Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 440
  • 347
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Момичета,мен пък ме хвана мигрената.Докато бях бременна вземах парацетамол
и пиех кока-кола.Ами сега като кърмя мога ли да взема нещо ?

# 106
Можеш да пиеш парацетамол.

# 107
здравейте мамчета   bouquet

и аз да ви си оплача малко, от както ме приеха да раждам преди 7 дена, съм с високо кръвно 140-95, за мен това е доста високо, през цялата бременност ми беше нормално или малко ниско, а сега само ако взема нефидипин ми спада, ще ходя на лекар следобед да видим какво ще ми изпишат
и бебка е добре с изключение на зачервяването което получихме по тялото, все още не съм сигурна от претопляне ли стана или от бебешкото олио, ползвах 3 дена на нивея, тествах го предварително на едната ръчичка и на другия ден нямаше нищо , и после мазах с него 3 пъти след къпане, и се появиха пъпчиците мното ситни по цялото тяло, но най много по гърдичките
за сега спирам с мазането и я обичам по леко, че да видим newsm78

cveti_ss стискам ти палци мила, не се притеснявай, при всеки е различно, после като видиш малкото човече и всичко се забравя  Hug

хубав ден от мен   bouquet

# 108
Първо към Мики ,Правда и Бумеранг - моето момченце още от болницата е изцяло на кърма.Проблема е, че суче на поискване ,но това поискване е хаотично и понягока на половин час.
Пробвах да изцедя и да видя колко кърма имам - изцедих 40 мл при положение че беше сукал преди час.
Направих пробно кърмене с адапте ,за да ми се събере мляко и да се ориентирам.Не знам моята кърма стига ли му newsm78.
Пълни памперса иначе - на денонощие около 5 памперса с акита.

Съвсем малките бебенца могат да се объркат, ако получават храненията си от гърда и от шише, защото механизмът на сукане от двете е различен. Как ти се струва- ако все пак смяташ, че се налага и добавка, дали можеш да я даваш с лъжичка или пипета( или друг алтернативен начин)?
Бумеранг първо благодаря за изчерпателната информация и за това, че винаги си насреща в огромна помощ на нас ошашканите майки Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Ако е лъжичка каква трябва да е тя - метална, пластмасова newsm78.
Иначе май минахме първа фаза в растежния скок на 11 дена в къщи.Онази нощ гърдите ми бяха като изцедени.Сега отново се наляха и бебе снощи беше отличник.Яде само 1 път през ноща - в 2 часа и после заспа блажено.
С памперсите сте отличници! Би ли споделила колко добре напишани памперса ви се събират за денонощие? получава ли бебето други течности, освен кърма?
На всяка смяна на памперс има и напишкано и наакано.Сменям на денонощие около 6 памперса май newsm78.Още не мога да смогна всичко да записвам, но горе долу са толкова.
Вода и чайове не давам.Само един път обтрих езичето с преварена водичка със стерилна марличка да премахна налепите от мляко.
Има малко налепи и педите каза да пиел вода.Аз обаче Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms и си карам както си знам.Освен да изплаквам по малко със шишенцето или пак с лъжичка newsm78
За захар - абсурд Crossing Arms.Не давам Peace
Към всички мами
1. Имаме си и ние пъпки по лицето.Дребни като от топло едни такива.С какво да ги третирам.Бях чела назад, че мажете лицето с преварена водичка.Това стига ли.
2.Обиколници като тези - http://www.dibobg.com/products.html - тези меките като възглавници по края не падат ли.Няма ли опасност да захлюпят бебето newsm78.Заляпат ли се някак тези възглавници.Въобще как се монтират.Дадоха ми един от друго бебе, но е с връзки а на мен кошарката е само с решетка от едната страна - т.е не става.
Трябва да купя ограничител точно като този.
3.За подсичане на дупето - баша с Babys First на Бюбхен, но явно не стига.Какво друго слагате на подсечено дупе.Четох май за кремче Судокрем и на Бочко нещо си newsm78
4.Майки с дечица на около 12-14 дена изкарвате ли ги вече за малко на терасата.Моя засега не е ваден ooooh!.Нещо не мога да се престраша.
5.За пъпчето - ние бяхме със щипка.Падна на 6 ден, но остана една коричка отгоре като срупче.И вие ли бяхте така Rolling Eyes и кога пада това чудо.
Мама Ради кураж момиче.И аз пренос цели 7 дена.Мислех, че все с корема ще си ходя ама на родих.И твоето време ще дойде Hug
Биби снимките от погачата са върха.Я кажи в задение как е.Чуда се - няма ли да ни гледат странно хората от съседните маси.Въобще не си го представях в заведение, но като ти гледам прекрасните снимки се замислям Peace.Личи си ,че сте изкарали страхотно.Разкажи малко повече как се организира това мероприятие навън.
Честито на всички нови мами вече с бебенца на ръце Hug

# 109
Мацки, искаха ли ви личните карти на татковците в Агенцията за соц. подпомагане като подавахте документи за еднократната помощ за раждане?  Thinking
Биби, много сте хубави всички!  Hug
Гале, много си се измъчила с раждането, но затова пък Страхил е страхотен!  Peace
Бумеранг, може ли всеки ден да се пие чай за лактация? Трябва ли да се правят някави почивки?
Пинзи, успокой се и не се шашкай излишно!  Peace
Алекс_шу, браво още веднъж.  Hug А какво е това "Фенугрийк"?  Thinking
Ние утре сме на консултация и ваксина и тръпна в очакване, дано да е наддал добре човекът, иначе видимо е набузял.  Laughing
Много е пъпчив милия по лицето, дано скоро се оправи и не е нещо лошо, ще питам утре педиатърката.  Praynig
Леко раждане на всички, на които им предстои!  Hug
Приятен ден!   bouquet

# 110
Личната карта на таткото ще ти трябва, защото се попълват част от данните му, също и за сверка после като подаваш декларацията. Искат също и подпис на таткото, но на мен ми разрешиха да го подпиша. Взеха ми оригинала на акта за раждане и ми казаха да отида след месец да си го получа. За парите ми обясниха че ще ми бъдат преведени около 20ти май

# 111
  • София
Майки с дечица на около 12-14 дена изкарвате ли ги вече за малко на терасата.Моя засега не е ваден ooooh!.Нещо не мога да се престраша.
5.За пъпчето - ние бяхме със щипка.Падна на 6 ден, но остана една коричка отгоре като срупче.И вие ли бяхте така Rolling Eyes и кога пада това чудо.
Мама Ради кураж момиче.И аз пренос цели 7 дена.Мислех, че все с корема ще си ходя ама на родих.И твоето време ще дойде Hug
Биби снимките от погачата са върха.Я кажи в задение как е.Чуда се - няма ли да ни гледат странно хората от съседните маси.Въобще не си го представях в заведение, но като ти гледам прекрасните снимки се замислям Peace.Личи си ,че сте изкарали страхотно.Разкажи малко повече как се организира това мероприятие навън.
Честито на всички нови мами вече с бебенца на ръце Hug
Леа я изведох на 02,04 т.е на 12 дни, защото дотогава не бяхме купили количката.
За погачата в заведение - нашата беше в едно квартално кръчмЕ под блока на майка ми. съседни маси много нямаше, защото е малко и аз бях завзела всичко отвън на тревата. Вътре ишмаше едни 80-годишен юбилей и семейството на доаейнката ни гледаше с възхищение. Аз съм малко джаста праста и много не робувам на традиции и не плащам данък обществено мнение. Изкарахме супер, бебето спа като заклано 4 часа. Каките се вихриха на воля, не съм слугувала, приготвяла притеснявала и т.н. От гл. т. на парите също седнах да го сметна в детайли - какво ще ми струва у дома да поканя 30 души по 6 (толкова стола имам в столовата) 5 пъти да правя масрафи, да купя, да приготвя и т.н. да викна жена за изчисти след това или мама да се гърби и избрах вариант заведение. И гостите бяха доволни, щото писах в поканите от 13,30 до 15,30 часа, а си тръгнахме в 16.45 и то, защото бебето огладня - явно им е било хубаво. Grinning може би ме мислите за странна, ама аз гледам хем да е хубаво, хем на мен да е лесно  Embarassed

# 112
tini-mini, ако имате брак,няма да ти я искат, но има място в Молба - декларацията, където се попълват данните на таткото (+ номер на л.карта)

На нас най-после ни падна пъпчето, но стои едно такова издадено... Дали е пъпна херния това? Някой има ли представа? И дали ще се прибере или все така ще си стърчи?

Иначе сме добре. Елия почна да разрежда храненията и дори вече втора вечер прави 6-часова пауза между 19ч и 1ч. Аз се събуждам преди нея от препълнени гърди... Simple Smile

Кураж на неродилите - още мноооого малко остана!
Целувки на всички мами и бебоци!

# 113
Ние до момента нямаме никакви проблеми с дупето. Мажа само с преварен зехтин или бадемово масло, ползвам мокри кърпички  по изключение, при смяна на пелената се мием под течаща вода без никаква козметика. Само веднъж преди няколко дни и излезнаха дребни пъпчици и мисля, че бяха от памперсите /Пуфис/, смених ги веднага и всичко се оправи. Сега по бутчетата гледам, че й се зачервява кожата /безобидно/ и мисля, че е от това, че памперсът /Бейби лав/ се трие в тях. Много скоро ще вземем пелени за многократна употреба и предполагам, че и това  ще изчезне.

На терасата излезнахме на 10 ден за малко, че беше лошо времето. На 14 ден излезнахме в парка. Имаше коментари, че още било много рано...имало епидемия от морбили и т.н...  ooooh! На детето му хареса, а на мен кърмата буквално ми придойде.

# 114
Tini-mini – в нашата община освен това, което са ти казали момичетата ми искаха и номер и дата на издаване на акта за раждане на по-голямото дете + удостоверение за семейно положение (10 лв. Експресно т.е. веднага от ЕСГРАОН на общината) + банкова сметка за да преведат парите. И на мен ми дадоха да подпиша таткото – то не знам кой може да се организира така че да отидат и двамата родители.
За пъпната херния – това е като една дупчица под пъпчето – като се натисне до пъпчето и пръста потъва – не е страшно и е по-скоро козметичен дефект, ако не е голямо разбира се.
На нас ни почнаха коликите и давам инфакол. Педиатъра ми каза да давам по една пипета преди последните три хранения т.е. следобедните и вечерните. Вие как и по колко го давате?

# 115
tini-mini копие от акта на по голямото дете и оригинала на бебо,и аз подписах таткото но трябва номера на личната му карта и ЕГН.
Моето момче колики няма но това акане ни мъчи веднъж на два дена и милия докато напълни памперса е едно гърчене, рев и мъки.Утре сме на консултация и се надявам всичко да е наред.

# 116
# 117
Моята беба иска постоянно цици.... дори от време на време я усещам че ме ползва за беберон. Има ли вероятност да преяде така, защото колкото и да е все пак гълта и кърма. Това състояние го забелязвам в моментите на криза от коликите. Вечер си спи спокойна и се буди на 3-4 часа, но хванат ли я почва да пищи и да иска да суче де що намери. Лесно го бъркам с глад, но мисля че вече започвам да и свиквам на номерата. Това че бебета не различават коликите от глада дали е вярно newsm78.

За памперсите аз ползвам два вида в момента - Памперс премиум и Пуфис. От Памперс се зачервяваме и плачем много. С Пуфиса сме спокойни, но и при двата забелязвам че на местата с ластичката е леко зачервена.

Пъпчето ни падна едва днес. Нали може да се мокрим вече като хората в коритото  Rolling Eyes

# 118
Pinzi, според мен е точно така - малчовците просто не знаят кога ги боли коремче и кога са гладни и всичко вземат за глад. В резултат на което, около часовете на колики и болежки чуваме "Гааааа" и "Лааааа" на половин един час. Аз давам... Rolling Eyes Wink Предпочитам да го успокоя детето, нищо че понякога връща, защото е пълен до горе. Незнам до колко е правилно, но ревящо дете със сигурност не предпочитам!

# 119
Биби, благодаря, информативна си, полезна и свежа както винаги!  Hug
Пинзи, трябва първо да зарасне раничката на пъпчето напълно и тогава. На нас ни падна още на 7-мия ден пъпа, а още не смея да я накисна бебка а вече е на 1 месец... Но може би просто аз съм мн плашлива. Иначе за мокренето ми казаха, че няма проблем, има само за кисненето.
Хъни Бъни, специални поздравления  Hug

Общи условия

Активация на акаунт