Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 214
  • 204
  •   1
Отговори
# 165
Ок, стана ясно, че всички в тази тема са изключително праведни.
Обаче монетата се обръща. За всички ни.
Дано спите спокойни, доволни, че са екстрадирали едно бременно момиче, просто щото такъв бил закона.
А, и щото на някоя кифла арменеца й приличал на ром.

България е правов рай, а всички нейни граждани спазват стриктно буквата на закона. Затова сме на такъв хал.
Гротескно лицемерие. Confused

# 166
  • Някъде там край морето
Да, аз спазвам законите и за мен факта, че друг ги заобикаля, не ме оправдава и аз да го правя. И ако се окажа някой ден бременна в друга държава без право да пребиваване, ще се срамувам да се показвам наляво и надясно и да искам за мен да се правят невъзможни неща.

# 167
  • София
О, Смарти, само не се опитвай да пускаш въдицата с чувството за вина! Не, не, няма да стане!  Naughty Много е плоско и не хваща! няма нужда от такова театралничене и преиграване на тема съвест и справедливост!

Да, спя спокойно ,защото нито имам заслуга за това, което двамата млади и техните родители са надробили, нито имам задължението да им оправям бакиите! Да си имаме уважението, възрастни хора са, имат родители, да си сърбат попарата! Аз лично не виждама никаква несправедливост, защото никой зорлем не ги е вкарал в тази каша. за мен няма значение дали са арменци, американци или занзибарци!

# 168
Те медиите си гледат както искат,факт е,че любовната история е тясно обвързана с документите и статута,трябва да запишат детето,да сключат брак евентуално,да работят и т.н.И вметката,че Давид няма Арменски паспорт ,за да отиде и да се узакони в Миграция и да плаща въпросните такси.Аз съм на мнение ,че той си е Българин след 18 години тук,това че е роден в Армения не го прави Арменец,националноста е едно,гражданството друго ,можеш да имаш и няколко гражданства може и да си лице без гражданство..И това че се гледа от отправна точка,да се дава бг гражданство на  образовани емигранти,както прочетох тук,това не е така.Сърби и македонци за да могат да пътуват тук и там заляха тук с молби за гражданство ,никога не са живяли ту,не плащат тук данъци ,просто им трябва ...Кой ги знае какви са в техните страни

Офффф, ....... нали затова казах, законите са закони, трябва да се спазват, неможе да вземе български паспорт, може да вземе арменски паспорт и с този паспорт като влезе в България, тогава може да кандидатства с молба за българско гражданство, както и всичките сърби, македонци и пр. си имат паспорти от техните си страни, и кандидатстват с тези си паспорти с молби за гражданство в България. Ами, неможем да станем по-велики от Папата и това е-Закона си е Закон/гаден, мръсен, хубав, приятен/-това е. Hug

# 169
Ми Давид,не е нужно да отиде до Армения ,за да си вади документи има посолство,консулство,нали това им е работата,чудя се как ще напусне границата да отиде там с пасаван ли?Значи щом искат да кара казарма да му дадат паспорт да види ,къде пише че е техен гражданин а после и дълга който му налагат..Иначе няма как да стане .

И от мойте познати незнам за химна ,но не знаят кой е неговия автор ,не си мислете че като сме родени в България  е кой знае какво,тичаме по Европа и ни ползват за най-мръсната работа.Един човек може да е роден В Туркменистан,след като знае български,учил е в българско училище,живее 20 години в България спокойно може да се определи като Българин в това няма нищо лошо,даже трябва да ни радва.Нашите роми се водят Българи а джомолят на техния си език,не могат да четат и да пишат- същото се отнася и за не малка част от другото малцинство,така че закона е едно,а в действителност друго..Идват тук гласуват ,там плащат данъци и са и българи и турци според зависи

# 170
  • На земята, която е всъщност звезда.
Автомивка, а защо Давид не си е уредил документите, преди да тръгне да създава семейство и да се събира с момичето? И не ми казвай, че тя случайно е забременяла, защото това хич не е сигурно.

# 171
Ау ,какъв позор е да забременееш Joy
Толкова посредственост събрана в една тема.
Когато пуснаха Вальо топлото-нямаше закони.
Когато не вкараха оня мазен руснак Стависки в затвора-пак нямаше закони.
Сега тук-има закони.
Последно,има или няма закони?
Жалка история.
Да не говорим,че бг документи,много лесно се раздават на всякакви съмнителни човечета...

# 172
  • София
Някой от вас помни ли историята на музиканта Васко Василев с неговата военна служба? М?

# 173
  • Някъде там край морето
Аз бих се радвала Аревик да роди и отгледа детето си в България, щом това е желанието й. Но при положение, че няма правно основание за това, какво се очаква да направят четящите и пишещите в тази тема?

# 174
Нуца, ами дай да премахнем всички закони, нали така и така не се спазват, а и няма да затрудняваме нелегалните емигранти. Проблемът на  Аревик и Давид ще се реши на минутата. И личните документи да премахнем, те са просто една ненужна условност. newsm78

# 175
  • София
А знаете ли, че в България може да ти случи така, че да се родиш от смесен брак, майка ти да е българка, родителите ти да изберат за теб българско гражданство, ти на 16 да извадиш първия си паспорт, да завършиш висше, да си офицер от армията /имаш военна книжка/ и един ден да се окаже, че не си български гражданин и, че трябва да си предадеш документите и, че трабва да кандидатстваш за българско гражданство, да платиш едни пари и да чакаш година и половина? В България е пълно с недомислици, бюрократични грешки и прочие простотии и някои просто стават тяхна жертва.

# 176
Вселена ,мислиш ли,че ако беше толкова лесно да си извади документи,просто да се нареди на опашката ,до сега нямаше да има паспорт.Явно не е толкова лесно при него и има обстоятелства ,които възпрепятстват,това да се случи.А това,че момичето е забременяло,едва ли са се заблудили и нарочно е станало,никой не е толкова наивен да си мисли,че с една бременност,ще му извадят документи и той го знае много добре ,след като 18 години не са му извадили....та сега ли ...
Моя въпрос по -скоро тук е след като е нелегално и в Монтана заинтересованите органи са го знаели,защо толкова време кажи речи четвърт век ,не са го депортирали или пък не са му казали как да се узакони,явно закона него не го предвижда ,такива случаи като него имам в предвид.Както вече казах живота е толкова пъстър и шарен  че и най-добрия закон не може да предвиди ситуации и възможности...

# 177
Нуца, ами дай да премахнем всички закони...
Съжалявам,другарко,но просто няма как да премахнеш несъществуващо по смисъла си нещо.

# 178
А знаете ли, че в България може да ти случи така, че да се родиш от смесен брак, майка ти да е българка, родителите ти да изберат за теб българско гражданство, ти на 16 да извадиш първия си паспорт, да завършиш висше, да си офицер от армията /имаш военна книжка/ и един ден да се окаже, че не си български гражданин и, че трябва да си предадеш документите и, че трабва да кандидатстваш за българско гражданство, да платиш едни пари и да чакаш година и половина? В България е пълно с недомислици, бюрократични грешки и прочие простотии и някои просто стават тяхна жертва.

Сигурно е възможно, затова да се заплитаме в правни въпроси, дето и от една буква в Закона, може да се извърти всичко, просто не сме ние хората, които могат да ги вършат тези неща.

# 179
Другарко Нуца, след това обръщение, не мисля, че можеш да ми кажеш нещо, което да има смисъл.

Автомивка, факт е, че родителите му толкова години не са потърсили медиите, нали? Сега изведнъж се сетила Мара...
А че животът е шарен, не споря. Но много повече съчувствам на бежанците, които са преследвани в държавите си и са принудени да живеят в Бусманци.

Общи условия

Активация на акаунт