Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 242
  • 204
  •   1
Отговори
# 150
  • На земята, която е всъщност звезда.

В тази история има моменти, които са като съшити с бели конци, и ако някои иска да съчувстваме на семейството, трябва да е така любезен да ги обясни. Не може при всеки неудобен въпрос нещата да се извъртат. Не трябва да се дава зелена светлина на всяка манипулация, защото те стават все повече и повече. Ето, вчера се появи и случаят с "намерената" в дом Пламена. Naughty

Аз вече писах, но никой не ми отговори: на колко години се получава паспорт/лична карта за пръв път в Армения? На Давид са му отказали на 14 год., на толкова ли отслужват военна служба там? И ако не, той потърсил ли си е правата /тук или в Армения/, или просто му е било удобно да живее тук нелегално и да не учи? Момичето, в кой месец е бременно /подало е първата си молба през октомври 2009г.? Защото това поражда въпроса, има ли вероятност тази бременност да е съвсем целенасочена?
Имам чувството, че някои хора просто търсят повод да се сборят с бюрокрацията, независимо дали са прави или не.

# 151
Ще ги изгоним,тяхната сметка! :2gunfire #2gunfire #2gunfire:Бременни,небременни,измамници долни,Дьржавата ни искат да преметнат!!! #Cussing outТо така ако ставаше ехеееей,тук закони има и се спазват!Ще ги натирим като мрьсни кучета и...ще цьфнем и вьржем и ще докажем,че никой не може да си играе,целенасочено да мами !
Ние сме строги, но справедливи,компромиси няма, защото сме безгрешни!
Вьн! Да са мислили,престьпници ниедни!!! Rage Rage #Sniper

Хора,вие сериозно ли?! Деца нямате ли?Роднини или познати,които са опитвали по всякакьв начин да отидат /или останат в чужбина? Дори само капка сьчувствие,ако не можете да помогнете някак.Какво на вас лично ви пречат тези хора?Ще ви вземат жилищата, работата,вьздуха,който дишате?И като изгонят момичето,ще се решат ли проблемите затлачили страната?
Шокира ме високомерната госпожа,която не толкова отдавна тьрсеше сьчувствие в чужбинска тема за  несретния си живот в чужбина,а сега раздава справедливост от Франция.

Гнусно е, дами и господа, предците ви ще се обьрнат в гробовете си-друго ако не,но в Бьлгароя винаги е имало милост кьм слабия! no

# 152
Гнусно е, дами и господа, предците ви ще се обьрнат в гробовете си-друго ако не,но в Бьлгароя винаги е имало милост кьм слабия! no

Хиляда пъти се повтори в темата, че няма нужда от излишна патетика  Naughty
Дали помагаш на нещастното бременно момиче с

newsm78

Колкото до предците ми - конкретно моите предци са се борили, живяли са и са умирали за това, България да е независима страна със свои ЗАКОНИ. Ако за теб тази дума няма значение, язък за твоите предци, които не са те научили да я уважаваш.

# 153

Shocked
Моля?

# 154

България да е независима страна със свои ЗАКОНИ.
Да е,ама не е.

# 155
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ще ги изгоним,тяхната сметка! :2gunfire #2gunfire #2gunfire:Бременни,небременни,измамници долни,Дьржавата ни искат да преметнат!!! #Cussing outТо така ако ставаше ехеееей,тук закони има и се спазват!Ще ги натирим като мрьсни кучета и...ще цьфнем и вьржем и ще докажем,че никой не може да си играе,целенасочено да мами !

Хора,вие сериозно ли?! Деца нямате ли?Роднини или познати,които са опитвали по всякакьв начин да отидат /или останат в чужбина? Дори само капка сьчувствие,ако не можете да помогнете някак.Какво на вас лично ви пречат тези хора?Ще ви вземат жилищата, работата,вьздуха,който дишате?И като изгонят момичето,ще се решат ли проблемите затлачили страната?
Шокира ме високомерната госпожа,която не толкова отдавна тьрсеше сьчувствие в чужбинска тема за  несретния си живот в чужбина,а сега раздава справедливост от Франция.

Гнусно е, дами и господа, предците ви ще се обьрнат в гробовете си-друго ако не, но в Бьлгароя винаги е имало милост кьм слабия! no

С какво си се напушила? newsm78

# 156

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 157
. Прочетох информацията от нета и сьщото семейство през 2001 са протестирали срещу таксата от 1000 лв, която е била изискване кьм всеки, който придобие българско гражданство. Явно не става вьпрос за случайно семейство. Сьщо така не разбирам защо са постъпили така неблагоразумно да поканят момичето, с цел да остане, без да са проучили всички възможности и рискове, при условие че Давид няма гражданство. Явно са разчитали че пак ще могат да вдигнат шум ако нещата не се уредят, което на практика се получава.
Миличка да искам да корегирам изказването ти...понеже гледам,че не си запозната със законите.Семейството не е платило 1000лв за Българско гражданство,това е такса еднократна която се заплаща от тези които получават статут на постоянно пребиваващ чужденец на страна извън съюза!!!Това съвсем не е гражданство ,остава си чужднец но си плаща за да живее тук и както в семейството са 4-ма трябва да платят 4000 лв,а преди да получат постоянно им се дава временно в зависимост от възможностите-6 месеца 200лв за година 500лв,отделно са визите ,отделно преводи,легализации,нотариални заверки, такси за молби ,само картата на чужденец в момента струва 48лв.И като се калкулира сумата която се изисква за едно лице излиза доста доста скъпо,това че живее тук и държавата му разрешава Hug

# 158
  • София
Добре, и така да е! Всеки си избира и преценява дали е способен да плати или не! Всяка държава гледа да привлече по-заможни, по-образовани и изобщо по-перспективни емигранти. Къде направо, къде косвено, това е прокарано в законите на всички развити държави. Ако трябва, ще плащат! ще кажете, че не е честно, ама какво да правим, животът не е честен, особено що се отнася до емиграцията. И тук няма никакво значение дали имаме познати нелегални емигранти и дали ние сме били такива. Що за криворазбрана солидарност? Като със ЗДП и Наказателния кодекс - като някой убие човек на пътя, все се чуват гласове от вида "дайте да не правим много тежки присъди, че на всеки може да се случи да прегази и убие някого на пътя".

Вече изобщо не разбирам каква е тезата на защитниците. Тази сутрин попаднах на адвоката на Давид по ББТ. Тя (адвокатката) говори за правен вакуум, а не за несправедливост. Обаче журналистката се изрази с думите "ние сме на страната на любовната история". Та, това какво ви говори? Конкретната медия, а нищо чудно и останалите, гледат на казуса не като на правен, неясен и др, а като на една проста любовна история! А вие тук сте седнали да разтягате големите локуми за правата, справедливостта и живота!

# 159
Ма то точно това си е. Една любовна история. Невъзможна, обаче Laughing
Аз имам какво да кажа по въпроса за страните, които искат да привлекат образовани емигранти и т.н....ма ще си замълча.
Щото в главата ми веднага изниква въпроса какви са хилядите турци-строителни работници, както и арабите от Сирия, Либия и други арабски страни.
Те идват тук, или за да работят, или за да получат гражданство по този начин. И далеч не са върха на образованото население.
Да не говорим, че много от чужденците, получили образование тук, си заминават по живо, по здраво.
Тук не става дума просто за емигранти, Андариел. Става дума за момче, което се възприема за български гражданин..
Не е много сложно.
Смени позициите с българин, влюбен в рускиня.
Сякаш тогава нямаше да са толкова резки изказванията "против" любовната история Wink

# 160
Ами те затова са закони, може и да не са приятни за повечето от нас, но трябва да се спазват. Ако всеки сам си изгражда някакъв закон, удобен само за него си, Човечеството трябва да се върне в Праисторическото си минало. А Любовта си е .......любов, нея въобще неможем да я облечем в законова дреха.

# 161
Именно де. А уж любовта била по-силна от всичко.
Ще видим как ще се развие този казус.
Като екстрадират бременното момиче, може би, само може би, всички НИЕ- българите, ще спазваме повечко законите, които така нравствено налагаме на другите Peace

# 162
  • Някъде там край морето
Става дума за момче, което се възприема за български гражданин..
Да си се възприема като какъвто си иска. Само че пред закона той не е български гражданин.
Нещата в живота не винаги са такива, каквито ни се иска и много често е извън възможностите ни да ги променим. Лош или добър - законът си е закон и той трябва да се спазва. Една любов не е причина да се променя закон.

# 163
Те медиите си гледат както искат,факт е,че любовната история е тясно обвързана с документите и статута,трябва да запишат детето,да сключат брак евентуално,да работят и т.н.И вметката,че Давид няма Арменски паспорт ,за да отиде и да се узакони в Миграция и да плаща въпросните такси.Аз съм на мнение ,че той си е Българин след 18 години тук,това че е роден в Армения не го прави Арменец,националноста е едно,гражданството друго ,можеш да имаш и няколко гражданства може и да си лице без гражданство..И това че се гледа от отправна точка,да се дава бг гражданство на  образовани емигранти,както прочетох тук,това не е така.Сърби и македонци за да могат да пътуват тук и там заляха тук с молби за гражданство ,никога не са живяли ту,не плащат тук данъци ,просто им трябва ...Кой ги знае какви са в техните страни

# 164
  • София
Аз винаги съм "за" спазването на законите!
Това момче е ясно, че се възприема за български гражданин! И аз да бях на негово място, щях да кажа същото, че и насън щях да пея химна! Ами, какво като екстрадират момичето? Да не би да я пращат в пустинята без храна и вода? То си отива при майка си и баща си. А таткото, ако държи да е с детето си, явно ще трябва да преглътне хапа и да си извади документи в Армения и да влезе в казармата.

Няма смисъл да завъртаме темата отначало. Любовта си е любов, големи емоции, големи страсти, ама законът си казва тежката дума. Слушах внимателно какво говореше адвокатката. Определено не наблягаше на любовната история, а на правните проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт