Повръщане при новородените и кърмачетата

• 144 073
  • 517
  •   1
Отговори
# 420
И моят отказваше каквото и да е АМ, всъщност най-добре прие на Нестле, но това вече след като спря повръщането, не знам имат ли Ар. Аптамил АР на мен не ми хареса, стои зърнест като пясък и е отвратителен на вкус, но поне за проба можеш да дадеш. Слагах да го кърмя и с една доза със шишето колкото пробутам. Дори така с Хумана АР близо 10 пъти намали повръщането, просто не съм съобразила по-рано да дам или и аз не знам защо не приемаше АМ...

# 421
Опитвала ли си с антирефлуксни АМ? Сигурна съм, че педиатърът твърди, че не е нужно, но познавам бебета, които спряха от раз повръщането преминавайки на такова, без Мотилиум, Ранитидин или пробиотици някакви.... Та ако днес изборът ми е спокойно бебе на АМ или ревящо на "полезна" кърма, не бих се двоумила и съобразявала с настояването на лекарите.
Ами мъжът ми доста настоява да пробвам с АМ, купила съм Аптамил АР и седи в шкафа, защото аз все си мисля, че колкото и да е подходящо, едва ли ще се смила по-лесно от кърмата и ще му тормози стомахчето по-малко, а и веднъж пробвах да му дам АМ и той абсолютно отказа, в родилния дом също, докато чаках да ми слезе кърмата седя горкото гладно два дни, изобщо не пожела АМ, та така.....
И ние останахме на кърма,точно защото е най-лесно смилаема. До ден днешен се кърмим и не съжалявам за решението си.  Simple Smile

# 422
  • София
Не искам да се намесвам, а и не е от моята област. Все пак ви чета внимателно, защото това е личен и изстрадан опит.
 bowuu

# 423
Здравейте доктор Оги,
Бебето ми е на 2 месеца и отказва да се храни - нито от гърда, нито от шише. Изцяло на кърма сме. Когато й предложа да се храни, се изпъва назад и започва да пищи. В момента я храня само, когато е полузаспала, иначе отказва. Хълца много, има много газове и се оригва, често се задавя, докато се храни. Понякога (единични случаи) я чувам да преглъща и примлясква нещо, без да е яла. Пъха си ръцете в устата, сякаш иска да повърне. Не повръща. Единични случаи ми е връщала мляко. Бяхме на гастроентеролог, който ни предписа прахчета Мотилиум - сутрин и вечер по 1 преди хранене, за да обере газовете и да подобри гълтателния рефлекс. В интернет чета, че има доста негативни ефекти, но така и не разбрах какви. Можете ли да ми обясните какви са? Какво смятате за предложеното от гастроентеролога лечение?

# 424
  • София
Бяхме на гастроентеролог, който ни предписа прахчета Мотилиум - сутрин и вечер по 1 преди хранене, за да обере газовете и да подобри гълтателния рефлекс. В интернет чета, че има доста негативни ефекти, но така и не разбрах какви. Можете ли да ми обясните какви са? Какво смятате за предложеното от гастроентеролога лечение?

Негативните ефекти не са съществени и се проявяват само при продължително приемане на лекарството. Положителните ефекти са много повече, така че при вас предписаното лечение е подходящо.
При всички случаи трябва да проявите търпение и спокойствие, проблемите отшумяват постепенно.

# 425
Здравейте отново д-р Оги. Благодаря Ви за съветите досега-водихме бебо на коремен хирург и категорично отказа вероятността да страда от стеноза. И така, макар че изпълнявам стриктно всичко, детето е все така плачливо,раздразнително и нервно. Миналата седмица по повод преглед на ушите при една педиатърката,която стоически изтърпя изповедта ни , поиска да го види на ТФУ. Излезе,че явно в даден момент,най-вероятно дни след раждането е получил мозъчен кръвоизлив, има и киста в мозъка и лека дилатация на ЛВ. Аз бях чела някъде,че има понякога зависимост между неврологични заболявания и ГЕР. Въпроса ми е- Гер-а в такъв случай ще бъде ли израснат,смисъл-когато закрепват мускулите или е възможно да се развива и-или намаля спрямо другото лечение. Предписаха ни Малгама,масажи,евентуално физиотерапия. На докторката ѝ изглеждат смешни диагнози от рода на тих рефлукс,но аз знам че го има. Благодаря ви отново,радвам се,че има хора специалисти всеотдайни като вас!   bouquet

# 426
Здравейте, включвам се и аз с молба за помощ и съвети срещу рефлукса на сина ми, който е на 4 месеца и една седмица. Поста ми ще е доста дълъг, но искам да ви споделя всичко в детайли. Всичко започна около 40-тия ден. Ивчо си сучеше горе долу нормално, въпреки, че доста често изтърваше гърдата, но пак продължаваше да суче, понякога доста дълго време /30-40 минути/. Повръща, но не на фонтани и не винаги. Доста често го чувам как връща в гърлото си и пак го гълта и прави едни кисели физиономии.Та до тогава пак много плачеше и се превиваше, но всички казваха "колики". Около 40-тия ден обаче започна борбата да го нахраня, суче, дърпа се, извива гърба и врата си, гъне се, ръмжи, пъшка, плаче. Приспиваме се по 30-40-50 минути и на 20 тата той е буден с рев. И пак всички казват колики. И така месец и малко. Отидохме при д-р Панчева/гр. Варна/ казва тих рефлукс и препоръчва лечение с сиропи. Отиваме при доц. Георгиева и тя препоръчва Мотилиум и подобни сиропи и прахчета които при нас са без ефект/съжалявам, че ги давах въобще/, но казва също и че има съмнение за АБКМ понеже ''кожата му била много бяла'' и да даваме Аптамил АДЦ или Фризопеп и аз да спра всичко млечно. Започнах да се изцеждам и да давам от шише и да дохранвам  и така един месец без никакво подобрение на кърма и Фризопеп даже напротив още по малко спи, раздразнителен е по цял ден а вечер съня му е кошмарен/пъшкане, сумтене, дърпане на ушите и събуждане през 30 минути/. Та преди една седмица отидох и до София при при д-р Лазарова, която каза, че нищо му нямало да не давам сиропи и прахчета, а да слагам оризова каша във Фризопепа. Та питам се коя от трите гастро да послушам или никоя от трите и до кога е нормално за всички освен мен детето ми вече три месеца да се дърпа от храна, да изяжда около 100 гр с много мъка  и да има дискомфорт не само докато се храни, но и през останалото време. Иска ми се да започна да му давам АР мляко, но единственото което ме спира е това предположение неосновано според мен за АБКМ.

# 427
  • София
Здравейте отново д-р Оги. Благодаря Ви за съветите досега-водихме бебо на коремен хирург и категорично отказа вероятността да страда от стеноза. И така, макар че изпълнявам стриктно всичко, детето е все така плачливо,раздразнително и нервно. Миналата седмица по повод преглед на ушите при една педиатърката,която стоически изтърпя изповедта ни , поиска да го види на ТФУ. Излезе,че явно в даден момент,най-вероятно дни след раждането е получил мозъчен кръвоизлив, има и киста в мозъка и лека дилатация на ЛВ. Аз бях чела някъде,че има понякога зависимост между неврологични заболявания и ГЕР. Въпроса ми е- Гер-а в такъв случай ще бъде ли израснат,смисъл-когато закрепват мускулите или е възможно да се развива и-или намаля спрямо другото лечение.  bouquet

На първо време трябва да се проследява мозъчната патология - по принцип тези неща постепенно отзвучават. Може да се допусне връзка между тези промени и повръщането. Тоест, редно е да се лекува и то. Диагноза "тих рефлукс" няма, но ако докторката се запознае с импеданс-мониторирането на хранопровода би схванала какво се разбира под този условен термин.

# 428
  • София
Та питам се коя от трите гастро да послушам или никоя от трите и до кога е нормално за всички освен мен детето ми вече три месеца да се дърпа от храна, да изяжда около 100 гр с много мъка  и да има дискомфорт не само докато се храни, но и през останалото време. Иска ми се да започна да му давам АР мляко, но единственото което ме спира е това предположение неосновано според мен за АБКМ.

Често най-прав излиза последният специалист. Нищо не ви пречи да опитате съветите на д-р Лазарова, а по-нататък - ще видим  newsm78

# 429
Ах как бих се радвала ако д-р Лазарова е права и няма АБКМ, но как да разбера със сигурност никой не ми казва, и какво може да се случи ако наистина има а аз дам АР мляко? Да не объркам нещата повече? Въртя се вече в един омъгьосън кръг и не мога да видя изхода. Пак бяхме при доц. Георгиева и за нея категорично има алергия. Много ми е любопитно как се разбира само от пръв поглед и от един показател - Ео- еозинофилен гранулоцит, който е с повишена стойност, като няма обриви и според мен изпитва дискомфорт при храненето от рефлукса, от който поне веднъж да 30 мин го виждам как си повръща в гърлото и го гълта. Много искам да си помогна на детето  Sad

# 430
Ваня, пак те четох. Аз бих опитала с АР. Казват, че още първото хранене е показателно. Нека д-р Оги каже може ли нещо чак толкова да се обърка от едно хранене, но аз се съмнявам. Тия Ео не мисля, че са достатъчни за диагноза АБКМ. Към доц. Георгиева съм със задръжки, може и да е много добър специалист, но моите впечатления са странни.

# 431
Преди бях уверена , че всичко е до храна ... Но се оказва , че имало още - От това как сте тръснали главата на бебето ( по някаква непредпазливост или неопитност ) също може да е причина за повръщане ... Поради слабите връзки на мускулите на врата при едно сътресение може да се получи къвоизливче от което може да се предизвика повръщане  .... изгледайте видеото : 5 минути от които нито една не е загубено време

http://islam-today.ru/video-dna/vot-pocemu-prorok-muhammad-sly-a … kogo-libo-po-licu
Вот почему Пророк Мухаммад (ﷺ) запрещал бить кого-либо по лицу

# 432
  • София
Има един синдром на раздрусаното бебе - shaken baby syndrome - когато от прекомерна любов родителите подхвърлят бебето си нагоре  newsm78 или обратното - когато от раздразнение го разтърсват  #Crazy  - тогава могат да се получат мозъчни увреждания... те биха моглри да предизвикат повръщане. Но това едва ли е проблемът при вас. Аз не съм много вещ в храненето на бебето, това все пак е привилегия на неонатолозите. Но знам че имахме успех от прилагането на Фризовом при повръщане.

Аз лично смятам, че едно изолирано повишаване на кръвен показател - в случай еозинофилията - не може да служи за крайно заключение. Макар че няма достоверен тест за белтъчна алергия, знам че се правят тестове с изключване на отделни храни.

# 433
t_ още ли има повръщане при вас?

Фризовом на моят син не помогна, но аз все пак само съм дохранвала, а и предполагам от богатият вече избор, все нещо помага Simple Smile

# 434
t_ още ли има повръщане при вас?

Фризовом на моят син не помогна, но аз все пак само съм дохранвала, а и предполагам от богатият вече избор, все нещо помага Simple Smile

Joy моето бебе отдавна не бебе ( скоро  ще направи 27 г.) , но навремето имаше проблем и за това се включих в темата , за да помогна ...при мен ( поне  така ми се стори тогава ) беше , че аз съм с положителен резус фактор , а тя с отрицателен - веднага щом мина на кисело мляко спря да повръща ( обаче тогава млякото беше истинско) .... аз не съм я друсала , тогава имаше една теория , че бебето трябва да се оставя повече самостоятелно .

Общи условия

Активация на акаунт