфина фон Ю.

- ако ви предложат да учите по Хедуей - бягайте далече!

Mr. Green тамън на това съм

“Една есенна утрин, когато вятърът беше отвял през нощта всичките листа от дърветата и сега се опитваше да отвее и клоните им, Пух и Прасчо седяха на Местенцето за Мислене и се чудеха какво да правят.

- Това, което мисля - каза Пух, - е: мисля да отидем в Къта на Пух да видим Ийори, защото може би вятърът е отвял къщата му и може би той ще пожелае да му я построим отново.

- Аз пък мисля - каза Прасчо, - мисля да отидем да видим Кристофър Робин, само че той сега няма да е у дома си. Значи не можем да го видим.

- Хайде да отидем да видим всички - каза Пух. - Защото, когато си ходил няколко мили по вятъра и влезеш неочаквано в някой дом и ти кажат: “Здрасти, Пух, тъкмо навреме си дошъл за малка кльопачка”, и ти си дошъл - това аз наричам Приятелски Ден.

Прасчо мислеше, че трябва да имат Причина, за да обходят всички, например Търсене на Малчо или Организиране на Експедиция. Ако Пух може да измисли нещо…

Пух можа:

- Ще отидем, защото е Четвъртък - каза той, - и ще пожелаем на всеки Много Щастлив Четвъртък. Хайде, Прасчо.”

Hug Щастлив  петък прекрасни дами   bouquet

# 494
За момент помислих,че сме четвъртък! Crazy Щастлив Петък на всички! newsm51

Ето моя сутрешен поздрав,изпратиха ми го  и бързам да споделя  Hug
http://video.mail.ru/mail/val.ric/_myvideo/41.html

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 07:37 от raliko

Общи условия

Активация на акаунт