Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 434
  • 347
  •   1
Отговори
# 150
  • София
poliville , мерси за отговора. Наистина не ги разбирам тия работи... Embarassed

Дребния и каката заспаха- време е и аз да се отправям към леглото. Blush

# 151
Здавейте, днес бяхме на пробно теглене и кърмене. Като чета вашите бебчета как наддават и малко съм притеснена. Ние сме качили 500гр за 17 дена, изсука 70мл кърма. Докторката каза- Е може и по 100 да яде,ама е добре. И сега изобщо нищо не разбрах. Според вас малко ли и е това количество и как ви се струва дали добре наддаваме или и с това изоставаме Rolling Eyes
Некво ми е криво сега. Много ми е мързеливо бебето. Изобщо неще да суче и от шише я мързи даже Cry Правя всичко възможно да я събуждам,но тяпак заспива. Дори я преобличам по средата на храненията за да я разбудя. Ох..... аиде и аз да ходя да дремна малко.
Целувки на всички и стискам палци на очакващите майки

# 152
  • Пловдив
Бумеранг, Змейковица имам едно въпросче към вас и аз да открия сезона на въпросите Simple Smile Значи преди седмица някъде тоест в петък, когато Денис направи един месец бяхме на преглед при педиатърката, каза че Денис е наддал само 500 гр, роден е 2 480 и сега беше 3 кг. При условие че го храня от 8 до 10 пъти на ден и си сучеше добре според мен, тъх като го държах по 40 50 мин на гърдата(хранех го само от едната и на другото хранене му давах другата) и тогава плюеше зърното, наакани памперси 3 4 на денонощие и достаттъчно напишкани мисля, не плачеше след ядене но някой път си будуваше по 4 5 часа слетобед.Та педиатърката ме извика на следващото хранене за да ме наблюдават, мериха го преди по време и след това, оказа се че след 10 мин на едната гърда беше изсукал 30 мл, след още 10 на следващата още 30 мин, оказа се недостатъчно за неговата възраст. Казаха ми че явно ми свършва кърмата и бебето трябва да суче по 15 20 мин за да си набави по 100 120 мл, а не 40 50 мин както Денис, бодуването му го оттдадоха на глада и сега го храня 10 мин на едната 10 на другата и после му давам 40 мл АМ. Отначало си помислих че проблема че не е наддал достатъчно е че е роден месец преди термина, но ми казаха че нищо общо нямало това...Незнам , посъветвайтеме вие, неискам да му давам това АМ а явно не му стига кърмата...Сега от днес започнах да пия един чай лактогонен та да видим ...Благодаря ви предварително

Разбирам, че е роден 2480, а колко е изписан - бебетата претърпяват загуба на тегло в първите дни след раждането и вероятно сте изписани по-малко от 2480 г. от болницата  Peace Наддаването за месеца се отчита от най-ниското достигнато тегло - възможно е това да не е теглото от изписването. За пръв път ли се теглите при педиатърката ви - твърде възможно е да има разлика в кантара от болницата и този на педиатърката ви - понякога дават отклонения със няколкостотин грама  Peace
       Ако ви е възможно, изтеглете се пак след 1 седмица на същия кантар, за да се проследи седмичното наддаване - то е много по-показателно от пробното кърмене  Peace Пробното кърмене най-често не може да бъде показателно, тъй като бебетата като всички хора не се хранят с едно и също количество храна на всяко ядене
       На пробното кърмене влияят и други предпоставки -  майката е под напрежение, че детето е нова обстановка и че всичко вътре е различно, цветове, миризми, гласове, затова не е чудно, че пробните кърмения обикновено не могат да дадат очакваните резултати.

Ето една статия за наддаването на бебетата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325 - все пак се вписвате в средните норми  Peace
         По-важно е как изглежда бебчо и какво произвежда в пампите - това, което описваш сато брой на хранения , пампи и т.н. ми звучи чудесно  Peace

Предното мляко, което се придвижва по гърдата и се съхранява зад ареолата и зърното е по-бедно на мазнини, то обикновено засища жаждата на бебето.За да може да достигне и до задното, по-гъсто и калорично мляко, бебето трябва да положи усилия и да издърпа следващите порции мляко. Ако се дава мляко 10 минути от едната гърда и 10 от другата, то ще получава предимно предно мляко, богато на лактоза и ако се храни предимно така, би могло да доведе дори и до колики. Досегашната ви схема на хранене е много добра и мисля, че сте се справяли чудесно.

Ако смяташ, че е възможно бихте могли да изтеглите бебето утре и отново след седмица, така би могла да проследиш наддаването за седмица по препоръките на педиатъра и отново другата седмица, по начина по който си хранила бебето до сега  bouquet  bouquet  

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 16:49 от змейковица

# 153
Здравейте!   bouquet
Нашият малчуган е наддал 2 кг и 6 см само от кърма! А майка му се чуди дали му стига кърмата и пие лактогонен чай всеки ден.  Crazy
Ивеета, доста ме успокои, че и вие се движите така с прирастта, че то и твърде много май пак не е добре. Уж педиатърката каза, че е ОК, щом е само на кърма.
Лошата новина, че при Ники пъпките преминават в грапави участъци и вероятно е от кравешкия белтък в моята храна. Педиатърката ме инструктира да не ям нищо млечно - мляко, кашкавал, масло, сирене, банани, ракообразни, мед, шоколад (Sad) и т.н. алергени.  ooooh! Кофти, ама какво да се прави, ще го преживея, само и само бебончо да се избави от пъпките.  Praynig
Змейковица, много ли е 2 кг наддаване от кърмене? Можеш ли да ме насочиш къде да прочета за преминаване на кравешкия белтък в майчината кърма, за диетата на майката при такъв случай, за проявите /обрива/ при бебето?

# 154
Благодаря ти Змейковица донякъде ме успокои, бях се постреснала малко, ами значи изписаха го 2420 и беше теглен в болницата, за 1 път го мерихме при педиатърката, сега ме вика на контролен преглед след 2 седмици, да го видим дали е наддал. Само не разбрах едно твоят съвет е да се върна на краненето от една гърда или да продължа да давам от 2те и после АМ? Благодаря ти много  Hug Hug

# 155
  • гр.София
Здравейте,ей това недоспиването било гадна работа.Но пък за сметка на това имаме една красива принцеса.

Утре сме на ваксина и на консултация пък ще видим колко сме натдали.

ВИЛИ-НИК,не се притеснявай и Мила е качила 600гр.за 20дни .Лекарката каза че е нормално даже е супер и това което съм чела също съвпада с нейното мнение. Peace

ИВЕЕТА,и аз имах същия проблем с моя син.Просто кожичката му отпред беше по тясна.Минахме без операция с много манаипулации.
Между другото на моя мъж му е отрязана кожичката /по мед. причини/и е много по хигиенично и приятно за други неща.Дахе съжалявам че не съм го направила това със сина ми вместо да се мъчим.

ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИИИИИИИИИИИИИИИИ Two Hearts

# 156
Вили, да знаеш, че сама си създаваш главоболия. Наддаването на твоят бебо е точно в златната среда, нито прекалено малко, нито прекалено много. Виж статията, която Змейковица е дала за наддаването, там за средно наддаване на седмица е дадено 170гр., значи вие наддавате, дори повече от средното. Явно се справяте много добре и си продължавайте като досега, ако бебка е по-сънлива, до към вторият месец и това ще отмине и тогава ще ти е още по-лесно.

Змейковица, ако може и аз да попитам нещо, на брат ми бебето е на 6 дни и понеже не им потръгнаха нещата в на
чалото с кърменето сега дохранват с изцедена кърма и  малко АМ. Аз ги посъветвах дохранването да е с лъжичка, засега се справят добре, но не знам откъде са се сетили, че така бебето гълтало доста въздух и това можело да доведе до колики, аз им казах, че за пръв път чувам такова нещо, но реших и с вас да се консултирам.

# 157
Мили мами имам един проблем,всъщност не знам дали аз сама не си го правя на проблем,но се притеснявам доста.Става въпрос за кърменето.Кърмя дъщеричката си уж на поискване,а тя сама си направи рвжим на около2,5-3 часа,а даже вечер не се събужда и след последното хранене си спи до 5-6 сутринта.След това като я нахраня пак спи,но от обяд че чак до къпането вечер непрекъснато мрънка и явно през деня не и стига кърмата.Ние сме на 15 дни и трябва да изсуква по 100мл.Пробвам с помпа да видя колко количество ще излезе и само преди обяд мога да ги докарам 100мл и то от двете гърди,след обед само 4омл.Много ме притеснява факта че само сутрин имам достатъчно кърма.Какво да правя  Sad  Вие които кърмите усещате ли как слиза млякото,защото аз такова усещане не съм имала никога,гърдите са ми меки и нямам никакво напрежение,а с всеки който говоря за това ми казва,че се усеща слизането на млякото,има напрежение в гърдите,а аз нищо такова не усещам.Дали не произвеждам достатъчно кърма?а памперсите ни са винаги мокри и имаме по не 2-3 наакани.Чудя се как да си увелича кърмата и изобщо дали има нужда?

# 158
Змейковица, благодаря ти за отговора!  bouquet Урината си е безцветна предполагам, защото не виждам оцветяване на напишканите памперси! Компресия на гърдата се опитвам да прилагам от преди две семици може би, но тя пак се дърпа и реве. Мисля, че просто се уморява като трябва да се мъчи да суче по-силно за задното мляко. Дано да отмине този период и да укрепне вече. Различни пози на кърмене ще пробвам тези дни, като си останем на спокойствие двете!
Въпреки всичко днес на консултацията мисля, че отчетохме добри резултати: вече е 4кг и 53см, т.е. 1.200кг. отгоре и 5 см. Предвид мъките с кърменето явно все пак успява да се понахрани. И ваксината сравнително добре я понесе.
deni1971, недоспиването е ужасно нещо и дано скоро да можеш да наваксаш!
vili_nik, сигурна съм, че сте изживели голям ужас при падането на бебето. Hug И аз треперих два часа след първото падане на Сашко и голям рев му ударих, а той беше на 4м. вече. След това още няколко пъти пада, но първия път е най-страшен!
Марги, а защо реши вече да й махаш нощното хранене? Дано да се регулират скоро нещата при вас! Peace
anni2002, сигурна съм, че всичко ще е наред с очичките на нашето талисманче!
Моята бебонка се сдоби с някакъв обрив и по-гърба и се чудя от какво е: претопляне, козметика, омекотител...Според лекарката е от козметиката, но аз ползвам олиото на Sebamed и си мисля, че не трябва да създава проблеми!
Да ви е спокойна вечерта! Hug

# 159
Здравейте, днес бяхме на консултация и сме порастнали 4,5 см и 800 гр за един месец. newsm44

tini-mini - какво представляват тези грапави участъци че и ние имаме някакви корички по лицето.

# 160
tini-mini - какво представляват тези грапави участъци че и ние имаме някакви корички по лицето.
Ами първо бяха пъпки с бял връх и червено около тях /както описват бебешкото акне, но явно не е/. С времето не минаха, а белите връхчета се махнаха и остана зачервен грапав участък и корички, вкл. и по ушичките, а вече слиза и към вратлето.  Confused Не знам как по-точно да го опиша, дано при вас не е същото.  Peace
Показаха ми как да правя масаж и гимнастика /за когато мине обрива/ и да го оставям за по 10 минути по корем преди всяко хранене. Много жално ми стана като му натисна пишлето и почти го разрани.  Sad

# 161
mama.radi и cveti_ss – стискам палци всичко да мине бързо, леко и безболезнено. С вас сме момичета – скоро всичко ще свърши.

Гале нормално е по рядко да се отчтитаме, все пак вече имаме други „господари” на нашето време и внимание. Аз също от няколко дни не си доспивам и нямах време за форума няколко дена. Но това е положението, сега децата са важни. Днес съм малко по добре.  А за разходките и аз нямам търпение, трябва да се организираме стига климата да го позволи. Може да спретнем нещо другата седмица. И при мен махането на конците болеше но после поне ми олекна страшнооо много. Радвам се че и ти си по добре вече!!! Да цункаш малкия от нас.

irina*  ти си мама герой, как се справяш с две малки деца незнам. Аз със Дони трудно се справям, а не си представям с две какво щеше да е?! А за хитрото, хитри са. И Дони ни прави номера и си иска неговото. Денем иска да спи в стаята в която има хора, в леглото си не иска. Някой път като го сложим на дивана при нас в хола все пак мърка и иска да го слагаме на нечий стомах. И като го сложим върху някого може да спи с часове.....абе страшен характер. Представям си какво ни чака с тези овенчета като пораснат още.....
За наддаването добре сте се справили, браво! А за разходките скоро ще се присъединяваме към вас..... Поздрави и целувки на Вальо и Ради от нас.

Glorybg мила да ви е честита месечинката на Алекс. Да ви расте здравичък, игрив, весел и послушен! Много да ви радва! Целувки и на вас.

Аххххххх нямам търпение вече да спретнем една разходчица.....

# 162
Петра, така както описваш нещата при вас всичко е повече от добре и притесненията ти са напълно излишни. Обикновенно бебето може да изсуче много повече от това, което изцеждаш, а и тези количества, които казваш, че изцеждаш са  повече от добри. От друга страна е  нормално следобяд и вечер гърдите да са малко по празни, но това може да се компенсира с по често сучене на бебето и не е проблем. Това, че не усещаш слизането на млякото и нямаш напрежение в гърдите, не трябва да те притеснява, щом напишканите и нааканите памперси са достатъчно.

# 163
Привет,
честито на всички с бебчета вече, а на очакващите-стискам палци!
Аз доста време на съм писала, но с двамата юнаци и вируса, който изкарахме всички (включително и бебоче), ми оставаше време само да ви чета. С две болни дечица е доста неприятно.
Иначе бяхме на първата консултация преди няколко дена, качил е 1300 гр и  съм доволна. Тук минават и на невролог първия месец, похвали ми детенцето, похвали и мен, та останах доволна и от нея Laughing. Каза-никакви работещи телевизори покрай детето и в 21 в леглото.
tini-mini аз по препоръка на педиатърката го слагам по корем, на твърдо, преди всяко хранене вече половин месец. Според нея така по-лесно излизали газовете. В началото беше много смешен в борбата със собствената си глава, но сега е доста заякнал и я държи без проблем без да забива нос в повивалника. Доста съм очудена, че въобще са му пипали пишката на твоя хубостник, а пък за толкова рано да не говорим. Но разни лекари, разни школи.
Чета доста от вас имат притеснения относно кърмата и количеството и. Аз да споделя на мен какво ми помогна, за да се напълнят гърдите с доволно количество кърма. Тук е доста популярно-преди всяко кърмене се пие слаб зелен чай с малко добавено в него преварено топло мляко. +два пъти дневно слаб чай от коприва. И, разбира се, кърмене на поискване и никакви насилствени паузи нощем. След стреса от секциото положението с кърмата при мен беше отчайващо, но след тези няколко съвета от педиатърката нещата се нормализираха. Дано съм била полезна на някого.
Ставам, че има гладни Simple Smile

# 164
 Hug

За излизането навън - ние си излизаме вече. За пръв път я изведох на 8 дена. И се чувстваше супер. Педиатърката ни каза, че няма температурна разлика навън и вътре. Седим по 2 часа някъде и се прибираме.

Чета ви и аз постоянно, но трудно смогвам да пиша, че като спи малката и то 1000 неща да свърша и компютъра все на заден план остава.

Бумеранг, чувала съм, че ако се започнат физически упражнения - това влияело на вкуса на кърмата - кисела ли ставала, нещо от сорта. Въпросът ми е има ли нещо вярно в това. Че искам да почна със коремни преси, малко упражнения за краката и дупето....И вярно ли е, че докато кърмим няма отслабване?

Момичета, като падне щипката какво да правя това, дето остане да стърчи? Маже ли се с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт