Мартенските ни деца, лудуват си на свобода!

• 24 973
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 Здравейте!
 Неусетно отлетяха тези почивни дни. Браво на тези, които са попътували. Нашата екскурзийка с барбекю до вилата на приятелка в Реброво мина страхотно, такава хубава природа:) Ще кача някоя снимка на Влади от там, че много сладко са позирали с едно приятелче и може да представлява интерес Wink Снимки с ядене и пиене и хора насядали по масите не сме правили, то е ясна тази част Grinning
 Сватбата вчера беше невероятна и много пищна. Всичко беше много интересно и някак оригинално, като изключим музиката, с която за върши тържеството..Булката беше изключително красива с невероятно хубава рокля Деметриус, сякаш беше принцеса от приказките Simple Smile Като цяло беше много весело. Имаше и комични моменти Laughing
 Иначе Влади е по-добре, но хремата е упорита, започна и да подкашля, та му изписаха Проспан, тъй като е от стичането на секретите от нослето към гърлото. Наред с него и ние с таткото сме с хрема, аз и с гърлобол, но имаме още 4 дни да сме здрави за срещата, че не ни се пропуска и този път. Зелено човече, аз ще мога да дойда около 12и30 - 13.
 Съжалявам за тези, които са били или още са болни, радвам се, че вече са по-добре и Илийката и Тошко.
 За бабите - рядко го оставяме на свекърва ми, ето в случая, както вчера бяхме на сватба, иначе за по час, два, то тя е и мн заета жена..Мама бебчо,  22 не се тревожете, казвайте си мъката Wink
 Аз не зная кога ще ми дадат професионалните снимки от кумуването, затова пускам линк с любителските. Mr. Green цък

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 20:18 от *Elle*

# 91
  • София
Elle, страхотен тоалет - изглеждаш наистина прекрасно!   bouquet
Днес пак бяхме цял ден навън и сега съм ужасно изгоряла  ooooh! Хем си нося един 50ти фактор в чантата, ама пусто кой да се сети  Blush

# 92
Хайде и аз да се разпиша, че прочетох всичко изписано, докато не ми е изфирясало от русата глава Laughing
Еля, честит празник, да ти е жив и здрав твоя мъж, да се разбирате и да си помагате и уважавате все така  bouquet
Инкогнито, честит рожден ден  bouquetвключвай се по-често!
Елуинг, честит празник - много сбъднати мечти от мен  bouquet
Честито на всички с имената Георги и гергана, да си носите със здраве и гордост името!
Елле, много стилна и елегантна кума си, честито!
Ние също ходихме за Гергьовден на една вило близо до Реброво - много е карсиво е там, ако имаме възможнст бихме си взели и ние там място за вила - изключително живописно е Peace
Веси, Гери, големи пътешествия сте спретнали, само така Peace
А сега искам да с евключа и аз по темата за децата и бабите....в никакъв случай досега не съм почувствала трите баби и единия дядо, които Боби има за заплаха или зло, от тях съм видяла само хубави неща - винаги и с каквото могли са ми помагали, да са ни живи и здрави / пу пу/.Друг е въпросът за това дали бих си оставила детето да го гледа баба му, но не искам да се заричам. Такива случаи на деца , отгледани от баби имам около мен, мъжът ми го е отгледала баба му / същата, която сега гледа Боби/. Това, коеото мога да обобщя, е че в повечето случаи е било принудително отделянето на детето от родителите му, просто обстоятелстватат са го налагали. Мъжът ми е отгледан от баба си, защото след като майка му се е развела с баща му е решила да завърши висшето си образование, а след това веднага е започнала работа и в никкъв случай не намирам избора й за неправилен. А и не мога да отрека, че мъжът ми е доста добре възпитан и смея да твърдя, че е израсъл сред много любов и внимание. така че, не бъдете крайни в изказванията си, никой не знае утрешния ден какво може да му стовари живота и не бързайте да съдите....дано да имаме възможност да си отгледаме децата, така както смятаме ние за добре. А иначе моето лично мнение засега е , че по-добре Боби да го гледа баба му отколкото да ходи на детска ясла / не че са го приели/, но докат може тя ще го гледа. А моето лично впечатление от бабите в живота ми е само положително - мъдростта и грижите , които може баба ти да ти даде, друг не може....да не се отплесвам, де  Hug
Мънки Hug Hug Hug :hug дано нямате повече такива неясни проблеми и никога повече да не влизате в болница...
Животинче, да се оправя бързо Тошко и още по-бързо да се климатизира в детската ясла, с леко протичане на традиционните болести Hug
Зеленко, добре че беше ти да споменеш че 15 май е работен ден :mrgreen ще направя всичко възможно да дойда, нали поне работя съсем близо до Борисовата да ви видя , дори да е за малко и дори да е без Боби. Но в идеалния случай, дано успея да си тръгна на обяд, да взема Боби и да се присъединим към голямата компания PeaceПри всички положения ще се обадя Hug

# 93
Васида- първо мерси и на теб за пожеланията.
И аз се позачудих как така те иа в списъка за срещата, но си мислех, че точно на обяд ще си тръгнеш (мама ги пускат след 12ч) и ще ви видим и вас.
Иначе по въпроса за бабите си много права. Но има баби и БББАБИ. Дай боже всеки му такива добри и отзивчиви.

Елле- много си хубава.

Аз да ви кажа как ме гледат майките по градинките -  #Crazy Shocked newsm78
Ама то мойто днес така си натръшка, че имамахме пясък и в памперса даже. Идеше ми да я опукам, но съм решила първо да е с добро.
А тя пък милата вчера баба и я научила да прави "фър фър" с ръцете като я питаш как лети гълъбето и цял ден гони гълъби.
А дне сама се научи да си запуива ушите като и говоря и да си върти главата.
А бе весело ми е.

Хайде от мен  Hug

ЕДИТ: ягоди давам от 1 месец насам и нямаме проблем.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 22:21 от ~Elg~

# 94
  • София
 За бабите много си зависи и от бабите. Моите сестри са отгледани от баба ми и тя беше страхотна жена- природно интелигентна, добра, абе готина. Та, на такъв човек с удоволствие бих оставила децата си. До края на живота и не чух от нея "аз ви отгледах децата", а наистина е отгледала четирима внуци плюс мен първите две години и всички ваканции. И досега помня какви вкусотии ни готвеше и каква беше добричка. Другата ми баба се биеше в гърдите как има "четири внучки", ама... Та, така. Съгласна съм с Васида, че ако се налага, може.
За ягодите- знаете колко съм либерална по отношение на храненето, но не знам защо ягоди ме е страх да давам и не съм давала. Иначе, аз ям и много обичам. Това ми е най-най-най-любимият плод. Но за Илийката ще изчакам.
Елле, много си елегантна и цветът ти отива. Виждам, че добре сте изкарали.

# 95
  • София
За оставянето на децата и гледането от други, пред вид, че съм по майчинство, просто приемам това за моята работа и толкоз. Хич не ми пука, че не ми било изгладено или пък че не съм измила прозорците - по-важно ми е детето да е сухо, чисто, нахранено, разходено и уморено от игра, а не от рев, докато аз подреждам шкафове или мия прозорци. Нагласили сме каквото може да е удобно на Калин да играе спокойно у дома. Когато смогна, поошетвам, но не бих казала, че това ми е в момента най-големия приоритет  Embarassed Мъж ми добре, че не е много претенциозен, а и си живеем тримцата само, та няма кой да ни се меси. 
Мъкнем се с Калин двамцата къде ли не, като може тати да се измъкне от учене и работа - мъкнем се тримцата. Понякога много се изморявам, ама то кой ли не се уморява... Малко и обстоятелствата са по-шантави при нас, че и да искаме, няма на кого да го оставим, само се моля да сме здрави и да се гледаме, пък каквото сабя покаже... Иначе бабите не са ни лоши, условия имат, но аз съм малко чалната и предпочитам да не си оставям детето все още, дори и за малко. Айде, ще мина и без кино, голям праз  Mr. Green

Я да питам как процедирате с ходенето по площадки. Тук, както предполагам и на много места, положението не е розово. Площадките са стари, съоръженията са почупени и дори опасни. Да, косят тревата, но пък колите паркират в някои градинки... Четох, че важно било катеренето и т.н. за развитието на някакви дълги мускули или нещо подобно, но просто не виждам къде...

СРЕЩИ - София:
13.05 (четвъртък) - след 12 ч. на чичо Емо - Люлинска пресконференция с Калин - при хубаво време!!!
15.05 (събота) - РАБОТЕН ДЕН - Борисова градина - със специалното участие на РАЯ + ТОНИ + ТАТИ и на Ния + Бухта -? вариант за клубче? чакаме прогноза за времето?
Списък: Зелено човече (10.30 ч.), Тони_ст (когато се оправят), Бухта (следобед), Вероники, Дидето (към 11 ч.), Окич (Сутринта спи до към 10:30- или след това, или ще използвам преди да е заспала), Васида (?по обед), Крисче (около 13 ч.), 22 (най-вероятно ще дойдем около 14ч, но ако се налага и по-рано можем), Елг (15-16 ч.), ?Росикв, Ел (около 12и30 - 13), Елвинг (преди обяд), Рила (между 14-15 ч. ще дойдем - до тогава ще стане ясно - каката има ли езда - ама няма да е по-рано от 13:30), стаси8510 (14-15 ч.), СЗА (14 ч. или от сутринта), ТаняР
Радикално предложение: ние с Калин ще се цаним за комитет по посрещането и уведомяването на желаещите кой е дошъл и къде по-точно се намираме (който ми няма ГСМ, да пише ЛС и ще дам). Кой когато смогне да дойде - да заповяда и ще откараме цял ден в Борисовата - само дано е хубаво времето. НАЧАЛО: 11 ч.

# 96
  • София
rossykv съм я признала – разказвач от класа. Имам чувството, че и за най-гадното място да ми разкаже, по нейния си начин, ще ми се стори най-хубавото. Много си сладкодумна  Hug
Rila, Фрош взех за първи и единствен път от Била. Що не намериш телефон на вносителя, да питаш къде го има наличен?
За алергиите. Миличкия има алергия към цъфтящи и подобни. Откак сме заедно, всяка година се скъсва да киха, текат му сълзи и т.н. Тази година абсолютно нищо му няма.
Ягоди не мисля да давам скоро. Поради безвкусието им последните години и аз рядко хапвам.
mama_bebcho, аз моя мъж се опитвам да го превъзпитавам, ама се е запънал, като магаре. Преди два дни ме обиди с определена реплика и съм обявила, че няма да го гладя, да пазарувам и готвя. Ще си гледам само Вики и мене си  Crossing Arms
зелено човече, нещо не си представям да я пусна да се катери на пързалката  newsm78 Ще се пребие. На близката пързалка 2 годишни деца пускат с особено внимание. Катери се на дивана и спалнята.
зелено човече, моите прозорци също не са мити една година, ама трябва поне веднъж седмично да чистя. Нали понякога Вики лази по земята. То иначе по-зле от циганска работа.
Днес през деня не е спала и минута. Съдра се да реве и да се тръшка. Във всеки момент, в който не съм до нея почва да крещи, не да реве, щото е без сълзи. В следствие на това, си подновява синините по челото и бузата. Вечерта рано оклюма и в 20.40ч спеше сладко. Толко рано не се е случвало да заспива от месеци. Обикновено я къпем към 22-22.30ч.
Пътите, в които съм молила майка ми да гледа Вики, се броят на пръстите на едната ми ръка. Тук искам да отбележа, че майка ми не работи, живее на две спирки от нас, има кола и е на 48г, здрава и права. Днес, примерно, я помолих за утре да дойде за час да се занимава с малката, а тя ми отказа с оправданието, че се била разбрала с нейна приятелка да си се видят /онази е пенсионерка, демек й е все едно кога ще се види с майка ми/. Е кажете ми как да разчитам на нея? Утре мъжа ми ще остане в къщи. Свекърва ми е на 47г и си живее живота и не й дреме ни за сина й, ни за внучката й. Идва на гости веднъж седмично за час, вечеря и си се прибира.
Всички със здравословни проблеми да се оправят бързо.  Flowers Four Leaf Clover
Моля за координати на добър гинеколог и добър мамолог в частен кабинет? Имам предвид да се обадя и да си запиша час за другата седмица и да не се налага да вися с часове пред кабинета, въпреки че имам час. Благодаря предварително!
Лека вечер!  Hug

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 00:10 от kris4e

# 97
Аз се включвам чак сега, че нямахме нет тези дни. Лора вече е по-добре, спряха и Аб но още има хрема и кашля. Много ми се ще и ние да се присъединим към срещичката, но разбира се ако до тогава сме напълно здрави. Иначе ще гледаме само снимки.
Аз в събота имах повод да почерпя (ама нямахме нет) моето порастнало момче вече е на 6 години.

извинете, но пак не стана нещо с картинката Embarassed
Е, ако ви се гледат снимки ето ви малко сега качени

За ягодите, да се изкажа и аз, ами не давам. Нещо ме е страх, уж съм въвела на практика всичко ама с ягодите ще изчакам следващата година.
За оставянето на децата, аз нямам против, случвало се е но за съжаление твърде рядко.
Е, това е от мен. Хубава вечер на всички ви!

# 98
Ел, страхотни снимки! Тоалета е много сполучлив наистина и така подбран, че да можеш дълго да си го носиш!

Мерси за инфото за Фрош. Ще пробвам в Пикадили, ако и там няма, купих вече течен Тео Бебе!

За ягодите - май беше хубаво да се дават след 2г. възраст, ама то при нас е все едно - ние толкова много неща имаме да захранваме, че.... Да ви се похваля, почнахме да захранваме ХА адаптирано мляко с добър успех, след това идва извара, след което сиренце. Чак ако се справим с тези храни ще бъде - банан, телешно месо, риба.... За цитрусовите и ягодите - ако всичко е ОК сигурно чак след 3г. възраст. Но ние сме си - бавно и славно - стига обриви да няма и бронхити или недай си боже астма.
Да чукнем на дърво, глава и още каквото има там, тази година цъвтежите не му пречат на Марти за сега! Дай боже да остане така!

За бабите - нямам нищо против да го отглеждат - кой колкото иска. Ноооо, на моя територия. Идват в нас - забвавляват го и т.н. Даже и като е няколко дни - взимат си багаж, спят тук и така. В къщи съм обезопасила всичко,  доста е чисто заради алергиите, няма пердета, мръсни матраци и т.н. Има си огромна кошара 2 на 2 - изобщо всички подходящи условия. Който иска - да заповяда. Ако ли не - техен проблем  Wink!
Иначе нямам никакъв проблем с това да им го оставям - да се гледат пък аз да си почина!

За детските площадки: Трудна работа, а катеренето май трябва към 2г. възраст да им се осигури катерушка
Зеленко, сложете един винкел в тавана и закачи такова нещо например в коридора
http://www.mytoys.de/Hudora-Kletterturm/weitere-Sportartikel/Hud … r01.10.17/1954824
би трябвало да е достатъчно.
Ние сме се събрали родители от нашата улица и на една зелена площ направихме затворена площадка. Пързалка, къща и люлки купихме от Джъмбо, люлките ги закачхме на лост за тупане на килими, таковците изкопаха и сковаха пясъчник. Купихме огромен батут с мрежа диаметър 4м. Голяма радост е! Сега ще изравним една част със саморазливна замазка, посяха нова трева и напръскаха срещу кърлежи и бълхи. Най-прекрасното е, че има ограда със заторена врата и децата не могат да избягат от там.
Освен това сковаха и беседка с пейчици - родителите си пийват биричка там. Абе чудно стана!

# 99
А, здравейте!

Горе долу се освестихме от пътя през Румъния и втори път и нова кола да ни дадат на границата не минаваме от там. ooooh!

Много интересни теми сте подхванали - за баби и дядовци съм на мнението на Танчето.

Ягоди не мисля да давам още.

За събота - ще гледаме да сме в Борисовата в интервала 10:30 - 11, за да останем поне до 14-14:30 ч.

Сега ви оставям, че днес отиваме до Пловдив при другите баба и дядо и ще бързаме да пътуваме пак... #Crazy

Отивам да видя Ел, че нямам търпение - във фейсбук са снимките, нали? Не били - имало цък...Simple Smile

П.С. Честито на всички с поводи от изминалите 4-5 дни. Живи, здрави и щастливи!  bouquet

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 10:31 от Tony_st

# 100
  • Варна
Я да ви изненадам с един дневен пост  Mr. Green

Най-важното -  Hug   за Мънки и Животинче, както и за Тошко и Илийко. Дано не се повтаря вече! Животинче, хубаво е, че се разписваш по-често, ама поводът е кофти, да вземеш да си намериш друг Simple Smile

За ягодите аз питах педиатърката и тя каза да изчакам. Понеже обикновено тя бърза повече от мен, мисля да я послушам.

Тони са стигнали - браво!  Аз идея нямам как ще се доберем до София, Ния вече не иска да мирува в колата и не знам как ще карам под звуците на пискунка, без да откача  ooooh!  Онзи ден като валя отидохме до едно съседно село и ни подлуди, пък за толкова дълъг път ще е лудница. Иначе у дома е хала, сутрин е като надрусана - върти се в кръг, дърдори нещо, хили се и търчи, а ние умираме от смях.

За баби и дядовци си говорим ..... да, Есме беше пускала тема, и лично сме го обсъждали с нея .... решихме, че и свестните като дойде приказката за внуците, откачат нещо. Моите свекита са супер готини хора, но на тема Ния изведнъж става напрегнато понякога. Не сме се карали, слава Богу, но важното е, че мъжът ми ме подкрепя във всичко. 22, в тази връзка, най-добре се уточни с мъжа си, другите са си периферия. Но определено е до баби и дядовци, при мен има свестни, но далече и бих се възползвала от помощта им, ако можех. Но за по-дълго, в друго населено място, без мен ..... дано не ми се налага. Иначе и мен ме уведомиха, че като спра да кърмя, ще ТРЯБВА да я пращам в София за по месец поне ....., но като е с мярка се търпи.

Уаааау, Рила, това звучи страхотно! Браво на вас и дано дълго време си играят необезпокоявани там малчуганите ви.  Само, моля те, със следващия линк от Тойса, пусни и някой номер на кредитна карта, че вечеее   ooooh!   Голяма беля са тия онлайн магзини Simple Smile

За срещата, ще се пробваме явно да дойдем и ние по-рано, за да видим и Тони. Всеки два дни сме с нов режим. В момента сме на вълна ставане в 7, мляко, игра, заспиване към 10.30 - 11.00  Но не знам как ще й се отрази пътуването. То ясно, че тя е шефа и ще се съобразя с нея, пък каквото -такова. Ще гледам по обяд най-късно да сме там.

И да помоля за помощ. Никъде не мога да намеря тук и онлайн одеало за пикник. Знам, че миналата година доста се обзаведохте след партито у Тони, но откъде? Тези от Айко пробва ли ги някой и имат ли промазана част? Аз си поръчах от Касида една на Таф Тойс, но ме отсвириха брутално, само я изписаха неналична на другия ден. Само по рекламните агенции намирам други. Sad 

Фрош тук май си има  newsm78  да взема да ви донеса?

# 101
  • София
Здравeйтe!
 Чeстито на всички, които са имали поводи прeз послeднитe дни, както и на баткото на Sia - много хубави снимки!
 Глeдах и снимкитe от кумуванeто на Elle - личи си, чe всички e било на ниво и както си трябва.
 По тeмитe, които сe осъждат:
 За бабитe - прeдлагам, който има на разположeниe твърдe загрижeни баби та чак им сe дразни и нe прибягва към услугитe им да ги праща насам - имам двe дeца и нито eдна баба, вeднага щe им намeря работа. Майтапа настрана, но наистина радвайтe сe на това, коeто иматe и нe им придиряйтe толкова, защото аз и да искам няма на кого да ги оставя макар и за час два и това понякога много ми тeжи и ми прeгряват бушонитe. Естeствeно отнася  го милия, за коeто послe съжалявам.
 За ягодитe - давала съм само в готово плодово пюрe (прeдполагам минималeн процeнт), та нe знам дали сe брои и сe чудя дали да давам прeсни от пазара бeз притeснeния. Иначe вeчe им правя почти всeки дeн сок от портокал, като го разрeждам 1:1 с вода и много им харeсва.
 За площадкитe и катeрeнeто - ами при нас жeланиe за катeрeнe опрeдeлeно нe липсва, но пък липсва чувство за  самосъхранeниe  и достатъчно умeния, та опрeдeлeно за сeга глeдам да ги избягвам особeно когато съм сама. Обикновeно ги разхождам в eдна градинка до нас, къдeто няма съоръжeния и сe познавам с повeчeто майки, та дажe и ми помагат като сe разбягат в различни посоки   Embarassed
 Rila, най-благородно ви завиждам за площадката, която стe си спрeтнали. Прeд нашия блок има eдна такава в окаяно състояниe, дажe ходих в обшината да питам дали щe я оправят и ми отговориха, чe я имат в прeдвид,  но за кога нe сe знаe.
 Ниe също можe да сe присъeдиним към срeщичката. Много щe сe радвам да сe видим с Тони, както и с всички останали. Но понeжe e работeн дeн щe видим как щe го организирамe - освeн тати да ни докара в обeдната почивка и да си ни взeмe слeд работа. Пък с ваша помощ вярвам щe сe справя в парка   Hug

# 102
Бухта, и камъни да валят от небето ще ви изчакаме да ви видим... Hug Искам да видя красавицата Ния и да и се порадвам на къдриците... ние като си нямаме...

Мирамар, ще помагаме... споко... ние нали ще сме с тати, та ще имаме помощник.  bouquet

# 103
Освен тази частна площадка в съседния квартал има още 2 затворени между блоковете. С катерушки и всичко, даже на земята е такава мека настилка. Детегледачката там води Марти! В Стрелбище се падат, някъде между ул Кюстендил и бул. Цар Борис.
Социалистите дадоха пари за тях, точно преди да се махнат от власт  Wink.

# 104
 И аз май ще дойда по-рано в събота, към 12:30 мисля да стане,  че Кали почна да спи по един път на ден , и то заспива към 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт