Пържено пилешко с задушени картофи?

• 6 211
  • 13
  •   1
Отговори
Пържено пилешко с задушени картофи ядох такова чудо в Шумерският китайски и е уникално вкусно. Парчета пилешко запържени с тънки картофи на шайби дебели около 2-3 мм. картофите стоят леко задушени има малко чесън, соев сос и нещо леко сладко. Ако някой знае рецептата или е правил нещо подобно да пише и сподели с нас.

# 1
Никой ли не може да помоне с тази рецепта. Или да даде някаква идея????

# 2
Хм, китайците не ползват картофи, някаква побългарена манджа ще да е била. В нета няма ли рецепти някакви?

# 3
  • София
Аз съм правила подобно нещо , но без соев сос.
Просто импровизирах със "Златните картофки " на Лео
Първо нарязах на тънки "Жулиени" пилешкото и го запържих до златисто в тиган , като от време на време слагах и капака на тигана , за да се задуши.Като е готово месото , го вадя в друг съд и запържвам картофите - копирам рецептата на Лео:
Ако имате желание ето и рецептата или по-точно технологията .
Правете ги в тефлонов тиган!

1 кг. картофи ( на око)
1 голяма глава лук (може и без нея, но не е същото)
сол

Картофите се режат на половина и на полумесеци, но тъничко. В дълбок тиган (да има капак е желателно) се сипва мазнина (по желание) да покрие дъното и се изсипват картофите, посоляват се и се покриват с капака -получава се хем запържване отдолу , хем задушаване отгоре. Огънят обаче да е слаб (при 6 степени слагам на 4). Разбърквате през 5 мин, примерно. Когато са почти готови(20 мин. горе долу) изсипвате отгоре нарязания на полумесеци лук и затваряте капака. След около 2-3 мин. разбърквате пак всичко (лукът се е задушил) и след още 5 мин. всичко е готово. Опитвате дали картофите са омекнали. Ако имате масло , може да сложите едно парченце отгоре и да разбъркате!
 chef
Като аз накрая прибавям и месото,за около 5 мин.
Това е.

# 4
Ще го пробвам интеерсното е че ги правят супер бързо 5 мин и са готови да речем че имат нарязани нещата. Но за сметка на това е уникално вкусно може и българско изобретение да е.

# 5
Те всички китайски ястия са много бързи. От една страна, че на висока температура ги правят, от друга, че месата са им накисанти и мариновани предварително и така стават много бързо. Зеленчуците пък остават леко хрупкави, т.е. леко сурови и готово  Simple Smile

# 6
  • Пловдив
това са си съвсем нормални картофки соте със соев сос
правила съм много пъти у дома във варианти със различнно месо дори бекон и колбас
прекрасни стават дори и изпържени с добавен чесън и соев сос
съвсем лесно.А ако имаш уок още по добре.

# 7
Чудех се къде да бодна питанката си за една измислена от мен рецепта за пиле и понеже видях заглавие с пиле позволете да се закача тук. Та мислите ли, че ще се получи не особено добра импровизация, ако сготвя пиле с доматен сос, обаче добавя и спанак за по-голяма плътност. Приготвянето е нещо от сорта на обичайното: Запържвам пилешките мръвки, добавям наситнен лук, морков, задушавам с малко течност, после сипвам буркан домати и бульон. Оставям ястието да заври и месото да се свари. Леко добавям разтворено брашно или нишесте за сгъстяване и сипвам наситнения спанак. Оставям още 15 минути да оври спанакът и свалям от огъня. Кажете сега мнение, преди да пробвам и да разсипя продуктите. Joy

# 8
Ох, на мен, честно казано, не ми вдъхва голямо доверие  Confused Иначе обичам спанак, но може би е заради доматите, много мразя доматени, готвени сосове  Sick Но може и да стане вкусно, защо не?  Simple Smile

# 9
Ох,и на мен не ми вдъхва доверие.
По отделно ще бъде по-добре./поне вкусът у дома/

# 10
Ох да ви кажа и на мен! Joy Ама това са ми наличните продукти + гювеч буркан. Явно ще трябва да изляза за картофи, а исках да си спестя този вятър и студ! Баба ми прави пилето по един неповторим селски начин на тава и мисля да го имитирам, макар че на мен никога не ми се получава така вкусно. Най-вероятно защото се омирисвам на готвеното и после не ми е вкусно. Нейната рецепта е такава: Пилешките мръвки заедно с лук и морковче се задушават с малко мазнинка, добавят се червена и зелена чушка нарязани на ивици, разбърква се и след това нарязаните картофи на дълги дъги(по дължина на картофа). Баба много държи на тая форма на картофите и казва че ставали по-вкусни. Поръсва се с брашно и червен пипер, и чубрица, и се разбърква няколко пъти. После се долива топла вода, 1-2- чаши колкото да облее всичко и пак се разбърква. Цялото се изсипва в тавичка и се запича до готовност, като ако е нужно течността в тавата се допълва, до толкова че да стига до половината на продуктите.  chef

# 11
Правих това скоро и стана много вкусно, дано ви допадне като идея! Simple Smile

# 12
Правих това скоро и стана много вкусно, дано ви допадне като идея! Simple Smile

Това трябва да е много вкусно. PeaceЩе се пробва в най скоро време.Предполагам ще стане и с пилешко месо за готвене.

# 13
Да, ще стане, просто аз имах тогава пържоли и те са много крехки и затова ги сготвих така, нещо по-интересно Peace

Общи условия

Активация на акаунт