Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 319
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 2 460
Е ха дано, ха дано, мене не ме интересува имот до метро, ама хич. Ха дано това да посмали едни други цени. Laughing

# 2 461
Мирише на поръчка...в Инвестора имаше миналата седмица доста по-критична статия, но не мога да я открия...

# 2 462
Имам един бърз въпрос, но понеже темата е станала доооста дълга,ще ме извините,че не успях всичко да изчета - колко е процента на комисионната,от страна на купувачът в момента?/за ософия питам,ако има значение де/? Благодаря предварително Peace

# 2 463
  • Пловдив
notar ти кажи за имотите на публична продан, ако разбираш Simple Smile

# 2 464
Имам един бърз въпрос, но понеже темата е станала доооста дълга,ще ме извините,че не успях всичко да изчета - колко е процента на комисионната,от страна на купувачът в момента?/за ософия питам,ако има значение де/? Благодаря предварително Peace

Прост отговор - обаждаш се на 10 агенции и ги питаш. Средно е 2.5% - колкото и за продавача...

# 2 465
Нищо не разбирам, доста са ми далеч от темата, но знам в центъра на Пловдив как един оценител си купи от такъв търг 105 кв.м апартамент за 31000 евро с гаража до Новотела. За цените в нашия град е безсмислено да коментирам, но е факт, че и като брой сделки и като цени всичко е доста надолу, каквото и да пише в обявите.

# 2 466
  • Пловдив
Нищо не разбирам, доста са ми далеч от темата, но знам в центъра на Пловдив как един оценител си купи от такъв търг 105 кв.м апартамент за 31000 евро с гаража до Новотела. За цените в нашия град е безсмислено да коментирам, но е факт, че и като брой сделки и като цени всичко е доста надолу, каквото и да пише в обявите.
Точно това гледам и аз Simple Smile На търговете обявени по сайтовете в нета цените вървят на 50%-60% от пазарните (че и надолу), понеже ходя по огледи в същия тип апартаменти в конкретни квартали. Обаче технически как става процеса, какви са рисковете - само чета и нямам опит. Ако някой познава адвокат от Пловдив, който да разбира, да помогне със консултация сме навити да го наемем. Моля, препоръчвайте Simple Smile

# 2 467
Янтра- при тази процедура нямаш риск, освен този като във вица с глухата акула - да попаднеш на пишман съдия-изпълнител, който да е проспал някакви тежести по имота. Но поне всичко е официално проверено и после дори да има случка, от него можеш доста по-лесно да си върнеш парите, защото имат професионална застраховка. Но този вариант е малко възможен, да не казвам въобще! Все пак сме в БГ!!!

# 2 468
  • Пловдив
Все си мисля, че даже 4рите голи стени само да вземем на търга при 20к евро надолу от пазарната цена....... И без това повечето от апартаментите които ходим на огледи, "стари, но запазени" цитирам, ще трябва да им се прави ремонт от замазката нагоре, дограми, изолация, шпакловка. За 40хил лв много ремонт мога да направя.

# 2 469
къде ги гледате тия изгодни апартаменти  Thinking аз нищо не откривам за варна.

# 2 470
  • България-Швейцария
Някъде в началото на темата като че имаше линк, но едва ли ще го открия бързо.

На първо четене Гугъл дава това:

http://www.sales.bcpea.org/?q=node/1
http://www.publicsalebg.com/

# 2 471
  • Пловдив
Написах "публична продан" в гугъла и цъках из сайтовете.

# 2 472
Имам роднина и няколко познати съдия изпълнители.... всичките имат доста повече от няколко имота.  От тях знам, че рядко това което виждате в обявите рядко стига до обикновен купувач на посочената цена, а това което наситина си заслужава в предопределено. Дет се вика дай Боже всекиму.
Заслужава си наистина ако имате близки в бранша, от които можете да очаквате съдействие.

# 2 473
Някъде в началото на темата като че имаше линк, но едва ли ще го открия бързо.

На първо четене Гугъл дава това:

http://www.sales.bcpea.org/?q=node/1
http://www.publicsalebg.com/
това което изскочи за варна са 3 апартамента, но се продава само по 1/2 ИДЕАЛНА ЧАСТ - това какво ще рече, че ще сме съсобственици с непознати ли ? Confused

# 2 474
къде ги гледате тия изгодни апартаменти  Thinking аз нищо не откривам за варна.
Трябва да потърсиш по-упорито и без разни посредници. Пусни си собствени обяви.
Преди банките даваха пари за апартаменти на всеки, а сега не искат да чуят за ипотека, ако нямаш достатъчно доход. Щом банките се отказват от нещо толкова сигурно (щото дохода може да спре, ама недвижимото имущ. си остава), значи цените му в момента са нереално високи или има голямо предлагане. Разсрочването на вноски по ипотеки вече е стандартна процедура - значи има доста закъсали и готови да продават вместо да "изгорят" с ипотеката.

Общи условия

Активация на акаунт