Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?

• 247 736
  • 3 712
  •   1
Отговори
# 3 420
Реално - купихме тристаен на една трета  от цените преди 3 години (тогава също търсихме, но се отказахме от високите цени).
Свалихме много и от първоначално обявената цена.
Всички апартаменти, които гледахме бяха готови да свалят между 3-8 хил. от цената.
Аз лично съм доволна от развитието на пазара на жилища, а и е нормално след ненормален растеж да има бърз спад.

# 3 421
  • София
да, за хората, които имат готови пари, сега е най-добрият период за покупка.

# 3 422
Т.е. купили сте апартамент, който е паднал от 100 хиляди на 30 хиляди или нещо подобно?

# 3 423
Т.е. купили сте апартамент, който е паднал от 100 хиляди на 30 хиляди или нещо подобно?

Според мен е по-възможно да е от 300 хиляди на 100 хиляди спада. Laughing

# 3 424
  • по света и у нас
Реално–купихме тристаен,отремонтиран,обзаведен,ЕПК 91г,до метростанция Константин Величков за 65000 евро.Беше 68000 обявен,намалиха ни "уж"заради кешовото плащане.Прехвърлянето го поехме ние.
Все си мисля,че жилищата,които са добри си държат цената и спада,ако има такъв, при тях е много нисък.

# 3 425
  • На земята, която е всъщност звезда.
Що се отнася до наемите: цените са с 100-150 лв. под цените от миналата година. Търсене няма, особено за по- стари жилища и такива за ремонт. След като постоят половин година празни, често ги обявяват за продан, но и там сделките са малко. Аз си преместих офиса миналия месец, гледах три апартамента близо до сегашния и виждам, че и трите продължават да стоят. Шанс имат ремонтирани апартаменти с нормален наем. Брокерите са много по- отзивчиви и с нормално държане, няма ексцесии като по време на бума.

# 3 426
  • София
И на мене за 1/3 от цената ми се видя странно.Някои от нещата които аз следя  не са спаднали или поне не много.

# 3 427
  • Sofia

аз мисля, че след половин и дори след 1 година наистина ще е има по-добри цени. Цените в момента се държат на магия... няма сделки... и след още малко време тези които настина искат да продават ще намалят цени наистина драстично. Подобно сгромолясване на пазара имаше през 2001 година.... мисля, че пазара на недвижими имоти е цикличен

# 3 428
  • София

аз мисля, че след половин и дори след 1 година наистина ще е има по-добри цени. Цените в момента се държат на магия... няма сделки... и след още малко време тези които настина искат да продават ще намалят цени наистина драстично. Подобно сгромолясване на пазара имаше през 2001 година.... мисля, че пазара на недвижими имоти е цикличен

ха, интересно мнение. Дано е така  Peace

# 3 429
Дано, дано, аз точно след година - година и половина ще мога вече да купувам  Joy

# 3 430
Аз смятам, че цените все още са високи ( говоря от позицията на средностатистическо младо семейство с 1 дете) - няма как със средната заплата в страната едно семейство да изтегли заем за жилище и да го изплаща като едновременно с това си покрива и ежедневните разходи.

# 3 431
Танзен, то със средната заплата не можеш да си покриеш разходите, та камо ли и да изплащаш нещо  ooooh!

# 3 432
И аз това си помислих - толкова ниски цените на имотите никога няма да станат. То трябва да са по 10 000 лева, айде евро да е, за да има някакъв шанс, за 30 години да изплатиш с вноски от по 50лв на месец.

Аз не мисля, че цените на имотите ще падат още. И сега не са ниски, ако жилището си струва. Падат цените на тези с течове, скосявания, по цигански махали и прочие. Както и не се строи от 2-3 години, няма и почти никакъв избор на пазара.

# 3 433
  • На земята, която е всъщност звезда.
И аз това си помислих - толкова ниски цените на имотите никога няма да станат. То трябва да са по 10 000 лева, айде евро да е, за да има някакъв шанс, за 30 години да изплатиш с вноски от по 50лв на месец.

Аз не мисля, че цените на имотите ще падат още. И сега не са ниски, ако жилището си струва. Падат цените на тези с течове, скосявания, по цигански махали и прочие. Както и не се строи от 2-3 години, няма и почти никакъв избор на пазара.

Не само на тях. На Попа /идеален център София/ даваха шест месеца под наем двустаен, втори етаж над магазини, в прилично състояние и после го пуснаха за продажба. И там няма интерес, сега са свалили леко цената.

# 3 434
Била съм на 'Попа', ама не го знам наизуст - там не минаваше ли трамвай? И да не е, пак е много шумно. Не е ли стара сграда гредоред? Това се смята за огромен недостатък. И да не е  - над магазини - никой не ги иска - или отдолу е студено, или е шумно, или е влажно, или има хладилници които вибрират и бучат денонощно. Не, това не е хубав имот.

Общи условия

Активация на акаунт