Ако Аревик беше планина или куче......

• 12 195
  • 204
  •   1
Отговори
# 60
А чудесно,откога чакам някой от Франция да се включи.
Я кажи,знаеш ли Париж в какви сгради настаняваше в началото на  деведесетте години,нашите бежанци с неуреден статут?

# 61
  • Paris, France
А чудесно,откога чакам някой от Франция да се включи.
Я кажи,знаеш ли Париж в какви сгради настаняваше в началото на  деведесетте години,нашите бежанци с неуреден статут?

Имам бегла представа. Аз тогава живеех в Англия, но често идвах тук и точно тогава промениха закона, така че много хора се озоваха буквално на улицата. Аз тогава не познавах българи тук, но имах много познати от други държави в процес на разглеждане на молба за политическо убежище или получили отказ (нелегални). Тук не разделят тези хора по националности. Настаняват ги, ако има място, за известно време в "приемни центрове" и им дават малка парична помощ след което, ако им откажат, става лошо. От 92г, когато се намалиха сумите за тези центрове, много новодошли бяха оставени буквално на улицата и не можеха да преживеят до решаването на статута им.

# 62
Така,тези с палатките из Булонския,имаха ли рестрикт да напуснат страната?
Ти погледна ли снимките от местото,където е настанено бременното момиче?

# 63
  • Paris, France
Така,тези с палатките из Булонския,имаха ли рестрикт да напуснат страната?
Ти погледна ли снимките от местото,където е настанено бременното момиче?

Не, нямаха рестрикт. За да бъде възпрян чужд гражданин да напусне Франция (ако, разбира се има документ, позволяващ му да мине границата) трябва разрешение от съдия. Погледнах снимките, да. Тя, доколкото разбирам, може да си отиде в Армения ако изяви желание.

# 64
Въпросът за рестрикта нямаше отношение с Аревик.
Смятам,че си ме разбрала.
И като погледна снимките кво видя?
Видя ли същото,което преди 20 г си видяла във временните в Париж?
В момента,в който си намеря снимките от там(ако успея)с удоволствие ще ги публикувам тук.
Бай дъ уей,не,че нещо ,ама позволяваха и да се работи по няколко часа при определени условия...

# 65
  • Paris, France
Въпросът за рестрикта нямаше отношение с Аревик.
Смятам,че си ме разбрала.
И като погледна снимките кво видя?
Видя ли същото,което преди 20 г си видяла във временните в Париж?
В момента,в който си намеря снимките от там(ако успея)с удоволствие ще ги публикувам тук.
Бай дъ уей,не,че нещо ,ама позволяваха и да се работи по няколко часа при определени условия.

Не, не те разбрах. Моля, пиши направо какво имаш предвид! Аз у временни никога не съм ходила и не зная как са живяли. Не познавам и добре законите за бежанците във Франция, защото не ме касаят и не съм се сблъсквала лично с тях. Не питай старо, ами патило, нали знаеш Laughing! За мене ще бъде удоволствие да видя снимките. Не ме разбирай погрешно! Не искам да кажа, че в България животът е лек за чужденците и с голямо огорчение признавам, че ние там ги третираме много по-зле, отколкото те нас навън, че човешките им права са потъпкани, условията са мизерни итн. Просто избраният за илюстрация случай не е в полза на чужденците Peace

# 66
Днао да намеря снимките Simple Smile
Все пак са от преди 20 г,но изглеждаше така,както и сега на нас би ни се видяло луксозно.
В крайна сметка мисълта ми беше,че не е нормално едно бременно момиче,да бъде поставено в такива условия.
Така умишлено се създава опасност за нея и нероденото дете.
Имаме претенции за правова и европейска държава...

# 67
  • София
Нуца,
Такъв е стандартът на държавата ни, това се предлага на емигрантите! Много хора, български граждани, живеещи в БГ живеят дори в по-лоши условия от Аревик, ама никой не се е юрнал да им предлага нещо, защото се създава опасност за нероденте, че и родените им деца.
Изобщо, не я разбирам тази истерия, тази сапунка. Не е станало кой знае какво странно нещо, нито нечувано и невиждано. Аревик е имала акъл да си просрочи престоя, пък после се жалва. Ама, била бременна! И какво да направим, да променим законите специално за нея? Ако не беше една телевизия, дето пак пуска сълзливи истории, хич нямаше и да се разбере!

# 68
Така,добре съгласна съм,но...забравяте,че това е чужд гражданин.
Ако нещо,недай боже се случи с нея на наша територия и по наша вина.
Държавата ,като има такъв стандарт,да не пропуска никой да пребивава тук,само да преминават....
Нещата не са съвсем безцветни!

# 69
  • Някъде там край морето
Аз предлагам на всяка, която забременее на територията на Бг, да й се дава постоянно пребиваване. Иначе ще се зарием от сълзливи теми "Ако М`бонго от Занзибар беше българска кучка..." Да решим проблема кардинално.

Подкрепям. Peace
Извинявайте, обаче не ми се вижда нормално да дойдеш в непозната държава, при момче без редовни документи, което не си виждала, за един месец да забременееш и после да искаш да обърнат света за да ти решат проблема, който сама си си създала.
Ако пък чак толкова много са се обичали, да са си решили проблемите с пребиваването и гражданството и т.н. и тогава да създават семейство. Така поне правят нормалните хора.

# 70
  • София
Чакай малко, какво да се салучи? Като тръгне да ражда, осигурена-неосигурена, пак в болницата ще роди! Ако нещо й се влоши здравето какво, там няма хора да кажат и да повикат линейка ли? Хайде, моля ти се, това да не е някаква специална жена, че да й треперим повече, отколкото на всяка друга? А да не би другите държави много да са се завайкали какво става с нелегалните? Нито ги обгрижват специално, нито им треперят! Ама, храната не й харесвала! И какво да направим, от ресторат ли да й поръчваме?  Още повече, че не виждам какво може да се направи. Очаква се Президентът да подпише специален указ специално за нея ли, и специално Давид да получи гражданство ли? Да,бе!

# 71
Точно защото в България има закони и те трябва да се спазват съществува този опит да се помогне на тази двойка, ама Чукча не читател... Аревик е задържана противозаконно. Държането на хора в условията на Бусманци е нарушение на много закони.

Всякак държава, която държи хора в такива условия, търпи ако не съдебни дела по конвенции за правата на човека и прочие, то поне жестока критика.

# 72
А той чукча е читател,ама също е и напъвач по смисъла на "нищо,че аз не съм добре...нека всички да не са добре"

# 73
Искам да поясня кое е незаконното в действията на България.

Аревик е със статут на търсеща закрила според Закона за убежището и бежанците.  Съгласно този закон търсещите закрила не са нелегални имигранти и не могат да бъдат имиграционно задържани. Освен това Европейската конвенция за правата на човека, която България е ратифицирала през 1992 г., определя имиграционното задържане като законно само ако спрямо лицето се предприемат активни и добросъвестни действия по депортиране. А Аревик в момента не я депортират, просто си я държат там, неясно защо и докога.  Само в най-банановите републики е законно да държиш човек затворен ей така, щото ти скимнало.

Ако това се случваше с български гражданин някъде по света, щяхме да ревем и да плюем, да бойкотираме въпросната държава и т.н.

# 74
  • София
Аревик няма ли си родители в Армения?
След като времето на престоя и тук е изтекло къде са родителите, не се ли интересуват от дъщеря си? Все си мисля, че ако са свестни трябва да си я приберат, да си износи бременността и да бъде с близките си. Ако не се вълнуват - явно целта им е да остане тук. Явно това е било замислено още при идването. Не са чак такива пуритани арменците, и там имат жени с деца и без мъже, не са ги убили с камъни.

Общи условия

Активация на акаунт