Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 435
  • 347
  •   1
Отговори
# 135
Весиии  Hug това с недоспиването ми е познато аз вчера изкарах цял следобед навън(друг ден лягам за половин един час докато Гого спи но вчера беше топло и не се прибрахме и резултата снощи Георги яде а майка му дремеше и днес ми е едно сънливо ама то и времето навън е едно мрачно къде ли ни е слънцето newsm78

# 136
Здравейте и от нас  Hug
Бибимного готина люлка и невероятни свежарски снимки  Mr. Green
Ние се обзаведохме с шезлонг и съм много доволна, на Габи и харесва в него:

За първото излизане или по точно климатизиране -ние го направихме на 10 ден наораво с двора за 30-40 минути, а на следващия ден бяхме на разходка  Mr. Green
Гледам, че имате мн проблемис дупетата - ние се мажем на всяка смяна на памперс с това : http://tamarindandbubbles.com/images/bubchen%20diaper%20cream.jpg
За памперсите - ползвам Пуфис сега и ще остана с тях, не че много съм ползвала преди това бях на Памперс зеления и белия- сензитив ама все тая ми е, нямам проблеми с памперсите  Laughing
За пъпчиците -гледам тука тия дни че по лицето на Габриела или по-точно само по бузките и има едни дребнички и не са много де, та реших че или от слънцето или от това че постоянно я целувам по бузанките и понякога хич не се усещам че съм с червило или няква козметика по мен  Rolling Eyes та сега се целуваме по предпазливо.
Като казах слънцето, купих си чадър за количката ама то в тоя убит град няма кой знае къв избор и някъв на Бертони - лееелее ужас, не му се чупи дръжката, и като го сложа няма сваляне, в смисъл такъв че не му е отделно стойката и да се сваля самия чадър когат не е нужно не да ми се вее като байрак. Та трябва да си купя някъв по-свестен ама тоя върши работа временно.
Тайги, мн хубави снимки
Гале хубаво е че конците вече ги няма и ти пожелавам скорошно и напълно възстановяване иначе много свежарски "звучиш" по отношнение на гледането - браво мамче.
Веси-меси недей толкова време да се губиш, разписвай се да не те мислим. Аз юли месец правя планове да си поседя в Бургас че много ми липсва вече и се надявам да се срещна с бургаската група  Flutter
anni2002 как си милаа? как е Ивееет? Целувки  Grinning
Иначе покрай нас всичко си върви на 6. Да ви кажа явно 1в-ия месец е по такъв .... странен, докато се нагодим с бебето, после вече всичко си одва на мястото и гледането на бебчо си ти идва от вътре. Ние всеки ден сме навън, вече по летни дрешки трябва да и купя, че имам едни ама чак за 3-6 месеца поръчвах го от Ла редута. Паспорта трябва да взема на Габи утре, утре ще си имам и мъъъж а Габи тати  Mr. Green и съм много щастлива а в неделя живот и здраве заминаваме за Албания.

Такива неща около нас, аа чистиа молитва ще правим на 6 май и ми е гадно че няма да правя погача като тези които вие правите ама тук не ги разбират тия неща  Sad

# 137
Здравейте!
Нищо не съм чела назад, защото от недоспиване не мога да се освестя. От както се е родила Бояна, спя по 5-6 часа на нощ, но естествено с прекъсвания за едно или две нощни хранения и аз патката реших, че това ми е малко и се заех да й правя режим, за да отпадне нощното кърмене. И така постигнах невероятен успех - не яде нощем, но и не спи. От няколко дни не съм спала повече от 4 часа, защото будува до 3-4 сутринта и плаче ако й е скучно, ако не е в хола, ако не й говоря, ако не я държа и направо ме изтощи. Аз се надявах на 6-7 часа нощен сън без прекъсване, а получих нощно будуване.

Искам да ви питам, болничния за раждане нали е 42 дни? Бях си направила копие преди да го предам на роботодателя, но съм толкова прибрана, че не мога да го намеря сега и не съм сигурна кога изтича, за да отида при педиатърката за продължение.

# 138
42 дни е  Peace

# 139
здравейте мамчета   bouquet

за подсичане аз мажа с бочко на всяко сменяне на памперса и ако имаме аки мия задължително с сапунче тео бебе, за сега с дупето няма проблем, но за съжаление само там нямаме зачервяване, иначе по цялото тяло, сега се замислих и за прането - аз пера с тео бебе и слагам и омекотител семана сензитив, дали не допускам грешка с тоя омекотител, бихте ли споделили вие с какъв прах перете и използвате ли омекотител
снощи след къпането я полях с чай от лайка, не си спомням коя от мамите беше го препоръчала

за излизането навън ние от 3 дни излизаме на терасата по малко, първия ден 5-10 мин, втория ден 10-20 и така мисля като направим 15 дена и ще излезем с количката

Вяра♥ много хубав шезлонг си има габи

iveeeta направо ти се чудя как кърмиш без да придържаш гърдата, аз ако не придържам гърдата страшно ме опъва мойто зверче и доста боли

хубав ден от мен   bouquet

# 140
аз също пера с тео бебе но без омекотител,
колкото до кърменето моето момче много се дави и винаги и двамата сме омазани с кърма,направо не мога да си помисля че ще успея да кърмя навън,ами аз вечно омазана ще бъда

# 141
 glorybg честита месечинка на Алекс!!!!!!!!!!

# 142
  • Пловдив
Здравейте, скъпи Априлки!
Бумеранг помоли да ви съобщя, че до събота няма да може да ви отговаря на въпросите относно кърменето, затова ще опитам да я заместя
  Hug

Ако е лъжичка каква трябва да е тя - метална, пластмасова newsm78.
Иначе май минахме първа фаза в растежния скок на 11 дена в къщи.Онази нощ гърдите ми бяха като изцедени.Сега отново се наляха и бебе снощи беше отличник.Яде само 1 път през ноща - в 2 часа и после заспа блажено.

На всяка смяна на памперс има и напишкано и наакано.Сменям на денонощие около 6 памперса май newsm78.Още не мога да смогна всичко да записвам, но горе долу са толкова.

За алтернативните методи - лъжичката може би ще е най-добре да е пластмасова - въпросът е да не нараняма нежната бебешка устичка. Можеш да опиташ и хранене със спринцовка или с чашка  Peace
За памперсите - чудесна бройка - отлично се справяте!

Бумеранг, може ли всеки ден да се пие чай за лактация? Трябва ли да се правят някави почивки?

Повечето чайове за лактация са на билкова основа и не би трябвало да е проблем, но все пак е най-добре да се пие при нужда.
Можете да пробвате и овесени ядки, пълнозърнести хлябове,  течности - добре балансирана диета - тя влияе не по-малко благотворно на лактацията. А също и почивката и спокойствието - почивайте възможно повече  Hug

Бумеранг отново имам питане... Успях да изцедя малко кърма след като беба ме изсука. Като гледам леко се утаява. Какво означава това- дали не е хранителна  newsm78

Утаяването вероятно се дължи на по-тежките молекули на мазнините в кърмата - не е нищо обезпокоително и странно  Peace Всяка майка произвежда най-добрата храна за своето бебе - няма такова понятие нехранителна кърма

Бумеранг, петънцето е почто кръгло, точно в центъра на зърното, около 3мм в диаметър. Забравих да кажа, че от началото на кърменето имам червено резки и на 2те гърди от зърното навътре. На лявата (проблемната) се появи по-късно, но от нея почнах кърменето по-късно понеже се беше разранило зърното от неправилно поставяне на бебчо (и се цедях около седмица)

След още едно изцеждане бучката изчезна, но при натиск в основата на гърдата от долната страна е все още болезнено. Може ли да се е отпушил каналът? От неправилно поставяне ли се получи това? Да превентирам ли същото за вбъдеще с доизцеждане или лицитин (покаква схема)?

Това звучи като тапичка от мляко, което не може да изтече и се получава запушване на каналчето.
Можеш да пробваш горещи компреси и душове преди кърмене, за да омекне коричката и чрез сукането да се отпуши. Допълнително може да спомогне и компресия на гърдата за по-голямо налягане на струята на млякото. Има вероятност след отпушването  задържаното мляко, което изтече  да е гъсто или слузесто, а ако се нарани малко кожата, може да има и малко кръв  - тези неща не пречат на бебето  Peace Peace
Не е известно от какво се получават тези запушвания, можеш да взимаш лецитин докато мине проблема по 3-4 от 1200 мг, като  премине намаляваш с по 1 на 2-3 дни и последната седмица -две за превенция

# 143
Бумеранг, Змейковица имам едно въпросче към вас и аз да открия сезона на въпросите Simple Smile Значи преди седмица някъде тоест в петък, когато Денис направи един месец бяхме на преглед при педиатърката, каза че Денис е наддал само 500 гр, роден е 2 480 и сега беше 3 кг. При условие че го храня от 8 до 10 пъти на ден и си сучеше добре според мен, тъх като го държах по 40 50 мин на гърдата(хранех го само от едната и на другото хранене му давах другата) и тогава плюеше зърното, наакани памперси 3 4 на денонощие и достаттъчно напишкани мисля, не плачеше след ядене но някой път си будуваше по 4 5 часа слетобед.Та педиатърката ме извика на следващото хранене за да ме наблюдават, мериха го преди по време и след това, оказа се че след 10 мин на едната гърда беше изсукал 30 мл, след още 10 на следващата още 30 мин, оказа се недостатъчно за неговата възраст. Казаха ми че явно ми свършва кърмата и бебето трябва да суче по 15 20 мин за да си набави по 100 120 мл, а не 40 50 мин както Денис, бодуването му го оттдадоха на глада и сега го храня 10 мин на едната 10 на другата и после му давам 40 мл АМ. Отначало си помислих че проблема че не е наддал достатъчно е че е роден месец преди термина, но ми казаха че нищо общо нямало това...Незнам , посъветвайтеме вие, неискам да му давам това АМ а явно не му стига кърмата...Сега от днес започнах да пия един чай лактогонен та да видим ...Благодаря ви предварително

# 144
  • Пловдив
Бумеранг, благодаря за изчерпателния отговор!   bouquetДобавка с АМ давах само онази вечер, но си мисля, че кърмата ми не й стига, защото освен че яде за кратко време, започна и да огладнява все по-често. Около час след като е яла и вече реве неудържимо. Успокоява се на гърдата ми за малко и пак се започва гърчене, пъшкане и рев. Мисля, че правилно захапва зърно с част от ареолата, но дали стига до небцето не знам. Мисля, че много точно описваш какво се случва при нея с ефекта на излъганото очакване за силна струя и след това  - разочарование и рев!  
Пълните със златца памперси са променлива цифра - от 2 до 5-6 /напр. днес досега са само 2, а вчера до този момент бяха поне 6/. От няколко дена е по-неспокойна през деня, иначе нощите са еднакви - събужда се да яде и сравнително бързо заспива, но през деня спи по-малко и то само в ръцете на някого - щом я оставим почти веднага се събужда! До преди 3-4 дена си спеше в кошчето, но сега нещо й стана. Мислех си дали не е от глад? Още не сме ходили на консултация /във вторник ще е/ и тогава ще разбера как е наддала. За залъгалката - бих пробавала да не й я давам, когато виждм че плаче от глад.
За коликите - аз не бих казала, че тя е на смесено хранене, защото само веднъж й давах АМ, но съм сигурна, че от това се гърчи и пъшка, а и от вчера много се напъва, за да се изходи и само газове се чуват от нея.
Ей сега пробвах да я кърмя ходейки, но пак въобще не пожела да захапе зърното, след като беше похапнала около 10ина мин. и заплака горчиво. Ще пробвам и другите предложени пози! Дано да се подобрят нещата, защото като наближи час за ядене и ме обзема лек ужас!

Нааканите пампи са добра бройка, а напишканите как са, какъв цвят е урината?
За нервността на бебка при хранене би ли опитала да я кърмиш докато  е сънена - повечето бебета тогава сучат много по-спокойно и ефективно. Друг вариант, който дава чудесни резултати е  компресията на гърдата по време на кърмене - така бебето не се  дразни на това, че млякото слиза на порции и струята е по-постоянна. Чрез компресията се осигурява и повече от задното, калорично мляко за по-кратко време и така може да отпаднат притесненията ти, че не се е нахранила.  Ако имаш желание, ще пусна повече инфо за компресията и техниките за извършването й  Peace
Когато се налага хранене, което не е от гърда, склонна ли си да опиташ алтернативен начин на предлагане на млякото - спринцовка, чашка или лъжичка, за да не се обърква допълнително бебето
Що се отнася до коликите - Бумеранг е пускала този линк, но пак ще го повторя - http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/ При колики бебчетата имат нужда от много гушкане,  контакт кожа до кожа /може и таткото да се включва/, топли компресчета, грейки с вода или костилки, сешоар също дават добри резултати.

Можеш да опиташ и различни пози и начини за кърмене при колики -  кърмене в слинг, кърмене полулегнала с бебе по корем върху нейния да суче (голички), за да може контакта на двете тела да затопли бебешкото коремче и тежестта от собственото му тяло допълнително да донесе комфорт

# 145
glorybg честита месечинка на Алекс!!!!!!!!!!

Благодаря ти, че си се сетила, миличка!    newsm51

Да се оплача - още си нямаме количка! Днес ходихме да я купим, но се оакза ,че избраната от мен Hauck-Malibu all in one в синьо не е в наличност и не я внасят от фирмата производител  Tired
Мноого се разо4аровах, момичета! Бях се навила че днес ще я имам и даже щяхме да отидем на разходка! Никъде  по централните складове я нямало - казаха да сме огеждали ако я има в наличност в някой от магазините. Обикаляхме днес , ама..... пффф....много ми е криво  smile3516

# 146
  • София
Здравейте момичета! Дреби тъкмо заспа в ръцете ми и сядам да ви чета! Hug

Хъни-Бъни, и на нас същата ваксина ни сложиха. В епикризата ни пише само за 2-те поставени ваксини- хепатит B и БЖЦ. ФКУ не е споменато там, макар че е правено.

taigi, дано, че не е мерен от изписването, но аз си мисля, че наддава. Много сте готини! Peace

Но това ядене през 2 часа ме побърква, и аз сложих от вчера силиконките, че зърната ми нещо не издържат на темпото, ама то и с тях е гадно.  После се и цедя малко и въобще няма мърдане. Знам, че първия месец е така, ама вече  Crazy
Колики засега не ни тормозят много, само по време на хранене се започва голямото пръцкане и акане, после е спокоен. baby_neutral

vesi_mesi на мен не са ми паднали конците още. Знам, че до 40 ден трябва да паднат. А колкото до корема-ще се прибере постепенно. Аз постоянно го мажа с всякакви хидратиращи лосиони-почти се е прибрал вече.

irina* и аз съм така-сама с бебчо, а майка ми е занимава с каката основно. Верно са много хитри дребните-и моя признава само мен засега, е и тати също, де,а кака като го гушне започва да се гърчи и плаче. Laughing

За безсънието- аз спя почти всеки път като заспи бебо. Мятаме се всички-каката, бебо и аз и спим докато бебчо спи и горе-долу съм добре. Иначе през нощта спим 5 часа с една пауза за хранене.
Марги, през деня не можеш ли да поспиваш?

За памперсите-ползваме Пуфис и Памперс- и от двете засега нямам оплаквания.

iovinka, аз пера с Персил сенситив течен, без омекотител. Много химия ми се струва.

glorybg и ние още нямаме количка, тия дни ще купуваме, засега не сме излизали на разходка. Не се отчайвай, ще си намерите вашата количка-друг цвят не става ли?

Да ви питам един тъп въпрос- дали има проблем толкова малко бебе да бъде заведено на планина до към 1500 м надморска височина? Дали би било проблем налягането? Че каката я водихме бая по-голяма...

А, така, като спи бебо, колко много съм изписала... Embarassed

Хубав ден на всички! Hug

# 147

Да ви питам един тъп въпрос- дали има проблем толкова малко бебе да бъде заведено на планина до към 1500 м надморска височина? Дали би било проблем налягането? Че каката я водихме бая по-голяма...

НЕФЕР според мен няма да има проблем с надморската височина...Дълго време работих като стюардеса и по време на курса ни на убочение ни бяха казали, че когато самолета затвори врати и започне да се херматезира, налягането става равно, тоест все едно се намираш на планина с височина 2000 м, имала съм полети по 14 15 часа до мексико или бразилия и е имало доста малки деца на борда,така че няма проблем не се притеснявай  Peace

# 148
вярааа  Hug
здр,мила,радвам се 4е си се сетила за нас!добре сме,сега тъкмо папкахме и засма в скута ми,та още си я гушкам   Hug при нас днес е по-хладно,и за  жалост ще си стоим вкъщи май  Whistling
много е порастнала ГАБИ!голяма сладуранка!и как се кипри в шезлонга  Flutter да я нацелуваш!
леко раждане на последните май4ета от априлки 2010!милите,със вси4ки ни преживяхте  ражданията! Hug но сега вси4ки ние сме с вас!!!!
 Hug на вси4кииии!!!!!

# 149
  • последна надежда
Днес бяхме на консултация.
Младежа е наддал 1.900кг от изписването, или 1.800кг от раждането и сега е 4.800. И това само от кърма! Добре че не дадох добавка когато кърмата рязко намаля. Измъчих се с едно денонощие с почти постоянно висене на гърдата и реване, но си заслужаваше.
Имаме проблем с дреболийките, май ще се наложи операцийка  Rolling Eyes. За сега ще наблюдаваме и чакаме, а аз ще търся второ мнение.
За кърменето навън, аз сядам на пейка и придържам с една ръка, а в другата имам салфетка за всеки случай ако пусне гърдата  Laughing. Но моят е лаком и рядко пуска.
А във къщи придържам главичката с мойто коляно или я подпирам на облегалката за ръка на дивана. Ама и аз го обясних  ooooh!.
Отивам да скастря баткото и неговият приятел че пак се заиграха и зарязаха ученето  Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт