Мартенските ни деца, лудуват си на свобода!

• 24 970
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,

Мънки- че е телец, телец е, но найстина е инат откъм хубавото.
А и според мен на твоя Илия май прахта му е дошъл повечко. И аз имам такава алергия и по едно време си перях бельото на ръка, та и аз като дребния само по дупето нямах пъпки. Дано не ви се налага второ ходене в болница. А защо не переш с течен прах?
Аз деля дрехите и на трима ни, а когато се перат работните на мъжо, друго не се пере.

Животинче- дано и вие да не ходите повече в болница. Направо не ми се мисли какво ви е било.

За млякото- ние пием само вечер по 150-180мл. Но пък през деня яде и кисело.

Хайде от нас много   bouquet и приятни разходки

# 76
Абе уж вчера писах, нещо поста ми липсва пак..  newsm78 Изперколясах вече.

Елвинг, честит рожден ден на патеричка! Да си жива, здрава, усмихната, глезена и желана жена! Много да те слушат мъниците вкъщи (а и навън) и да те уважават, когато порастнат!   bouquet

Мънки, много ми се стори препарата в пералнята  Rolling Eyes Нищо чудно да е от него. Аз имам алергия от прах за пране, но от неизплакнати добре дрехи или завивки предимно ми се получава. Изглежда точно като да ме е хапал комар. По цялото тяло, даже и по дупето.  Blush Дано не ви се случва пак... А на въпроса ти за сметките за Плевен - ами аз ги сметнах пред тях, но все едно говоря на стената.  ooooh! Не ми се говори вече, че почнах да си мисля, че проблема е в моя телевизор.

Животинче, много кофти това с мъничето. Дано не се налага да ходите по болници повече! И аз съм в потрес от боледуванията в яслите.  Rolling Eyes

Веси, успех в търсенето на работа!

Фрош и аз не съм виждала скоро.. Даже и в Метро нямаше последно като ходихме.

Още нещо щях да пиша, ама..

Хайде успешна седмица и слънчеви разходки ви пожелавам!

# 77
  • София
.....
Та, с радост прочетох споделеното от Веси и Гери. Толкова много да обичам да пътувам и направо си попътувах с вас - и двете сте поели по непосетени от мен места, на които отдавна съм хвърлила око.......
И аз така- направо ми се напълни сърцето! И от разказа на Роси- също.

Рила, Фрош няма ли в Пикадили на Хемус- аз от там взимам, но последния път взех Сано- не помня имаше ли Фрош тогава.
Много съжалявам за Тошко и Илийката, където са се запознали с престоя в болницата! Да се възстановяват бързо и повече да не се повтаря!
Веси, радвам се че писа Hug
СЗА и това със зъбите го има също, предполагам, че за миенето става въпрос- или Embarassed Ако е за миенето- май ще успяваме да ги мием след млякото, защото тенденцията е към 10 минутно тръшкане по леглото, а не веднагическо заспиване.

# 78
  • София
Да кажа, че тази сутрин имам СМС от Тони, че са пристигнали благополучно  Peace , но едва сега успявам да вляза  Embarassed
С тоз вулкан май взеха най-доброто решение за пътя...

Сутрешното мляко Калин си го "отказа" сам, без никаква моя намеса - просто започна да ми дава малко "аванс" след събуждане и аз му предложих закуска  Mr. Green

СРЕЩИ - София:
13.05 (четвъртък) - след 12 ч. на чичо Емо - Люлинска пресконференция с Калин - при хубаво време!!!
15.05 (събота) - РАБОТЕН ДЕН - Борисова градина - със специалното участие на РАЯ + ТОНИ + ТАТИ и на Ния + Бухта -? вариант за клубче? чакаме прогноза за времето?
Списък: Зелено човече (10.30 ч.), Тони_ст (когато се оправят), Бухта (следобед), Вероники, Дидето (към 11 ч.), Окич (Сутринта спи до към 10:30- или след това, или ще използвам преди да е заспала), Васида, Крисче (около 13 ч.), 22 (най-вероятно ще дойдем около 14ч, но ако се налага и по-рано можем), Елг (15-16 ч.), Росикв, Ел, Елвинг, Рила (между 14-15 ч. ще дойдем - до тогава ще стане ясно - каката има ли езда - ама няма да е по-рано от 13:30), стаси8510 (14-15 ч.), СЗА (14 ч. или от сутринта), ТаняР
Радикално предложение: ние с Калин ще се цаним за комитет по посрещането и уведомяването на желаещите кой е дошъл и къде по-точно се намираме (който ми няма ГСМ, да пише ЛС и ще дам). Кой когато смогне да дойде - да заповяда и ще откараме цял ден в Борисовата - само дано е хубаво времето. НАЧАЛО: 11 ч.

# 79
  • София
Привет!
Благодаря ви още веднъж за поздравите и пожеланията и тук, и във ФБ  Hug
Маймунке, Животинче, много  Hug за геройчетата!
Алекс пие АМ вечер понякога, друг път вечеря нещо друго, но нощем още си му давам  Blush
Зеленко, ако си спазим режима от последните дни, може би преди обяд ще се класираме за срещата  Thinking Напоследък спи от 14 до 16-16.30ч и после ще е късно. То зависи и на самия ден в колко часа станем  Crazy
Завиждам на екскурзиантките  Grinning Hug

# 80
Привет отново..
Аз само един въпрос да задам - мислите ли да давате ягоди през този сезон? Четох малко противоречиви мнения по въпроса, та се зачудих.. newsm78 (да не мислите, че из темите чета  Naughty - за статии иде реч)

# 81
  • София
22, аз лично не мисля да давам този сезон ягоди. Може и да си внушавам, но тази година сякаш осезателно ми влияят и окосените треви, и цъфналите дървета и цветя... а и ягодите, които толкова много обичам...  Усещам го като да имам сърбеж по цялото тяло и дразнене в гърлото, но не е нещо прекалено, просто ми прави впечатление... Та затова не мисля да рискувам с Бибата. Отделно, че още не сме напълно захранени - тепърва ни предстои яйцето... Но пък с нетърпение очаквам черешите...

Бибата вече се наспа и предполагам, че това ще й е за деня. Одеве в парка направо не повярвах как й клюмна главата в количката

Иначе за оставянето на детето за по-кратък или дълъг период се замислих и аз. Но явно всички баби са на вълна да им ги оставим внуците да си ги гледат. На нас това ни се повтаря всяки път като си ходим в Пловдив и то не само от родителите ни (къде на шега, къде на майтап, но непрекъснато), но и от бабата и дядото на Иван... За сега не им обръщам много внимание, че да им се дразня и изпадаме в излишни спорове и обяснения... но не ми е от най-приятните подмятания. Иначе и нас не ни приеха на ясла и обмисляме варианти за гледането на Билянка. Но ако ще участват баби и дядовци ще е на софийски терен- поне за сега така го виждаме.

# 82
  • Варна
22, аз мислех да изчакам да станат ягодите на село и така да му дам да опита, но татко му побърза да го захрани с купешките, дето хрупат като моркови. Така че - да, ще давам. На Радослав дадох преди годинката, пак от домашните. Това е единственото нещо, което никога не отказва, много ги обича.

# 83
  • София
Може и да си внушавам, но тази година сякаш осезателно ми влияят и окосените треви, и цъфналите дървета и цветя

И аз така, дори кихам по-често  newsm78
 hahaha Не вярвам да е от радиацията  Joy

СРЕЩИ - София:
13.05 (четвъртък) - след 12 ч. на чичо Емо - Люлинска пресконференция с Калин - при хубаво време!!!
15.05 (събота) - РАБОТЕН ДЕН - Борисова градина - със специалното участие на РАЯ + ТОНИ + ТАТИ и на Ния + Бухта -? вариант за клубче? чакаме прогноза за времето?
Списък: Зелено човече (10.30 ч.), Тони_ст (когато се оправят), Бухта (следобед), Вероники, Дидето (към 11 ч.), Окич (Сутринта спи до към 10:30- или след това, или ще използвам преди да е заспала), Васида, Крисче (около 13 ч.), 22 (най-вероятно ще дойдем около 14ч, но ако се налага и по-рано можем), Елг (15-16 ч.), ?Росикв, Ел, Елвинг (преди обяд), Рила (между 14-15 ч. ще дойдем - до тогава ще стане ясно - каката има ли езда - ама няма да е по-рано от 13:30), стаси8510 (14-15 ч.), СЗА (14 ч. или от сутринта), ТаняР
Радикално предложение: ние с Калин ще се цаним за комитет по посрещането и уведомяването на желаещите кой е дошъл и къде по-точно се намираме (който ми няма ГСМ, да пише ЛС и ще дам). Кой когато смогне да дойде - да заповяда и ще откараме цял ден в Борисовата - само дано е хубаво времето. НАЧАЛО: 11 ч.

# 84
Но явно всички баби са на вълна да им ги оставим внуците да си ги гледат.

АА,не всички! Нашите баба и дядо /моите родители/са на мнение,че който си има деца трябва да си ги гледа! Това да ги помоля да им оставим малкия ,за да отидем някъде с баткото се е случвало много пъти,но отговорът е бил положителен един единствен път само. А пък да им оставим и двамата ,та да отидем сами някъде...да бе да....глезотии. Имало време,като порастнели щели сме да ходим. Та така...не оставайте с грешни впечатления-много ми помагат,но...те решават кое е важно и ще ми помогнат и кое-не. Това ме влудява понякога.

# 85
  • Варна
Здравейте!
За ягодите- и аз се замислих дали да не дам това лято. След годинката не мисля, че е проблем, но и аз не съм от стриктно четящите, така че мнението ми е не е особено компетентно Crazy
Животинче, Маймунке (не мога да се обърна към теб с "Дърта Маймуно" Laughing ), добре, че изпитанията са зад гърба ви и дано това е единственото ви влизане в болница. Hug
Симона е с хрема, но засега я караме на Стеримар, Вит. Ц и чай с мед. Щях да водя каката да я преслушат заради кашлицата, но като се замислих, че трябва да чакам 1 час с двете деца пред кабинета след толкова почивни дни и се отказах.
За бабите - хареса ми изказването на Еля, че бабите са за да помагат и да се радват, а не да възпитават. Така че, ако обстоятелствата не го налагат, не бих си оставила децата за дълъг период от време на отглеждане при бабите. А относно епизодичните прибягвания до услугите им съм твърдо ЗА - едно, че родителите имат нужда от малко разнообразие, и второ за децата е добре да свикват с други хора и да изграждат връзка с бабите си. Моите родители също не проявяват желание да помагат, но свекърва ми в момента е без работа и е винаги в бойна готовност, когато й се обадя (лошото е, че не живее в същия град).
За екскурзиите - това е най-пълноценно прекараното време през почивните дни, но за съжаление не го правим редовно. Има толкова прекрасни места, които си струва да се видят в хубавата ни родина, че това са едни от малкото моменти, в които се чувствам горда и щастлива, че съм родена тук.

# 86
mama_bebcho, ти направо ме изумяваш... По-скоро вашите "баба и дядо", де. То явно много малко са в "златната среда" и всички бягат към крайностите.  ooooh! При мен е проблем, че и с мъжо не сме единни в мнението си и съответно те още повече се натискат. А ми си се прилгат някакви тактики от сорт на "ами тя еднолично си го взе това решение", ами "тя такова, онакова". Един вид аз да съм лошата и да кажат: ами тя снахата такава и онакава, тя е виновна. Идеята е да се стресна, че това дето си го мисля, не е добро и по-добре сама да отстъпя. Че това ми е основния проблем - била съм твърде принципна и не отстъпвам. Е, кажете ми с детето прави ли се компромис?  Crossing Arms

Танче, блазе ти за Бибата. Миро много рядко ми заспива в количката навън. Сега се опитвам да го слагам в леглото, че да уча, ама нещо не се получава.  ooooh!

Оплаках ви се. Ще ме прощавате, обаче много ми се е насъбрало и вече не знам дали аз нещо не съм сбъркана и толкова ли съм опърничава наистина или всички останали нещо не са на правилната честота.  Sad

Благодаря за отговорите за ягодите. Ще очаквам още да се включат по темата. Аз лично много ги обичам и се чудя дали да не го пробвам тази година..

# 87
Запис. ooooh!
Честит рожден ден на Елвинг и Даниелкка на големи патерици. Извинете ме. Hug Hug
Честит Гергьовден на всички празнуващи!

Тоби оздравя, но сега не ми слиза от ръцете и нищо не мога да свърша. Поразглезихме се с този вирус. Добре че му мина, ужасно беше. Водихме го и в болницата да го видят, но не беше обезводнен. Цяла седмица само на кърма беше карал, а като го гледам какви кълчици е налял дори не е отслабнал.

Преди  два дни му преместихме леглото в малката детска и най-сетне спалнята е само за нас с мъжа ми. Всички сме доволни.

Видях ви дискусията за бабите, Есме преди време беше пуснала тема в ДиС-а, вижте я ако искате.

22, не си нито сбъркана, нито опърничава. Предложили са, отказала си, да се примирят. Не се давай! Hug
Направо си го просят да бъдат вербално размазани веднъж завинаги.

Колко свекита така са разбили бракове.
Имах такъв скандал с майка ми и мъжа и, хем баткото беше на 8г. Абсурд! А като казах на мъжа ми за какво сме се разпрявали не можеше да повярва на ушите си.
Който иска да гледа малко дете, да си осинови!

# 88
  • София
Благодаря ви за милите думи, момичета!  Hug
Дребния е значително по-добре вече. Като е буден, има енергия за 3ма и ме прави луда. Обаче пък като заспи, спи минимум 2 часа. Днес спа сутринта 2 часа в колата, сега спи от 14:00. Направо нямам думи. И се е научил да заспива самичък, просто като му се доспи, ляга където свари, вирва дупето и откъртва.  Crazy

Но явно всички баби са на вълна да им ги оставим внуците да си ги гледат.

Ох, не ми говори. Нашите баби са полудели особено след това тежко боледуване. И все се опитват да ми натякват, че било от яслата. Обаче аз не се давам. А и сама не съм убедена, че го е хванал там. Най-малкото, че баща му изкара същия вирус няколко дни по-рано, а и при него беше доста продължително. По мое мнение, на тази възраст децата почват активно да общуват с други деца - било то в яслите или по градинките. И дори да не ходи на ясла, няма никаква гаранция, че няма да се зарази от случайно срещнато дете в кварталния парк. Дори в яслата общуването е ограничено до 7 деца (в нашия случай) и 2 сестри, а в парка можеш да ги срещнеш безброй. Та не го мислете това с яслите, всички минават по този път.  Peace
И аз и мъжа ми сме боледували често като деца. Единствено можем да се надяваме да не е толкова тежко.

За ягодите - и аз мисля да дам на Тошко от домашните на дядо му. Той ги гледа с много любов и грижи и винаги са много вкусни  Mr. Green

Относно праха за пране да се изкажа и аз, че преди забравих. Аз слагам малко повече от половината от това, което пише по опаковките, независимо дали е течен или прахообразен, и дали е за нас или за дребния. Уж сме с нова пералня, но доста често се случва след приключване на прането да има пяна по стъклото, а винаги е нагласена да плакне допълнително. Та прецених, че мога да намаля дозата, така или иначе дрехите ни не се носят повече от ден-два, с много редки изключения. А омекотител не ползвам от много отдавна. Не държа дрехите ми да миришат на каквото и да е, а и понякога при силна миризма, тя се бие с парфюма, който съм си сложила.

Ох, май се престарах с писането, ама така е, като не съм на работа, а дребния спи като пън.

Лек ден и спорна седмица на всички.

# 89
mama_bebcho, ти направо ме изумяваш... По-скоро вашите "баба и дядо", де.

Айде пак аз  Mr. Green

22, странното е,че ако кажа,че искам да си почина аз например,да отида на фризьор или ей така просто да се помотая,нямам проблем с оставянето. Ако кажа ,че искам да чистя обаче ,ми се казва,че мъжо трябва да гледа децата или пък той да изчистел. Нашите го правят това с "възпитателна" за нас цел  Mr. Green Laughing,но нещо ни се разминават възгледите  Laughing. Нашите никога,ама никога не са били доволни от зет си /особено откакто го съкратиха от работа и подхвана собствен бизнес,което според нашите не било работа  Crazy/, колкото и да се товари,никога не е достатъчно,та затова е всичко. Майка например следобед го взима Митака да го разхожда навън понякога, но да го оставя за два или повече дни-забравИ! Случи се веднъж,когато трябваше да скокна до Лондон и после бяхме на нож сумати време.....ох,омръзнах ви...

Важното е че времето е прекрасно  Mr. Green Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт