Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 433
  • 347
  •   1
Отговори
# 165
  • последна надежда
Мили-Ванили не знам дали кърмата променя вкуса си при упражнения, но баткото не правеше разлика и добре си похапваше  Grinning. Аз отслабвам много бързо и кърменето не ми пречи. Сега съм по-слаба от преди да забременея, а Марк се е отопчил  hahaha.

Дени Марк не е с фимоза (още не сме дърпали пишлето), има разлика в размера на тестисите. Единият е много голям и задържа течност. Хидроцеле се казва.

# 166
milli_vanilli с големия ми син отслабвах кърмейки, без да съм си го поставяла за цел. До колкото знам и матката се свива по-бързо, т.е. коремът намаля обиколката си  Laughing Сега още не смея да кажа, че имам зверски апетит за бисквити, дори нощем след кърмене хапвам. Относно упражненията, някъде бях чела, но не помня добре, че при прекалено физическо натоварване и рязко отлабване се отделя някакъв токсин в кърмата (ама по-вещите да кажат с точност), но до колкото знам няма причина да не се правят леки упражнения.

# 167
  • Пловдив
Нашият малчуган е наддал 2 кг и 6 см само от кърма! А майка му се чуди дали му стига кърмата и пие лактогонен чай всеки ден.  Crazy
Ивеета, доста ме успокои, че и вие се движите така с прирастта, че то и твърде много май пак не е добре. Уж педиатърката каза, че е ОК, щом е само на кърма.
Лошата новина, че при Ники пъпките преминават в грапави участъци и вероятно е от кравешкия белтък в моята храна. Педиатърката ме инструктира да не ям нищо млечно - мляко, кашкавал, масло, сирене, банани, ракообразни, мед, шоколад (Sad) и т.н. алергени.  ooooh! Кофти, ама какво да се прави, ще го преживея, само и само бебончо да се избави от пъпките.  Praynig
Змейковица, много ли е 2 кг наддаване от кърмене? Можеш ли да ме насочиш къде да прочета за преминаване на кравешкия белтък в майчината кърма, за диетата на майката при такъв случай, за проявите /обрива/ при бебето?

Поздравления за добрия прираст! Много кърмени бебета наддават така през първите месец-два /май нямаш нужда от лактогонния чай  Wink/  Справяте се страхотно!
Ето една статия за алергията /АБКМ/ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65143.0
Утре ще поровя за още инфо по въпроса ти  Peace

Благодаря ти Змейковица донякъде ме успокои, бях се постреснала малко, ами значи изписаха го 2420 и беше теглен в болницата, за 1 път го мерихме при педиатърката, сега ме вика на контролен преглед след 2 седмици, да го видим дали е наддал. Само не разбрах едно твоят съвет е да се върна на краненето от една гърда или да продължа да давам от 2те и после АМ? Благодаря ти много  Hug Hug

Hug Радвам се, че вече си по-спокойна!
По-добрият вариант е храненето от 1 гърда, хубаво да я изпразни докрай, за да поеме и задното калорично мляко и след това ако още проявява признаци на глад можеш да предложиш и втората гърда  Peace

Змейковица, ако може и аз да попитам нещо, на брат ми бебето е на 6 дни и понеже не им потръгнаха нещата в на
чалото с кърменето сега дохранват с изцедена кърма и  малко АМ. Аз ги посъветвах дохранването да е с лъжичка, засега се справят добре, но не знам откъде са се сетили, че така бебето гълтало доста въздух и това можело да доведе до колики, аз им казах, че за пръв път чувам такова нещо, но реших и с вас да се консултирам.

Много хубаво си ги посъветвала за лъжичката  Hug
За въздуха - при всички алтернативни методи на хранене неминуемо се гълта повече въздух. С хранене от шише също. Най-добрият вариант е храненето директно от гърда - тогава поемането на въздух е минимално. Много майки споделят, че изцяло кърмените им бебета нямат колики или са слабо изразени  Peace Виждам, че имаш много добър опит и ако имат желание могат да пробват постепенно да премахнат добавките  Peace Ако искаш, пиши ми на ЛС с повече подробности за начина им на хранене в момента   bouquet

Змейковица, благодаря ти за отговора!  bouquet Урината си е безцветна предполагам, защото не виждам оцветяване на напишканите памперси! Компресия на гърдата се опитвам да прилагам от преди две семици може би, но тя пак се дърпа и реве. Мисля, че просто се уморява като трябва да се мъчи да суче по-силно за задното мляко. Дано да отмине този период и да укрепне вече. Различни пози на кърмене ще пробвам тези дни, като си останем на спокойствие двете!
Въпреки всичко днес на консултацията мисля, че отчетохме добри резултати: вече е 4кг и 53см, т.е. 1.200кг. отгоре и 5 см. Предвид мъките с кърменето явно все пак успява да се понахрани. И ваксината сравнително добре я понесе.

Браво за  чудесното наддаване !
Да, щом няма оцветяване на урината означава, че приема достатъчно храна и не е обезводнена  Peace
Предполагам си се успокоила, че не я държиш гладна - явно бебка си има други проблеми и си е в такъв период. Перфектно се справяте  Hug

Мили мами имам един проблем,всъщност не знам дали аз сама не си го правя на проблем,но се притеснявам доста.Става въпрос за кърменето.Кърмя дъщеричката си уж на поискване,а тя сама си направи рвжим на около2,5-3 часа,а даже вечер не се събужда и след последното хранене си спи до 5-6 сутринта.След това като я нахраня пак спи,но от обяд че чак до къпането вечер непрекъснато мрънка и явно през деня не и стига кърмата.Ние сме на 15 дни и трябва да изсуква по 100мл.Пробвам с помпа да видя колко количество ще излезе и само преди обяд мога да ги докарам 100мл и то от двете гърди,след обед само 4омл.Много ме притеснява факта че само сутрин имам достатъчно кърма.Какво да правя  Sad  Вие които кърмите усещате ли как слиза млякото,защото аз такова усещане не съм имала никога,гърдите са ми меки и нямам никакво напрежение,а с всеки който говоря за това ми казва,че се усеща слизането на млякото,има напрежение в гърдите,а аз нищо такова не усещам.Дали не произвеждам достатъчно кърма?а памперсите ни са винаги мокри и имаме по не 2-3 наакани.Чудя се как да си увелича кърмата и изобщо дали има нужда?

Звездичка го е казала много добре   bouquet
Ето и една кратичка статия, която е много полезна при такива притеснения - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21073

# 168
Iveeeta, блазе ти. Искам и аз така...  Crossing Arms

Абе от едната цица ми намаля кърмата и се чудя сега какво да правя  Thinking

# 169
  • Пловдив
За Tini-mini - ето малко материал по темата с АБКМ  Hug

Many infants still have problems with cow's milk formula (allergies, GI problems, etc.). Babies who are exposed to cow's milk before their first birthday are more likely to be anemic, have diarrhea or vomiting, and/or experience an allergic reaction (the proteins in milk are more numerous than those in other milk products, such as the yogurt). The excessive protein load in cow's milk can also overload a baby's kidneys.

http://symptoms-causesof.com/cow-milk-allergic-problems.html

Breastfeeding is the best option for infants who have cow’s milk allergy. Breastfeeding is clinically proven to prevent allergic events in the future. Although prevent allergies, but the diet consumed by the mother was also able to cause allergies in her baby. So that the mother should also make certain that elimination diets can interfere with the baby. My mother had to avoid various types of cow’s milk or foods containing cow’s milk.

Secondary Prevention

Performed after the sensitization but not the manifestation of allergic diseases arise. Sensitization condition is known by way of examination of specific IgE in serum or blood talipusat, or with the skin test. When the optimal action is age 0 to 3 years. Avoidance of cow's milk by feeding cows a non alergenik, which is hydrolyzed cow's milk is perfect, or cow's milk substitutes such as soy milk that does not happen more sensitized to the manifestations of allergic diseases occur ..

Of exclusive breastfeeding is proven to reduce the risk of allergies, but it should be noted when nursing mothers diet It is also accompanied by other measures such as provision imunomodulator, TH1-immunoajuvants, probiotics. This action aims at reducing the dominance of TH2 lymphocytes cells, is expected to occur within 6 months.

Бумеранг, чувала съм, че ако се започнат физически упражнения - това влияело на вкуса на кърмата - кисела ли ставала, нещо от сорта. Въпросът ми е има ли нещо вярно в това. Че искам да почна със коремни преси, малко упражнения за краката и дупето....И вярно ли е, че докато кърмим няма отслабване?

Много жени отслабват докато кърмят, дори и без сериозни лишения  Peace Тялото на кърмачката се нуждае от 500-800 калории в повече от обичайния дневен прием - не е необходимо да се яде за двама  Peace
Умерен спорт няма да навреди на лактацията. Това, което си чувала за промяната на вкуса на кърмата вероятно се отнася за отделянето на млечна киселина в кърмата при тежки силови натоварвания  Peace

Ето няколко полезни статии по темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3141
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=159043.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=200187.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0

Абе от едната цица ми намаля кърмата и се чудя сега какво да правя  Thinking

Би ли могла да предлагаш въпросната гърда по-често, за да се стимулира лактацията от нея и да започвате кърменето с нея, когато бебето е по-гладно  Peace

# 170
  • Варна
Мили_ванили, нашият пъп падна още в болницата и остана една много противна коричка отгоре, а самия пъп много стърчеше. Сега го наблюдавам, че със всеки изминал ден пъпа се прибира навътре. Обтривам по 2-3 пъти на ден със спирт и снощи вече падна и коричката.

Мами, аз имам друг проблем. През нощта се потя като животно. Събуждам се мокра, особено по гърба. Абе навсякъде. Като се събудя и спирам да се потя. Някой има ли такъв проблем? При мен започна преди 2-3 дена. През деня иначе нямам проблем.  newsm78

Ние с кърменето засега сме добре (да чукам на дърво). Успява да се нахрани само от едната гърда. Яде около 40 - 50 мин. с около 3 паузи за уригване, акане и почивка. Това със сменянето на памперса преди всяко хранене не става при нас. В момента, в който засуче и започва да дриска.  Mr. Green Не цедя нищо след хранене. Не искам да се вкарвам в някакви филми. Гледам само бебо да е спокоен и да ака подобаващо.  Иначе правим 2-3 хранения от едната гърда и следващите 2-3 хранения от другата. Peace

Мами, аз в крайна сметка тръгнах да раждам + 15 кг, а се прибрах - 9 кг, но с ужасно натежали цици. После кърменето като потръгна и циците омекнаха намалях с още 2 кг. Корема ми вече изцяло е прибран, само е леко желиран. Абе много съм доволна от възстановяването - не очаквах.  Peace А бебо в момента е 4200, т.е по-лек отколкото се роди и ка ми легне на корема немога да повярвам, че това голямо бебе се е побирало в корема ми.  hahaha hahaha hahaha

# 171
Благодаря ви за успокоението!А Галя5,аз също имам този проблем с потенето вечер,дори понякога ме втриса като ставам и това ми се появи след изписването от болницата,обяснявам си го с някакви хормони може би,но сигурно има някой друг,който може да обясни по-добре Simple Smile

# 172
  • Düsseldorf
 bowuu bowuu bowuu
Много благодаря, мили момичета за всички поздравления! Наистина го чувствам като една голяма своя победа!
Сега пак додавам АМ, кога повече, кога по-малко, но като цяло съм много доволна, че тръгнаха нещата в правилната посока.
И сега малко отзад напред, но да ви разкажа защо се наложи с толкова мъки да си търся кърмата.... т.е. как екстремно родих. Донякъде от акъла си...

Да започна от една стара история – през януари, докато водейки се в болничен бях до работата за няколко часа да помагам на новата колежка (сигурно някои от вас помнят колко често боледувах от какво ли не), ми откраднаха телефона. Пускахме мейл до цялата централа и аз, и шефът ми, да го върнат, понеже сме с карти за достъп и нямаше как да е външен човек – нищо. Шефът ми го взе много присърце, накара ме да пусна жалба в полицията, после и той пусна една от името на фирмата и 2 месеца нищо не се намери. Опитаха се, всъщност, да ми го върнат по някакъв безумен начин – писаха в един форум за авточасти, в който пише човек от кратките ми набирания, мой братовчед, че са намерили телефона, да дадем адрес да го върнат, но така и не го върнаха.
На 25 март вечерта ми звъни моя колежка, искала да дойде в нас. Аз се стреснах, чудех се какво може да е станало, тя накрая си призна, че иска да ми върне телефона, била го намерила, но не знаела как да ми го върне, да не помисля, че го е откраднала. И сега я викали в полицията, явно са засякли нейната карта в апарата. Сега какво щяло да стане с живота й, не искала да си загуби работата, колко съжалявала и пр... да отида с нея в районното да си оттегля жалбата. И на шефа да не казвам, ако може... Детето й реве за фон, аз се разстроих ужасно. Първо, защото не съм очаквала да е някой, с който съм имала лаф и съм смятала за свестен човек. И после, какво да правя с тази жалба, да звъня ли на шефа и пр. Цяла нощ не съм спала. На сутринта пак се чувахме, аз все пак говорих с шефа, той отказа да оттегли своята жалба, тя пак ми мрънка поне аз своята да съм оттеглела, и въобще бях луднала – стана ми съвестно за нея, до вчера сме работели заедно. Ама като съм патка! Тя дали ме е мислила така – да открадне от бременна жена. И колко ядове и разправии и ходене в полиция последва, до прокуратурата и т.н....
В петък, 26 март, бях на лекар – бебето изглеждаше съвсем ОК, околоплодните води си бяха предостатъчно, изобщо не беше тръгнал да слиза надолу, така че се очертаваше да се роди едва към термина си, 17/18 април. Аз се пазарих с лекарката си да не насрочваме ранно секцио, понеже се притеснявах, че вследствие на много продължителната кашлица и другите болежки може да съм попречила на развитието на бебо и да му трябва максимално дълго още да стои на топличко и да развие всички органи и системи. Тя се съгласи и каза, че ще го насрочи за 15 или 16 април, пък ако тръгне по-рано ще направим секциото по спешност. И понеже предния път преносих малката с повече от седмица, и сега бях голяма куражлийка – готвехме се с приятели да празнуваме Великден в една къща на около 80 км. от София – мъжът ми се шегуваше, че с моя темп на раждане и от Виена може да ме докара навреме в болницата (предишния път раждах 15 часа и накрая след разкритие 2-3 см. се наложи секцио).  Само че с тия неща шега не бивало...
Същата вечер си легнах към 23 и към 1 ч. се събудих от усещането, че нещо „изтича”, казах си, че е твърде рано да са водите, но все пак станах да проверя. С ужас установих, че е кръв, в доста голямо количество при това. В 1.05 се обадих на лекарката, в 1.15 вече тичахме по стълбите надолу от 11 етаж, понеже точно тогава трябваше и асансьорът да не работи. Приеха ме веднага, лекарката пристигна почти едновременно с нас. Първия въпрос беше дали нещо не съм се притеснила тези дни......
Донесоха апарат за запис на тоновете – и в продължение на  някоко минути, които ми се сториха безкрайни, ама наистина безкрайни, не се чуваше нищо, освен свистенето на самия апарат.... Мъжът ми навън също беше изтерясал докато разбере какво става. После донесоха друг апарат и след някакво време (нямам идея колко, това бяха най-безконечно нижещите се минути в живота ми) успяха да доловят, макар и приглушени, тоновете на бебето. После тръгваха да ми включват система, но решиха че всъщност направо на операционната ще го направят, не ми остана време дори за тоалетна, сложиха ме масата, упойката... и в 2.00 ч. го бяха извадили. Чу се слабо проплакване, но минаха още минути, докато го прегледат педиатрите и ми го донесат и ми кажат, че е добре и диша... Ей богу, няма такова протяжно нижещо се време!... За този час и нещо какво съм преживяла не знам, но после 2 денонощия не можах да заспя изобщо – всички идваха да ме проверяват и питат спала ли съм най-накрая, беше адски странно –от стрес изобщо да не можеш да затвориш очи и бях на автопилот и в реанимацията, и на следващия ден вече в отделението... 100 пъти премислях всичко и не можех да се успокоя, дори не можех да повярвам, че съм родила...
После, Слава Богу, последва хубавата част – дадоха ми бебо, който макар да се беше нагълтал с какви ли не гадории и да повръщаше първия ден, после бързо се оправи, дори засука добре, колкото и аз да нямах кърма...
И накрая - след толкова страхове и боледуване и стрес, малкото ми момче все пак е добре! Не спирам да благодаря на всички сили, които ни помогнаха да е така, както и на екипа в Тина Киркова, на д-р Дончева, която реагира супер бързо, на приятелката си акушерка, която стана посреднощ и дойде да се погрижи за малкия веднага! Дано да е силен и борбен, както се очерта в първите дни от живота си и се справя с всичко така добре, както до сега!
Радвам му се на моя юнак и от време на време си поплаквам като се сетя какво преживяхме, но пък нали всичко е добре, когато свършва добре, така че трябва да се хваля, а не да се оплаквам!
Всички в къщи са на седмото небе, особено каката, кяото искаше да остава в болницата при нас с братчето...(Аз ще стоя тук с мама и Йованчо, няма да си ходя!”)
Много е грижовна и по цял ден иска да го целува! Е, вчера като плачеше, му поднасяше едно огледало и му викаше: „Виж се, Йоане, колко си грозен като плачеш”, но в повечето случаи го успокоява, пее му, пуска му играчки... Разтапям се като си ги гледам малките сладурковци.
Желая на всички ви много прекрасни мигове с малките съкровища и да не ви се налага да преживявате такива страхове!
И се извинявам за безкрайно дългия пост.

# 173
Благодаря ви за успокоението момичета  bouquet
 Мили Ванили за пъпчето аз я обтрижах 2-3 пъти на ден и накрая изтисквах малко спирт в пъпчето / така каза педиатъра/
Аз отидох да раждам +28 кг, върнах се -12, за 5 дена свалих още 2 и сега гледам пак съм почнала да свалям. Ям си нормално, даже и сладко Mr. Green Ама имам да свалям още поне 15, а най- добре ще е да са 20. Но това е на заден план

# 174
  • София
Hug

И вярно ли е, че докато кърмим няма отслабване?

Момичета, като падне щипката какво да правя това, дето остане да стърчи? Маже ли се с нещо?

milli vanilli, и аз отслабвам кърмейки, въпреки, че ям добре. То си е до организъм. Сега ми останаха за сваляне още 5кг/половината са ми в гърдите/ Mr. Green

При нас като падна пъпчето с щипката третирах участъка още 2 дни само с капки спирт и край. Сега всичко си е наред с пъпчето на бебо.

Абе от едната цица ми намаля кърмата и се чудя сега какво да правя  Thinking

Те гърдите са различни. Пробвай да слагаш често бебето на тази, която мислиш, че и намалява кърмата, за да се урегулира. Пиеш ли лактогонии чайове някакви?

alex_shu кошмарни преживявания с щастлив край. Борбен ще е малкият мъж. Дано всичко лошо е зад гърба ви Peace

Моят дреби пак върна 3 часовия режим и съм малко по-свежа днес. Laughing

Хубав ден на всички. Hug

# 175
Здравейте,мамчетаааа! Hug Hug

Благодаря за пожеланията,момичета и на свой ред и аз да честитя на всички нови мамчета-нека да са ни живи и здрави дечицата!

Нас ни изписаха в неделя,раждането мина наистина бързо и лесно,но може би поради факта че се бях настроила да е ад (при предишното ми раждане получих кръвоизлив и бях много зле,лекарите и аз включително очаквах и този път да се случи нещо подобно) сега ми се видя песен  Crazy.Ще разкажа и подробности като имам повече време.
Ради е на кърма,надявам се за по-дълго време,кротък е ,само спи и яде  Laughing.Много плаче като го къпя обаче.
Ще кача и снимки след малко да видите моя мъж как се появи на изписването с децата  ooooh!,все едно на футболен мач бяха тръгнали.В неделя сутринта като казаха ,че ни изписват въобще не очаквах а явно и таткото -2 часа звънях да го осведомя, че се прибираме(три дни не беше изтрезнял).

П.П.Вяра ,хич не си ме притеснила като звънна ,аз бях сама в стаята и ми беше адски скучно. Hug

# 176
Благодаря на Змейковица и Нефер за отговорите.

Галя - мн се радвам, че се възстановяваш така бързо.Моя корем седи като 3ти мес бременна. И е само мръвка; щото като се натисна и ми се струва, че матката си се е свила... Нищо, с упражнения ще стане. А също като теб се чудш - как се е побирала вътре  newsm78

Притеснена съм, че е наддала едва ли не само със 100гр за 1 седмица, а яде като разпрана и ака доста стабилно. Не ми се броят наакани и напикани памперси, но през 2 памперса някъде са с аки. Има си и пръстенчета жече по крачетата, което си значи, че си се храни добре, ама що не наддава  newsm78  Дали може защото е по-финнияка или защото е много подвижна?  Thinking  Ще я видим тая работа.
Хващам я сега и излизаме. Целувки

# 177
Galq за потенето и аз се потих така. При мен това продължи няколко дена. Много е неприятно наистина, но е временно.
Мили Ванили и аз съм така с едната гърда. Когато дойде време за ядене винаги и я прегдлагам първо нея. Мисля че вече доста по- добре положението/ дори тече повече мляко от нея/
Деси добре дошли у дома. И моя мъж не беше изтрезнявал цели 4 дена Laughing Мен докато ме е боляло дупарата, той си е пийвал яяяяко

# 178
Здравейте, аз също се потя нощем, а до преди няолко дни ме втрисаше и слагах пуловер докато кърмя Sad

От 12 кг. в болницата оставих 6, а след като се прибрахме не съм се теглила повече. Коремът ми след седмица вече се беше прибрал и сега изглеждам като леко преяла.

За упражненията - на една от визитациите специално попитах и ме посъветваха да се въздържам два месеца от натоварване, особено на коремните мускули.

Аз съм много щастлива, защото вече 3-ти ден сме без добавка от АМ, а предишните два дни дохранвах само с по 40 мл вечер. Освен това детето започна да изсуква по-голямо количество и с шише й давам по 20 - 30 мл. кърма, ако вземе да нервничи. Надявам се, че до седмица ще изключим напълно шишето. Минали са само 10 дни, откакто кърмата ми спря, а имам чувство, че са минали месеци. За огромна радост нещата се норализираха сравнително бързо. На всички, които имат съмнения или притеснения, че кърмата им не е достатъчно - не се предвайте! С повече упоритост всичко се постига. Дори да се наложи добавка от АМ това не е краят на кърменето. Преди седмица бебчо изсукваше 10 мл кърма, а на последното хранене изсука 90 мл.

Хубав ден на всички!

# 179
Gale неискам да те плаша но аз продължавам да се потя обилно всяка нощ Sad
Реших да махна АМ и да мина пак само на кърма, мъжчо хич не удобрява моето решение но ми писна това преметяне на Денис и засичане на време от гърда уфффф  Close
Искам да ви попитам горе долу колко сучат вашите сладури като време? Денис сучеше по   40 50 мин преди да започна да го храня с АМ, но педиатърката каза че нормалното било максимум 15 мин и за това време той би трябвало да изсуче 120 мл????вижда ми се малко невероятно би трябвало да преглъща като мисирка горкото....
ГЛориБГ ами преди седмица две бях видяла твоята количка в Сливен...ако имате път... Peace
за килограмите аз бях плюс 12, от болницата свлаких 6 и това е засега имам още 6 да свалям ама леко полеко, не искам да ми става фикс идея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт