Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 201
  • 204
  •   1
Отговори
# 75
# 76
а аз се чудя нещо друго. Ако Армения е страна с патриархални традиции, как родителите на Аревик са я пуснали да замине при човек, който те никога не са виждали. Дали не са се надявали че тя ще си остане в Бьлгария. Има доста неясни моменти и може би не всичко се казва. Не са ми много ясни законите, но ако има нарушение на човешките права, защо не се обърнат кьм някоя международна организация за защита на правата. Сещам се за амнести интернешьнал, вьпреки че те май бяха за защита на хора по време на война. Сьщо нищо не прочетох за родителите и, те кьде са в момента и имат ли намерение да идватв Бьлгария.

Имам позната, която по сьщия начин поддържаше врьзка по Интернет с мьж, който живее в Норвегия без установен граждански статут. Нещата бяха сериозни, дори тя искаше да ходи до там и родителите се бяха навили да я придружат, но никога нямаше да я оставят да замине сама. След известно време те се вразумиха и се отказаха да заминава и всичко приключи по живо, по здраво.

# 77
Искам да поясня кое е незаконното в действията на България.

Аревик е със статут на търсеща закрила според Закона за убежището и бежанците.  Съгласно този закон търсещите закрила не са нелегални имигранти и не могат да бъдат имиграционно задържани. Освен това Европейската конвенция за правата на човека, която България е ратифицирала през 1992 г., определя имиграционното задържане като законно само ако спрямо лицето се предприемат активни и добросъвестни действия по депортиране. А Аревик в момента не я депортират, просто си я държат там, неясно защо и докога.  Само в най-банановите републики е законно да държиш човек затворен ей така, щото ти скимнало.

Ако това се случваше с български гражданин някъде по света, щяхме да ревем и да плюем, да бойкотираме въпросната държава и т.н.
Извинявай, не е заяждане, престо не разбрах.
От какво точно търси закрила и с какво е застрашено съществуването и в Армения?

# 78
  • София
А той чукча е читател,ама също е и напъвач по смисъла на "нищо,че аз не съм добре...нека всички да не са добре"

Глупости на търкалета! Има си адвокати и международни организации за тази работа! Ама, най-лесно е да се търсят медиите, пък белким някой реши да свърши работата, че да не се охарчват и за адвокат!

Същото важи и относно това дали е задържана законно или незаконно. Вече Крисимами писа - има си организации, които могат да се намесят и да проучат нещата. Защо досега не са се обърнали към тях? А може би, все пак нещата не са толкова сърцераздирателни и противозаконни от страна на държавата, колкото ни си описват медиите?

И, вярно, какво застрашително и заплашително има в Армения? Кажете, че да разберем за какво става въпрос! От какво търси закрила? За Давид разбрахме - не иска да ходи в казарма. Той е ясен.

# 79
По информация на някои арменци, дошли в България през 90-те години, дори в момента икономическото положение в Армения не е розово.
Живее се доста трудно.
Кой знае дали родителите на момичето не са я пратили със заръката да се омъжи. Един вид, опитали са се да я "спасят".
И на мен ми е малко странна ситуацията.
Много ми е болно обаче как бързо отсъждаме- защо дошла при непознат, ма как така забременяла...Хора сме, на всеки може да се случи. И друг път съм казвала- не бива да се казва "никога".

От правна гледна точка вероятно нещата са предрешени.

# 80
  • София
И какво като не са розови нещата? За да се иска закрила, значи трябва да има политически причини - гражданска война, хуманитарна криза, политическо преследване... Тук се обръща внимание само на емоциите, а всъщност важни са правните подробности.

# 81
Това е ясно де. Емоциите са позволени на едни, на други не, това също стана кристално ясно. Laughing

# 82
Дипломатическият посланник на Армения е поискал да бъде заменено задържането и с подписка.
На 30 дирекция Миграция е щяла да вземе решение. Взела ли е?
http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1122650-p … sluchaya-qarevikq

# 83

Глупости на търкалета! Има си адвокати и международни организации за тази работа! Ама, най-лесно е да се търсят медиите...
Да се смее ли човек,пази Боже ли да каже...
Ами то и ти имаш полиция в държавата,ама нейсе.
Ти съдник по глупостите ли си,щото ти е доста криво мерилото.
Не е нормално,хора,камо ли па бременни в недобро здраве,да се затварят при тези условия.
Толкоз.

# 84
  • София
Нуца
Прекаляваш в това изживяване! Хайде, нЕма нужда да се правиш на Майка Тереза! Ако искаш се смей, ако искаш се кръсти, каквото щеш прави! Ето, задействани са правните канали по случая, какво искаш още? Дружно тук да се вайкаме и да ревем? Ами, толкова като си загрижена, отивай на свиждане на Аревик всеки ден, носи й домашни сладки и други продукти, може и лекарства! Ама, само не се прави на много благородна на уютничко вкъщи пред компа!

# 85
Нуца
Прекаляваш в това изживяване! Хайде, нЕма нужда да се правиш на Майка Тереза! Ако искаш се смей, ако искаш се кръсти, каквото щеш прави! Ето, задействани са правните канали по случая, какво искаш още? Дружно тук да се вайкаме и да ревем? Ами, толкова като си загрижена, отивай на свиждане на Аревик всеки ден, носи й домашни сладки и други продукти, може и лекарства! Ама, само не се прави на много благородна на уютничко вкъщи пред компа!
Joy Joy Joy Joy
На момичето не трябва никой да му ходи на свиждане,защото то няма място там.
За съжаление албанското е мен е много малко.
Твърде многото ти удивителни и въпросителни говорят...срещни се със специалист,щото злобата изяжда и излъчващия  индивид.

# 86

Глупости на търкалета! Има си адвокати и международни организации за тази работа! Ама, най-лесно е да се търсят медиите...
Да се смее ли човек,пази Боже ли да каже...
Ами то и ти имаш полиция в държавата,ама нейсе.
Ти съдник по глупостите ли си,щото ти е доста криво мерилото.
Не е нормално,хора,камо ли па бременни в недобро здраве,да се затварят при тези условия.
Толкоз.

Защо рещи, че е в недобро здраве, заради няколкочасовата гладна стачке ли+
Цитат
„Полагаме всички грижи за нея и нейното състояние. Предоставили сме й самостоятелна стая. Лично аз съм разпоредил през целия ден тя да бъде на свободен режим. Храната в дома не е лоша", увери директорът на дома. Аревик е била в режим на гладна стачка за няколко часа.
Родителите й не знаят.

# 87
  • София
Ооо, любимото ми! Разбира се, злобата! И удивителните! Интересно, възклицанията как с какъв препинателен знак се обозначават? Или някой е пропуснал часовете по литература за въпросителните изречения? След малко ще е черното мастило (сигурно съм депресирана)! Я, най-добре да се използват само точки! Те са безлични, равни, незабележими.

Защо да не му отидеш на свиждане? Нали много си загрижена? Аз ако бях на твое място бих отишла. Или благородство, благородство, ама я си стой на топличко пред монитора!

# 88
 Защо рещи, че е в недобро здраве, заради няколкочасовата гладна стачке ли+

Бременност,квалифицирана като "тежка" не предполага добро здраве.
Подозирам,че информациите ни се припокриват,осен ако не си надзирател в Бусманци?

# 89

Толкоз.

Една камара бременни в България живеят при подобни  и по-лоши условия. Живеят по забравени от бога коптори, без вода, канал и възможност за лекарска помощ. Същите тези неуки и нещастни жени раждат нещастници, които нямат избор. Какво се вторачихте в това момиче, решило по своя воля да рискува и да остане в една чужда държава и нежелаещо да се върне при близките си в Армения. Тя има избор и възможност да реши какво да прави с живота си.
Имам чувството, че чакате да видите някоя драма в новините и да започнете да се вайкате.

.

Общи условия

Активация на акаунт