Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 556
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 435
Аз пък с изненада установих, че цените на тристайните в центъра (уличките около Дондуков) се доближават до тези на подобни апартаменти в Св. Троица, Илинден и т.н.

# 3 436
Така е, прави сте. Не, че цените на имотите са супер високи за европейския пазар, по-скоро заплатите са ужасно ниски и няма как да си позволи човек да го направи това упражнение. Например, ако заплатата средно е 1000 Евро няма ли да може  Rolling Eyes

А и според мен ( скромно мое мнение Simple Smile ) цените са по-високи в БГ заради купуващите от чужбина българи, които са натрупали малко средства и ги влагат в имоти.  Thinking

# 3 437
Колкото и да е заплатата, значение имат разходите за живот, данъците на тези 1 000 евро, ей такива нещица.

# 3 438
  • София
Била съм на 'Попа', ама не го знам наизуст - там не минаваше ли трамвай? И да не е, пак е много шумно. Не е ли стара сграда гредоред? Това се смята за огромен недостатък. И да не е  - над магазини - никой не ги иска - или отдолу е студено, или е шумно, или е влажно, или има хладилници които вибрират и бучат денонощно. Не, това не е хубав имот.

да ти кажа преди 5г. мой роднина купи жилище в затворен комплекс в Драгалевци за 75хил. евро. Преди 1 год. сестра му си купи в подобен комплекс на 300м разстояние от първия с 15кв по-голям за 50хил евро.

# 3 439
  • На земята, която е всъщност звезда.
Била съм на 'Попа', ама не го знам наизуст - там не минаваше ли трамвай? И да не е, пак е много шумно. Не е ли стара сграда гредоред? Това се смята за огромен недостатък. И да не е  - над магазини - никой не ги иска - или отдолу е студено, или е шумно, или е влажно, или има хладилници които вибрират и бучат денонощно. Не, това не е хубав имот.

Хубава, стара тухла, малко по- нагоре, до английското посолство. Не е влажно, много силно парно,  шумно /трамваите са на Графа/ и прашно като всеки булевард, живущите са ок, има и известни лица. Имотът със сигурност е хубав, преди две години се избиваха за същото място. Сега интерес има само от хора, работещи в чужбина, но и те се кумят и апартаментът си стои.

# 3 440
За мен най-големият недостатък е, че няма място за паркиране. Не може да дадеш 300-400хил лева и дори евро, и да няма къде да си оставиш колата. Naughty А и хората, които имат такива суми са с по един автомобил на човек.

# 3 441
Да, затворените комплекси са категорично поевтинели. На тях някак им мина модата. Първо имаше истерия по тях, май.
За Попа - не знам. Аз разбираемо имам впечатления от варненския пазар. Тука най- скъпо е в Гръцката махала и цените не са паднали никак. Но и тук, след като през първата кризисна година руснаците бяха спрели да купуват, в момента отново пазарят сериозно.

# 3 442
  • София
Да, затворените комплекси са категорично поевтинели. На тях някак им мина модата. Първо имаше истерия по тях, май.
За Попа - не знам. Аз разбираемо имам впечатления от варненския пазар. Тука най- скъпо е в Гръцката махала и цените не са паднали никак. Но и тук, след като през първата кризисна година руснаците бяха спрели да купуват, в момента отново пазарят сериозно.

да, но цените на апартаментите паднаха драстично във Варна, поради кризата на самия град и изнасянето на много хора от града поради липса на добри заплати. Съседи на баба ми в нова кооперация в района на ИУ, вече 2-ра година не могат да продадат 3-ен апартамент на свястна цена  Rolling Eyes

# 3 443
Точно до Винса си държат прилични цени. Вероятно е субективно, кой какво разбира под свястна цена и кой какво разбира под добро жилище.

# 3 444
  • София
Точно до Винса си държат прилични цени. Вероятно е субективно, кой какво разбира под свястна цена и кой какво разбира под добро жилище.

много добро т.е. от категорията "лукс". Преди години е купено на 70хил. евро, сега няма кой да даде 55хил. евро.  Rolling Eyes Истината е, че във Варна цените ще продължават да падат, ако икон. положение се запази такова, каквото е в момента.

# 3 445
Колко квадрата е това жилище до ВИНСа?
Днес си мислех, някой има ли информация какъв тип имот и къде във Варна има най-добра възвращаемост? За отдаване под наем става въпрос.
Ей така, теоретично ме занимава този въпрос.

# 3 446
Искам южен, да не е последен етаж, с изолация, саниран, обзаведен в района на ул .Оборище, Сан Стефано, Шипка или ул. Велико Търново, до 30 000 евро! Ако изкочи нещо подобно, събудете ме! Laughing

# 3 447
  • На земята, която е всъщност звезда.
Искам южен, да не е последен етаж, с изолация, саниран, обзаведен в района на ул .Оборище, Сан Стефано, Шипка или ул. Велико Търново, до 30 000 евро! Ако изкочи нещо подобно, събудете ме! Laughing

Да бе, да, спи си спокойно, ние ще се погрижим за апартамента.  Laughing

Специално за района, свекърите ми живеят там /ул. Шипка/, хубава поддържана кооперация, 4 етаж /не последен/, голям апартамент, топъл. Преди вървеше минимум 3000 евро/кв.м., сега мъжът ми проверяваше, че 2000 евро трудно ще се вземе.

# 3 448

Специално за района, свекърите ми живеят там /ул. Шипка/, хубава поддържана кооперация, 4 етаж /не последен/, голям апартамент, топъл. Преди вървеше минимум 3000 евро/кв.м., сега мъжът ми проверяваше, че 2000 евро трудно ще се вземе.
[/quote]

По-добре да не продават сега , пак ще скочат .

# 3 449
  • София
Колко квадрата е това жилище до ВИНСа?
Днес си мислех, някой има ли информация какъв тип имот и къде във Варна има най-добра възвращаемост? За отдаване под наем става въпрос.
Ей така, теоретично ме занимава този въпрос.

ще попитам колко квадрата е точно. 3-ен, но ново строителство. Нали те са с по-малка квадратура от панел 3-ен.

Общи условия

Активация на акаунт