Отговори
# 90
I10 vn , Gretta браво за големите бебчета  Hug
Като чета колко са пораснали вашите бебоци започвам да се  притеснявам. Аз вчера бях на преглед и бебето тежеше 0,620 гр.
в калкулаторите пише че е в норма , а и доктора нищо не каза  newsm78

# 91
Деси, добре дошла  bouquet

Либи и аз мисля, че изобщо не преиграваш - аз също съм много близка с майка ми, живеем на 10 мин. с колата и доста често се виждаме. Честно казано, не мога да си представя да не мога да я виждам винаги, когато пожелая. Майка ми ще е човекът, който ще ми помага за бебка, но не толкова за самото бебе, колкото с чистене, пазаруване и готвене. На този етап си мисля, че от това ще имам нужда, докато си напаснем режима с бебка и свикнем едни с други. При нас хубавото е, че таткото е в почивка август месец и ще можем заедно да се опознаваме с момиченцето ни.

Карина, стискам палци всичко да е наред, но ако трябва се настройвай психически за още престой в болницата - важното е бебока да изкара възможно най - дълго време в мама Hug

Нашето момиче вече е 645 гр. - днес бяхме на лекар. Много е активна, но и при нас - като си сложи татко й ръката, веднага спира да рита. Скоро една приятелка ми каза, че в напреднала бременност така е успокоявала малкият, за да може да се наспи. През нощта е напипвала ръката на мъжа си, слагала го на корема си и действало безотказно Simple Smile

# 92
Карина ,аз също получавам контракции,ако се преуморя малко повече,а и от някоя по-дълга разходка с Макси,също,но като легна и след час обикновено ми минават.Пия Магнерод и от седмица Гинепрал + комплекс от витамини "Б"

ето го и моето шкембе,добре си стръчи вече и доста ме измаря от сега Hug,но важното е на бебо да му е добре Praynig Hug

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 11:41 от IR

# 93
  • София
Либи, изобщо не е лигаво, много е хубаво даже, че сте толкова близки Peace 

А има ли разлика м/у Магнерот и Магнерич? Аз пия Магнерич , а тук май повече чета за Магнерот newsm78

# 94
Момичета, изобщо не се притеснявайте, природата си знае работата. Когато родих малкия, се чувствах адски подготвена. Къпех го без никакво притеснение, не се боях да го гушна или облека. Но, виж мъжа ми яко се беше стреснал.... Само като му погледнех физиономията и имах чувството, че всеки момент ще се разплаче от безсилие. Аз категорично отказах всякаква помощ отстрана на майка ми и свекърва ми. Предпочитах сама да се справям. Единственото неприятно нещо беше, че движенията ми бяха ограничени, понеже родих секцио.
adelina_bg,  истина е, че бодитата, които се закопчават отпред са по-удобни. Аз естествено не знаех това и бях накупила предимно такива, обличащи се през главата. Прекрасен комплект си избрала, сигурна съм, че ще се справиш с обличането, това да ти е проблема Simple Smile

# 95

А има ли разлика м/у Магнерот и Магнерич? Аз пия Магнерич , а тук май повече чета за Магнерот newsm78

Магнерот е немският вариант на магнезий(не съм сигурна,но май беше  по-пречистен), а Магнерич мисля че е българския, но и двете  съдържат магнезий Wink за отпускане на мускулатурата.

# 96
  • София
Момичета вие вече купували ли сте нещо за бебчо? Аз много искам да купя едни много сладки дрешки обаче се чудя не е ли много рано?

# 97
Да, вече имам доста купени дрешки  Embarassed

# 98
Аз още нищо не съм купувала, много рано ми се струва.... Simple Smile

# 99
shanika, Либи, благодаря, момичета!! надявам се да не се стига до някаква конфликтна ситуация, защото и без това страхотно съм се изплашила.. нещо имам нужда от смелост май!!  Embarassed

adelina_bg, изобщо нямам чувството, че е рано - аз съм измислила няколко неща и мисля да го купя тези дни! Wink

# 100
  • Ямбол
IR , страхотно ти е коремчето, Hug . Аз все не мога да се наканя да се снимам, последните ми снимки са от 10-ти април, от сватбата, а от тогава досега колко съм пораснала... просто нямам думи.
Иначе и аз все още нищо не съм купила. Миналата седмица очите ми останаха в едно сладко розово одеялце с пеперуди и цветя, ама не се престраших. все си повтарям, че има време. Whistling А как ми липсва майка ми на моменти...Тя е в Англия и ще може да си дойде едва когато се роди бебка. А сякаш не мога да разчитам на друг (свекърва ми ще е насреща, леля ми е акушерка, но мама си е мама, какво да ви кажа)

# 101
  • София
Джени аз лично бих приложила малко хитрост, за да не обидя нито една от двете страни. Ще подходя дипломатично със сестрата, ако съм на твое място, така че мъжо да сметне че това в крайна сметка е негова идея. После леко бих намекнала, че ще ми е нужна помощ и не желая да товаря някой друг, а най-подходящ за това е мама. Така бих постъпила аз, ти разбира се най-добре знаеш кое как е при вас. Имаш стиснатите ми палци да успееш.
Аз съм купила някой работи и си ги вадя от време на време да ги погледам.

# 102
Аз съм малко труден характер. Не зная как ще се разберем с мамите за посещенията. Много обичам майка си, но немога да си представя отново да живея с нея. Вече 10 години сме на разстояние 300 км. Тя много иска да е тук и да ми помага, а ние с мъжо така сме си свикнали двамата, че като дойде друг човек дори само за ден -два тотално се изнервяме. Мама е безкрайно етичен човек, а аз съм супер нервак и само си търся причини да и се скарам за нещо. Чак сега започвам да осъзнавам, че ако мъничкото човече в мен се държи по начина по който се държа аз с мама, ще ми е много много мъчно.....
Така че още незная как ще я караме с бабите. Май ще решаваме като се появи бебка.

Днес направих първите покупки. Не можах да се сдържа повече. Има толкова красиви бебешки дрешки.....

# 103
Здравейте августовски мами!
Приемате ли още едно ново попълнение?
Казвам се Рени от Шумен съм и термина ми е на 16 август. Със сигурност бебчето ще е с розови гащички и много много се радвам за това. От вчера спрях да ходя на работа и вече имам време за всичко.
Аз започнах с покупките за бебка, но засега само хавлийки, одеяло, дрешки все още не съм купувала, ама честно да си кажа нямам търпение, като гледам какви красоти има по магазините.
Весел ден на всички!

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 08:26 от Kati_Skarlet

# 104
  • Пловдив
Привет! Гледам, че сте подхванали темата за помощ от майки и свекърви след раждането. Не смятам да викам помагачи, но все пак живеем в един град и ако се наложи ще мога да разчитам на тях. Лично за мен най-добре е ако може таткото да си вземе 1-2 седмици отпуск. Той ми беше голяма подкрепа първия път.

Дрешки не съм купувала, макар че се изкушавам, но сестра ми е обещала да ми изпрати дрешки от нейното бебе, което се роди през март - основно бодита и пижамки, повечето от които дори не е ползвала. Тя живее в щатите и там на бейби шауъра са я затрупали със дрехи, така че ще чакам...

Голям дерт ми е избора на количка - не мога да отделя толкова пари, колкото бих искала. Решила съм да е по-евтина комбинирана, а живот и здраве следващата пролет ще си избера по-хубава лека лятна количка.
Легло си имаме от каката, само съм решила да го боядисаме бяло.

Както миналата бременност, така и сега килограмите са ми проблем. Вече съм +9, и то без особена промяна в режима на хранене. Движението обаче ми е по-ограничено заради контракции, които не усещам, но в началото на 4 месец доктора засече на ехографа и оттогава съм на магнезий.
Рапорт даден ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт