Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 9

• 52 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна

pavlinaio       И НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСА КЛИПА!       newsm51

Коя ли ще му избърше сълзите? Mr. Green

ВЯРНО, ЧЕ ИМА МНОГО ЖЕЛАЕЩИ !

НО АЗ ЗАТОВА ХАРЕСВАМ  САВАШ – ЗАЩОТО  Е  ПИЧ!
       ПРИ НЕГО НЯМА НИКАКВО КОЛЕБАНИЕ  ПО ВЪПРОСА – КОЯ Е ЖЕНАТА НА ЖИВОТА МУ.
       ТОЙ Е КАТЕГОРИЧЕН И ПРОЯВЯВА РАЗБИРАНЕ  КЪМ НЕЙНИТЕ  ДЕЙСТВИЯ. НЕ МИСЛЯ, ЧЕ   
       СЕГА НЕЩО ЩЕ ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ ЯСЕМИН!
       НО АЗ  СЪМ  УЧУДЕНА ОТ  ДРАСТИЧНАТА ПРОМЯНА В ДЕЙСТВИЯТА НА   НАДЯ!
       ТЯ ДИРЕКТНО, В ПРАВ ТЕКСТ КАЗА НА САВАШ, ЧЕ ЯСЕМИН НЕ ГО  ЗАСЛУЖАВА !
       НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА ЩЕ МУ ХАРЕСА!

# 571
Може и да додея на някого, но тъй като не мога да се включвам по всяко време с разсъжденията си, сега го правя за предходната серия! Всъщност продължавам:
1. Разговора м/у Ясето и Саваш след "представянето" -  на изключително ниво - според предшестващите действия. Томрис - невероятна, ироничната усмивка на Назан - супер / въпреки, че тя не знае какво нея я очаква/.
2. Невероятна игра на Мурат в болницата. Какви думи каза на АМ . Направо настръхвам, погледа на Шахнур в този момент  - поглед, въпреки всичко на виновност, може би ???? newsm78 newsm78
3. Евалла на Саваш в болницата, когато Чичек беше още в безсъзнание - от тук нататък, никой не може да ме разубеди, че тези двама млади хора ще си останат завинаги, докато смъртта ги раздели  в повече от братска връзка - именно, каквато и Саваш още от самото начало я обяви, че ще бъде.
4. За Чичек - едновременно, хем й се радвам, хем я съжалявам, но преди всичко й се възхищавам, защото това, което прави тя е равно на героизъм. В нейната си среда - в която се е родила. Да се чудиш и маеш - при такива родители - изроди - за мен, поне са такива, как тя съумя да се дистанцира от уродството в което искат да я въвлечат!
5. Срещата на Чичек и Ясемин в болницата - невероятна сцена и игра на двете актриси! Имат моите най-големи адмирации!Погледите и на двете - ами те играеха само с погледи, оставям настрани думите! Ааах, горката Чичек - така й съчувствам, въпреки, че знам , че е само образ!
6. Защитата на Чичек, над Саваш пред Шахнур ага! Това е следващия момент, когато се разбира, от тук нататък какви ще са взаимоотношенията  Саваш - Чичек.:
- Един път аз ти помагам - друг път ти! - невероятна сцена.

Въобще за мен - тази серия е култова / поне до сега/. Невероятна игра, интриги, истини, доказателства и всичко, всичко - нямам просто думи!
Със сигурност Ви додеях, но спирам, за да продължа с гледането на следващата! Peace

ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ НА ТЕЗИ, С КОИТО МНЕНИЕТО МИ СЕ ПРЕПОКРИВА! СЪЖЕЛЕ БОКУ - ТОВА СЪМ ГЛЕДАЛА, ТАКА СЪМ ГО ВИДЯЛА, ТАКА ГО КОМЕНТИРАМ! Peace Peace Peace

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 19:08 от Goni

# 572
Goni , радвам се ,че ти харесва.
Напоследък феновете на Нургюл са станали по- активни и доста снимки пускат с нея.
Днес ни зарадваха с клип и с тази чудесна песен.

pav, не си ми потвърдила за избора ми на обръщение към теб, но аз така си продължавам - не се и съмнявам, че още малко серийки да се завъртят с ЛиН и интереса към артистите и въобще към сериала ще нарастне неимоверно много. Да му мислят тези, които оплюваха Нюргул в самото начало. На никого не съм се месила в избора и предпочитанията до сега, няма и да го направя и за в бъдеще, само искам да кажа, че всеки човек има право на шанс. И на всеки му го давам! Явно и този път не съм сгрешила - за голямо мое удоволствие!  bouquet  bouquet  bouquet

# 573
Я,яааа... докато аз пиша, ли пиша, той балкона пак се напълнил! Хайде милички, слезте долу и си напишете вижданията за сериала, за артистите, за ситуациите, за нравите , които се третират във филма. Толкова материал има.... Peace Peace Peace

# 574
Аууу, колко бързо се изнизаха??? Защо ли.....???? newsm78 newsm78 newsm78

# 575
Zeynep Beşerler - marie claire

# 576
Все още не съм изгледала серията , но ви прочетох и не можах да се сдържа. Не оправдавам бягството на Ясемин , но си мисля , че при тази неяснота която я има м/у нея и Саваш постъпката и е съвсем логична . На нея и трябва сигурност за да сподели за детето. А на Саваш време за да има свободата да бъде честен. Това няма как да стане за един ден , ще трябва време и още доста серии. Но някой трябва да направа първата  крачка и това със сигурност трябва да е Саваш постепенно  да и обясни за семейството ,  за наркотиците , за ситуацията с Чичек . Така постепенно ще спечели доверието и с откровенност.
За Надя - беше гадно това което направи. Упрекна Ясемин за нещо , за което тя няма и най-малка представа. Много е лесно да разбереш Саваш , когато знаеш истината , за товара който носи . Не са в равни позиции двете за да дава оценки , кой кого заслужава. Удар под кръста си беше това. Но от снощи видях ,че Саваш доста добре и отговори И тя чак тогава каза Че Ясемин е голяма късметлийка...

# 577
Аз не мисля, че Ясемин избяга. Според мен на нея й трябваше да остане сама, за да помисли върху ситуацията, защото беше изненадана от развитието на нещата. Не очакваше това, мислите й бяха насочени в друга посока - че Шахнур не я прие и хареса. Освен това не е казала на Саваш за детето. И аз бих постъпила така. Но докато мислеше, майка й и Нуриш, както и Севги почнаха да я облъчват. И тя се поддаде. Не случайно тя непрекъснато повтаряше, че много обича Саваш. Принципно тя е силен характер и може да отстоява своето, но на моменти се обърква и реагира на емоционално ниво. Плаща данък на общественото мнение, въпреки че е модерна жена. Разкъсва се между много проблеми и егоистично решава, че ще вземе определено решение, но в следващия момент разбира, че това не е правилно и си поправя грешката. За справка - бременна реши, че Бора я обича и ще бъде баща на детето й, за да не е тя самотна майка; реши да направи аборт, но после Лейля я убеди да се откаже; даде детето на онази жена, тъй като мислеше, че няма да може да го гледа; първоначално каза на Санаш, че не иска да го вижда и не го познава, не желаеше да работи за него и т.н. Досега Лейля й беше коректив в добра посока - подкрепяше я, окуражаваше я, но изведнъж почна с рефрена "Това семейдтво не е за нас, той не е за теб".

# 578
Другото, което ми харесва във филма е, че не се показват хората само добри или само лоши. Всеки герой има и добри, и лоши качества. Така е и в живота. В различните ситуации хората постъпват по различен начин и това зависи от страшно много фактори. Сега може и да смятаме, че някой е постъпил зле, но след време да се окаже, че не е така. "Всяко зло за добро" са казали хората.

# 579
  • София
Слизам от балконааа!!! Добра да ви е вечертаааа!   bouquet

за съжаление последните две серии не можах да ги гледам внимателно - кво да се прави ангажименти, но събота и неделя ще си наваксам (аххх, даноооо)

Goni - не мога да напиша нищо след твоето изказване, защото аз съм на същото мнение. все едно си писала с моите ръце. Включително така мисля и за Нюргюл и това, че я оплюха преди да я гледат. Тя играе ролата си прекрасно. Много ми харесва това, че сега като гледам Демир и Саваш в една и съща вечер забравям, че това е един и същ човек - Мурад! 

Мисля, че не съм коментирала Надя - за мен това е еталон за красива жена (или поне в този сериал образа и е такъв). Благодаря за хубавите снимки, които сте публикували. За сега тя умело се прикрива като приятелка и сътрудничка, но за мен е от онези образи, които се разкриват по много постепенно. дават определени податки и в зависимост от рейтинга на сериала доразвиват. Това обаче ме кара силно да се надявам, че нея ще я развият по интересен начин. Около повечето мъже и в реалния ни живот винаги има една жена приятелка и всяка от нас се чуди до колко е приятелка и какво би станало ако...?!?!?
Не знам дали ме разбрахте какво искам да кажа, но ми е интересно да видя какво ще се стане в този случай.

Съжалявам за дългия пост, ама това някак си трябваше да го разкажа Simple Smile  newsm51 newsm51 newsm51

# 580
  • София
Другото, което ми харесва във филма е, че не се показват хората само добри или само лоши. Всеки герой има и добри, и лоши качества. Така е и в живота. В различните ситуации хората постъпват по различен начин и това зависи от страшно много фактори. Сега може и да смятаме, че някой е постъпил зле, но след време да се окаже, че не е така. "Всяко зло за добро" са казали хората.

Съни аз мисля, че това е валидно за всички турски сериали ( в някой доста по-добре застъпено) и именно заради това ми допада да ги гледам Simple Smile Много пъти е ставало дума за това, че някак виждаме реалността там и как всеки се бори с недостатъците в характера си Simple Smile

# 581
  • Варна
Не оправдавам бягството на Ясемин , но си мисля , че при тази неяснота която я има м/у нея и Саваш постъпката и е съвсем логична . На нея и трябва сигурност за да сподели за детето. А на Саваш време за да има свободата да бъде честен. Това няма как да стане за един ден , ще трябва време и още доста серии. Но някой трябва да направа първата  крачка и това със сигурност трябва да е Саваш постепенно  да и обясни за семейството ,  за наркотиците , за ситуацията с Чичек . Така постепенно ще спечели доверието и с откровенност.

dajoan  МНОГО СИ ПРАВА. АМА ЯСЕМИН КАКТО СЕ КОЛЕБАЕ ПО ВЪПРОСА - 
       "ЩЕ МУ КАЖА, НЯМА ДА МУ КАЖА"       newsm12 - И ИЗЧАКВА ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ -

ВРЕМЕТО  МИНАВА И СКОРО ДЕТЕТО ЩЕ РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ, КАТО КАЖЕ НА САВАШ

- ТАТИ !
       newsm09 newsm53

# 582
  • София
Гласувах за "друго" защото не я оправдавам, не мисля и че е виновна, не мисля и че като е объркана трябва да го напуска.

За мен тя действа прекалено емоционално, но коя жена не прави така. От друга страна - защо като интелигентна жена тя не се сеща какъв всъщност е Саваш. Самия факт от къде е говори много за него. това, че е бил в Европата не означава, че е изтрил връзката с общността, он която е дошъл. От трета страна - кого слуша себе си или околните?!?!?

Не знам каква е причината в трейлъра тя да върне пръстена, но в този епизод - това да не вдига телефона ми се струва детска постъпка - сочи, че е някак незряла и някак некомуникативна. Все пак трябва да се говори, а тя просто мълчи...

# 583
  • Варна
Не знам каква е причината в трейлъра тя да върне пръстена, но в този епизод - това да не вдига телефона ми се струва детска постъпка - сочи, че е някак незряла и някак некомуникативна. Все пак трябва да се говори, а тя просто мълчи...

I.Ivanova       ТОЧНО ТОВА ИМАХ ПРЕДВИД, КОГАТО КАЗАХ БЯГА!

ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ, КАТО НЕ ВДИГА ТЕЛЕФОНА И

НЕ ДАВА  ВЪЗМОЖНОСТ НА САВАШ  ДА ГОВОРИ!

# 584
n: ne me razbiray pogreshno, NO YASEMIN NYAMA DA moje da jivee v tvoeto semeystvo
s: kakvo e tova sega
n: JENATA, KOYATO YE OBICHA, TRYABVA DA MOJE DA IZTARPI VSICHKO... TI SI AGA VSE PAK, IMASH OTGOVORNOSTI, SAVASH ..... yasemin e shtastlivka/kasmetliyka , che obicha takav maj ... kakto i da e .. leka rabota

[/quote]
Понеже тук няма атговора на Саваш на думите на Надя, някой знае ли какво й казва той.

Общи условия

Активация на акаунт