Духовни причини за болестите

• 29 086
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  • София
... Aлергията е израз на ....

Благодаря за този пост.
Наскоро се наложи да взема обратно котарака си, който бях оставила при нашите, той като имам алергия към него. Имам и други алергии, но тази е най-сериозната.
Много средства за лечение съм ползвала, но без успех. През последните години използвах малкото си време, за да се ограмотя и вече мога да твърдя, че имам известна яснота какво ми пречи. След като прочетох и горецитирания пост, вече нямам съмнение за това.  Само дето за да се променя трябва да се боря със себе си и каква е логиката тогава?
А дали ще постигна успех, ако насочвам агресията си навън? Ако не се страхувам да влизам в конфрикт и открито да заявявам мнението си за някого и нещо? Ако не потискам думите, които ми идва да изрека?

Друг сериозен проблем е, че аз непрекъснато се боря за каузи, които са справедливи и поради тази причина често пъти обречени. Искам да живея в идеален и чист свят и се боря да допринеса за това. Трудно приемам реалностите, които не мога да променя, което от своя страна води до натрупване на агресия спрямо заобикалящия ме свят.

Как да си помогна?

# 77
Емел FlutterЗдравей! Преди всичко трябва да осъзнаеш,че няма как да вземеш всичко под твой контрол и всичко да бъде идеално според твоите представи.Второ-успокой се и се вземи в ръце,стресът убива.Намери си хоби или друга творческа дейност,която ще ангажира мислите ти в една по-различна посока.Трето-научи се да приемаш хората,събитията,света,такива ,каквито са.И последно-има една мисъл-ако искате да промените света,започнете от себе си.Не бъди прекалено критична към себе си и околните,няма идеални хора,събития,света не е идеален,но не е ни добър,ни лош-той е такъв какъвто го правят нашите мисли. Peace

# 78
Цитат
От 50 до 59
Човекът от петото ниво е наблюдател, посредник между Висшия Разум и хората. Вие сте носител на съкровена информация. Вашата цел е самоусъвършенстване в уединение. Но това не означава, че хората, принадлежащи към това ниво са винаги светли и чисти личности. Много често това са галеници на съдбата, които получават всички блага по-лесно от останалите. Често може да се наблюдава как тези хора спират да се грижат за себе си, да възпитават своята душа и падат ниско. Започват да живеят само като потребители. Разбира се, в бъдещия им живот ги очаква разплата и падане на още по-ниско ниво. Това ниво задължава да се води такъв начин живот, който би обогатил душата и облагородил рода.

Много интересно и аз и половинката ми попадаме в тази графа newsm78

# 79
Есме, много ти благодаря за табличките. Hug

# 80
Една полезна книга, която тълкува знаците, които получаваме в ежедневието, чрез числата http://www.books.bg/books/179/148613.html  bouquet

# 81
# 82
  • София
Имате ли представа белите петна по ноктите на какво се дължат?  newsm78

Намерих това обяснение от Дънов, но ме интересуват и други мнения...

"Белите петна по ноктите говорят за голямо напрежение и показват анормалност на нервната система, което може да доведе до заболяване. Тези петна се явяват още при големи душевни сътресения. Но няма нищо страшно в появяването на белите петна. Те са просто предупредителни белези, които карат човека да вземе мерки срещу болезненото състояние, което предстои да дойде. Човек е крайно активен, отделя повече енергия от себе си, вследствие на което чрезмерно се изтощава.

За да се освободи от тия петна, човек трябва да съсредоточи ума си към известна мисъл. В продължение на 2-3 месеца той може да премахне петната от ноктите си."

# 83
mijjjka И аз като дете имах по ноктите си бели чертички,като тънки дъгички.Минаха може да се каже от момента,в който спрях да задържам в себе си думи,емоции и т.н.,мисля,че това е по-вероятната причина за появата им. Flutter

# 84
А на какво може да се дължат врастнали удебелени нокти на малко детенце?Не е гъбична инфекция.

# 85
  • София
Благодаря за отговора, raliko   Hug
Аз по принцип не задържам нищо в себе си, всичко си го казвам както го чувствам. Не съм от тези, които си мълчат и преглъщат (то не че това не е голям плюс... )
Но бели петна много ми излизат, особено напоследък...   Thinking

# 86
За врастнали нокти има стара тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102732 ,дано е от полза.А от какво се получава,не зная.

mijjjka Всеки случай е индивидуален,аз по себе си съдя. Hug Потърси отговора в себе си,първото което ти дойде наум,то е правилният за теб отговор. Hug

# 87
mijjjka , липса на калций  Peace Да Дънов го е описал много добре, когато си натоварен с много работа  то и хабиш доста енергия,  калция се изпива от тялото. Той има и техника без калций, с дишане. Ако не те мързи я намери. Моето мнение е малко медицинско, но съм медицинско чадо с афинитет към духовното и алтернативното Peace

# 88
  • Tам през Атлантическия океан
"ЕДИН
МОЙ ПРИЯТЕЛ МИ КАЗА ,ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ НАКАЗВАНИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ,А ОТ СВОИТЕ ГРЕШКИ.
БОЛЕСТТА НЕ Е ЗНАК ЗА БОЖИЯТА ПРИСЪДА НАД НАС, А НАШАТА ПРИСЪДА НАД СЕБЕ СИ ."
М.Уилямсън

Понякога сме много жестоки към себе си  Thinking

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 08:47 от Desss

# 89
"ЕДИН
МОЙ ПРИЯТЕЛ МИ КАЗА ,ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ НАКАЗВАНИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ,А ОТ СВОИТЕ ГРЕШКИ.
БОЛЕСТТА НЕ Е ЗНАК ЗА БОЖИЯТА ПРИСЪДА НАД НАС, А НАШАТА ПРИСЪДА НАД СЕБЕ СИ ."
М.Уилямсън

Понякога сме много жестоки към себе си  Thinking

Peace
По същия повод друг цитат:

Бог те обича заради това, което е Той, а не защото ти си или не си направил нещо.

Не се приемай на сериозно. Никой друг не го прави.

Общи условия

Активация на акаунт