Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 422
  • 347
  •   1
Отговори
# 90
Бумеранг, петънцето е почто кръгло, точно в центъра на зърното, около 3мм в диаметър. Забравих да кажа, че от началото на кърменето имам червено резки и на 2те гърди от зърното навътре. На лявата (проблемната) се появи по-късно, но от нея почнах кърменето по-късно понеже се беше разранило зърното от неправилно поставяне на бебчо (и се цедях около седмица)

След още едно изцеждане бучката изчезна, но при натиск в основата на гърдата от долната страна е все още болезнено. Може ли да се е отпушил каналът? От неправилно поставяне ли се получи това? Да превентирам ли същото за вбъдеще с доизцеждане или лицитин (покаква схема)?

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 00:53 от alice62

# 91
Бумеранг, благодаря за изчерпателния отговор!   bouquetДобавка с АМ давах само онази вечер, но си мисля, че кърмата ми не й стига, защото освен че яде за кратко време, започна и да огладнява все по-често. Около час след като е яла и вече реве неудържимо. Успокоява се на гърдата ми за малко и пак се започва гърчене, пъшкане и рев. Мисля, че правилно захапва зърно с част от ареолата, но дали стига до небцето не знам. Мисля, че много точно описваш какво се случва при нея с ефекта на излъганото очакване за силна струя и след това  - разочарование и рев!  
Пълните със златца памперси са променлива цифра - от 2 до 5-6 /напр. днес досега са само 2, а вчера до този момент бяха поне 6/. От няколко дена е по-неспокойна през деня, иначе нощите са еднакви - събужда се да яде и сравнително бързо заспива, но през деня спи по-малко и то само в ръцете на някого - щом я оставим почти веднага се събужда! До преди 3-4 дена си спеше в кошчето, но сега нещо й стана. Мислех си дали не е от глад? Още не сме ходили на консултация /във вторник ще е/ и тогава ще разбера как е наддала. За залъгалката - бих пробавала да не й я давам, когато виждм че плаче от глад.
За коликите - аз не бих казала, че тя е на смесено хранене, защото само веднъж й давах АМ, но съм сигурна, че от това се гърчи и пъшка, а и от вчера много се напъва, за да се изходи и само газове се чуват от нея.
Ей сега пробвах да я кърмя ходейки, но пак въобще не пожела да захапе зърното, след като беше похапнала около 10ина мин. и заплака горчиво. Ще пробвам и другите предложени пози! Дано да се подобрят нещата, защото като наближи час за ядене и ме обзема лек ужас!
reniris, погачата се прави преди 40ия ден на бебето. На 40ия ден се ходи на църква на "чиста молитва".
Ние днес приключихме с този ритуал - пълна лудница, но бебочка се държа добре... в ръцете на една леля. Слава богу, мина...
Сега отивам да се трупясам преди да е надала вой пак да яде.
mama.radi, cveti_ss - с вас сме! Hug
cveti_ss, системата предизвиква по-бързо получаване на разкритие и това всъщност боли. Всички споделихме, че боли, но се забравя - това си повтаряй и ще ти е по-леко! Успех! Hug
Спокойна нощ! Heart Eyes

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 22:53 от marini

# 92
Благодаря на всички ви!!! За подкрепата. Днас малко си починах и после видях че от гърдите ми има капки кърма. Като ги стиснах чак пръскаха. Беба се насука само от едната и после започна да си играе със зърното. Така заспа на гърдите ми.... явно искаше гушкане , е че си имаме колики имаме ги . Утре ще отида при педиатъра за контролно теглене и евентуално за пробно кърмене. Но определено мисля че няма нужда от добавка. Така не ми хълца. Днес след кърмене си спеше кротко и се будеше на 2,5 - 3 часа. Напишканите памперси са 5-6, като изключа и пишкането докато я повивам  Mr. Green Днес нямахме ако, но вчера имахме 2 и  завчера също, кашесто златисто жълто, но няма пресечки. Само последното, но след като давах АМ.

Аз наистина изпадам в някаква дупка, но по скоро се дължи на това че свека и майка ми си знаят техните неща от едно време и само ми повтарят че детето щом реве е гладно и да давам вода, а аз само чайче от копър си позволявам и то максимум 20 мл за цял ден. Още от изписването ми се накачулиха на главата и ми задаваха съвети как да си гушкам бебето, как да го храня и да му говорят че мама е лоша защото го държи гладно - думите на свека. Добре че не е при мен. Майка ми все още ми помага, защото ме е страх да го къпя заради пъпчето, а и ми е трудно още заради операцията - не мога да правя някои движения и да реагирам бързо.

# 93
Мами, Ники повърна, но имам предвид истинско повръщане, не както обикновено само да върне мляко, а направо си избълва върху мен и миришеше на повърня. Докато се хранеше, имаше страшни гърчове и къркорене в стомахчето и всъщност изобщо не можа да се нахрани. Сега спи полугладна и повърнала. Страх ме е вече да я храня.  Sad
Мисля да спра да й давам Инфакол и да мина на немските хомеопатични капки Ентерокинд. Някой ползва ли ги и доволни ли сте от тях?

# 94
gergana k,много интересно ми стана това което си написала за скока на растежа в 3,6 ден и 3-ти и 6-ти месец...Защото и днес Ивето беше много кисела,а мисля 4е няма при4ина!Тя е на 3 месеца сега ,и е възможно и нея да я е хванало някакво такова настроение....Огладнява много по 4есто,пла4е ,все иска да я държим,да стои на цица...и мн се 4удехме защо е такава кисели4ка,но виж това е мн интересно!може и да е вярно! Peace
данна,бях ти писала на ли4ни,но ти е пълна пощата! с две думи искам да ти кажа да не се притесняваш,4е се слу4ва,особено 4е малката има колики в момента.При нас също се беше слу4ило,и ми казаха 4е щом не е системно по няколко пъти на ден ,не е притеснително.Не вярвам да е от инфакола,но знае ли 4овек,може пък да са и мн гадни и да не и понасят..При нас,аз направих една асоциация с това 4е и двете повръщания които имахме в 2 поредни дни,бяха след даване на Желязо,за което ми казаха после 4е е възможно организма да се е пренаситил и да го отхвърля,и 4е като цяло е тежко лекарство за нежните им стомах4ета...Ако искаш се консултирай за всеки слу4аи с лекар,но не мисля 4е е толк притеснително!Забравих да ти кажа 4е и аз говоря за олеми повръщания!
целувки на малката и лека ве4ер!

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 00:37 от anni2002

# 95
Мами, имам бърз въпрос - ако сте давали на детето дасуче от шише, изхвърляте ли останалото мляко? Аз така правя, ама много ми е жал...

# 96
Anni2002Hug !

Alice, и аз мисля, че трябва да се изхвърля.

# 97
  • София
БИБИ -имам въпрос и към теб В сряда трябва да ходим при педиатърката/и ние сме при твоята/. Как се процедира там? В смисъл винаги е гъчканица от хора и чакат по 6-7 човека. Тя ми каза да ида в час за кърмене. Та въпроса е като отида и да я извикам ли? Или си чакам реда newsm78

Добрютро дами  Hug! не съм писала от цяла вечност, ама все сме навън.
Вили-ник отиваш и влизаш в консултацията т.е. като влезеш от входа вдясно, а не вляво, където й е кабинета. От консултацията й звъниш на гсм. Понякога или тя или сестрата й са в консултацията, но тоз късмет се случва рядко. И аз онзи ден с кърменето откарах 1.5 часа консултация и то без да ни слагат хепатитната ваксина, защото я нямаше  #Cussing out. Днес ще ходя за поръдлжение на болничен и за направление за ортопед, та отсега ме втриса, ама май това с чакането при джи пи-тата май става масово явление. ooooh!

Представям на вашето внимание малко снимки от погачата на Леа:
http://myrzelana.snimka.bg/baby/pogachata-na-princesa-lea.497075.all
Каките са на Видин при свеки от вчера. Ще ходим с бебето да си ги приберем в края на седмицата. Grinning
Вчера купих люлка на Принцеса Лигла. Това дете ще ми го върне тъпкано за спокойните си каки. Постоянно иска на ръчички, иска внимание, мрънка, пъшка, стене, пръхти. Аз не съм свикнала бебе да се държи така и се втрисам. Сутрин се приготвям по 1 час за излизане - мия зъби, отивам ръгам биба, правя си кафе - ръгам биба, обувам 1 бр чорап - ръгам друг чорап - пак ръгам  #Crazy ooooh! Thinking. Сега с люлката рахатясахме - пее, свети, клати - да видим докога. От овцата на Марини се отказах, защото се оказа, че люлката има същите звуци - действат бре. Особено ритъма на сърцето. Супер е.

# 98
  • София
Бе нещо сговних настройките на тоз форум и не мога да пиша дълги постове.  ooooh! Иначе не смея да се похваля, ама май коликте ни отминаха. 2-3 дни не се е гърчила та дано, че се измъчи детенце. Confused
Честито на всички новообебели се, че съвсем ви изпуснах. Връщам се да ви чета и пак ще се изкажа компетентно.  Mr. Green

# 99
Биби, ти нали си с Чико дуо? Как ти се струва пълно легналото положение? Имам чувството, че главата е по-ниско от краката, а и дупето май е хлътнало. Дали е удобно за бебето?
А докога не се повдига главата и защо? Ние леко почнахме да й подлагаме по нещичкоо...  newsm78

# 100
bibi- каква е тази вълшебна люлка? Crazy
покажи линк плс... Hug

# 101
  • София
Мариса, ето я люлката:
http://images.google.com/imgres?imgurl=https://cdn.bg-mamma.com/ … DN%26tbs%3Disch:1 нашата е от Хиполенд

4 скорости на люлеене, 6 звука - мелодия, приспивна мелодия, сърцебиене, птички, вълни и щурци. отдолу светят и лампички, може би като се ползва на тъмно  Rolling Eyes. Имаше и други по-евтини и по-скъпи модели, но тази ми се видя най-удачна като чупка на дупето (почти няма), десен, функции и компакност (може да се пренася).

Ерика, и на мен ми се струваше, че главата й виси, особено като я завия с плюшено одеало, което е по-дебелко. Оказа се оптична измама. мъжът ми я мери с нивелир  Mr. Green. На дупето има лека вдлъбнато, ама 1 см не е фатално за костите. То и матрака й не е съвсем равен, нали е латексов. Според мен няма проблем. Аз слагам памучно одеало в количката, сгънато по дъжнина на 3. Като е будна й надигам леко гръбчето/главичката на следващото ниво за по 5-10 мин.Определено чупката е далеч по-малка, от тази на т.нар. кошове за новородено т.е. кошниците за кола както им викам аз.

# 102
Много  ти благодаря Биби HugДано не чакаш днес. Ние ще ходим само за да ни мремерят и ми е притеснено.
 Тествах малката да и дам АМ на гладно да видя дали яде. Отказва го. Което ме навежда на мисълта че седи гладна/ имам чувството че кърмата ми не и стига/. Този месец имам 4 изпита,а уча в Ботевград. Какво ще правим нямам идеяяяя. Нямам достатъчно кърма за да изцедя и баба и да я нахрани,а сега като видях как реве от глад,ама не го близва АМ=то направо и на мен ми се реве. Мъжът ми отказва да я вземем с нас.- малка била. А на мен ми е свито сърцето Sad

# 103
Привет майчета,
Благодаря ви много за подкрепата.Наистина се почувствах по-добре Hug.
Днес все още съм тук без никакви болки и намерения да излиза бебка... ама ще си я чакаме и това си е то.
Чета ви редовно, но немога да се включа по темите които обсъждате и затова не ви пиша. Надявам се скоро да мога и аз да се похваля.

Цвети - желая ти леко раждане утре Praynig. По принцип окситоцина боли, но чак много не бих казала. При първото ми раждане ме сложиха на окситоцин за да ускорят родилния процес който вече беше започнал. Докторката ме предупреди че ще е по-бплезнено, но ще ми спестят няколко часа. Честно казано очаквах да е много по-зле Whistling. А защо ще те слагат на система, не може ли с вагинална таблетка (хапче)? Вчера доки ми каза че системата е вече отживелица и ако се наложи действат с хапче обикновенно, което е по-добър вариант newsm78.
PresiN и vk23 също ми се губят от известно време. Дали имат с какво да се похвалят вече??? newsm78
Лек ден и много гушки на бебчовците от мен Hug.

# 104
Здравейте, мами! Съвсем ви изпуснах, ама бях изпаднала в една гоооляма дупка.
Честито на всички мами,които гушкат своите съкровища!
Да ви разкажа за мойте перипети, като се прибрах от родилното след няколко дена ме започна страшен цистит Confused, уж го излекувах носи усещах че нещо не е наред. Пуснах едни изследвания и се оказах с бактерии в урината. Ей голям рев падна, че ще кърмя и ще пия АБ. Днес изпих последния хап Rolling EyesОказа се,че там в родилно са ми го лепнали това #Crazy Shocked #Crazy много се ядосвах, но грешката си е моя, исках да раждам при моята лекарка, а тя работи само там, нямах уговорка за клиниката, въобще не бях разучила нещата. Тъй като родих на 2.04 по празниците, жената беше на вилата си и раждах при дежурния лекар. Днес съм на лекар дано не ми кажат пък нещо друго.
Биби страхотна люлка и ние имаме от баткото, но не съм я вадила още, че за сега е кротко моето мъниче пу-пу Laughing
Трябва и аз да разуча как стоят нещата с питката, че съм забравила newsm78 Вчера направихме 1 месец. Моето момче е качило 1,500 и вече е 5 кг.
cveti_ss всеки има различен праг на болка. На мен ми включиха система, болеше ме повече от първия път когато нямах система, но пък всичко свърши за 20 минути. При всеки е индивидуално, успех и ще стискаме палци!

Общи условия

Активация на акаунт