Ама това са ми наличните продукти + гювеч буркан. Явно ще трябва да изляза за картофи, а исках да си спестя този вятър и студ! Баба ми прави пилето по един неповторим селски начин на тава и мисля да го имитирам, макар че на мен никога не ми се получава така вкусно. Най-вероятно защото се омирисвам на готвеното и после не ми е вкусно. Нейната рецепта е такава: Пилешките мръвки заедно с лук и морковче се задушават с малко мазнинка, добавят се червена и зелена чушка нарязани на ивици, разбърква се и след това нарязаните картофи на дълги дъги(по дължина на картофа). Баба много държи на тая форма на картофите и казва че ставали по-вкусни. Поръсва се с брашно и червен пипер, и чубрица, и се разбърква няколко пъти. После се долива топла вода, 1-2- чаши колкото да облее всичко и пак се разбърква. Цялото се изсипва в тавичка и се запича до готовност, като ако е нужно течността в тавата се допълва, до толкова че да стига до половината на продуктите.
Ще се пробва в най скоро време.Предполагам ще стане и с пилешко месо за готвене. Препоръчани теми