(Био) зеленчукова градина 3

• 115 468
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Анн-не си преторила почвата,нали? Thinking
Разкопаваш преди поливане,проветрява се,нямаш наблизо  магданози да го задушават...
ПС.Според мама патладжанът е по-капризен от пипера.Трябва по-щателно да пробираш растенията които ще разсаждаш в почвата.Не толкова високи,колкото с по-къси , но дебели стъбълца.
Бавно да нараства листната маса,за да може да налее стъблото,което ще носи едрите плодове.
Тук виждам и светли патладжани,че продават.Има и един сорт-дребнички като домати сливки.
Харесвам ,когато масата му е повече от семките. Laughing
ПС.На лунна светлина има светулки,звезди,сънищата ни..S+chris.
Време ще намериш,повярвай ми... Hug

# 316
s+chris- ТЕ  не само нашата тема следят а и още една дето..........-като ги гледам всеки месец вземат мерки.Само се моля поне малко да  ни чуят.
Извинете ме моля-това не влизав нашата тема.

Вълк-как така са отпуска  smile3511  да не вземат само и август месец да излязат отпуска.Все на косъм ни се разминава newsm17

# 317
А и тоа град дето удари при назе... Ломняка вика, че по село е прибило све. А служителите от ракетната площадка биле пущени отпуска бъш у сезоня на градушките.
И при назе има ракетна площадка, служителите си одат на работа, ама не са им докарале още ракетите  :o :o :o, сигур чекат да са заесенее ???.

# 318
ето какво намерих по въпроса за болните ни домати.Има и снимка-точно това е което е и по нашите домати.
http://agrosaveti.com/agro/plant-protection/2515-listna-plesen-po-domatite.htmlhttps://

rummy-питаше какво може да се направи по въпроса.
Куркума-забелязваш ли да има файда от чесъна или е още рано да се каже?

# 319
  • Пазете Гор
Моите петна, тоест тия по листата на доматите ми, се различават леко от тези на картинката. Няма нови поразени листа, може да е от чесъна, може да е от слънцето. И при комшията е същото, пък той пръска с Шампион.

Аз нали големия градинар...абе тая година, когато пикирах, едно от доматчетата с по ненарязани листа, и по-дребно. Брей, сортове, викам. Насадих ги и го гледам - -добре върви, ама много странен домат. Май е патладжан.

# 320
ах Куркума направо се заливам от смях с патладжана Joy Joy Joy
аз като сея си оставям бележки Laughing.Миналат година от купешкото семе на доматите се пръкнаха две коренчета чужд домат.Със странни листа беше-ама миришеше на домат.Нещо подобно на Идеала беше-вкусен домат.

# 321
  • София
Здравейте, има ли тук специалист по млади овошки? Имам доста въпроси....

# 322
Дедо разбира от млади овошки.И от застаряващи също.,Търся си никLaughing
Само ,че се изгуби някъде.
Ти,какви дървет си засадила?
Едни от град се страхуват,други от торнадо.
Ох,зачетох се в статията на Мимето.Коварна работа е този патоген дето се приспособявал към новите условия.Дали не грешиме нещо с биоинженерството -незнам.
Босилекът си отива.Листенцата му станаха сбръчкани като на праскова.
Моят пащърнак има широки листа като на целина и копърът е притеснително син и специфично ароматен.Като на мастика,дохожда.
А продават ли семена на този вид мексикански зелен домат(томатильо),който е много вкусен?
http://www.greeninfo.ru/vegetables/physalis_ixocarpa.html
Куркума,Миме-може пък от него да сте захванали.  Thinking
Ако знаете каква салса става от него.Да взема да ви пратя за догодина-а вие коприва и лапад на семки,а?

# 323
Абе има един много благ на вкус патладжан, с почти сферична форма и малко семки. Идеален за пържене, икра, мусака, за печене е малко дебеличък. Различното е, че има сериозни бодли по стъблото, че и по дръжките на самия плод. Беряхме го, като хващаме плода, щракаме с лозарска ножица. Не го намирам като сорт, беше преди шест - седем години като имахме такива.

# 324
Големи кахъри с тези патладжани! И аз така - не успях да направя разсад, не поникнаха семките. Купих 1 връзка от пазара, но не ще да се прихване. Съхнат стръкчетата, едни такива отпуснати и сякаш прегорели от слънцето. Не върви и туй то! ooooh! Ще взема да го изкореня, да не се ядосвам всеки ден с него, и ще сложа пипер "Бяла Албена". Прехвалиха го, бил много родовит и ранен сорт, ще го видим...
Имам корени изсъхнали камби, благодарение на набезите и вандалщината на дърти къртове! #Cussing out Подравят отдолу, коренчетата увисват във въздуха и стърка прегаря! Снощи като видях, лошо ми стана!
Казаха, че в един магазин тук се продавали луковици на растение, което прогонвало къртиците в радиус от 1 км! Някой чувал ли е такова нещо или е търговски трик? newsm78 Защото и цената е доста солена...
Вес, какво му е на босилека? Сях от червения, още се държи. Всеки път се смайвам от разнообразието в природата. Връхните листа на домата сгърчени, сбрани на топка. Като погледнах отдолу- черни листни въшки, или тям подобни.
Има ли място на нашата планета с целогодишно благ климат, без болести и вредители, без торнада и градушки? Искам да съм там...
Извинете за дългия пост!

# 325
  • София
Моите проблеми с овошките (на мъжът ми  Simple Smile

-старите -  една година има стотици кг плодове, следващите 2 години  нищо - 3 ябълчици и 3 недозрели круши и шепа череши.
Само  дюлите дават изобилен плод.

Градинката е всъщност занемарен вилен имот. Ние засадихме и всякакви нови  фиданки- круши, ябълки, сливи,  арония.
Някои имат листна маса, но всичките нямат плод (а миналата година някои имаха!)

Благодаря предварително!

# 326
Не знам защо, но при дърветата е така - раждат през година. Миналата беше в изобилие, тази са в почивка! Party

# 327
Аз имам круша и ябълка които просто си раждат през година. С черешите и ние сме много зле тази година и то не само ние, но и съседите. Мисля, че когато цъфтяха стана много студено. Преди две години нямахме и дюли. Някой каза, че е от киселинните дъждове който падат. При всички случаи е нещо в природата, защото когато ние нямаме някакъв плод хората около мен също нямат. Не съм имала проблем само с мушмулите.

# 328
Здравейте! нещо интересно за къртици   Joy:
http://ziza.ru/video/072006/18/kroty.wmv
 Веселче има различни сортове босилек и копър също.
Копъра да не е от този дет го правят салата от грудката- резене или финокио?
Не съм сигурна в името! Знам, че този модел мирише специфично на мастика- анасон.
Успех дружина!

# 329
Веселчето, какво ти пука, дали е копър, или резене. Айтозлии гледат само резене и му викат копър, слагат си го в таратора. Малко по-остър вкус и аромат. Направи един сух таратор на твоето момче и му извади мастика от камерата.
Ако копърът ти стане 1 м висок, значи е резене. Ако мине 2, със сигурност е резене.

За овошките - живеем с надеждите си, пък каквото стане. Дръвчетете да са здрави. Да са много отрупани с плод също не е добре - не могат да си изхранят плодовете, чупят се клони. Лятото на 2008-ма се счупиха по един клон от двете ми кайсии, лятос прореждах вързали праскови, защото бяха много.
Дръвчетата залагат плодни пъпки за следващото лято, когато са добре узрели плодовете. Когато ги оберете, изкопайте ров с кръгла форма, кръг с правата лопата около дървото и го напълнете с вода. Като попие, може да сложите в него малко оборска тор и да го заровите обратно.

Общи условия

Активация на акаунт