Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 251 699
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 900
Защо ли Надежда е толкова подценена? Има си магазини, транспорт, не е далеч от центъра. Докато гледах обяви и се спирах на изгодни оферти в този квартал, все ми казваха " как в Надежда, ти още малко в Толстой ще отидеш". Скоро четох една статия , в която се казваше " Надежда е пътят към нищото..". Много ме дразнят такива предрасъдъци. Все повече се убеждавам,че повечето хора плащат високи цени за престиж, а не за реално добро жилище.

Странно е наистина, че толкова подценяват Надеждите като квартали- 10 мин. от центъра, дори и при задръстване на надлеза, добра инфраструктура, сега с метрото ще е перфектна/ само да го доживеем/, голям парк наблизо, детските градини не са малко, хипермаркети колкото щеш. Всъщност аз държах жилището да е там, т. е. да ми е близо, в предвид предназначението му. А колкото до Толстой и Свобода- това са едни от най зелените квартали на София, но за съжаление и с едни от  най- старите жилища .

# 901
  • край голямата локва
На мен картинката започна да и се изяснява. В кварталите/ комплексите където имаме жилища и евентуално ще продаваме е  страхотно, там живеят само ХАЙ и съответно цените само ще рЪстът. Там където ще купуваме си е селения и ще паааадат.

# 902
platinum, понеже съм родена в Надежда, баща ми също, а дядо ми е строил къща малко преди комунягите да дойдат на власт и познавам манталитета на две поколения, ще ти кажа - има защо да й се носи славата на работнически квартал. Човек не си купува просто жилище, а избира среда за живеене. Както "престижът" на Лозенец полека си отива в някои части на квартала - там, където се заселиха мутрите, така пък Надежда не се променя откъм манталитет. Затова Толстой е толкова зле - пълен е с китайци и всякакви илиенски работници и "бизнесмени". Не случайно е нарицателно Толстой.

Едно време майка ми е живяла на "Кирил и Методий" /70-те/, когато да си около "Мария Луиза" е било топ центърът, а сега е просто място, на което живеят и работят всякакви араби и продавачи на Женския пазар. Каквото и да се говори по въпроса, има си гадни квартали и това, че хората, които живеят в тях си ги харесват, не променя облика им...

Това е само моята вметка по кварталите, няма да продължавам, за да не разводнявам темата. Извинявай, samuraika.   bouquet

# 903
  • Банкя
Ще коригирам инфото, което бях дала преди няколко страници относно цените на апартаментите в Пазарджик и се извинявам на michelle25, ако съм я заблудила. Hug

Цената на апартамента в Ставропол (двустаен на първи етаж, но от тези с тераса на кухнята (не е среден), изложения изток/запад, за голям ремонт) 2006г е била 24 000лв. Новият купувач след смяна на дограмата и малки козметики го е продал за 30 000лв.

Четиристайният в Устрем (втори етаж, кухня, хол, 3 спални, баня, WC, 3 тераси, за частичен ремонт) - продажба 2010г заради неплащане на вноски по кредит - 42 000лв.

# 904
  • Sofia
Никой ли няма информация за реални сделки в София?

# 905
Скоро, скоро, потърпете  Sunglasses

# 906
platinum, понеже съм родена в Надежда, баща ми също, а дядо ми е строил къща малко преди комунягите да дойдат на власт и познавам манталитета на две поколения, ще ти кажа - има защо да й се носи славата на работнически квартал. Човек не си купува просто жилище, а избира среда за живеене. Както "престижът" на Лозенец полека си отива в някои части на квартала - там, където се заселиха мутрите, така пък Надежда не се променя откъм манталитет. Затова Толстой е толкова зле - пълен е с китайци и всякакви илиенски работници и "бизнесмени". Не случайно е нарицателно Толстой.

Едно време майка ми е живяла на "Кирил и Методий" /70-те/, когато да си около "Мария Луиза" е било топ центърът, а сега е просто място, на което живеят и работят всякакви араби и продавачи на Женския пазар. Каквото и да се говори по въпроса, има си гадни квартали и това, че хората, които живеят в тях си ги харесват, не променя облика им...

Това е само моята вметка по кварталите, няма да продължавам, за да не разводнявам темата. Извинявай, samuraika.   bouquet

Ти си знаеш най-добре, щом родът ти е оттам, но не мога да се съглася, че манталитетът в един квартал не се променя от социалистическо време насам. Тогава може би е бил работнически квартал, но сега се строят кооперации, идват нови хора, млади, интелигентни семейства, които по някакви причини са си купили точно там. Или решаваш да си купиш жилище, но парите ти стигат само за панелка в "по-непрестижни райони".Във всички квартали вече е така, няма строго разделение на класи. Познавам жена, която е преподавател в Натфиз, имаше малко апартаментче в Лозенец, но го замени за по-голям в Люлин. Вероятно много хора са казали " ти си луда", но жената си е преценила, че й е важно да живее на широко и удобно, а и има метро, големи магазини. Какво като за Люлин има десетки вицове...А и хората, които със стария манталитет,които визираш, малко по-малко си отиват, все пак доколкото знам Надежда е застроена с първите къщи някъде в началото на миналия век. Идват нови поколения, деца, внуци, които са с различно образование и начин на мислене...

# 907
Най малкото на мястото на всяка съборена надежденска къща са строили един блок с по 30 апартамента. За собствениците на къщата- 1, останалите 29 са приходящи. Аналогично е и за съборените къщи в Иван Вазов, разбира се.
Ако изключим центъра със запазените стари кооперации навсякъде другаде съотношението на обезщетени-придошли е горе долу еднакво.

пп. бащата на Милото е живял със сестра си в къщата на родителите им в Иван Вазов. Когато са я съборили в края на 50-те са получили един апартамент на мястото на къщата и един в Надежда. Изключително интересен казус от гледна точка на районирането по произход. И до днес си живеят районирани свекъра и сестра му.

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 22:17 от Рокси

# 908
Тези сайтове за имоти не могат да бъдат никакъв ориентир за цените- цял ден ровя из имот-а и ми писна да срещам обяви от различни агенции за едно и също жилище с разлика в цената 1-3хил евро и по 7-8кв.м. в квадратурата  smile3515 само един пример:
http://www.imot.bg/1b126780041034932
http://www.imot.bg/1a127383874176178

да не споменавам, че обяви, които съм гледала преди месеци, си стоят все още в сайта, но излизат като нови или качени преди 2-3 дни.  ooooh!

# 909
О, явно имаш по-малък тренинг от моя в ровенето и сравняването на обяви. Laughing Досега не е имало две обяви на един и същи апартамент, в които квадратурата да не е различна, цената също...Хайде, за цената разбирам, различните фирми решават да се пробват на различна офертна цена, пък после свалят, но квадратурата?! Да не говорим за апартаменти, които уж на втори етаж, но при огледа задължително се оказват на първи. Освен това дограмата все е ПВЦ, а като отидеш, остъклили терасата с пвц, а вътре стаите с дървената олющена дограма. А забелязали ли сте обяви, в които виждате няколко снимки на един и същи апартамент,а изведнъж някои от тях са видимо различни, друго обзавеждане, друг интериор. Абсолютно мошеническа работа.Човек трябва да си отвяра очите не на четири, ами на сто и четири и пак ще бъде подведен. Sad

# 910
О, явно имаш по-малък тренинг от моя в ровенето и сравняването на обяви. Laughing Досега не е имало две обяви на един и същи апартамент, в които квадратурата да не е различна, цената също...Хайде, за цената разбирам, различните фирми решават да се пробват на различна офертна цена, пък после свалят, но квадратурата?! Да не говорим за апартаменти, които уж на втори етаж, но при огледа задължително се оказват на първи. Освен това дограмата все е ПВЦ, а като отидеш, остъклили терасата с пвц, а вътре стаите с дървената олющена дограма. А забелязали ли сте обяви, в които виждате няколко снимки на един и същи апартамент,а изведнъж някои от тях са видимо различни, друго обзавеждане, друг интериор. Абсолютно мошеническа работа.Човек трябва да си отвяра очите не на четири, ами на сто и четири и пак ще бъде подведен. Sad
да, отскоро пак започнах да ровя.  Laughing много се дразня обаче, защото почти 2 години съм работила в агенция за недвижими имоти и хич не мога да разбера защо лъжат в обявите- специално за квадратурата.
Моля, някой, който е запознат, да ми каже колко е квадратурата на панелна гарсониера, защото по обявите за един и същ квартал съседни блокове варира между 38-42-55кв.м.  Shocked

# 911
Тези сайтове за имоти не могат да бъдат никакъв ориентир за цените- цял ден ровя из имот-а и ми писна да срещам обяви от различни агенции за едно и също жилище с разлика в цената 1-3хил евро и по 7-8кв.м. в квадратурата  smile3515 само един пример:
http://www.imot.bg/1b126780041034932
http://www.imot.bg/1a127383874176178

да не споменавам, че обяви, които съм гледала преди месеци, си стоят все още в сайта, но излизат като нови или качени преди 2-3 дни.  ooooh!

ДАм,наистина изумително.А иначе излизат напред,защото пращат смс,за подновяване на обявата. Wink

# 912
  • България-Швейцария
Ако са й усвоени терасите на панелката, като нищо добавят и до 10-ина кв. (реални) към площта.
За такъв тип усвояване говоря, не просто остъкляване и ползване на терасата като склад.

Цял кът за сядане се е получил в случая, ако не беше усвоена терасата покрай спалнята щеше да се минава по пътечки.

Принципно с номерата на АНИ-тата съм наясно, но само губят в случая, кой нормален човек няма да погледне нотариалния акт или реалното помещение?

# 913
Момичета, какви са рисковете при купуване на жилище с Акт14 или 15? Не съм наясно, от години съм навън, за Акт 16 знам, че реално това е крайното разрешение, нали така? А предишните актове, когато още няма Акт 16? Това отразява ли се на сметки или начин на ползване?

А за комплекса на Диневи Груп - затворен, в момента виждам тристайни на добра цена там, знае ли някой нещо? Пише Симеоново, доколкото видях, изглежда добре, с басейн и паркинг...  newsm78

# 914
...
Моля, някой, който е запознат, да ми каже колко е квадратурата на панелна гарсониера, защото по обявите за един и същ квартал съседни блокове варира между 38-42-55кв.м.  Shocked

Има различни, м/у 42 и 49 грубо казано, 38 не съм срещала, може да е боксониера в друг тип строителство. 55 няма.
Защо ги пишат, не знам, по същата причина, по която тръбят по телевизията, че Данонино е полезно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт