Плетем задружно и през май, започнато - плети до край ...

• 78 232
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • в баира
hrisi74: Много е свежа блузката. И на мен ми се вижда сутиена като си вдигна ръката, но не смятам да шия.
Мацата: Много ми хареса бордюра на пончото. А и като цяло ти се е получило много добре.
temenuga2: Кога успя да го оплетеш? Да ни го покажеш и облечено!
ivanka1979: Чудесна е блузката!
Амели:Страхотна е туниката! Кога я оплете? На мен бавно ми върви този модел.

Аз заразох временно роклята Костурова (до сега съм на 3 волана), че ми поръчаха едно худи да плета.

# 76
Амели:Страхотна е туниката! Кога я оплете? На мен бавно ми върви този модел.

Аз заразох временно роклята Костурова (до сега съм на 3 волана), че ми поръчаха едно худи да плета.

Мерси,мерси! Или както би казала Ива по-интелигентно "Бадаря" Grinning

на мен пък ми вървеше много бързо с хубавата памучна прежда, изтрясках полата за 3 дена, но туниката ми взе здравето,защото преждата е изкуствена, хлъзгава и с нагъсто нацвъкани едни бобчета,които ако ги прободеш с куката,се разплитат и нишката се разтяга като ластик Twisted Evil
между другото, туниката е същия размер като полата - ако реша, мога да сваля презрамките и също да си я нося като пола Wink. За да ми стои добре деколтето, съм го подшила със силиконова лента,която се ползва най-вече за подшиване ръбовете на рамена, пак с цел да не ти се отпускат и провисват при пране и висене по закачалки.

# 77
  • Варна
Иванка и Амели,и на двете дрешките са много нежки!Браво!!!

# 78
Иванка, Амели поздравления и със здраве да си ги носите!

Амели много си ценна с твоите познания за шиенето. Я разкажи повече за тази силиконова лента - от къде се купува, как точно да питам за такава.

Белите ръкави са следващия ми проект, само трябва да измисля каква прежда да ползвам.

# 79
Фиф, аз даже си мисля, че бавно го изплетох...Ето го и облечено болерото на едно съседско момиченце, но тя не го изпълва така, както би стояло /предполагам/ на момичето за което е предназначено. Даже като сме снимали не сме го и донаместили, че двете предници изглеждат на различни нива. Днес колета тръгна за Благоевград и дано да ми изпратят снимка и нея ще пусна.

# 80
Амели много си ценна с твоите познания за шиенето. Я разкажи повече за тази силиконова лента - от къде се купува, как точно да питам за такава.

Мерси, аз умишлено споменавам такива детайли даже без да ме питат, защото смятам,че е полезно за всички приятелки,които имат възможност да си направят дрехите по-красиви, удобни и функционални,но нямат шивашки познания.
Въпросната лента и аз не знам дали няма някакво по-специфично име Rolling Eyes аз й викам "силиконова лента", представлява абсолютно същото нещо като силиконови презрамки за сутиен, продава се на метър в магазини за шивашки материали и е съвсем евтинка. Аз си купувам от едно магазинче на Георг Вашингтон, точно срещу магазина на Ем арт. Мисля,че лентата струваше 0,30лв на метър. При пришиването особения момент е,че лентата е еластична и е хубаво плетивото/ или каквото е там/ да се набере леко....все едно си шиете ластик, така че като тръгнете да обличате дрехата, плетивото да се разтегне заедно с лентата/ластика и съответно като се облече,да се свие и да заеме линията на тялото. Надявам  се да схванахте обяснението.
Същия ефект- да се държи стегнато бието- се постига и с каква да е нееластична лента от каква да е материя- аз понякога си пришивам сатенени панделки с тази цел и особено ако са на такова място,че може да се види. В този случай избрах силиконовата лента защото е прозрачна, защото е еластична( позволява дрехата да се облича свободно през главата без нужда от цип) и защото силиконът има способност да поема телесната температура и да прилепва за кожата. Така ако ми се наложи да се наведа и да вдигна нещо от земята, няма риск гърдите ми да изпаднат през деколтето Laughing

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 13:51 от Amelly

# 81
  • София
Благодаря, Amelly. Това беше много полезно   bouquet

# 82
  • Севлиево
Ей Amelly, трепач си  Peace Благодарим за хубавите обяснения   bouquet Туниката и на мен ми хареса много. Набелязала съм нещо подобно от едни китайки, но за сега е само в списъка.
ivanka1979 блузето е готино   bouquet

# 83
Страхотно е оформена темата!   bouquet Да не ви изпусна ... позанемарих хобито, но трябва да се взема в ръце с пролетно-летни идеи.

# 84
Направо ме е срам да се появя..толкова отдавна на съм влизала в темата.. Embarassed  Много красиви неща разгледах,неуморни сте..Като доплета нещо и ще покажа,ама дано да е наистина  до края на май.... Hug  поздрави за всички!

# 85
Pinkito, не се притеснявай, и аз плета от власт на власт, но като гледам колко много момичета са ме похвалили за едно болерце...абе не сме за изхвърляне...Аз вече поясних - не съм в първа младост за  да се уча да плета, много неща зная, но попадайки в този форум от многознайки - еееееееее, има още какво да уча!!!  smile3529

# 86
Болерцето е страхотно !  Ако и аз имах такава талийка и аз бих се курдисала вътре с голям кеф! А ти за първа младост не ми говори, знаеш какви баби-майсторици има,нали?  Така,че дотогава с теб имаме много време... Wink   Аз защото се занимавам с други неща и затова  сега нямам какво да покажа,но ще извадя закътканите недовършени неща и този месец ще покажа нещо от хамбара,минало през 100 проекта и идеи , и накрая станало нещо друго... Hug

# 87
  • София
Здравейте дружки плетачки!
Да се запиша и аз в темата с недовършени неща..
В момента приключвам едно лятно моделче от преди месец-два, но между другото, за разнообразие, направих това:
http://picasaweb.google.com/PamiraM/FWRpAJ#5464339038071984642
имам започнато нещо зимно, което няма да приключа през май  Sad - ще обърна внимание на летни прежди и модели, че много топло с тези зимни прежди сега.
Спорни плетки на всички!

# 88
pamira, всичко ти разгледах и всичко е майсторска работа  smile3501
Pinkito, талията не е моята, а на едно момиче на 18 год. Не съм в отбора на дебеланките, но въпросното болеро не е моят размер. Wink

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 09:48 от temenuga2

# 89
Пинкиии, как ще те е срам, мила?! Какви красотни дървета си сътворила и да те е срам. Моля ти се! Къде е Ван Гог? Искам чанта с негоооо.  Heart Eyes Не за мен, разбира се. smile3516

Памирка, чудна е плетката. Ти си направо за майсторско свидетелство вече с тая една кука. Преждата коя е, че имам подобна - http://alexanderyarn.com/index.php/kamila.html цвят 167 и замислям нещо подобно в проект, но уви ... на две куки?

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 10:30 от big pufana

Общи условия

Активация на акаунт