Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 702
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
Няма начин да си живяла на Мария Луиза и Сливница и сега да ти харесва на Кауфланд  Simple Smile  Ваша си работа, хора всякакви. Аз съм живяла в Гръцката махала и смятам че заслужено там са най- високите цени във Варна.
Виница е доста скъп район, а 'след комина' няма Възраждане  Thinking  но както и да е. Благодаря ти за коментарите и да не изпадаме в подробности, като за София и Хиподрума vs Люлин  Peace

Добре, де, над Комина - Възраждане 4 - конкретно там много исках, въпреки, че е на майната си, ама не продаваха!
Над гарнизонния стол си беше добре, но някога - там още си живее мама, още си е мой дом, но кварталчето (от страната на Балабанов) го прецакаха, освен гледката към Общината друго не остана, шумът е невъобразим, въпреки дограмата. В Гръцката обожавах да се разхождам (особено от Одрин, през Кабакчиев надолу, към малките Терми, параклиса св. Параскева - любима улица!), вече не припарвам. Но си ми е любим квартал - прекрасни спомени, еххх!
Виница е скъпа, разбира се, но що се отнася до старото строителство и къщите.

Ако имах пари, заминавах в Климентово, Калиманци или Доброглед, това вече не е моята Варна!
Права си - всеки знае себе си, спирам. Ще си купиш любимото жилище, вярвам!

# 811
Само аз ли не се превъзнасям по това Калиманци? Миналата година съучениците ми организираха там сбирка на класа. Е, не стига дето пътя е само завои дотам, ами си имаше толкова характерна животинска миризма, че няма накъде повече. Доста осезателна при това, не съм някоя кокона, но все пак не мога да си представя лятото в такива условия.
На много места съм живяла, и във Варна и в София, но щом сте решили да няма спорове по квартали няма да се разпростирам.

# 812
Ами, споровете за безмислени - затова.
Аз не бих отишла да живея в околните села - никога! Освен ако някаква нужда не го налага. Но, хората наистина са различни. Нека все повече да предпочитат панелните комплекси из генгерлиците, тъкмо цените в идеалния център да паднат, а?!  Simple Smile  Доста дълги години съм живяла и в краен панелен комплекс - с много зеленина, с огромно междублоково пространство, с големи хипермаркети, уреден транспорт, училища и детски градини и т.н. т.н. Знам, че нещата не са само това, което е на пръв поглед. Но, докато аз там се измъчвах, на други си им беше кеф и твърдяха, че за нищо не го заменят - това е положението.

# 813
Всъщност, Пина, проблемът за мен е, че самата локация далеч не казва всичко за жилището. И почти винаги трябва да се избира между негативи- по централен район, но няма гараж, строителството е  суперстаро или по краен, но по хубаво жилище и т.н. И заради това тези спорове по квартали са не много релевантни- и в Гръцката махала има коптори, както има и  хубави къщи.
А че хората са различни- различни са.

# 814
  • Варна
Освен това, става въпрос и за средства, разбира се. Ако имах достатъчно средства, и не предпочитах къща в околните села, щях да си взема висока тухла в Чайка, въпреки вятъра  Laughing, или стара тухла (но пак висок етаж, поне над 3-ти) в района между Мария Луиза и ген. Колев (хайде, и Пирин може)- нещо на Раковски, Македония или Миладинови. Голям, поне 4-ристаен апартамент, защото акцентирам на достатъчното пространство. Но ми се наложи да съм реалист ...

# 815
'Копторите' подлежат на ремонт, зависи какво имаш предвид. За мен има значение, какъв е контингента на района - ясно, че има всякакви хора навсякъде, но все пак процентното съотношение. Има значение, за времето, което прекарвам в района, в който живея - на каква улица ще излезна, каква ще е атмосферата наоколо, с какви субекти ще се сблъскам. Особено за децата, според мен това е много важно. Възрастните скитат из целия град, палят колата и отиват навсякъде, работят на различни места, срещат се с всякакви хора. Живота на децата протича - у дома, най- близката детска градина, най- близкото училище, където общуват с деца от района. Целия им живот е заключен там - 500м на 500м.
Не искам да споря и се радвам, че има хора, които не разсъждават като мен. Иначе не бих имала никакъв шанс да се вредя в района, който одобрявам.

# 816
  • Варна
Е, Пина, за което си права, си права - децата ми ще ходят на градина и училище в центъра! Първо, защото трябва да са близо до баба и дядо, които ще се наложи да ги взимат, когато тръгна на работа; второ, защото няма да допусна, да се "затворят" в квартала, а разстоянията във Варна са си смешни, както и да ги мериш. Това ще е така независимо дали живея на село, във Възраждане, Чайка или центъра. Нито аз, нито мъжът ми ще работим в "квартала". Приятелите ни живеят из целия град, децата им учат на най-различни места, не всички близо до дома, по-скоро - по интереси.

# 817
След 12- 13 годишни са по интереси, но до тогава е по райони. Като има баба и дядо на центъра е друго. Аз нямах никакви роднини в града и като малка си живеех, реално, в квартала. Градината ми беше на 3мин пеш от нас, а училището още по- близо.  Simple Smile

# 818
Аз разбирам какво има предвид Пина, но за съжаление, у нас не е точно така. И не е точно заради парите- защото тук болшинството от хората не са си купили жилищата, а са ги наследили или получили като подарък, обезшетение, посъбрали са някой друг лев от бране на портокали и т.н. Съвсем не казвам, че в Гръцката махала живеят само такива, но и обратното е доста далеч от истината. Семейството ми има къща И там, някои от съседите познавам откак се помня, и тях, и децата им, други са придошли, някои са ми и роднини, но това не значи да си заравям главата в пясъка.
И обратното разбира се, двама от най известните лекари, които познавам в София са доказателство и опровержение- единият живее на Попа, другия- в Надежда.

# 819
Айде да си кажа и аз ,като сте заочнали...Гръцката махала ,мноооого отдавна вече не е това което беше. Точно както Владиславото от мръсен,мрачен,неуреден краен квартал стана доста хубаво място за живеене. Така гръцката махала се напълни с множество затворени улици, ужасни по изпълнение строежи и още куп мизерии като  най гадното е старата канализация. Точно тази част на града не е ремонтирана много отдавна или поне аз не помня. За мен хубав квартал е "Чайка" най вече заради това ,че е не е възможно да видиш вечерята на съседа Laughing. По стечение на остоятелствата имаме жилище в Изгрев, колкото до съседните села идеята лично на нас ни допада. Купихме си 1200кв в едно селце на 40км от Варна и смятаме да си вдигнем къща там.
Скоро преглеждах обявите и ми направи впечатление,че цените на панелните гарсониери /хубави, ремонтирани-45-55кв/ е м/у 32-52 хил. евро според това къде се намира. Отворих произволен сайт от гугъл.

# 820
Знам, че Гръцката махала не е точно това, което беше. Но не е и Владиславово и никога няма да стане, поради безкрай причини. Наистина имам непосредствени и пълни впечатления, но няма смисъл да изпадам в конкретни примери. Както казах - купувайте си жилища в крайни квартали и околни села. Нека не останат кандидати за идеалния център, да е евтино, да има голямо предлагане, аз ще отида там  Simple Smile

# 821
За Пловдив как е,ще има ли раздвижване на пазара?Аз си продавам моя апартамент близко до Панаира в нова кооперация и обзаведен що годе прилично ,но всякаш няма търсене,дали не ги спира и това,че е последен етаж и няма асансьор Thinking
Жилището ми иначе е много светло,югозападно и с голяма панорамна тераса,а и цената е нормална според мен.
Изглежда обаче този град тотално се срина и няма никакво раздвижване в никоя сфера Tired

# 822
  • Пловдив
Последен етаж предполагам, че означава 5ти защото 6 етажните сгради задължително са с асансьор. Проблемът на последните етажи е най-вече в това че покривите им протичат  след известно време , поправката им е доста скъпа , и често собственикът изцяло сам си поема ремонта.

# 823
  • София
анаморф,  последен етаж и да ми подаряват няма да взема.
Липсата на асансьор не е страшна, просто се раздвижваш сутрин и вечер. Но покрива, разправиите със съседи, ядовете са много. Но ти си знаеш слабостите на апртамента и просто не ги изтъквай пред евентуални купувачи. Може даже да им пуснеш муха за преустройство на покрива и разширение на апартамента. Пък като го купят да се оправят с проекти и разрешения.

# 824
  • София
Мисля, че последен етаж е за предпочитане пред първи.
Ремонт на покрива не се прави всяка година, а и е проблем само, ако имаш неразбрани съседи. Рано или късно ще ни принудят законово да се грижим за сградите, в които живеем.
На първия етаж има много повече неудобства. Всички минават покрай вратата ти. Ако нямате чистач ти се налага да го заместиш. Не можеш да оставиш отворен прозорец и да излезеш или дори да отидеш в друга стая. Решетките не решават проблема, освен това не са много красиви. Винаги има повече прах в сравнение с по-високите етажи.
Ако трябва да избирам между първи и последен етаж, бих избрала второто.

Общи условия

Активация на акаунт