Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 415
  • 347
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здрасти и от нас! Бебо ми спи в ръцете  Heart Eyes

cveti_ss хайде мила, ти си наред!Стискам палци всичко да мине без проблеми. Peace

Хъни- Бъни, честито момченце, да е живо и здраво!  bouquet

Myriam, честита госпожица Анна! Да е жива и здрава и много щастлива!  bouquet

За калиевия перманганат, вит С-честно нищо не знам, освен, че е много малко бебето за вит С.

За пишлето- още нищо не сме му правили.

Капки против колики -още не съм давала засега.

Galia_5, моето раждане беше подобно на твоето- голямо бебе за моя таз се оказа. И при мен напъните бяха най-трудното и доста дълго продължиха.  После и мен лекарите в болницата ме гледаха като мъничката майка с голямото бебе, но важното е, че се получи нормалното раждане, което исках. Ето вече 2 седмици след раждането се чувтвам екстра, въпреки епизиотомията и болките нвсякъде в началото.

Хубав слънчев ден на всички мами, бебоци и очакващи още мами! Hug

# 76
здравейте,мили4ки!:)
4ЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МЕЧО ПУХ ,МИРИАМ,ХЪНИ-БЪНИ и вси4ки други мам4ета,които пропускам!!!!!!!!!
нефер и галя ,вие сте мами-герои!!!!!!останаха ли още мами,които да 4акат newsm78
много се притеснявам за веси-меси    .... ве4е за 3-ти или 4-ти път питам за нея???да съм пропуснала,но сякаш не е писала изобщо ,след като роди????моми4ета от Бургас,някой 4увал ли се е с нея?дано вси4ко е наред!!!!! Praynig
 ние сме добре,времето беше хубаво  и излизахме ,но днес валиии и сме си вкъщи  Whistling
Пинзи,май си в депресия,мила..не се притеснявай толкова!!!как ще си лоша майка!!!грижиш се добре за дететнцето си,какво като си родила секцио?????понякога се налага!това да ти е проблема!!!я да се стегнеш млако и да спреш да се обвиняваш,никой не е идеален,нито съвършен!!!особено,които сме мами за първи път ,сега се у4им!!!! а относно кърмата дали е достату4на,сама ще прицениш,ако беб4ето заспива и е доволно след хранене,зна4и е достатъ4но,също наблюдавай памперсите-ако са напишкани  вси4ки ,а да има и наакани поне веднъж на ден,а най добре и пове4е  Peace  ,зна4и беб4ето е доволно !Възможное да имате и колики ве4е Peace  а не забравяй,4е все пак работата на бебенцата е да папкат,а4кат и ....ПЛАЧАТ!!!!!! така те си изразходват енергията!!!аз също забелязвам 4е ивет ве4е е много пове4е 4асове будна,понякога е кисела без при4ина,като знам 4е е нахранена и примерно не се свива от коликите...,но има нужда да си попла4е малко Simple Smileгушвам я ,успокоява се,но понякога я оставям за мъни4ко да си попла4е...но така ми е жално ,и пак си я гушвам  Hug  аз също дохранвам с АМ ,ами какво да направя като не ми стига кърмата-колккото имам и давам и мисля 4е пак е нещо!Радвам се 4е се нау4и да си су4и сама ,и отдавна махнахме силиконовите зърна  Hug
хайде 4е мн дълго стана !
целувки на вси4ки!!!!

и на милли ванилли да кажа,4е е много сладка Габи!!!!!Пу-пу пу!!!!!!

# 77
сега разгледах снимките и вси4ките ни бебе4ета са просто страхотни!!!!!!!!!!!!!!!!
видях и снимки на веси меси с митко ,зна4и са си добре!!!явно не ис е пише просто  Hug

ей,4е хубави беб4ета си имаме  Hug Hug Hugа тризна4ките  са уникални!!!!!!
кая е пораснала много!
габи на Вяра също е порастнала и каква хубава торта има само Wink!!!!
Рая на Емили 81 е толкова голяма и пухкава !
абе вси4ки,ама вси4ки са с страхотни!!!!!!
 Hug Hug Hug

# 78
Здравейте, набързо пиша, че мишлето ей сега ще се обади за цици Flutter
Първо да питам има ли мами от Гео Милев или Слатина да си бутаме количките заедно? Ние се разхождаме в парка до църквата / при автобус 72/
 БИБИ -имам въпрос и към теб
В сряда трябва да ходим при педиатърката/и ние сме при твоята/. Как се процедира там? В смисъл винаги е гъчканица от хора и чакат по 6-7 човека. Тя ми каза да ида в час за кърмене. Та въпроса е като отида и да я извикам ли? Или си чакам реда newsm78
 А сега да ви кажа- вчера намерих Яничка препендикулярно на легъцето си. Как се е завъртяла незнам. Сегя я погледнах- отвила се е до глезените!!! И това незнам как го е направила. А вчера цял ден плаках и ми беше криво. Сложий я на дивана за да и обуя терлички и да и сложа ръкавички ,че се драска яко. Милото ме пита нещо,аз се обръщам поглеждам го и му виждам ужасената физиономия, разко се завъртам пак към бебето и вече я виждам как пада от дивана.Чу се една яко ТУП и беше вече под масата. Аз ревнах като магаре, тя почти след мен ревна,ама колкото сили има. Милото я взе да я гушка тя се дере,аз рева.Викам си егати кво стана ,как се изтърколи. Тя плака няма и 5 мин,аз ревах 30 Cry Та накрая разбрах че има неща дето верно стават за 1 секунда. Егати ужаса преживях
Айде викаме вече- иска да лапа

# 79
Здравейте сладки мами!

Не пиша много често, но ви чета редовно. Аз също станах априлска мама на едно прекрасно момиченце Даная.

Не бях влизала от както съм родила и днес видях, че с Galia 5 сме родили на една и съща дата и по този повод искам да кажа, че имах някакво чувство, че ще родим в един ден и то така е станало. Четейки постовете ти аз имах същите вълнения като твоите. А и сега разбрах, че и твоето раждане не е било леко, както и моето, но не разбрах, каква е била причината да не ти направят секцио. При мен разкритието също вървеше много бавно и тъкмо когато получих пълно разкритие бебчо не искаше да излиза и се беше обърнало, та решиха да ме правят секцио.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 18:56 от Delta_

# 80
Честито момченце на Хъни Бъни и честита дъщеричка Анна на Мириам!

Delta, честито момиченце Даная и на теб!

Pinzi, не се шашкай толкова, мила. И аз имах такива дни в началото. Ники като плачкаше, аз все си мислех, че е гладна,а тя просто е искала да я гушна и като я вземех на ръце и така заспиваше. Сега е същото, но вече си имаме и колики, т. е. още една причина за плачкането. Вчера много плака. Имаше колики, но както казва и Ани, може би явно просто си е била и кисела и е искала да се наплаче. Днес си е кротка и не плачка толкова. И на мен понякога ми става много мъчно, като я гледам разплакана, но няма как иначе, нали са бебета, не може без да плачат.  Hug  

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 19:35 от Danna

# 81
Здравейте майчета,
Явно само аз останах от мамите в очакване. Терминът ми беше на 30-ти април, а днес ве4е 2-ри ден и няма никой smile3516. В петък бях на консултация и имаше малка надежда... доки каза че съм с 2 см разкритие и бебка е слезнала надолу. Днес пак ме извика да чуе тоновете и разкритието, нооо... пак толкова си е останало. Нямам никакви контракции, никакви болки... no Процедурата била следната: ще ме чакат до 10-тия ден и ще предизвикат раждане с хапче, ако и така не стане, чак тогава операция. Ама много тежко и изнервящо ми е ве4е. Всички познати и приятели звънят всеки ден, та и по няколко пъти на ден.... направо полудявам вече smile3514. Изключих звука на домашния телефон и не отговарям, но някои звънят на мобилните ни на моя и на милото... абе луда работа smile3512.
На всичкото отгоре се разболях точно на финала. С запушен нос, кашлица и ангина съм от петък Tired. Днес вече съм по-добре за щастие, че ако се наложи да раждам в това състояние, незнам как ще напъвам.
Извинявайте че само ви се оплаквам и че ви натоварвам с моите проблеми, ама много съм се изнервила ooooh!... Знам че вие сте вече на друга тема... дано и аз скоро се включа...
Лека вечер и гушки на всички бебоци  bouquet.

# 82
Мама Ради, не се притеснявай, как ще ни натоварваш, нали затова сме тук, да си споделяме и да се подкрепяме. Наистина е много изнервящо с това чакане, особено като почти всички вече минаха по реда си, но нищо не се знае. Може ей сега, след половин час да се започне и при теб. Стискам силно палци да не се стига до хапчето.  Hug

# 83
Бумеранг Аз се чувствам объркана и наистина започвам сериозно да се притеснявам. Въпреки голямото ми желания да се кърмим от безисходица да разбера дали бебето остава гладно му давам и АМ. Но пак същото. От вчера реве по цял ден. Давам капки Инфакол за коликите, но мисля да ги сменя. Само на гърдата ми се успокоява, реша ли да я оставя ---- рев до скъсване, иска да я гушкат или да е на гърда. Притеснявам се да не стои гладна и да не може да ме изсучи достатъчно, но пък иначе на нощните кърмения - само кърма, си спи сладко.... От друга страна като пробвам с това АМ се получава друг порочен кръг - от преяждане пак се получават колики. Чувствам се ужасно, не мога да нахраня детето си, не мога да разбера какво му е.... просто не ставам за майка, не стига че родих секцио, ами на това отгоре и не се получава с кърменето... След даване на добавка започва да хълца ужасно много... , сигурно я прехранвам нали. Добре че опитвам само по веднъж на ден, а не на всяко хранене

П.С. Какво трябва да бъде акото на естествено храненето дете, и какво на преялото. Някъде срещнах статия, че при прехранване в акото има ядки - това било несмлята храна в резултата на прехранване...
Това, че се е наложило да родиш секцио, няма никакво отношение към качествата ти като майка. Ще дам малко радикален пример с жени( умишлено не ги наричам майки), които си раждат нормално и после бягат от болницата, зарязвайки там невинните душички, които не са си избрали правилните родители...
Присъединявам се към останалите майки в молбата им да спреш да се тревожиш, защото имаш най- ценното в ръцете си и не бива да си измисляш сама притесненията!  Hug
Както предположи anni2002 , вероятно хормоналните промени ти се отразяват на самочувствието- състояние, известно като следродилна депресия.  Бъди уверена, че правиш най- доброто за бебето си и няма човек на света, който да се справи по- добре от теб!
Доколкото разбирам от поста ти- бебето просто иска да е в ръцете ти. Не му отказвай тази необходимост, защото то е мъничко и безпомощно и ти си целият му свят! Зарежи всичко друго и му предложи прегръдката си , и гърда, ако иска да суче! Наслаждавай се на тази близост с бебето, защото ще дойде време, когато ТИ ще искаш да я гушнеш, а тя ще се дръпне и ще каже " стига, мамо, да не съм бебе"... И не забравяй, че си невероятно щастлива, защото има  жени, които биха дали всичко ценно, за да са на твое място,  и да имат розово вързопче в ръцете си,но Съдбата не е била благосклонна към тях...
Пиши, моля те, как се справяте с памперсите? Колко напишкани се събират на денонощие? Каква е кожата на бебето- като цвят, тургор? Видимо порастнала ли е, има ли вече умалели дрехи?
Мислиш ли, че за свое успокоение, би могла да отидеш на педиатър, само да я изтеглят?
Щом смяташ, че преяжда, дали не би могла да опиташ да не даваш добавка? Тя в какво количество е- дали не може да се справите и без шишето? Някои майки действително споделят, че когато смесват храненията ( кърма и АМ), бебетата им получават колики, а също и затруднение в акането. Нормалното ако на кърмачето, което е изцяло на кърма, е кашесто, жълтеникаво на цвят с бели ядки, без лоша миризма. Как е при вас?

# 84
[Бумеранг, кърменето за мен се превръща в стрес: с изключение на нощното кърмене, всеки друг път суче по-малко и след това започва страшен рев. Изправям я, понякога се уригва и продължаваме на другата гърда и след известно време пак става същото. Успокоявам я с биберон, но след това вече въобще не иска да захапе зърното. Сигурна съм, че остава гладна и не знам какво да направя - снощи й дадох добавка АМ от безизходица. Днес ми се наложи да изляза и се изцедих и майка ми й е дала млякото, а тя го е изяла без да каже "гък". Батко й по подобен начин ме отказа от кърменето и се цедих 6м. и му давах така, но не ми се иска и сега да стигам до там. Дали е от засилилите се колики? Имам чувството, че като й се понапълни корема и я заболява, но защо пък не се е противила на шишето?! Някаква идея как да се оправят нещата?
За съжаление, малките бебоци много бързо захитряват и се ориентират от къде могат да получат хапване, без да влагат особени усилия. Виждам, че и ти си забелязала това- бебето се храни по- охотно от шише. Случва се, защото от биберон млякото просто си тече, през цялото време с еднаква интензивност и за бебето остава само да изчаква и преглъща. При поставяне на гърда, най-често бебето застава със зяпнала уста и чака нещо да се случи, просто не засуква .Започва да нервничи, ако не теква веднага и спира да полага усилия за издърпването на задното мляко. Изпива каквото се е събрало зад ареолата и зърното и до там.Бебето, което  получава хранене и от гърда, и от биберон, често поема само зърното на майката и се опитва да издърпва мляко само от там. Това освен, че е ужасно болезнено, пречи на бебето да суче ефективно и то не може да изтласка млякото от основата на гърдата към устичката си
Кърменето изисква от него услилие, което бързо го изморява и, ако е по- мързеливичко или слабичко, направо си го отказва да суче. Кърмата не тече с еднаква интензивност - отначало може струята да е твърде силна, а накрая- твърде слаба и това да дразни бебето. Твоето бебе правилно ли поема зърното? То( заедно с част от ареолата) трябва да влезе фуниевидно в устата на бебето, чак до мекото небце. Би могла да приложиш компресия, за да помогнеш на бебка да суче по- лесно.
Залъгалката също може да обърква бебето. Начинът на сукане е различен при залъгалката. Чрез залъгалката бебето задоволява сукателния си рефлекс и на практика, не суче ефективно, когато е поставено на гърда. Затова е добре, когато бебето е неспокойно, да му се предложи гърда, вместо заместители.
Дали би искала да пробваш да скриеш за известно време залъгалката и  да опиташ да си постоянно с малката? да й предлагаш да суче всеки път, когато плаче? Знам, че е трудно с двете деца...
Това, че нощем суче добре, е хубав знак, че може да се справи. По какво съдиш, че не се е нахранила- има ли признаци на глад? Пълни ли памперсите, колко пиша, колко ака? спи ли спокойно или будува?
Напълно е възможно да има колики. Те, обаче, могат да бъдат овладени частично. Статистики показват, че бебетата на смесено хранене имат по- силно изразени колики от тези, които са изцяло на кърма. Причината се счита, че е в субстанцията, в която АМ се превръща в стомахчето- съвсем образно, АМ се превръща в течност- като суроватка и гъсти буци от протеини, които натежават в стомахчето и затрудняват неговата работа.
Мислиш ли, че бихте могли да намалите добавката, като я даваш чак след като си предложила и двете гърди? Дали си склонна да опиташ други пози на кърмене или други начини? например- да я кърмиш, ходейки из стаята, така че леко да се полюшва( това движение й е много познато още от утробата и може да й действа успокояващо). Или пък да седите някъде на полутъмно, с приглушена музика? Или дори тихо да й пееш, докато я кърмиш?
Слингът също е чудесно лекарство срещу колики.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 21:50 от Бумеранг

# 85
ХЪНИ БЪНИ, МИРИАМ, ЧЕСТИТИ ВИ БЕБЕНЦА! ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ДА СТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО!

Цвети, мама Ради,успех на вас и в най-скоро време да ни зарадвате! Simple Smile

Пинзи, и аз да те подкрепя, както вече са ти казали, ако си имате достатъчно напишкани и наакани памперси, изобщо не се занимавай с АМ. Това, че бебо е по-ревлив, изобщо не означава че е гладен. Моята кака, първите два месеца след раждането, беше толкова ревлива, че  през деня прекарваше с часове на гърдите ми, защото само това я успокояваше и не искаше изобщо нито да спи, нито да лежи и в креватчето и в количката! Затова успокой се, кърми си и ще видиш, че до няколко седмици нещата ще са по-добре! Hug

# 86
pinzi- и  според мен спри АМ след като има достатъчно наакани памперси. Може бебка да  плаче от коремчето, а не че е гладна..Знам ли..Но при всички случаи се успокой....ще се нормализират нещата.
J M M, мили ванили- благодаря за отговора
Поли- хихи, мнооого смешно..Изобщо не ми стига времето...и на мен Heart Eyes

# 87
Бумеранг, имам нужда от помощ. На връхчето на лявата гърда ми се появи бяло петънце все едно има мастно образувание под кожата. В началото на кърменето имах такова и изчезна само. Сега обаче почти цялата долна част на тази гърда е твърда и болезнена. Болката е в основата на гърдата и от едната страна е оформена като топче. Местото е силно болезнено при натиск. Може ли това да е запушен канал или е нещо по-сериозно? Как да процедирам? Може ли това да попречи на кърменето? Дадох на малкия 2 пъти подред да яде от тази гърда, но не усещам разлика. На второто кърмене го сложих после и на дясната да се дохрани. Изпомпах след него гъсто мляко не повече от 25мл

И още едно питане - дечко от 2-3 дена започна по време на кърмене през няколко мин. да изплюва зърното и да го лапа веднага обратно. Прави го и на двете гърди (независимо дали зърното е пълно с мляко и трудно за засуквано или вече като е похапнал и зърното е .. удобно)

# 88
Колко голямо петънце? има ли бяло връхче и червено около него или цялото е бяло? Би ли конкретизирала къде точно се намира?

# 89
mama.radi  желая ти успех и леко раждане.
Разбирам те много добре за загриженоста на близките, аз започнах да си изключвам тел. #2gunfire

Ние утре сме на запис на тонове и във вторник ако няма признаци за раждане до тогава ще ме приемат и ще ми предизвикат раждането.
Бих искала да ви попитам това със предизвикването със системата толкова ли боли колкото когато отидеш с контракции и пак ти включат система. Чула съм че много боли системата окситоцин newsm78

Общи условия

Активация на акаунт