Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 442
  • 347
  •   1
Отговори
# 120
Блатодаря зя подкрепата на всички!!!

А за хапчетата на мен ми казаха , че не са препоръчителни и за това включвали система с окситоцин- било по безопасно за бебчо. Като се поразрових във форумите и аз стигнах до този извод newsm78

# 121
  • София
naidy  и ние сме на Инфакол - пием по една пипетка (0,5 мл) преди всяко хранене. Нашите колики са само сутрин и аз първоначално давах само тогава, но се оказа грешка. Сега давам преди всяко хранене и сме доста по-спокойни. Успокоиха ме, че Инфакола не запичал бебето, ако е само на кърма.

bibi - страхотни снимки! И информацията за люлката и количката ми дойде като по поръчка  - и аз съм със същата количка и се чудих за това "потъване", а тази люлка съм я харесала за подарък от бабата и дядото, но се колебаех докато не прочетох поста ти дали си заслужава.   bouquet

Хъни - Бъни ние сме на 15 дена и още не сме излизали. От утре мисля да започна да го показвам за 5 мин на терасата и така леко-полеко да увеличавам времето. Нямам търпение и аз да се разходим на въздух с малкото човече  Simple Smile Относно пъпчето - тази коричка при нас падна за 4-5 дена, като при всяка смяна на памперса я минавах със спирт. След това е добре да ви види педиатъра, за да се увери, че пъпчето е наред и няма събрана гной (било често срещано и минава също много бързо след третиране със спирт).

cveti_ss и mama.radi    Hug и дано мине бързо и безболезнено всичко при вас!  Peace

# 122
Бумеранг отново имам питане... Успях да изцедя малко кърма след като беба ме изсука. Като гледам леко се утаява. Какво означава това- дали не е хранителна  newsm78

# 123
  • Sofia
Привет!

Ние днес най-накрая сложхме хепатитната ваксина. Добре че док я намерил от един колега  ooooh! как я мислят тия хора с тези ваксини не знам... Измери ни 4580, което ще рече 1600 за малко повече от месец. Понеже наддава доста ще давам Вигантол. Също изписа и капки тобрекс за очите, че вече много време продължава да гурелясват, значително по-добре са, но трябва да ги излекуваме напълно.  Ще лепим и лепенка на пъпчето, за да имал красиво малко пъпче младежа  Mr. Green
Скитаме по цял ден навън. По обяд сме в парка до Лукойл на К.Величков, ако някой се подвизава там и иска да се видим да прати едно съобщение  Hug Там е райско откакто оправиха алеите и сложиха нови пейки, все едно не си в София  Mr. Green

пинзи, всяка кърма се утаява и със сигурност е хранителна  Hug

# 124
  • София
Здравейте мами! Laughing

Ние сме добре- ядем, спим и пълним постоянно памперсите. Laughing Днес се храним през около 2 часа, нещо все е гладен, а и много ака това дете, бре- на всяко хранене. Почти не пропуска. Надявам се, че е нормално, щото кака му по-запечена беше. Thinking

pinzi, не се обвинявай така! Ти си най-добрата мама за твоето детенце. Всички срещаме някакви трудности- не се предавай. Игнорирай свеки и майка и се прави че не ги чуваш! Whistling И моята подметна вчера нещо за водичка да му дам, ама после каза:"Абе ти си знаеш". bowuu А и чайчето от копър нещо хич не го пие вече....

vili_nik, много гадно, че е паднала малката...Ле-ле не са ли малки още да се претъркулват? #Crazy

mama.radi не се ядосвай и твоят ред ще дойде съвсем скоро. Много е досадно чакането, но малкото човече най-добре си знае. Стискам палци всичко да мине леко. Peace

cveti_ss, със система окситоцин боли малко повече, но си се издържа, не е някаква канска болка, да не можеш да издържиш / макар че всеки си има различен праг на болка, де/, ти не го мисли това сега, мисли положително! Hug

bibi, много готина люлка и погачата ви е минала с голямо настроение. Peace

Хъни_Бъни, аз го извеждам всеки ден на балкона от няколко дни. Екстра му е. Grinning

taigi и аз му слагам капки Тобрекс и е много по-добре вече. Wink

Хубава вечер на всички! Grinning

# 125
Към всички мами
1. Имаме си и ние пъпки по лицето.Дребни като от топло едни такива.С какво да ги третирам.Бях чела назад, че мажете лицето с преварена водичка.Това стига ли.
2.Обиколници като тези - http://www.dibobg.com/products.html - тези меките като възглавници по края не падат ли.Няма ли опасност да захлюпят бебето newsm78.Заляпат ли се някак тези възглавници.Въобще как се монтират.Дадоха ми един от друго бебе, но е с връзки а на мен кошарката е само с решетка от едната страна - т.е не става.
Трябва да купя ограничител точно като този.
3.За подсичане на дупето - баша с Babys First на Бюбхен, но явно не стига.Какво друго слагате на подсечено дупе.Четох май за кремче Судокрем и на Бочко нещо си newsm78
4.Майки с дечица на около 12-14 дена изкарвате ли ги вече за малко на терасата.Моя засега не е ваден ooooh!.Нещо не мога да се престраша.
5.За пъпчето - ние бяхме със щипка.Падна на 6 ден, но остана една коричка отгоре като срупче.И вие ли бяхте така Rolling Eyes и кога пада това чудо.

Мила и ние сме с мноого пъпки по лицето, т.нар. бебешко акне. Принципно си отшумява само и не е необходимо да се маже, но ако си маниачка като мен, може да направиш нещо по въпроса. Преварената вода е за почистване. Може да си направиш чай от лайка и да мачеш с него, или ако и това не подейства - днес си купих крем на Boiderma atoderm за бебта е специално- похвали ми го приятелка та ще го пробвам и ще пиша.

За дупето какво ли не слагам - изписаха ни и правено в аптеката кремче - даже 2 - няма ефект - те са по-скоро за предотвратяване отколкото за лекуване. затова сутрин мажа с един крем - Адвантан се казва - мн добър - нанася се 1 на ден на тънък слой! или ако е мн тежко положението слагам вечер и Пиоктанин - една лилава цапаща течност която се нанся с клечка за уши в/у подсеченото и спира разпространяването.

# 126
 pinzi, кърми си не се притеснявай, че ще прехраниш. Единствено може, ако суче прекалено често, например няколко пъти в рамките на един час да даваш една и съща гърда.

Сладкишче, вие как сте, знам че се кърмихте и дохранвахте, продължавате ли да се кърмите?

# 127
  • Sofia
за подсеченото да кажа:
Понеже моята девойка я изписаха с рана на дупето - помогна Судокрем и оставяне по голо дупе. След това пак се опита да се подсече - предполагам, че от нещо което аз съм яла - тогава педиатърката ни каза - калиев разтвор за измиване и Пиоктанин (въпросното лилаво). Имаше ефект. Сега използваме крем Бочко - това за мен е най-ефикасното противо подсичащо нещо на пазара (а и цената е доста приемлива). Чукам на дърво - в момента нямаме и помен от подсеченото.

# 128
Момичета каква ваксина ви сложиха за Хепатит В - на нас е Engerix B.
Друго което ми е интересно - в епикризата пише поставени ваксини - БЦЖ, Тази за Хепатита и ФКУ.ФКУ май е изследването за фенилкетонурия.
На вас отбелязано ли ви е в епикризите от болницата и това за вродения хипотиреодизъм - уж с фенилкетонурията вървят заедно пък защо само ФКУ отбелязват newsm78.
Въобще бихте ли ми казали как стои при вас инфото в епикризите ви по отношение на направените ваксини.
Благодаря ви за отговорите за подсеченото дупе на бебо .
Сега и с гурели се сдобихме.
Абе екстри бебешки колкото щеш ooooh! и аз като го гледам и само рева.Такъв гладък беше  а сега Sad пъпчив като.............с гурели и подсечено дупе.

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 21:05 от Хъни - Бъни

# 129
  • Варна
Ехо мамчета, темичките ни много бавно се пълнят вече. Аз имам доста време за форума, но покрай моите болежки нямах никакво желание. Днес вече се чувствам по-добре. Ходих да ми махат конците и се бях настроила да не ме боили, защото и друг път са ми махали конци. Нооооооо, м....а му, много болеше. Оказа се, че все още не ми се е затворила раната, та док каза да внимавам. Каза ми, че форцебса се е наложил не само защото бебо е бил голям и не е можел да излезе от моята дупара, ами и в последния момент се завъртял с лице нагоре, а не към дупето както трябвало да бъде. Както и да е, важното че мина и всичко е наред. Абе днес съм цветенце - едно ми е леко на душичката вече.
Иначе, да чукам на дърво, с бебко се гледаме много добре по мое мнение. Поне на мен ми е супер спокойно засега. Суче си много добре. Вярно от силиконови зърна, но пак е по добре отколкото да цедя. Имаме по 7-8 наакани памперса за 24 часа и честичко ни напикава докато ги сменяме. Бяхме и на първата консултация днес - за 5 дена е наддал 300 гр. и педиатърката беше доволна. Пъпът ни падна още в болницата и остана една гадна коричка. Педито каза да я обтривам по-смело със спирт и тя ще падне. Иначе пъпа си стърчеше, но със всеки изминал ден се прибира навътре. Зърната на бебо са леко надути - каза ни, че е от хормоните, нищо да не ги правя, само да внимавам да не се зачервят. Нощем е малко зор - след хранене будува доста и е много изнервящо, но няма как. Колики незнам дали имаме, но чувам доста газове да се разхождат в коремчето. като го сложа на гърда или дам биберон се успокоява и започва да пръцка яко, а като го изправя и да се уригва.
Глори, Алеся и другите варненки скоро съм на линия за разходки. Днес ни дадоха зелена светлина за колкото време поискаме.
Цвети_сс, Мама_Ради, хайде дано до ден-два да се похвалите и вие.  Peace
Лека вечер, мами.

# 130
  • Sofia
Хъни - Бъни, и нашата е Engerix B
nafer, и нашето момче няма чист памперс, а кака му беше по-запечена... ако яде начесто може и скок в растежа да имате  Hug
Биби, много хубави снимки, а люлката е мерцедес  Peace
за подсичането - при нас се появи на 2 пъти като нямах сили нощес да го преобуя. Задължително мия с вода всеки път, с мокрите кърпи пак се подсича, но той и много ака де..Мажа с бочко и с крем на себамед.
wave,  нашата кака беше само на кърма и инфакол и се запече. Предполагам обаче при всяко дете си е различно..
Май целия априлски отбор е пъпчив. Ще ни мине  Heart Eyes
Малко снимки от нас http://www.facebook.com/album.php?aid=2061428&id=1422366967&l=78a5747bf9

# 131
  • последна надежда
Цвети, Ради бързо и леко раждане!
Биби Страхотни снимки.
Пинзи Бебчо се успокоява на гърдата. Моят е почти постоянно на гърдата. Вечер заради коликите. Навън ако има много хора се стряска. А от три дни си има креватче и докато свикне с него беше голямо висене на гърдата. Та в тази връзка днес бяхме до алергологията и там Марк си преседя на гърдата 1 час  ooooh!. Половин София вече ми е видяла млекоцентралите  Blush.
Още нямам слинг. Шевната машина не ми работи добре  Confused... Но пък кърмя права като придържам бебо с една ръка, или седнала с кръстосани кръка и бебо го подпирам само с едното ми краче и така са ми свободни ръцете  Peace.
Днес беше много горещо и бебо откри сезона на късите ръкави и гащи  Simple Smile.

# 132
Здравейте миличкииииии!!!
Намерих мъничко свободно време и реших да ви пиша че сме ок. Ани миличка-благодаря за вниманието! Ти си такова съкровище!!! Heart Eyes
Ние сме добре-днес бяхме на преглед при ортопед(нали се родихме със счупена ключица...) и сме повече от добре-всичко си е зарастнало както си трябва. Имаме колики и пъпчици по личицето. Чета ви редовно, за това няма да задавам излишни въпроси...явно са често срещано явление Wink.
Коликите страшно ни тормозят....ама ще минат....скоро надявам се.
Аз имам още един шев който не е паднал и си мисля да си запазя час за другата седмица да го отстранят.....че е точно до дупцето. Има ли мами които не са дочакали падането на конците? Аз родих на 09.04. и все още има един шев който си седи..... При вас кога паднаха ?
За раждането .....няма да разказвам.....може и да има мами които още не са родили...и не искам да ги плаша и аз. Но пък ..и нищо ново....голяма част от вас са големи бебчета и голеееееееми епизиотомии( от край до край)Здраве да е! Важото е че всичко и с нас и с бебчетата е добре. Иначе наш бебо е много кротичък..когато спинка.
Никога не съм вярвала че мога да обичам толкова силно момичета. Обожавам го! Колкото и да ми се спи(защото сънят при нас е дефицит) мога да го гледам денонощно!Сигурна съм че знаете за какво точно говоря.
Липсвате ми ужасно много. Обещавам че ще се постарая да се включвам по-често. Иначе пък ви чета редовно!!!
Бургаски мами.....вече може да помислим за разходка!!!
Ани-миличка страшно се радвам че всичко с очичките на Ивет е ОК. Щом са ви казали да не се притесняватедишайте дълбоко! Пращам мноооого целувки на двете ви!
P.S. Мами -дайте идея как да прибера този голяяяяяям корем който ми остана след раждането! И как да помогна на висналата кожа да се прибере? Ужасно е! Никога до сега не съм имала шкембе и ми е супер дискомфортно . Имам чувството че ще остане завинаги...все още не мога да си видя..........под корема.

Поздрави и целувки на всичкииииииииии!!!Мнооооого ми липсвате бе милички!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 133
Веси-меси Hug  еееее,най-накрая бе ,мила!!! Hugрадвам се 4е сте дпбре с малкият Митко!И аз съм така,колкото и да ми се спи,мога да си я гледкам денонощно!За корем4ето-може да носиш колан,прибира ,но само след като ти свършат лохиите  Peace
при нас днес беше по4ивен ден,но пък времето беше смотано...тези три дни с уикенда излетяха  направо...доволна съм от съботата-направихме женски шопинг с 2 приятелки,преди това ходихме с мъжа ми и Ивето до един шопинг център да и накупим още някои неща и съм мн доволна от покупките  Hug та така....Ние в 4етвъртък пак сме на о4ен лекар,моля ви,молете се с нас вси4ко да е наред!нали уж доктора каза 4е се оправят сами4ки в момента,но няма как да  не се притесняваме,...дано Гопод е с нас!!!!
това е засега,отивам да полегна малко Wink
лека ве4ер на вси4ки
П.С.Биби,Тайги,страхотни снимки!

# 134
Привет,мамчета!

Чета ви редовно,но нямам време да пиша,че не ми е лесно с две деца,а и тати почна работа и трябва да се справям сама. Майка ми си взе отпуска,но се занимава с баткото,води го и го взима от ясла,все е помощ.
Може ли такова малко бебче да е толкова хитро? Иска само аз да го нося,като го вземе друг и плаче,като го взема аз и спира.Заспива само на рамото ми,други пози не признава.Понякога го слагам в кошарата,тъкмо заспал и след 2 мин почва да плаче, и хайде пак на рамото ми.
Залъгалка не иска,но май по-добре.
Иначе ходихме на консултация,за 2 седмици - 900гр. и почнахме с капките вагинтол.
От 4-5 дена излизаме на разходка в Морската,Ради спи като къпан.Но трябва бързо да се прибираме,че гърдите ми се пълнят и трябва да се цедя,освен че го кърмя,но така е в началото.
Иначе му спрях капките против колики,от както почнах да му ги давам- много плачеше,от два дена не му ги давам и е по-добре.
Дупито на Ради е в пъпки,мисля да сменя марката памперси,че имам едни съмнения.
Тава е за сега от мен.
Леко и безпроблемно раждане на mama.radi и  cveti_ss.

Общи условия

Активация на акаунт