височина на ТВ шкаф за ТВ 37"??

• 2 956
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, потърсих и не намирам отговор, затова вас ще питам... Поръчахме ТВ шкаф, като по проект искам 2 реда чекмеджета и най-отгоре ниша за двд/приемник за цифрова тв/или каквото там би било нужно на един модерен ТВ... по мои сметки височината на шкафа, с крачета, излезе 52 см, а майсторът удобно го закръгли на 55 см... Мислите ли, че е твърде високо за 37" ТВ (понеже още не е купен и нямам никакви наблюдения)... Благодаря много!!!!
П.П. ако някой може да ми каже колко е висок един булсатком-приемник, ще съм много благодарна, евентуално поне въпросната ниша да намаля като височина  Thinking

# 1
Булсатком приемника е висок около 5.2 см, но отгоре има отвори. Мисля, че поне още 2-3 см. трябва да се отпуснат. Нашето DVD е към 5.5 см.
Тези 52 см ми се струват твърде малко за ТВ 37", 2 чекмеджета и крачета. Нашия ТВ е 42" и е висок 62 см. Най-добре си изберете ТВ, измерете го и така поръчвай шкаф.  Peace

# 2
Мисля, че височината на масичката е стандартна и предполага комфорт при гледането в седнало положение. Телевизорът трябва да е на височината на погледа, при стандартна височина на сядане - 40 см. Нашата масичка /купена от магазин/ е точно 60 см, телевизорът е 37". Не е високо, съвсем е добре. Бих те посъветвала нишата за приемника да е поне 10 см, за да е по-лесно изваждането му в случай, че се наложи. Аз лично бих я направила и по-голяма, поне 20 см. Никога не се знае какво устройство ще ви хрумне да си купите. По-добре иди в някой магазин и разгледай какво е най-малкото разстояние между рафтчетата на готовите масички. Така ще се ориентираш най-лесно.

# 3
Нашият ТВ 37" стои върху  шкаф-65 см.За нас не е високо,ние така си го поръчахме/шкафа/.

# 4
благодаря за отговорите!!! доста ме успокоихте!! ще го оставим засега както сме го поръчали, нишата ще е малко над 10 см.
Нагледах се на някакви идиотски решения по мебелните магазини с шкафове по 30 см високи и се шашнах /не че са лоши, но холната масичка е 45, въобще няма да видя екрана  Joy .. явно е за други пространства мислено/....

Общи условия

Активация на акаунт