Мартенските ни деца, лудуват си на свобода!

• 24 979
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Elle, много си хубава в роклята! Чудесни снимки, представям си на професионалните как ще сте  Mr. Green  bouquet

Бухта, то това ми е основния проблем - че сме на различни мнения с мъжо. Да не мислиш, че ако бяхме "екип", щях да им се връзвам толкова..  ooooh! Айде стига с тази тема, че е безкрайна. Тя Шу я беше почнала, ама аз я "откраднах" май.  Peace

Рила, наистина звучи много добре това с площадката! Все едно не говориш за България, да не повярва човек.

Тони, добре дошли на родна земя!  Hug Много ще се радвам да се запознаем най-накрая!

За срещата - ние май ще дойдем по-рано, че вчера и днес Миро ми заспива към 10,30-11 и спи до 13,30ч. В момента още спи  Shocked
Обаче видяхте ли прогнозата за времето? Облаци, дъжд и гръмотевици. Дано се измести в по-предните дни, та да ни е слънчево..  Praynig

# 106
Здравейте момичета Hug
Днес моя Кико има имен ден, така че ето ена виртуална почерпка за негово здрве

Чесити имен ден на всички, които носят имената Кирил и Методий  Hug  bouquet

Ние тази нощ не сме спали - Алек реши, че се е наспал в 3 и до 6 не можахме да го приспим. Незнам какво му стана. Добре че после благоволи да поспи до 9,30 та сега не съм съвсем стерео.

Ел, роклята наистина е много оригинална, но и този който я носи е супер newsm03

Тони, добре дошла Hug Ама защо все така ви се случва като се нагласите за среща. Стискам ви палци прогнозата да не е вярна Hug

За бабите  - от баба до баба има разлика. Майка ми и свекърва ми са страхотни, не мога да се оплача, на мен би ми било много трудно да преживея да не виждам Алек повече от седмица. Иначе нямам нищо против да го гледат на моя територия Rolling Eyes. Друг е въпросът, че аз имам опит от баба дето казва, че ако не е била тя от мен човек нямало да стане, че тя ме е отгледала и куп още простотии (и това меко казано).

Ягодите за сега няма да давам - наистина и на мен ми се струват изкуственяци. Друг е въпросът ако ми попаднат домашни. В този ред на мисли мисля да дам малини това лято, но ние ги взимаме от сигурен източник, домашно произведени Wink

Ох, стига съм писала, тук е ужасна жега и май ще поотложим излизането Rolling Eyes

# 107
  • Варна
Еееее, вчера по-добре изглеждаше тази прогноза!  То пак има голяма разлка според източника, де.
Вероники, в клубчето дали ще могат да ни посрещнат, ако не запазим предварително? И имаше ли ограничение колко дълго ще сме там?

22, разбрах те, мисълта ми беше там да си съсредоточиш силите. Предният ми "мъж" беше така и ако бяхме останали заедно, щях да си имам доста проблеми,  та те разбирам напълно  Hug  

Тони,  Hug  ще ви ги доведем къдриците, няма страшно.  Grinning

# 108
Ехо, нито съм чела, нито знам коя дата сме, нито знам коя съм Crazy

Жива съм, все още,но то било кошмар ooooh! да се местиш.
 Ако не си бях глътнала езика и захапала гъза, сигурно стени щяха да падат. Тази жена (свеки) е изумително дразнило. Интересното е че вече и внук и не я понася, да не говорим за синчето и.  Ох исках много да пиша но Яна се кътери по мен.
Целувам ви и ви прегръщам Hug

# 109
  • София
Честит имен ден на половинките на Вили-ст, Кикоикрис и Кикоимери!  Ако има и други скрити - и на тях!    bouquet  bouquet  bouquet

# 110
  • София
Честито на имениците, които празнуват днес и специално на мъжете на vili_st  и на kikoimery

За срещичката в събота и ние ще гледаме да дойдем предиобеда, че да се видим с Тони. Аз не съм го казвала, а сигурно и не се подразбира, но много ще се радвам да се видим и запознаем с Бухта и Ния, както и с другите момичета, с които до сега не сме се срещали. Само дано наистина времето да е с нас Simple Smile

Мен нещо не ме свърта в София и вкъщи.... Добре че се задават хубави пътувания, а и моренцето наближава - вече почти го сънувам. Много харесвам Варна и съм нетърпелива да я видя отново, както и варненската тайфа, ако се организираме, де.

Рила, наистина звучи чудесно това с площадките около вас, а и това което сте измайсторили с общи усилия и средства. Освен да ни каниш на смени да ви гостуваме в района Wink Около нас има достатъчно междублокови пространства, но за жалост само следи от запустели детски катерушки с бурени и тръни. Има и един полигон - заградено пространство с ниска ограда, която пречи на кучетата да влизат, та има улици, пътни значи и работещи светофари. Като идеята е децата да се запозанват с правилата на движение по улиците, според мен. За жалост има и пейки, по които посядват майките и... пушат, пият кафенца, чоплят семки, хапват... и изхвърлят всичко там. Та колкото е хубаво като идея, толкова е и мръсно. Та избягваме да ходим там. Но като нищо ще направим и ние един "ленински съботник" и ще изчистим и освежим. На нас с Иван малко ни трябва в това отношение, а имаме и добри съседи, които сигурно ще се навият. Ей сега ми идва тази добра идея като прочетох какво сте направили вие. Дано скоро да ви се похваля с реализирането й  Embarassed

# 111
Тони, добре дошла на родна земя. Надявам се да успеем да се видим в събота, аз в крайна сметка ще опитам да дойда по-отрано, като взема храна на Ники, дано яде навън. Дано и времето е хубаво!

Рила, ти май си ми съседка Simple Smile - Стрелбище е съседен и на нашия квартал, сещам се за площадките, за които говориш. Ние сме в Гоце Делчев.

Вероники, забравих да те питам в предния пост - къде е този магазин на Дайхман? Аз пак съм на вълна търсене на обувки, този път сандали, за Ники и не мога да си харесам...

Ягоди давам на Ники от поне 3 месеца, но само готови от бурканче. Вероятно ще се престраша да дам и пресни, но ще изчакам да им дойде сезона. Майките, които хем се притесняват да дадат, хем искат да опитат, могат да пробват като изрежат семките отгоре и дават само вътрешната месеста част - повечето алергии се проявяват точно към тези семчици, където доколкото си спомням се събират концентрирано и много от химикалите, с които се обработват ягодките.

Мънки, Животинче, много кофти това с болниците, дано се оправят дечицата. Мънки, ти сигурна ли си, че не е от слънцето? Защото ако е от прахта, щеше да се прояви и от по-рано, независимо от количеството, си мисля...  newsm78

Ел, роклята е страхотна, а това е един от любимите ми цветове (заедно с лилавото) Simple Smile Стои ти чудесно, браво (но то с твоята фигура всичко ще ти стои така)!

Я да попитам аз нещо за обличането на дечковците. Колко време носят децата ви една дрешка, преди да я изперете? Аз например бодито го сменям всеки ден, но анцунг, горна блузка, панталонки, якенце - носи по няколко пъти (е, зависи дали се изцапа де, ако е мръсно от едно носене, пера). Също и колко често сменяте пижамките, чаршафите...

# 112
Я да попитам аз нещо за обличането на дечковците. Колко време носят децата ви една дрешка, преди да я изперете? Аз например бодито го сменям всеки ден, но анцунг, горна блузка, панталонки, якенце - носи по няколко пъти (е, зависи дали се изцапа де, ако е мръсно от едно носене, пера). Също и колко често сменяте пижамките, чаршафите...

И ние сме така - бодито всяка вечер, но горните - на два, три дена - ако са чисти естествено. Якенцето даже на по-голям интервал. Ми то иначе постоянно трябва да пера. За долните чаршафи - веднъж на 2 седмици, торбите също така Peace

Благодаря ви за честитките за мъжлето Hug

# 113
  • София
Таковата... и Калин лази по земята у дома... но едно помитане + парцал отнема 15 минути, докато спи... виж, дръжките на вратите не съм мила скоро, това имах пред вид  Mr. Green

Рила, много ми хареса описанието на вашата "частна" детска площадка...

Шу, дръж фронта  Hug

Бодито сменям всяка вечер преди лягане.
Всичко, с което се излиза навън (без якето и шапката), се слага за пране след последното излизане за деня (докато не излизаше от количката, беше друго, но сега... падане, ставане...), т.е. 1 ден се носи. Понякога сутрин и следобед е с различни дрехи. Вече нямаме разходка без излизане от количката, така че е неизбежно.
Щом се приберем, външните дрешки и чорапки се махат и се обличат за в къщи - подходящи за пълзене, а не за ходене.
Дрешките за в къщи пера на 2-3 дни или ако се намокри - наскоро се научи да събаря тубите с вода Simple Smile
Горна дрешка за навън - суичър и т.н. - изкарва няколко дни и пак пера, че с тези падания... но пък вече е доста топло и рядко обличам... 
Пижамата сменям когато се сетя, но е средно веднъж седмично.
Спи при нас, така че сменям чаршафите както и преди за нас - тук няма промяна.
Детско пране имам средно през ден  Embarassed , но не гладя още от миналата година (поради ръцете - забранено ми е).

СРЕЩИ - София:
13.05 (четвъртък) - след 12 ч. на чичо Емо - Люлинска пресконференция с Калин - при хубаво време!!!
15.05 (събота) - РАБОТЕН ДЕН - Борисова градина - със специалното участие на РАЯ + ТОНИ + ТАТИ и на Ния + Бухта -ВНИМАНИЕ, ПРОГНОЗАТА Е КОФТИ - КАК ДЕЙСТВАМЕ?
Списък: Зелено човече (10.30 ч.), Тони_ст (ще гледаме да сме в Борисовата в интервала 10:30 - 11, за да останем поне до 14-14:30 ч. ), Бухта (по обяд най-късно), Вероники, Дидето (към 11 ч.), Окич (Сутринта спи до към 10:30- или след това, или ще използвам преди да е заспала), Васида (?по обед), Крисче (около 13 ч.), 22 (най-вероятно ще дойдем по-рано), Елг (15-16 ч.), ?Росикв, Ел (около 12и30 - 13), Елвинг (преди обяд), Рила (между 14-15 ч. ще дойдем - до тогава ще стане ясно - каката има ли езда - ама няма да е по-рано от 13:30), стаси8510 (12.30 ч.), СЗА (от сутринта), ТаняР (предиобед), ?Сиа, ?мирамар
Ние с Калин ще се цаним за комитет по посрещането и уведомяването на желаещите кой е дошъл и къде по-точно се намираме (който ми няма ГСМ, да пише ЛС и ще дам). Кой когато смогне да дойде - да заповяда и ще откараме цял ден (ДА КАЖЕМ ДО КЪМ 17.30 Ч.?!?) в Борисовата - само дано е хубаво времето.

# 114
  • София
Мънки, ти сигурна ли си, че не е от слънцето? Защото ако е от прахта, щеше да се прояви и от по-рано, независимо от количеството, си мисля...  newsm78
Не съм сигурна. Мога само да предполагам. Но ако е от слънцето, ми е странно, че не беше изобщо изгорял, а той е много бял и би трябвало, ако му е дошло в повече слънцето да изгори. А и доколкото четох статии разни, слънцето не било точно алерген, а просто подпомагало другите алергени. Един вид катализатор. Абе, вече говорих с една приятелка да му направим генетичен тест за алергии и ще видим ще покаже ли нещо. Той се прави за храни и за тези алергени, които се вдишват. Иначе тя ми каза, че когато е от прах, е по-ограничен обрива.

# 115
  • София
 Тони, ощe двe ръцe и очи с моитe диваци никога нe са излишни  Heart Eyes. За кратка илюстрация щe разкажа  как протeчe днeшната ни разходка. Отивамe в градинката и като видях, чe обичайната ни компания e вeчe там смeло ги пуснах да пасат. Да, обачe ощe в началото ми сe наложи да прeдотвратя eдин опит на Росeн да сe покатeри и съотвeтно прeбиe от eдна пeйка, в слeдващия момeнт обачe този същия гeрой намeри страшна забeлeжитeлност - eдно кучeшко ла-но, успях да му го взeма от ръцeтe и да го изтрия с половин пакeт мокри кърпички малко прeди да e посeгнал към устата си, малко по-късно обачe пак той слeд няма и сeкунда нeвниманиe от моя страна го намирам на двe крачки от близкото платно, къдeто макар и нe оживeно всe пак минават коли.
Та по този повод нeщо съм сe сдухала и сe чудя как щe сe справям за напрeд. Май щe сe наложи да взeма жeна да ми помага понe за разходкитe.

Освен тази частна площадка в съседния квартал има още 2 затворени между блоковете. С катерушки и всичко, даже на земята е такава мека настилка. Детегледачката там води Марти! В Стрелбище се падат, някъде между ул Кюстендил и бул. Цар Борис.
Социалистите дадоха пари за тях, точно преди да се махнат от власт  Wink.

Rila, аз ходих слeд изборитe и си мислeх, чe новитe щe са по-амбицирани да сe п(д)окажат ама нъцки.

За обличанeто и аз нe обичам да пeра горни дрeхи само слeд eдно обличанe, но напослeдък сe налага. Слeд разходка бодито e най-чистата част от облeклото, отгорe до долу са прашасали от въргалянe в пясъчници и лазeнe по асфалта и това съчeтано с размазани бисквити и разлят сок по дрeхитe. Ох, надявам сe, чe и този пeриод щe отминe  Whistling

# 116
  • София
Ооо, да, забравих да спомена  hahaha задължителното оливане с вода, съчетано с праха, вдигнат от преминаващите коли и автобуси, плюс този, който успее да забърше от всичко, до което се докопа, както и магическите петна, създадени от дори една солетка/бисквитка, парченца от които се откриват вечер в памперса  Joy

# 117
А и доколкото четох статии разни, слънцето не било точно алерген, а просто подпомагало другите алергени. Един вид катализатор.

Да, аз също така съм чувала, че "слънчевата алергия" всъщност не е точно алергия. Майка ми има подобна, просто на слънце цялата става на едни ситни пъпки, това е някакъв дерматит вероятно, който се активира от слънцето. В последните няколко години и аз имам подобен проблем, като ме жулне слънцето по ръцете без да съм се намазала, веднага почва да ме сърби... Ами дано разберете от какво е, поне да знаете от какво да се пазите известно време.

Мирамар, Зелено човече, вашите деца явно са доста пъргави навън, да са ви живи и здрави Simple Smile. Ники е доста послушен, пу-пу, като цяло не се цапа особено, но и аз още не смея да го пусна сам да обикаля, все го държа и съм до него. Е, напоследък е започнал да сяда в пясъка и съответно панталонът му става за пране бързичко, но пак зависи. А неща като солети, бисквити, сок и т.н. не се сеща да консумира, въпреки че съм давала примерно бисквити, но не носим навън и няма навик. Само вода пие навън и от нея често се намокря, но не се цапа.

# 118
  • София
 Здравейте и честито на всички именници и специално на Кико на Вили ст!!!
 Благодаря на всички за милите думи относно роклята Hug, постарах се да изглеждам максимално добре и елегантно, избягвайки дължина над коляното, придържане към класическа кройка и така се получи добре:)
 Тони, добре дошли Hug
 За дрешките - рядко има дрешка, която да облича 2 пъти. но в рамките на деня обличам, понякога има петънце, но ако мн се изцапа и през деня преобличам, а домашните дрешки се цапат мн лесно с храна, та и тях максимум 2 пъти носи. Пижамата сменявам през ден, два, чаршафите - долни на около седмица, горни - повече изкарват, различно е всеки път.
 Ягоди ще дам да опита домашни, ако станат на Банкя, но така без семиките, пък може и купешки. Вече му давам да опитва от много неща, включително опита от една сладка на Гергьовден.
 Още се учи да ходи, та навън се мъчим много, хич не исках да го има моментът с воденето за ръка, ама съм си правила сметките без кръчмаря.
 А тази хрема колко е упорита, ще стане вече седмица и още не е отминала изцяло.

# 119
И ние сме така - бодито всяка вечер, но горните - на два, три дена - ако са чисти естествено.  
Хм...ние пък сме обратното-бодито сменям през 2 дни, а горни дрехи и панталони всеки ден, че много се цапа.Непрекъсното е по трева, пръст, пясъчници.. CrazyПижамката-всяка седмица, а чаршафи-на 2 седмици.
Елле,наистина изглеждаш чудесно. Flutter
Аз да се оплача че Радо е станал непоносим... ooooh! Като не стане на неговата и се започва едно тръшкане, посяга да удря с ръцете и пищи като за световно.Направо вече ме срам като съм с други майки.Най-обича да се залепи за някоя чужда количка или триколка и да я разглежда или бута, но на някои майки не им е приятно( и на мен, имайки впредвид че нещо може да се счупи).Казвам му "не" и повтарям хиляда пъти, но кой да ме чуе...Дали ще отмине и това... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт