МАРТЕНЧЕ 2010 расте и хубавее,а мама по разходки с него вършее(3)

• 26 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
gtaleva на нас ни казаха чурката преди 4-я месец да не я бараме изобщо, така че най-добре се консултирайте с лекарката ви.

# 91
Обаждах се да питам педиатърката какво да правя и тя ми каза да храня 10 мин. от едната и после 10 от другата и сслед това да цедя и ако е по-малко от 20мл. изцеденото значи не й стигало.Ако е така значи наистина не й стига понеже изцедих няма и 10мл.

Tinche това ми се струва доста абсурден начин да се определи дали на детето му стига кърмата! Shocked Не виждам никаква логика! И защо изобщо трябва да се проверява колко е кърмата? Нали наддавахте добре? Кога спряхте да наддавате, на консултацията на 29ти ли така ви казаха? Колко сте наддали за 1 месец? Щом си хапва по 80-90 мл, но огладнява по-често просто я слагай да яде по-често и ще си решите проблема! Може стомахчето и толкова да побира и затова да не хапва повече. От друга страна ако я кърмиш по-често и кърмата ти ще се увеличи!  Peace

Честити 2 месеца на всички родени на 5ти март!  baloni

# 92
Здравейте мамчета, искам да ви питам на бебчетата ви излизали ли са им пъпчици по личицето с бяло връхче и ако ДА мажете ли ги с нещо и с какво? Аз мажа с едно мехлемче, което педиатърката ни изписа и се приготвя в аптеката. А от какво се появяват тези пъпчици според вас? Аз си мисля, че е от това че постоянно си бърка в устата и после се маже и по лицето. На нас не ни излизат много. От време на време по една две, но имаме и като леко изринато по бузките и около очичките.

# 93
Тинк, и аз не знамм вече.Наддаде 800гр. на 29-ти като я мериха, но от тогава нищо.Не мърда, а и гърдите си ги усещам по-празни, меки са.Ще започна май по-често да я слагам, но тя й рядко огладнява по-рано от режима.Обикновено даже аз я будя, за да яде, което аз си мислех, че значи , че е сита.80-90 изяжда много рядко кога защото не иска повече, кога защото няма в гърдите.Ох, изведнъж защо така се усложни това кърмене SadВ началото беше толкова лесно-и кърма имах, и детето сучеше много хубаво, а сега...........
Елзас, нашата педиатърка ми каза в превренаа водичка разтварям хлебна сода и с памуче почиствам личицето или там където има пъпчици.На нас ни помогна.Ужасно се бяхме изпъпчили, а сега сме ок

# 94
tincheto много добре сте наддали за 1 месец. Peace Ние наддадохме 900 гр. и ни се скараха, че е множко. Може да си чвстваш по-меки гърдите и просто защото вече ти се е регулирала кърмата - произвеждаш толкова колкото бебето изяжда. Детето само ли пуска гърдата след като се е наяло? Сигурна ли си, че добре изсмуква първата гърда преди да предложиш втората? Нали знаеш, че детето може да изсмуче в пъти повече от това, което ти можеш да изцедиш с помпа или на ръка. Начинът по-който педито ти е казала да провериш количеството на кърмата  е пълна глупост, поне за това съм сигурна! Има го и другото - често децата наддават скокообразно, затова не се препоръчва честото мерене, а по скоро веднъж в месеца. Ти пиеш ли достатъчно вода? Тя е най-важна за образуването на кърмата...

# 95
Tasty0703, какви документи ви искаха, за да извадите паспорт на бебето. Ако искаш ми пиши на лични, за да не занимаваме целия форум.

Някой може ли да ми прати паролата на албумчето?

# 96
здравейте, мамчета.
бебенцата спинкат, ваксинираха ни и сега са заспалички миличките.
имате поздрави от цецинка.пускам една снимчица на нейните бебоци.

# 97
Благодаря ти Тинче.

Искам да питам още нещо - тези от вас, които използвате каучукови биберони - на колко време ги сменяте?

# 98
  • Sofia
Тинче, не се притеснявай
и аз минах през това - вие все пак сте наддали, при нас имаше период от 2 седмици без нито грам отгоре (от раждането е наддал едва 500 гр., а сме почти на два месеца), та се побърках от притеснения - ходихме по лекари, правиха ни изследвания (и на него и на кърмата ми) пък всичко беше наред - просто не наддава и това е. От притеснение на мен съвсем ми намаля кърмата, като започнах да дохранвам, но с упоритост сега почти съм възстановила лактацията - продължавам през едно хранене да му предлагам по 80 мл адаптирано мляко, но в повечето случаи той не го иска.
Последният лекар ми каза да се успокоя, щом бебето е жизнено и спокойно, защото до третия месец било възможно да не наддава като по учебник. По-важни били другите мерки - обиколка на глава и гърди.

Момичета, аз пък да ви питам какви шишета използвате, защото моето бебе нещо не може да се научи да яде от бибероните на Авент - когато давам кърма или дохранвам с адаптирано мляко ме хващат нервите, защото малкия яде 50 мл за 50 минути.

# 99
  • Сред обкръжението
Аз съм с въпрос към мамите с опит  Sad Кога се прибират тези кореми? И има ли шанс изобщо разширяването в ханша да се възстанови напълно?

Аз с моя голям бременен корем - сега виси една кожа ... Sick Чудя се с какво да се мажа  Thinking

# 100
Добър ден и от нас Simple Smile
Бяхме с Дарето навън, ама то адска жега и сега отмаряме вкъщи Simple Smile Май ще започна да излизам сутрин и после чак към 18, че то и тя горката пъшка и не може да се отпусне Rolling Eyes Ще пусна и аз някоя снимчица. Вчера малката беше модел за бебешка гимнастика и масаж за лекция пред студенти по физиотерапия и рехабилитация- страхотно беше и тя много се смя..явно и харесва като се раздвижи хубаво Hug
Tasty0703 - може ли да напишеш и на мен какви документи са били нужни за паспорта и къде е ваден?
Нанина- моя корем се прибра веднага, но сега го стягам с коремни преси, обаче ханша- не знам какво да го правя..Не знам колко се е разширил, но не достига да се набутам в старите си дънки Simple Smile Здраве да е..на фона на истинските ми грижи и проблеми..това си е бял кахър, нали? Rolling Eyes
Целувки, отивам да приготвям вечеря, че ще бъдем кумове на сватба и сме поканили младоженците на гости-обичкам виии всички  bouquet Hug Heart Eyes

# 101
  • София
здравейте, сладурки.  Hug Hug Hug
На фона на всички проблеми с кърменето чак ми е неудобно да си напиша поста, но се надявам малко положителен опит да подейства разведряващо на темата. Днес бяхме на консултация и малкото ми слонче вече е 6600 гр  Shocked и 59 см. Докторката я показа на останалите лекарки с въпроса "виждали ли сте толкова голямо и здраво бебе?" От днес ще се залъгваме малко с водичка, за да не яде толкова и правим упражнения за отслабване   261uu(Вики, а не аз) След 15 дни пак ще я мерим и ако продължава така да наддава ще взимаме мерки (да бе да). Доки каза, че имам изключително хранителна кърма, след като ака толкова много и наддава така. А вчера бяхме при д-р Алексиев, много съм доволна от него, и той каза, че всичко й е наред.
Тинчето, след като се нахрани Вики не мога да изцедя и 10 мл (изцеждам по 50мл през 3-4 дни), а е наддала 1500 за последния месец. Имам предвид, че и аз мисля, че това което ти е казал доктора е пълна глупост.
Бесс, добре дошла, бъдете много здрави и щастливи.  bouquet
Синева,  Hug Hug Hug нищо няма да му стане ако пропуснете някоя и друга баня, а за свеки да не ти пука, те са за това - да ни помагат и и да ни дразнят  Laughing
На всички останали пращам много целувки и ви пожелавам приятно изкарване на празниците.  Hug Hug Hug

# 102
  • София
Забравих да ви питам 2 неща:
1. Какъв слънцезащитен крем използвате?
2. С какво мажете бебетата след баня - крем, мляко, лосион или олио? (леле колко мноог били нещата, как да не се обърка човек) #Crazy

# 103
  • София
И още нещо. Днес Вики спечели първата си награда - изпратих снимки в списание Мама и са ни публикували и Вики печели комплект на Бюбхен. Абе днес ми е страхотен ден newsm44 newsm44 newsm44

# 104
  • На брега
Дина  Hug, къде се губиш...
И дребната е същата! Когато е неспокойна се успокоява само на гърда. Аз все още не съм включила допълнителен прием на вода и ако е жадна, също ме търси за да си цокне малко  Wink.  
При нас е малък цирк. От няколко дни ни започнаха коликите. Пикът им е рано сутрин и до към обяд отшумяват. През останалото време дребната яде като за световно! Или бърка болката от коликите с болката от глад  Mr. Green или е със "скок в растежа". През деня я приспивам трудно, предимно в количката навън. На креватчето си е обявила стачка - само нощем спи в него. Много е нервна, много слюноотделя (как е при вашите), а и повръща почти след всяко хранене.
И моята се засища само от едната гърда. Обикновено в края на храненето се "отрязва и заспива като пиян матрос" направо на цицката (друг е въпроса, че като се опитам да я сложа в леглото започват протестните действия).
С тези дълги бодърствания се чудя как хем да я занимавам да не мрънка, хем и аз да успея да изгледам един филм на спокойствие. Избирам си филм или предаване със субтитри и чета... Тя ме слуша с огромен интерес и се опитва да ми имитира ритъма и извивките на гласа. Много е забавна, като пиленце гука  Heart Eyes А и като всяка женица се отчертава да любопитна, вдига си вратлето над рамото ми и оглежда с интерес наоколо.
Ахони, поздрави! Прекрасен фотомодел си имаш! Осигурила си е чудесна козметика за след баня  Grinning. Моята е още на певарен зехтин. Два пъти ми е получавала зачервяване на дупето (претопляне) и тогава използвах успешно Бочко.

Общи условия

Активация на акаунт