(Био) зеленчукова градина 3

• 115 452
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Куркума,замисли ме с втората конструкция.Тиквичките са  по-тежки от краставичките.Вървите няма ли да прережат врежовете им под тежестта на плодовете.Според мен трябва да е по-дълго съоръжението отколкото високо... Thinking
Лора,а листата от долната страна разгледа ли г?..Може и да са пипки някакви,но най-добре питай в аптеката...
И колко високи да са вършините,Вълчо.Моят боб е увивен.Аз го виждам ....в мечтите си с мой ръст. Blush
Ани-аз имам една рецепта за градински ягоди.
Те-напечени от слънцето със студено прецедено млекце и малко захарчица,да си пуснат сока.Мннн Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 21:57 от Веселчето

# 271
Амш всичките увивни бобове стават различно високи. Тук наблизо имам съсед, с конструкция на Куркума, стига 3 метра.
В Айтос съм брал Райкин боб за зелено, на колове, качен на двойна стълба. Те пък правят колове от четириъгълен профил. За тоя кол заковават с пирони летвичка отстрани и след това забиват кола. Бобът се увива по кола, след това по летвичката.

# 272
Мале,мале-е,това е продуктивност-3 метра... Crazy
Един вид колкото е по-дълго увивното стъбло толкова повече шушулки,ли?
Да сложиш снимки,непременно. Laughing
А грахта дали може толкова да израстне?

# 273
Пак сте изписали тонове полезна информация! Страшни сте!
Ана, Мими, страхотни са ви градинките! Мими, като гледам размера на твойта - направо се плаша, като знам мойте 20 квадрата колко работа искат....
Аз съм доволна от растежа на зеленчуците, но за овошките... Иде ми да ревна! Всички са от зле по-зле! Ама явно без пръскане не става. дано не ми загинат дръвчетата! Миналата година брахме 3 вида сливи - тази година само дупки по листата и милиони въшки, кайсията и 3-те нови прасковки - тотално зле. И старата и новата череша - с кафяво гниене! #2gunfire Мога ли сега да ги пръскам???
ето и илюстрация на ситуацията в момента:
http://dafinaaa.snimka.bg/nature/gradina.487193.18855126

# 274
В събота ходихме на вилата. Синът ми настъпи змия на пътя! #Crazy Twisted Evil Обрали са ни ранната череша #Cussing out. Поне едно зрънце да бяха оставили за детето. Имало е страшна буря и град. Част от лозите бяха свалени и има счупени пръчки. Confused Окончателно ми е изсъхнали смокините и 3 кайсии и част от едната череша. Миналата седмица беше много студено. Белият бажур не е цъфнал както и пълзящата роза. Имам една цъфнала роза, но много изнемощела.
Пръсках асмите с Супер копроцин и против плевели с НАСА. След последната пръскачка се изсипа силен дъжд Cry Няма какво повече да се "похваля".
http://snezhana63.snimka.bg/other/vila.504176.18880235

# 275
  • густо майна Филибето
Да успокоя Веселчето, че южноафриканските маймуни не сме ги завъдили и в Европа, открих виновника за мистериозно изчезналия непоникнал фасул  Simple Smile Вчера синчето на бегом дойде да ми съобщи, че видял плъх! Аз първо помислих, че е детска фантазия от много анимация, но се оказа, че си имаме мишлета,вероятно полевки Grinning Какво още могат да сгризкат?

# 276
 Ljuboznatelna, ако си завъдила полки мишки, отърваване няма! Те влачат всичко и грудките на цветята Confused Дано не си!

# 277
ето и илюстрация на ситуацията в момента:
http://dafinaaa.snimka.bg/nature/gradina.487193.18855126

Ние сме същите с овошката. Можеш да пръскаш, но не черешите, последните вече са зазрели. След като обереш черешите, дано има какво, ще трябва да пръскаш. Аз моите овощни дръвчета ги пръскам заедно с лозите.

# 278
Мими, бобът ти е за вършина май. Ние сме гледали такъв за зрял фасул, без да му слагаме вършина. Хващат се един за друг.
Вълчо-този боб не преде.Миналата година сяхме от него-семето ми го даде една баба.

# 279
  • густо майна Филибето
Ljuboznatelna, ако си завъдила полки мишки, отърваване няма! Те влачат всичко и грудките на цветята Confused Дано не си!
Със сигурност съм  Confused Котка върши ли работа? Капан с каква примамка? Отрова? Отивам да ровя Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 15:10 от Ljuboznatelna

# 280
Със сигурност съм  Confused Котка върши ли работа? Капан с каква примамка? Отрова? Отивам да ровя Rolling Eyes
Има една отрова за мишки дето прилича на шоколадови бонбони-ей като захапе от нея на място умира.Или тази с червеното жито.Виждала съм и една синя да продават като бонбони пак.
Дано им видиш  #2gunfire сметката Люб Peace

# 281
Остави тия отрови, що дивеч отровиха една година в борбата с полевките, даже и сърни имаше отровени. Имам четири котета от котка убийца, ама са още малки, отскоро са прогледали. За да вършат работа, майка им трябва да ги обучи, т.е. да станат поне на два месеца. Досега съм намерил стопани на две котила по четири.
Двете са рижи, едно сиво и едно сиво с бяло отдолу и по лапките. Женските вършат по-добра работа от мъжките. Има автобусна линия Разград - Пловдив.
Котката ми лови всякакви мишки, плъхове, земеровки, гълъби, змии и къртици. По рождение е Варненка от кв Владиславово. Живяла е и в панелка в Разград.
Ако държиш на породиста котка, вземи си сибирска горска или канадска горска, женска.
Полевките биха изчезнали и сами, ако цялата площ се оре или обръща наесен, късно. И се копае редовно.
Ако решиш да ги ловиш, има тенекиени капанчета по лев, лев и петдесет по железариите, вършат идеална работа. За примамка - кашкавалче 1х1х0.5см. Не успяват дори да си кусат.
Четвъртият отгоре надолу, 0.85лв

Мими, щом бобът си е пуснал мустаци и търси за какво да се залови, значи преде. Бабите по пазарите са добри психоложки, първо леко подпитват за търсенето, после го задоволяват. Имат точно, каквото търсиш. Винаги.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 15:31 от Вълкът с дълъг ник

# 282
  • София
Снимах си зеленчуковата градина от тук http://viko.snimka.bg/flowers/05-2010.502088.18887346 . За съжаление от моя си разсад домати на 70 % беше измръзнал през миналата седмица  Sad и се наложи да купувам нов . Било е много студено. Дано тези които купих да се окажат вкусни домати.

Имам и едно питане, мога ли да опъна тел между два колеца на три реда и там да привързвам доматите? Накой гледал ли е така? Дали ще мога да ги задържа прави или ще са тежки? Защото са ми кът колчетата.

# 283
  • густо майна Филибето
Вълкът с дълъг ник , благодаря  bouquet За котката ще те имам предвид, искам точно такава, и с мишка и без мишка. Ще ползваме някой, който пътува натам. Проблема в момента е, че не живеем на мястото. В къщи си имам персийска , нищо няма да свърши, лигла е. За отровата и аз имам притеснения, заради всеядното ми гардже. Вчера "пострига" един ред марули и изяде всички ягоди с поне малко розово Laughing

# 284
Занеси персийката някой ден, ловните им инстинкти само дремят. Вечерта ще си я приберете. Занеси я гладна.
Някой бе публикувал снимка на гарджето си като ръба краставица ли, домат ли, някъде в първата тема. Много беше симпатично, като добра реклама. Трябва да си пльоснем такива снимки на първа страница на темата.

Общи условия

Активация на акаунт