Повръщане при новородените и кърмачетата

• 144 068
  • 517
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Потърсете доцент Бошева, шеф на педиатрията в университетската болница.

# 106
Thanks a share going to work

# 107
Здравейте,
след като изчетох написаното от Birdie въпроса ми е какво визирате под неподходящо мляко?
И след като всички описани мерки за намаляване на повръщането са приложени(доколкото може) и няма ефект какво бихте препоръчали?
Благоря предварително.

# 108
Здравейте,
след като изчетох написаното от Д-р Birdie въпроса ми е какво визирате под неподходящо мляко?
И след като всички описани мерки за намаляване на повръщането са приложени(доколкото може) и няма ефект какво бихте препоръчали?
Благоря предварително.
Ако е АБКМ ( И има нужда от специално АМ)- даваме нормално АМ.
Ако има нужда от антирефлуксно АМ- даваме обикновено АМ.

И в двата случая, това, което даваме, не е това, което трябва.

Това разбирам под "неподходящо".

# 109
Здравейте  bouquet
Моят малчо връща още от болницата, беше често, но в умерени количества. Имаше само два случая на повръщане на фонтан. От скоро взе да повръща по-често и един ден повърна три пъти през устата и носа в голямо количество. Попитах педиатърката ни да опитаме антирефлуксно АМ, но тя си държи, че е от преяждане. А той не яде много в сравнение с примерните количества от кутията. Също така след хранене просто връща, в повечето случаи заедно с оригването. Повръщанията му почти винаги са часове след хранене, точно преди следващото. Нощем не повръща, но яде в 19.30, в 0.00 и чак в 6.00ч. Не е и от друсане, защото почти винаги просто си лежи. Грешка ли е да пробвам АР АМ? И кое е по-добре Аптамил АР или Фризовом?

# 110
Здравейте  bouquet
Моят малчо връща още от болницата, беше често, но в умерени количества. Имаше само два случая на повръщане на фонтан. От скоро взе да повръща по-често и един ден повърна три пъти през устата и носа в голямо количество. Попитах педиатърката ни да опитаме антирефлуксно АМ, но тя си държи, че е от преяждане. А той не яде много в сравнение с примерните количества от кутията. Също така след хранене просто връща, в повечето случаи заедно с оригването. Повръщанията му почти винаги са часове след хранене, точно преди следващото. Нощем не повръща, но яде в 19.30, в 0.00 и чак в 6.00ч. Не е и от друсане, защото почти винаги просто си лежи. Грешка ли е да пробвам АР АМ? И кое е по-добре Аптамил АР или Фризовом?
Humana AR.
Фризовом е специално, лечебно мляко, и не се дава така, с лека ръка.

# 111
Здравейте, моят син е изцяло на кърма и повръща обилно по няколко пъти между храненията понякога и при оригване и след като е повръщал 5-6 пъти започва да реве докато не му дам да яде отново. Като цяло е нервен и доста плаче според педиатъра няма нужда от някакви мерки казва че са колики и рефлукс и ще се израсте. Пробвах да го държа изправен известно време след ядене, също и да е легнал, но не спира да повръща. Започна да връща и като спи-повдигнато му е леглото от към главата.
Има ли нещо което мога да направя още?

# 112
Humana AR.
Hug Благодаря! Но се оказа, че няма внос на Хумана АР в България  Confused

# 113
m-i  и моя син беше така. Има рефлукс, изписаха ни едни жълти, много гадни прахчета (то е лекарство, само че се дозира и се прави на прах), които се приемат 20 мин преди ядене, имаха ефект, но аз ги спрях, защото той не искаше да го пие. После ни дадоха едни др прахчета, и тях така, приемахме кратко. Предписаха ни ги в Токуда. Иначе др което правих е да дам 10мл кърма с оризова каша, отново 20 мин преди ядене и имаше резултат. Също така бебето тр да яде бавно, да се остави да се оригне и в покой поне за около 20-30 мин, което за мен беше абсурд.
Да спи на повдигнато матраче, поне 30градуса.

# 114
Humana AR.
Hug Благодаря! Но се оказа, че няма внос на Хумана АР в България  Confused
Аптамил АР?

# 115
m-i  и моя син беше така. Има рефлукс, изписаха ни едни жълти, много гадни прахчета (то е лекарство, само че се дозира и се прави на прах), които се приемат 20 мин преди ядене, имаха ефект, но аз ги спрях, защото той не искаше да го пие. После ни дадоха едни др прахчета, и тях така, приемахме кратко. Предписаха ни ги в Токуда. Иначе др което правих е да дам 10мл кърма с оризова каша, отново 20 мин преди ядене и имаше резултат. Също така бебето тр да яде бавно, да се остави да се оригне и в покой поне за около 20-30 мин, което за мен беше абсурд.
Да спи на повдигнато матраче, поне 30градуса.
Прочетете внимателно написаното от мен тук, в тази тема, малко по-нагоре.

# 116
Мога ли да давам оризова каша-почти на 3м сме? Иначе сега експериментирам с ядене точно на час и намалям времето през което стои на гърдата-притеснявам се да не остава гладен, че е свикнал да не пуска преди да изсмуче всичко. Оригваме винаги след ядене след това го слагам да полежи и ако върне го вдигам пак да оригва. Това с бавното ядене не знам как да стане пробвах да го прекъсвам да оригва и пак да го връщам на гърдата, но понякога се спукваше от рев и нямаше ефект. В понеделник ще теглим да видим как е с килограмите, че за първите 2 седмици от третия месец- от когато е и повръщането беше качил само 200гр.
Давам биогайя от 2 седмици заради коликите и спряхме всички други капки, защото има резултат  (не реве непрестанно), но ще я спрем, защото преди да я почне акаше през ден-два, а сега четири. Много пръцка и се напъва и се плюнчи напрестанно не знам това дали е проблем освен че е мокър. Вече страхотно се притеснявам, а нашия спокойния доктор казва, че няма проблем и не са необходими изследвания и консултации със специалист.

# 117
m-i, можеш да даваш оризова каша...и твоето бебе е с лактозна непоносимост...проблема се решава бързо с добавка и по-бързо захранване / съответно намаляване броя кърмения.

# 118
 Аз мисля че е рефлукс. Нашия педиатър ми забрани да давам оризова каша. Започнах да не го вдигам да оригва след ядене и да лежим колкото може по-дълго мисля че има подобрение но не е спрял да връща. За сега нищо не предприемам в края на месеца сме на гастроентеролог да видим какво ще ни посъветва, че той като връща не ака редовно, а и пикае по-малко и следователно урината е по-жълта.

# 119
  • В Космоса
Здравейте!
Бебето ми е на 6 месеца и от няколко дни повръща. До сега не е повръщало, освен в началото по малко. Мислех, че е от вирусната инфекция, която имаше. Първо и беше зачервено гърлото и кихаше, кашляше и имше хрема. Имаше и малко температура. След това отшумяха тези симптоми, но взе да повръща. Слагах и свщички Вомитусхил. За 2-3 дни намали повръщането (най-много да върне по малко 1-2 пъти), но вчера пак започна да повръща по-стабилно и многократно. Забелязах, че  на венеца има беличко ръбче, а и много си яде ръцете, плюни се, понякога се събужда със силен плач, но като и дам биберон се успокоява. Явно и расте зъб. Възможно ли е повръщането да се дължи на това? Страх ме е и да не се обезводни, а не иска да пие вода.

Общи условия

Активация на акаунт