Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 058
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 600
  • София
Лееко страничен въпрос - на какъв етап е отсечката на метрото Младост1 - Младост4?
В нета има някаква стара информация 2009г./, че има одобрен проект и се търси финансиране. Значи ли, че тази линия не е приоритетна за изграждане? Спорим тук в офиса относно имотите в района и доколко са изгодна покупка предвид ужасния трафик по Ал. Малинов.
Ами така излиза, че не приоритетна тази част на Метрото, ето какво пише в сайта им:
За участъка ж. к. Младост 1 до Бизнес парка в ж. к. Младост 4 има изработен Технически проект, извършени са процедури за ОВОС и има одобрен регулационен план. След осигуряване на финансиране той може да бъде реализиран за срок от 3,5÷4 години.

Финансиране засега няма, трафика да вземат да го облекчават ежедневно с регулировчици, че само така се пътува спокойно /но за съжаление не всяка сутрин има/.

# 3 601
  • София
Това в сайта го видяхме, но не знаехме дали е актуална информацията.
Благодаря за отговорите все пак!
Сигурно с отсечката до Младост 3 ще се облекчи поне малко трафика, ако спиракта е на подходящо място.

# 3 602
Ето ме пак отново  Simple Smile
И пак с въпроси, този път относно продажба.
Към тези, които търсят или предлагат - как ви се вижда пазара? Моля за съвети за бърза продажба - освен цената, приличното състояние, какво още би спомогнало за бърза сделка именно сега (пазарът ми се струва много труден за продавачите в момента, но съм твърде далеч за да преценя реално)?
Изобщо купува ли някой сега?(за София става въпрос)

# 3 603

Изобщо купува ли някой сега?(за София става въпрос)

Все едно да питаш, яде ли някой изобщо? Хляб - почти всеки, омари - малцина. Дай параметрите на имота и ще получиш по-реалистични отговори. За добър имот на добра цена и в харесван квартал, винаги има възможности.

# 3 604
Абе не е то баш като хляба...Апартамента може и да го отложиш като покупка, а хляба - не, но разбрах намека.
Параметрите - тристаен в Павлово, 4 годишен блок, вътрешно дворче (комплексче от две блокчета, но не е с охрана или "затворен тип"), на 4 надпартерен и последен етаж, има скосявания, но не са трагични. Баня, сервизно (пералня и бойлер са вътре), хол с кухненски бокс, преход към две спални едната с малка баня в нея, а другата с голяма тераса с много хубава гледка към витоша.Климатици навсякъде. Цена - колкото дадете  Laughing

# 3 605
35 000 евро?  Joy Това беше кварталът, в който аз исках едностаен нов и ми казаха, че няма там такива предложения и аз ревах неутешимо  Laughing Ма са много малко пари за тристаен, те за едностаен ми казваха, че са малко Rolling Eyes

# 3 606
А правен ли е апартаментът за живеене, или е на шпакловка и замазка?
За Павлово си има мераклии, за нови сгради също. Хубаво е, че има баня към едната спалня. Проблем ми се виждат скосяванията, последният етаж и ... това е. Оттук насетне, въпросът е наистина колко си на зор и каква цена търсиш. Успех!

# 3 607
Не познавам кварталите на София и не мога да го коментирам, но това, че е последен етаж, има скосявания и има преходност ще е проблем определено. Общо взето всички негативи наведнъж. Остава и да няма асансьор и ще е съвсем всичко кофти накуп. Въпреки това може да се продаде, но на по- ниска цена.
Колкото до купуването - купува се, разбира се, при нашите продажби тази година ни разпиляха просто, в единият апартамент имахме по 4-5 огледа на ден, всеки ден. В другия по- малко, но той се продаде за една седмица, слава богу, защото не бих могла да издържам на темпото.

# 3 608
Еовин помня от началото на темата твоите терзания и търсения, както и изисквания. Апартаментът е точно твой тип - и като място и като визия. С теб харесваме еднакви неща. За съжаление за повечето хора са "негативи"...И снимки мога да ти пртя ако искаш (не че ще го купуваш, просто си мисля че ще ти хареса).

пина, права си за недостатъците на апартамента, но скосяванията не са много и не са под 1.85, а макар да е на последния етаж отгоре има въздушна възглавница - т.е. нещо като необитаем полуетаж, не е просто плочата отгоре. Има и гараж, забравих да го спомена.
Апартаментът е напълно завършен и обзаведен, но нищо луксозно и претенциозно и като довършителни и като обзавеждане.
Бихте ли назовали някаква приблизителна цена, моля, знам че е много относително. Просто ориентир  Praynig

# 3 609
Дааа, прати ми, ще се радвам да видя  Hug

# 3 610
  • There I was on a July morning
samuraika, можеш да ползваш за ориентир обявите за този квартал, за подобни апартаменти, а после да коригираш цената, ако няма интерес.

# 3 611
Самурайка, бих те посъветвала и аз да си направиш един филтър по различните сайтове за обяви и да следиш поне 2-3 седмици точно този тип апартаменти в този квартал. Така ще се ориентираш колко се иска и ще можеш да си направиш цената, която хем да ти осигури огледи и хем да ти позволи да си получиш това, което търсиш в замяна на актива си.
Остави си място за отстъпка (ние дадохме около 12 %).
И последният етаж си има своите "пътници" (аз търсех последен миналата година), все пак говорим за 4-5 етаж, а не за 14-15 етаж Simple Smile
Както писах по-горе - направи хубави снимки и използвай само тях, не разрешавай на агенциите да снимат при оглед, лъсни го, изхвърли нискостойностни мебели, които само биха създали лошо впечатление.
Ако апартаментът има стойност (както разбирам от описанието ти), не се притеснявай - ще си намериш купувач  Peace

# 3 612
За скосяванията да вметна:
Не знам защо повечето хора ги считат за недостатък /разбира се говорим за леки скосявания, а не за триъгълни стаи и пр.извращения!/. Аз умишлено избрах последен етаж със скосявания, поради следата причина: 10 години живях в мрак, студ и северно изложение. Скосяванията, дори и да не са южни като нашите, вкарват много повече слънце и светлина в апартамента от обикновените прозорци. Нашето скосяване е докъм 1,40-1,50, но не ми пречи, напротив. Уникално слънчев и топъл е хола, точно поради тази причина /е, разбира се, важно е до теб да не се издига 14 етажен мастодонт! Laughing/.

# 3 613
 Самурайка , прати и на мен , моля те. Бюджета ми е малък,но нищо не се знае. Точно този квартал ми е приоритетен.
А тебе  съм те чела в една друга тема и зная , че си точен човек.

# 3 614
Ако може и на мен да изпратите.

Общи условия

Активация на акаунт