Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 351
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Наскоро завърших летен шал и шапка по поръчка на моя приятелка.

# 361
Остави ги ти твоите приятелки, дай да видим туниката!!!!!!!!!!

# 362
  • в баира
Сбъдваща мечти: Много е оригинална шапката! Допълнително ли приши лабиринтите?
Steisi : Твоята приятелка ще е доста слънчева с този комплект. А имаш ли снимка на шапката отблизо?

# 363
Благодаря за похвалите. Да, лабиринтите допълнително ги наших върху готовата шапка, доста време отне.

Инок, плетивата ти са страшно премерени и много нежни. Фен съм ти!

Летящата, страхотни рокли!

# 364
 newsm51
МНОГО благодаря, Летящата крава! Мисля да се хвана първо за туниката!Надаването с 3 под мишниците ли става само или през даден интервал?
За нея си приготвих прежда еделвайс, за куката още се колебая, защото имам само 2.1 мм номер 0- два броя и една 4мм. Ще се разходя да потърся номер1 или 2. Но се колебая дали да не си поръчам игли от Стенли - ПИНА или от Хобито - ПОНИ. За трета имам някъде схемата, ама не я намирам сега да я кача, утре сутринта като имам повече време пак ще поровя и ще я сложа.

# 365
  • София
Eто го оригиналът на туниката - http://radikal.ru/F/s005.radikal.ru/i210/1005/ad/2436ed3ec5c0.jpg.html

Аз този мотив бях приготвила - http://lh4.ggpht.com/_aMt_zhE6se8/S-QZ6v3BODI/AAAAAAAAPVw/qfXYTY … 0/ScanImage52.jpg

Не знам, като стигна до нея ще мисля. С този на Кабзи също ще стане много добре. Но ако не те затруднява щракни и твоя.

точно това е оригинала   bouquet, а и схемата май е като при мен  Hug

Благодаря на всички за отзиви, много ми вдигате самочувствието   bouquet

# 366
  • София
Момичета, влизам само за малко да задам един въпрос. Знаете ли на български как се превежда плетка Fair Isle. Видях, че това е плетка с два цвята едновременно. Ето клипче: http://www.youtube.com/watch?v=Rk9h3gM9Ky0. Името идва от един остров, дето е доста близо до нас, ама ми трубва превод, защото е свързано с превод на книга.
Аз иначе днес довършвам блузата, пера и снимам. Общо взето ще си удържа срока - средата на тази тема.

Аз плета с повече цветове като просто ги разпределям на врата и на безопасна игла... евентуално на лявата ръка...

...Мъж в темата не е имало от времето на Голямата губерка....

Кога / кой е това?...

Ох, аз сега плета с обръч 4 ииии... ами, като от зимата съм свикнала 12 - 6 и много тегаво ми се вижда...  Joy

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 19:49 от katiABV

# 367
Сбъдваща мечти, нямам думи! Шапката ти е страхотна, как ги прави тези "лабиринти"  smile3501

Hug И аз ги гледах и се чудех как си ги нагодила така добре. Hug
Инок - поздравления за роклята.
тане - и на тебе за полата. Ти с каква прежда я плете твоята?
Стейси - много свежо комплектче е станало.

# 368
bovilowa, за Еделвайс кука 2,1 мм е идеална. Мисля, че ако наддаваш по 6 стълбчета на всеки ред с високи пълнежи доста ще се разшири туниката. Всъщност не мога да преценя без да знам  размери. Моят съвет е да наддаваш по 3 стълба на всеки ред с в.п. , мисля ще се получи елегантен силует. Разхвърляй допулнителните бримки на различни места по реда, изобщо няма да си личи къде са. При изплитането на следващия ред просто ще ти се появи един допулнителен елемент. Не е необходимо да е под мишницата.

Steisi , много романтичен комплект. Прииска ми се такъв.

А Голямата губерка е легендарна личност от близкото минало, явяваше се тук да подкрепи духа и креативността ни. Както и за майтап, разбира се.  Grinning

# 369
Днес хванах малко от Модерно по бтв и Кали показа една плетена рокличка на една кука, която и я оплела някаква хазайка от квартира на морето само гледайки корицата на списанието, по което певицата се захласнала. И много искала да има такава, мисля, че за тази рокля ставаше дума:

а всъщност имало и такъв бански, може и за бански да е ставало дума Embarassed

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 00:25 от nomadka

# 370
Ако ги дажаха и с телцата...и аз щях да си поръчам... Laughing

# 371
този бански с ананасите осинките го плетат вече трета година сигурно. И схеми има, ако искаш да се пробваш.
за мен плетените  на 1 кука бански са неудобни. Не помня коя от нас миналото лято показа такъв бански, който й седеше много добре и тя беше доволна от това, как се носи. Но определено не става от каквото и да е кроше.

Сбъдваща, браво за различната шапка  Hug обичам такива неща.

Инок, много хубави неща си изплела, поразгледах и аз.

# 372
nomadka, според мен на първата снимка не е рокля, а пола облечена върху бански костюм.     Nature Sunny
Pinkito, ако ги дават с телцата и аз искам едно Joy
Steisi , шала е шикозен, може да се поставя където си реши дамата-на кръста, на раменете, на едно рамо... newsm35
Inok, много красиви дрешки... smile3501
Сбъдваща мечти - шапката ти е много суперска и така и ти стои! newsm53 Поздравявам те за това, че се стремиш да си единствена и уникална...и на мен това не ми е чуждо! newsm10

# 373
...
Сбъдваща мечти - шапката ти е много суперска и така и ти стои! newsm53 Поздравявам те за това, че се стремиш да си единствена и уникална...и на мен това не ми е чуждо! newsm10

coolcool

Eдна от многото ми започнати плетки:

knit    

Бюстие и поличка за плаж за малката от YarnArt Summer. Фен съм й на тази прежда, много приятно се плете и плетката стои лека и въздушна.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 09:34 от dodofit

# 374
nomadka, eй ти схемата на банския и на роклята   

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 09:34 от dodofit

Общи условия

Активация на акаунт