Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 356
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 525
Останах с впечатлението, че сте дали депозита директно на продавача, без документ. Но като оставим това на страна, който ви е казал, че само тази агенция спира да го предлага ви е излъгал. Когато се даде стоп-капарото, апартамента се спира от предлагане и агенцията е длъжна да се погрижи всички да свалят обявите. Когато  дадох стоп капарото, всеки ден проверявах дали обявата е свалена и побърках всички докато не я махнат. Но явно, във вашия случай работата е станала, надцакай другия. В интерес на истината и мен алчните брокери ме водеха на огледи за вече капарирани апартаменти и ми казваха, че ако дам с 1000 евро отгоре апартамента ще е мой #Cussing out. Въпреки, че засега съм много доволна от агенцията с която работя, съм категорично против това алчно брокерско племе, което по цял ден чопли семки в офиса, не отбира от нищо, явно и за нищо друго не става и после дойде ли момента за  няколко извадени и то често , не както трябва,  листа хартия взимат 3% от теб+3% от продавача и после пак продължават да си люпят семките. Аз лично прецаках доста брокери, като измъквах инфо за адресите и се уговарях със строителите или собствениците и после ми пишеха злобни смс-и. Ама в крайна сметка и аз до тях опрях, защото продавача живее е чужбина и няма как да го докопам там...  А Скубиду, щом са ти отмъкнали апартамента, значи това не е твоя апартамент Simple Smile. Ние така харесахме един и докато се начудиме, вече го бяха капарирали. Като ми казаха, направо ми призля, но после разбрах неща за кооперацията, след които благодарих на Господ, че е станало така.  Сега съм много доволна от това което намерихме и през цялото време вярвах, че моя апартамент сам ще си дойде при мен и така и стана Simple Smile

# 3 526
 При вас.Продавам апартамент в провинцията, на хубаво място,но нуждаещ се от ремонт. Тухла.Искам да купя нещо в София.Не ми е спешно. Близнакът на нашия апартамент /той също беше наш преди години/ е продаден скоро за 39-42 хил. евро, в зависимост от това кой комшия разказва за покупката.Чудя се ,дали да вложа пари за ремонт,или да отбия от цената? И как да стане без брокери/вече са ме налазили ,да /,като нямам възможност да пътувам често? Освен да уговарям една дата за оглед с всички евентуални купувачи ,да пътувам веднъж месечно и ...така.Поне да опитам. newsm78
 И друго се чудя, когато се говори за продажбата ,всички комшии започват ,,О, ама онзи беше лукс ,а твоят не е" Лукс, но не и моя лукс. Зная собственици ,които закупиха апартаменти в прекрасно състояние и веднага започнаха преустройство по свой вкус. Според своята представа за лукс. Така че...
Апартаментът е в Плевен.

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 15:40 от nivea_blanka

# 3 527
  • София
При вас.Продавам апартамент в провинцията, на хубаво място,но нуждаещ се от ремонт. Тухла.Искам да купя нещо в София.Не ми е спешно. Близнакът на нашия апартамент /той също беше наш преди години/ е продаден скоро за 39-42 хил. евро, в зависимост от това кой комшия разказва за покупката.Чудя се ,дали да вложа пари за ремонт,или да отбия от цената? И как да стане без брокери/вече са ме налазили ,да /,като нямам възможност да пътувам често? Освен да уговарям една дата за оглед с всички евентуални купувачи ,да пътувам веднъж месечно и ...така.Поне да опитам. newsm78
 И друго се чудя, когато се говори за продажбата ,всички комшии започват ,,О, ама онзи беше лукс ,а твоят не е" Лукс, но не и моя лукс. Зная собственици ,които закупиха апартаменти в прекрасно състояние и веднага започнаха преустройство по свой вкус. Според своята представа за лукс. Така че...
Апартаментът е в Плевен.

Аз като скорошен купувач предпочитах неремонтирани жилища с отбив от цената, отколкото уж ремонтирани "лукс" такива с надути цени (гледах един апартамент, на който му пребоядисали хола и заради това му качили цената с 1000 евро  Rolling Eyes ). Учудвала съм се на представана на собственици и брокери за "лукс".

# 3 528
Аз пък когато бях купувач директно излизах от апартаменти за основен ремонт. Имаше един случай в Стрелбище - страхотна локация, сравнително нов блок, а вътре апартаментът беше като пещера, пълен с боклуци, паяци и какви ли не западнали вещи останали от собствениците. Нямаше начин да го почуствам, като бъдещата ми къщичка  Grinning

Външният вид продава - ако не можеш да си позволиш инвестиция в апартамента в момента най-добре го изпразни от всякакви вещи, които са останали и го изчисти, по-точно - лъсни хубаво.  Peace След това направи хубави снимки, като наблегнеш на предимствата му, а не просто заснемане на всички стаи. Постави условие на брокерите да ползват твоите снимки.
Винаги е добре и да сложиш в обявата и разпределение.

# 3 529
  • Sofia
За мен по-добре е да не е ремонтиран,да му се видят всички недостатъци...а да не са прикрити нескопосано

# 3 530
  • There I was on a July morning
Мисля, че е по-добре да не влагаш допълнителни средства за ремонт и без това всеки, който купува - прави такъв. Иначе е добре да бъде изчистен от вехториите, ако има такива.

# 3 531
Според мен изобщо не трябва да си продавате имота .Цените скоро ще подскочат ей така от нищото !

# 3 532
  • На земята, която е всъщност звезда.
Според мен изобщо не трябва да си продавате имота .Цените скоро ще подскочат ей така от нищото !

Мда, от две години аха-аха да подскочат и все нещо не са във форма.  Joy

# 3 533
 Благодаря ви за мненията! Ей , и умни и хитри, бе ! Аз също вярвам в цикличноста на пазарите, но кога ще ударим дъното , за  да отскочим  нагоре? Няма да е рязко , полека -лека ,нищо-ще се следи!
Търся гарсониера в Хиподрума ,Лагера , Павлово, Бъкстон. Мисля и за   замяна, някои могат да имат бизнес в Плевен.Ще прочета темичката ,даже и записки ще водя... И ще ги изтъргувам после , разбира се... Grinning
На детската площадка са ме взели на подбив с моите записки от подфорума ,,На път" Laughing

# 3 534
Дами, тъй като сред вас има и брокери, да анонсирам едно търсене.
Търси се под наем хубаво обзаведен тристаен апартамент (с две спални) в София, Зона Б-5 или в Центъра, от Петте кьошета, в посока къв Зона Б-5. Наем - до 300 Евро. По възможност асансьор, без първи етаж.
Айде, моля, помогнете на човеците...  Laughing

# 3 535
Аз пък когато бях купувач директно излизах от апартаменти за основен ремонт.

Много черно бяло разглеждате нещата. Да, от луксозен ремонт няма никакъв смисъл. От изриване на боклуците, ремонтиране на видни дефекти като течове и следи от тях, боядисване в светъл, свеж цвят и основно почистване, вкл. измиване на прозорците- да. Ако е много зле положението с някоя настилка/стена също бих сменила с абсолютно ненатрапчив, евтин и универсален вариант.

# 3 536
Аз пък когато бях купувач директно излизах от апартаменти за основен ремонт.

Много черно бяло разглеждате нещата. Да, от луксозен ремонт няма никакъв смисъл. От изриване на боклуците, ремонтиране на видни дефекти като течове и следи от тях, боядисване в светъл, свеж цвят и основно почистване, вкл. измиване на прозорците- да. Ако е много зле положението с някоя настилка/стена също бих сменила с абсолютно ненатрапчив, евтин и универсален вариант.

Абсолютно съм съгласна. Ужасно впечатление прави, ако имота се предлага с всичките вехтории, мръсни настилки, неизмити прозорци, счупени плочки и т.н. Няма нужда от някакви велики ремонти, просто да се изчисти и поосвежи.

# 3 537
 Е , то се знае.  Затруднява ме изхвърлянето на две библиотеки-от онези , старите, от стена до стена.Така ще се види ,че помещението е по-голямо. В коридора има облицовка-много мрачно изглежда.

# 3 538
По принцип излиза скъпо да купиш апартамент ''втора ръка'' .Веднъж плащаш да се изрине старото и после довършваш наново . Ние се нанесохме в наследствен апартамент и платихме луди пари за ремонт , ужас !
Ако имате как да го ''оголите '' , ще е по-продаваем според мен .
Късмет !

# 3 539
Здравейте. Аз съм собственик на двустаен, необзаведен апартамент в София, в района на Докторската градина. Току-що приключих основен ремонт на апартамента и възнамерявам да го отдавам под наем дългосрочно за живеене или офис нужди. Пишете ми ако имате интерес.

Общи условия

Активация на акаунт