Новите ви книги - 6

• 62 139
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Най-новите ми от Панаира на книгата са :
Жил Розие "Любов без съпротива"
Еманюел Карер "Врагът"
Маргьорит Дюрас "Любовникът от Северен Китай"
Марк Крик "Супата на Кафка"
Отфрид Пройслер "Крабат"

И по настояване на щерката : Николай Новкиришки "Пътетърсача Зунк и възкресението на потъналия град"

Днешните покупки от една сергийка :
Уилям Бъроуз "Сбъркан"
Пабло Неруда "За да се родя, родих се"
Йордан Радичков "Малко отечество"

# 106
И аз като Lalique захванах "Сянката на Вятъра" на Сафон - прекрасна е. Следва "Крадецът на книги". Освен това тъкмо "открих" Франсоаз Саган. Ще падне четене тия дни .........

# 107
Василиса Умница, мерси за отговора  bouquet

# 108
И аз като Lalique захванах "Сянката на Вятъра" на Сафон - прекрасна е.

Страхотна книга! Не съм я довършила, но направо си закупих и следващата на Сафон- "Играта на ангела"

# 109
Моля, препоръчайте ми хубави книги от издателство ЕРА, защото съм си набелязала две книги, но искам да си попълня поръчката с още нещичко.  Praynig

# 110
  • В най - голямото село
Моля, препоръчайте ми хубави книги от издателство ЕРА, защото съм си набелязала две книги, но искам да си попълня поръчката с още нещичко.  Praynig

http://www.erabooks.net/?action=show_book&bid=355  на мен много ми хареса!

# 111

Страхотна книга! Не съм я довършила, но направо си закупих и следващата на Сафон- "Играта на ангела"

Доколкото ми е известно е автор на 5 романа. "Играта на ангела" с какъв сюжет е? Аз така съм зачела Сянката ..., че вчера си пропуснах спирката  Grinning. Лалик, знаеш ли дали има други преведени освен тези двете?

# 112
# 113

Доколкото ми е известно е автор на 5 романа. "Играта на ангела" с какъв сюжет е? Аз така съм зачела Сянката ..., че вчера си пропуснах спирката  Grinning. Лалик, знаеш ли дали има други преведени освен тези двете?

Само двете са преведени засега. Не съм започнала още "Играта на ангела", но се впечатлих от ето тази рецензия в един блог за книги:
"Самата книга е по-сложна, по-тъжна и по-объркана от "Сянката на вятъра". По-мрачна е и в същото време, по-хумористична. Действието се завърта около писателя на булеваврдни романчета Давид Мартин, който пропилява таланта си за двама издатели-кожодери. Мартин става жертва на сюжет, достоен за страниците на някой от собствените му романи - влюбва се в жена, която въпреки че го обича, разбива сърцето му, губи най-добрия си приятел, писателската му кариера пропада и почти среща смъртта. Вместо нея обаче идва един демон на изкушението в образа на издателя Андреас Корели. Корели, които преследва Мартин с едно предложение още от неговата младост, иска една книга да бъде написана. Напътстван сякаш от съдбата и от вечното писателско любопитство, Давид Мартин разгръща страниците на миналото. Това, което прочита там е написано с кръвта на много мъртъвци. Старите грехове са дълбоко заровени, но не са забравени и само чакат удобен случай да напомнят за себе си. "Градът на прокълнатите" се оказва твърде сполучлива метафора, пренесла се от младостта на Мартин в реалния живот. Финалът е повече от потресаващ. Ако в "Сянката на вятъра" имаше напълно реалистични събития, които ме накараха да зяпна от изумление и да препрочитам страници назад, то в "Играта на ангела" финалът е толкова неочакван, че изумление просто не е достатъчно силна дума."

Как да не си я купиш след като прочетеш това  Laughing

# 114
  • Кацнала на едно дърво.
Последните два "Вещера" на Анджей Сапковски. Жълата и зелената.  Laughing "Жълтата" вече я прочетох и сега страдам, защото най-после и аз да намеря фентъзи, което да ми харса, пък то...  Rolling Eyes Да видим "зелената" - "Кулата на лястовицата".
И като съм започнала с такива четива, купих си и ето това:

И вече го чета с едно око. С другото работя. С третото пиша тук. Хубаво е да си ламя.  Joy

# 115
Ричард Брансън - Бизнес отвъд ограниченията
хареса ми, макар че някои от безнес нещата не ги схванах, но като човек е голяма скица.
Хареса ми следното от книгата :
Притчата за морските звезди!
Едно момиче вървяло по плажа и хвърляло морски звезди обратно в морето, когато срещнало един старец. Мъжът го попитал защо връща морските звезди в морето, а момичето отговорило: " Слънцето изгря и започва отливът, ако не ги върна в морето ще загинат". Старецът казал: " Но плажът е дълъг километри, няма да промениш нищо".Момичето вдигнало една морска звезда и я хвърлило във водата: "За тази звезда вече го промених".
Какво можете да направите вие , за да промените нещата ?

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 15:32 от Alex-Sofi

# 116
Много впечатляващ цитат! Добавям книгата в списъка ми за купуване!   bouquet

# 117
Ричард Брансън - Бизнес отвъд ограниченията
хареса ми, макар че някои от безнес нещата не ги схванах, но като човек е голяма скица.
Хареса ми следното от книгата :
Притчата за морските звезди!
Едно момиче вървяло по плажа и хвърляло морски звезди обратно в морето, когато срещнало един старец. Мъжът го попитал защо връща морските звезди в морето, а момичето отговорило: " Слънцето изгря и започва отливът, ако не ги върна в морето ще загинат". Старецът казал: " Но плажът е дълъг километри, няма да промениш нищо".Момичето вдигнало една морска звезда и я хвърлило във водата: "За тази звезда вече го промених".
Какво можете да направите вие , за да промените нещата ?

Много ми хареса на мен книгата му, само дето освен в неговите компании, в останалите идеите му са смятани за налудничави (поне тук, където аз съм се опитвала да приложа по нещичко). Изумително е как човек може да бъде милиардер и все още да е смятан за глупак. Говори за напредъка на останалите, разбира се. Той е шефът-мечта за мен, но няма позиции да се намърдам...  Sad

# 118
  • Belgium
Щом ви допада прочетете биографията на Ричард Брансън - изключително интересно и полезно четиво.

Някой ме беше помолил за отзиви за Дневниците на Кари и Графиня Батори  Laughing
Дневниците на Кари - не е лоша книгата, но вече прекалено се изстисква сюжета на Сексът и градът с цел допълнителни приходи. Не случайно книгата излиза точно заедно с премиерата на втората част на филма. Другото което ми е интересно е че в сериала, а и във филмите Кари сякаш няма семейство, в Дневниците обаче тя има две сестри. Чудно ми е защо няма нищо за тях по-нататък. Поне споменаване.

Графиня Батори - типичния весел и приятен стил на Василиса, чете се на един дъх, нищо че вече не съм тийнейджърка  Wink И в книгата ги има емот иконките на бг-мама, много забавен акцент.

# 119
От Панаира на книгата си купих:

Препоръчвам я за настроение: лека, страхотно  чувство за хумор, в стил"комедия на абсурда", съвсем по нашенски.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 11:27 от пиперония

Общи условия

Активация на акаунт