Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 022
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 615
  • София
Цена - колкото дадете  Laughing
С това не съм съгласна. Все пак ти продаваш, не подаряваш.
Социални грижи са на друг адрес.
Аз бих разгледала обяви в квартала и бих се ориентирала за цената по тях.
Като се яви сериозен клиент ще преговаряте. 

# 3 616

Купува. Ще ти кажа за сходен имот. Преди месец купихме 3-стаен 90 кв. м. в Славия, точно на спирка "Бъкстон", два блока навътре от Цар Борис ІІІ. Много солидно строителство от 60-те, запазен блок, втори етаж, отвсякъде заобиколен с градинки и гледка към Витоша, без нито една "панорама" тип затворническа килия, гащите на съседа или бомбоубежище. До последно беше обявен за ок. 70 хиляди. Купихме го за 63 хиляди евро, с таван 15 квадрата и мазе също толкова. Недостатъкът му е, че е неремонтиран.
Горе-долу по същото време купиха за към 80 хиляди евро един много луксозно направен 120 квадрата пак в Славия на 8 етаж, пак с хубави гледки. Малко след това се продаде един сходен на нашия точно до парка "Славия". 
Един познат в момента прави сделка за 80 хиляди евро, ново строителство, 3-стаен, Младост 2. Трудно ми е да му разбера мотивите (а той е твърдо убеден в тях), понеже никога не бих отишла да живея в Младост, но ето че хората купуват все пак.

Изобщо купува ли някой сега?(за София става въпрос)

# 3 617
Много хора, които работя в БП, купуват в Младост. Бившият ми приятел специално търсиха в Младост 4, за да могат да ходят пеша на работа.

# 3 618
  • София
Много хора, които работя в БП, купуват в Младост. Бившият ми приятел специално търсиха в Младост 4, за да могат да ходят пеша на работа.

да, потвърждавам. БП е притегателно място и всеки гледа да пътува възможно най-малко до работа. Аз също имам познати, които купиха в Младост заради работата.

# 3 619
  • There I was on a July morning
От години работя в БП Младост и пътуването ми е мъка голяма, но не бих си купила жилище там Rolling Eyes
Мисля, че този подход важи повече за хора живеещи под наем или хора от провинцията, които не са отседнали трайно в определен район на София.

# 3 620
  • София
От години работя в БП Младост и пътуването ми е мъка голяма, но не бих си купила жилище там Rolling Eyes
Мисля, че този подход важи повече за хора живеещи под наем или хора от провинцията, които не са отседнали трайно в определен район на София.

да ти кажа и аз разсъждавах така с пътуването преди време, но с дете е супер сложно да пътуваш по 40-50мин, даже и час в задръстване и т.н. Но в крайна сметка е въпрос на личен избор.

# 3 621
  • There I was on a July morning
Напълно съм съгласна с теб, но по-скоро се оглеждам да си сменя работата, отколкото жилището. И пак няма гаранция, защото, започвайки в тази фирма, бяхме в офис на удобно за мен място, впоследствие ни преместиха. Но не съм склонна да сменям местоживеенето си при всяка промяна на офиса/работата.

# 3 622
  • София
Напълно съм съгласна с теб, но по-скоро се оглеждам да си сменя работата, отколкото жилището. И пак няма гаранция, защото, започвайки в тази фирма, бяхме в офис на удобно за мен място, впоследствие ни преместиха. Но не съм склонна да сменям местоживеенето си при всяка промяна на офиса/работата.

определено, затова в Сф е важно, къде е офиса на фирмата, в която се работи и каква е заплатата. За +***лв да прекосяваш цяла Сф и да пътуваш по 2 часа, не си струва в някои случаи.

# 3 623

определено, затова в Сф е важно, къде е офиса на фирмата, в която се работи и каква е заплатата. За +***лв да прекосяваш цяла Сф и да пътуваш по 2 часа, не си струва в някои случаи.

Е, да. Аз затова от общо 11 г. откакто съм родила първото си дете, съм работила общо 4 г.  Или работното време не ме устройва, или местоположението на офиса... Ама колко хора могат да си позволят подобни гевезлъци?
Мои приятели продадоха перфектен апартамент в Хиподрума. Беше наистина перфектен. Купиха в Редута, защото им беше по-близо до работните места. Е да, ама мъжът го уволниха, а мацката забременя и напусна работа. Сега вече и двамата работят точно в противоположния край на София и Хиподрума щеше да им е идеално местоживелище. Затова смятам, че човек трябва да се ръководи от принципа - максимално удобно жилище за минимум средства в максимално добър за живеене квартал /включително и какви са кварталните училища, ако в семейството има малки деца/.

# 3 624
  • София
при сем. с деца за съжаление е така, особено за майките- раб. време, пътуване до офиса, детски градини, училища и т.н. Избираш компромисен вариант и това е.

# 3 625
  • Sofia
Търся тристаен на първи етаж в Лагера,Хиподрума,Красно село на прилична и разумна цена,необзаведен.Пишете на лични

# 3 626
Търся тристаен на първи етаж в Лагера,Хиподрума,Красно село на прилична и разумна цена,необзаведен.Пишете на лични

Наем или покупка?

# 3 627
  • Sofia
Покупка

# 3 628
Аз пък без да работя в Бизнес центъра си купих в Младост 4 Simple Smile Засега никъде не работя, та не ме изнервят много задръстванията по Малинов, но действително си е голям минус. Иначе Младост е много уреден квартал, има си всичко, и  не мисля за смяна....

# 3 629
  • Sofia
Да и на мен ми харесва Младост,живеем в Младост 1 от 6 години и сега,когато искаме да си купим по-голямо жилище първо гледахме да е някъде в района. Съвсем случайно ходихме на оглед на един апартамент в Цариградски комплекс и сега сме в голямо чудене. Апартаментът е голям и хубав,точно какъвто ни трябва,но някак не ми се искаше да сменяме квартала. Много ще се радвам,ако някой от личен опит сподели впечатления от Цариградски комплекс.

Общи условия

Активация на акаунт