Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 098
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 585
Къдрокосче, от опит знам- не можеш да промениш хората за съжаление. И какво като го осъдя, ще имам да вземам. Докато няма закони ( например тук ако дори е мръсен мокета го сменят и ми плащат фактурата. Ако не платя на колекшън агенция и голшма черна точка за кредитното ми досие) няма оправия. Като под закони разбирам да защитават правата и на двете страни. Не мога да разбера манталитета на хора - ами нямам пари да си плащам сметките. Ами защо ги ползваш като нямаш.

# 3 586
  • На земята, която е всъщност звезда.
Естествено , че означава и това.

Може да се изненадаш, но има тарикати за които това съвсем НЕ е естествено.

Но трябваше да се досетя, че в този форум такива тарикати не пишат, естествено.  Laughing

За другите не мога да отговарям, за мен това е естествено. И очаквам коректност, щом и аз проявявам такава. Нали ти е ясно , че ако бях проверила апартамента ( ходила там) и видяла кучето на секундата щяха да са на улицата всички

Нали ти е ясно, че въпросът беше реплика към пост на друга съфорумка и съответно не беше отправен към теб, а щом отговаряш "естествено, че това означава", значи отговаряш от името на другото лице?  Laughing
А тя самата съвсем кротко си е отговорила след теб.

# 3 587
О извинявам се, че съм изразила собственото си мнение, което съвпада с написаното от съфорумката.

# 3 588
О извинявам се, че съм изразила собственото си мнение, което съвпада с написаното от съфорумката.

Извинена си.

мими.ива, зависи дали пише, че превода е за наем. Ако се внасят просто като захранване на сметка няма как да го хванат.

# 3 589
Май не схвана иронията  Shocked

# 3 590
Май не схвана иронията  Shocked

Май ти не схвана иронията.  Laughing

# 3 591
Не е необходимо да се плаща наемът по банков път, за да се издава бележка за плащането му. В закона е заложено, че всеки е длъжен да дава разписка при получаването на наема на ръка, в книжарниците продават едни кочанчета.  Мисля, че глобите са около 100-200 лева, но не съм сигурна за това точно, не съм задълбавала толкова. Друг е въпросът колко дават и колко си я искат бележката. Ако някой не си е искал бележка, предполагам проблемът си е негов  Laughing Аз още при огледа казвам, че искам и обикновено хазяите ми сами предлагат варианта "банка". А като се има предвид, че понякога с месеци съм в чужбина по командировки, не виждам как без електронното банкиране бих могла да си платя наем и сметки  Shocked
Т.нар. от вас "хващане" не става само, защото някой си има бележка от някого за нещо си. Много ясно и просто, както каза прокурорът по първото ми дело, че щом имаме договор за наем, където всеки си е написал какво дава и какво ще получава, значи явно не сме баба и внучка, които са решили внучката да се нанесе да живее в на бабата апартамента и да й плаща сметките. Както вече съм споменавала, съдът прие това за достатъчно. Аз не съм получавала депозит обратно, пише, че съм дала при сключването на договора, това е. Аз не съм съдила никого за данъци, това е работа на НАП и разни други служби, съдила съм само за депозита ми. Те как процедират, имам само бегла представа поради професионалните ми занимания. Доколкото се сещам, бележките на тях им трябват единствено, за да се установи точния размер на данъците.

По принцип е хубаво да си имаш бележка за всичко, и за рекламации, за каквото и да е.

Мисля, че темата стана малко "Искрено и лично", затова спирам да пиша тук.

bouquet

# 3 592
Къдрокосче,
щом си с е-банкиране, там в графата "основание за превод" ще пишеш "наем" или "наем за месец Х". Колкото до глобата - ако наемодателят ти мине със 100-200 лв. как да е, но най-вероятно ще му направят ревизия назад до Големия взрив.
И още нещо - при данъчните не те доказват теорията си, а той ще доказва произхода на парите. Т.е. доказването е обърнато, не както при другите разследвания.

# 3 593
...
мими.ива, зависи дали пише, че превода е за наем. Ако се внасят просто като захранване на сметка няма как да го хванат.

Няма значение какво пише в основание за превода. Важното е, че за тези пари не са платени данъци.

...
 как да е, но най-вероятно ще му направят ревизия назад до Големия взрив./5 години назад/
И още нещо - при данъчните не те доказват теорията си, а той ще доказва произхода на парите. Т.е. доказването е обърнато, не както при другите разследвания.

Peace

# 3 594
  • София
Няма значение какво пише в основание за превода. Важното е, че за тези пари не са платени данъци.
Това не е вярно! Законът регламентира кои източници на доход се облагат.
Примерно,ако то ми превеждаш всеки месец по 250 лв. щото съм ти симпатична, това не е облагаем доход.

# 3 595
...

Е, аз ако дам на приятел да ми внесе пари от заплатата в сметката, да не би да дължа данък за тях. 

# 3 596
Примерно,ако то ми превеждаш всеки месец по 250 лв. щото съм ти симпатична, това не е облагаем доход.

Ставаше въпрос, ако аз твърдя, че съм ти плащала наем./поне аз така разбрах/

# 3 597

Ставаше въпрос, ако аз твърдя, че съм ти плащала наем./поне аз така разбрах/

Ако приложиш и договора за наем подписан и от двете страни, независимо от основанието посочено в бележката, получателш на парите доказва от къде са. Още повече че в новите домови книги си пише какъв е статута на живеещия в жилището

# 3 598
  • София
Лееко страничен въпрос - на какъв етап е отсечката на метрото Младост1 - Младост4?
В нета има някаква стара информация 2009г./, че има одобрен проект и се търси финансиране. Значи ли, че тази линия не е приоритетна за изграждане? Спорим тук в офиса относно имотите в района и доколко са изгодна покупка предвид ужасния трафик по Ал. Малинов.

# 3 599
  • София
Лееко страничен въпрос - на какъв етап е отсечката на метрото Младост1 - Младост4?
В нета има някаква стара информация 2009г./, че има одобрен проект и се търси финансиране. Значи ли, че тази линия не е приоритетна за изграждане? Спорим тук в офиса относно имотите в района и доколко са изгодна покупка предвид ужасния трафик по Ал. Малинов.

От Младост 3 до Цариградско шосе ще пуснат метрото в експлоатация някъде през пролетта 2012. Кога ще се изгради до Бизнеспарка не се знае точно - има проект, но още не е осигурено финансирането

Общи условия

Активация на акаунт