Мартенските ни деца, лудуват си на свобода!

• 24 964
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 А здравейте пак!
 Ние си изкарахме 3 дни в болница. Илийката направи някакъв обрив, явно алергичен, който обаче никой не можа да каже от какво е. Според мен е от праха за пране, защото тези два дни не беше ял нищо друго освен детска кухня и дори млякото с мед, което иначе му давам, не беше ял, но дали е така... Най-странното е, че имаше пъпки навсякъде другаде, освен под памперса, което ме и насочи към праха за пране. Каката ни понякога, за да и миришат хубаво дрехите, слага по повече, ама ще прекратим тази практика. Другият вариант е да е от неделното слънце, но това не се връзва с липсата на пъпки под памперса, защото като го събличахме, беше чисто гол, пък и не е грам изгорял. Както и да е. Сега ще се пазим от всичко един месец.
 22, а като правиха пресмятанията твоите хора, бензина до Плевен сметнаха ли или смятат, че ще прелитате до там? Иначе, и майка ми имаше предложения, ако не приемат Илийката тук на ясла, да го записва при нея, в Правец, но и за мен това не е вариант. Големите съм ги оставяла на баба им по за месец-два на село, хем тя да им се порадва, хем ние да си починем и да са на чист въздух, но после и аз съм получавала намеци, че са ми отгледали децата, все едно децата се гледат само два месеца годишно, а през другото време спят зимен сън. Grinning
 Честит рожден ден  на Елвинг, Инкогнито и ... кой беше третия (отнесох се)! Живи, здрави и никакви ядове с децата! Много ви обичам телчетата! Мъжът на Елг бил третият. Ей, той хем телец, хем Илия, представям си какъв инат е, ама добър инат. Grinning

# 61
ЧРД Elwing
п.с.ЧРД Incognitoс малко закаснение  Mr. Green

# 62
 Вечерното мляко при нас продължава да си е вечерно кърмене. Аз нали питах кога може да го махам без да се замества с АМ. Решила съм още малко да изкараме с надеждата сама да се откаже, но не го вярвам. Пристрастена е.
 Идеята ми за отбиване е породена от желанието ми догодина пак да съм бременна, а не искам хем бременна, хем да кърмя, пък като се роди второто да ги кърмя и двете, хаха, представяте ли си? Знам, че някои майки го правят, но аз лично не се виждам по този начин. Искам да имам и малко "почивка" между момента на отбиването и забременяването.

За срещата в Борисовата бройте и нас.
Честито на рожденичките, които съм пропуснала тези дни! Да са живи и здрави!
Маймунке, дано Илийката повече да няма такива проблеми.

# 63
Хайде да вземем да се разпишем и ние в новата тема поне  Crazy Нещо напоследък хич не стипам до форума, но видях, че малко по-напред оки4 писа, че съм ви зарязала, та се засрамих  Blush  Laughing

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОЖДЕННИЦИТЕ ТЕЗИ ДНИ!!!   bouquet

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ИМЕНЯЦИТЕ!!!  Grinning

Ние запразнихме още от сряда. Ходихме до Свищов да си взема най-накрая дипломата от магистратурата. Завърших преди 5 години и най-накрая се наканих да отида да си я взема  Crazy Но покрай търсенето на работа ще ми трябва.
После минахме малко на гости при брат му на мъж ми в Козлодуй. От там отидохме за две вечери в Белоградчик. Ходихме до пещерата Магура, до Белоградчишките скали естествено и до крепостта Баба Вида във Видин. Общо взето голямо обикаляне беше. Мислехме да ходим и до пещерата Леденика, но стана много късно последния ден и го отложихме за друг път. Бяхме с компания 10 човека и беше много весело. Купиха ни и книжка с 100-те национални туристически обекта и сега и ние събираме печати. Като гледах голямо обикаляне ще падне  Crazy Но вече е поставено началото с 3 печата  Grinning
Малката я оставихме да се гледат с бабата за сефте тези дни и са се справили много добре. Майка ми много се беше шашнала, че Мира ще реве за мене, но не е имала никакви проблеми. И не можа да ми се нахвали колко е по-кротка от Маги  Mr. Green Така, че тренировката за гледане лятото е готова. Сега остава само да си намеря работа и ще ми е спокойно, че ще се гледат успешно двете. Пък и ми стана по-спокойно и за яслата наесен. Да се надяваме, че няма да има много рев за мене  Laughing

Гледам последно сте писали за млякото. Ние си го пием преди лягане все още. Мира си го търси. Може да е яла преди 30мин, но си иска мляко преди лягане. Правя й различно количество в зависимост от това кога и колко е вечеряла. Най-много й правя 240мл вода + 8 лъжици АМ. В повечето случаи не заспива с млякото. От няколко месеца изрично спрях да й го давам в леглото, за да не се учи да се приспива с него. Сега си го пие на дивана в хола. Като си го изпие, идва да ме търси, за да я слагам да спи. Пък и след млякото си мием и зъбите и така  Grinning

Гледам, че среща ще има. Но аз няма да казвам нищо, че не знам как ще са ми нещата. Трябва да ходим на зъболекар, а и напоследък имам доста неща да правя покрай фирмата за търсене на работа.

# 64
  • Варна
Здравейте! Ние се завърнахме от странство и се чувствам ужасно изморена, но и заредена с емоции! Ходихме на гости на приятели в Две могили (Русенско), на теферич в с. Пепелина, на Ивановски скален манастир, в пещерата Орлова Чука, в старобългарски град в с. Червен и завършихме екскурзията с нощувка в комплекс "Калимански хан" до Варна. Благодаря на всички за поздравленията за именния ми ден! Hug Благодаря и за "градивната критика", че съм избързала да започна новата тема, но го направих напълно съзнателно и то не за да съм Първа на всяка цена, а за да започнем празничния ден с нова темичка.
Симона през цялото време не се отделяше от мен и се моля да е просто период, защото не можех до тоалетната да ида, без да се разреве за мен. Три дни я разнасях като пеленаче. Дано само са здрави, че каката ми се върна с кашлица.

# 65
  • София
Благодаря ви, милички!  Heart Eyes
Почерпете се за мое здраве

# 66
Elwing, моят поздрав за рождения ти ден ще бъде с нещо,което сътворих вчера

Честит Рожден Ден!

# 67
  • София
Елвинг, честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet

стаси8510, чела съм, че при следваща бременност е възможно сучещото детенце само да се отбие, но това въобще не е задължително.

веселина_с_п, как върви миенето на зъбите, на мен Калин не ми дава четката, сам си я дъвче - с паста или без. Далеч съм от мисълта, че нещо прави...

Мънки, колко ви е прекаляването с препарат за пране? Аз все се чудя правилно ли го дозирам Embarassed

За срещата Калин се обзаведе със синина на окото и с разбита брадичка... мале, като се пусне сам да ходи какво ли ще е...

СРЕЩИ - София:
13.05 (четвъртък) - след 12 ч. на чичо Емо - Люлинска пресконференция с Калин - при хубаво време!!!
15.05 (събота) - РАБОТЕН ДЕН - Борисова градина - със специалното участие на РАЯ + ТОНИ + ТАТИ и на Ния + Бухта -? вариант за клубче? чакаме прогноза за времето?
Списък: Зелено човече (10.30 ч.), Тони_ст (когато се оправят), Бухта (следобед), Вероники, Дидето (към 11 ч.), Окич (Сутринта спи до към 10:30- или след това, или ще използвам преди да е заспала), Васида, Крисче (около 13 ч.), 22 (най-вероятно ще дойдем около 14ч, но ако се налага и по-рано можем), Елг (15-16 ч.), Росикв, Ел, Елвинг, Рила (между 14-15 ч. ще дойдем - до тогава ще стане ясно - каката има ли езда - ама няма да е по-рано от 13:30), стаси8510 (14-15 ч.)
Радикално предложение: ние с Калин ще се цаним за комитет по посрещането и уведомяването на желаещите кой е дошъл и къде по-точно се намираме (който ми няма ГСМ, да пише ЛС и ще дам). Кой когато смогне да дойде - да заповяда и ще откараме цял ден в Борисовата - само дано е хубаво времето. НАЧАЛО: 11 ч.
МОЛЯ ВСЕКИ ПАК ДА КАЖЕ КОГА БИ ДОШЪЛ, ЗА ДА ЗАПИША, че нещо ми се обърка записката  Embarassed Embarassed Embarassed

# 68
веселина_с_п, как върви миенето на зъбите, на мен Калин не ми дава четката, сам си я дъвче - с паста или без. Далеч съм от мисълта, че нещо прави...

Ами доста добре са нещата  Grinning В началото и тя не ми даваше да търкам зъбите, а само смучеше или дъвчеше чатката. Но от известно време си отваря устата. Аз й изчетквам зъбите, като леко търкам и по-навътре, че вече си имаме задните 4 кътника и накрая вече се сеща да ми захапва четката. После си измиваме устата и така  Grinning
По повод кътниците, които са ни съвсем пресни, Мира вече много успешно си ги вкарва в употреба  Laughing Щом започна да дъвче цели лешници, които успя да докопа днес  Whistling

# 69
  • София
Хм, уж писах, пък ми няма поста...
Та хайде пак:)

Добър вечер!
И ние като Мънки бяхме в болница тия дни Sad След 1 седмица температура и разстройство, дребния се обезводни и го приеха да му вливат течности + антибиотик. Но сега е доста по-добре и вече сме спокойни.

Зъби Тошко има 4. Признаци за нови има доста, но зъби - не. Та по този повод и не ги мием  Flutter
Мляко пие вечер, но не бих казала, че няма да заспи и без него. Просто аз мисля, че все още има нужда от него. Сутрин също пие мляко, 10 мин след събуждане, но той тогава е толкова гладен, че не бих и помислила да му го махам.
За бабите - не разбирам тоталното отричане.  Peace Веднъж вече го оставяхме дребния при родителите ми за 10 дни, сега пак мисля да го оставя за 1 седмица, след като се възстанови напълно, защото не искам да го пускам в яслата веднага след толкова тежко боледуване. Но не съм и привърженик на годишното или месечно гледане при баба.

Ами това е, дано успея този път да си публикувам писанията.

П.П. Честито на рождениците и именниците от последните дни!   bouquet

# 70
  • София
Елвинг, честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet
Мънки, колко ви е прекаляването с препарат за пране? Аз все се чудя правилно ли го дозирам
Ами, тя на око пълни почти догоре двете отделения на чекмеджето на пералнята. И сто пъти сме и казвали да не го прави, ама...

# 71
Здравейте, момичета. Първо да благодаря за пожеланията за именния ден на Гого и да честитя със закъснение на Гери и на другите празнуващи, ако е имало! Ние се върнахме днес от вилата, изкарахме много приятно, не ни валя или поне не достатъчно, че да ни вкара в къщата Simple Smile

Честит рожден ден, Elwing, да си жива и здрава и ти пожелавам ново, по-ведро ежедневие Simple Smile И най-вече да си много обичана от тримата ти мъже!

За срещата на 15-ти, ние също ще се присъединим, живот и здраве. Много искам да се видим и с двете гостенки, затова се надявам да бъдат горе-долу по едно и също време на срещата, защото аз определено няма как да седя цял ден в Борисовата. За нас е удобно около 14 ч., тъй като Ники все още спи по два пъти на ден и сутрешното спане му е от 10.30 до към 12.00. Но можем и сутринта, тъй като е доказал, че може да изкара и без това спане ако се наложи и най-вече ако му е интересно (както на Гергьовден примерно Simple Smile).

Зелено човече, аз също се дразня много от рекламите на Нестле, но не само на тях, а и на доста други компании. Не бойкотирам никой и нищо, но съзнателно избягвам масово рекламирани продукти, особено такива, чиито реклами са ме подразнили. У дома повечето перилни и сапунени са на нерекламирани марки примерно, но няма как да да се избегнат изцяло (особено трудно ми е със сапуните - не ми харесват масовите, а нямам много алтернативи, аз примерно се мия с бебешки).

Шу, аз също първосигнално си мислех да ти отговоря, че никога не бих си оставила децата за повече от няколко дни да ги отглежда някой. Но като се замислих - аз съм гледана от баба ми и дядо ми повече от година (като съм била бебе, сме живели в СССР, била съм там от 9-месечна до 2-годишна заедно с нашите и баба и дядо и вуйчо ми, после баба ми и дядо ми са се прибрали в България, а нашите са останали - решили са, че за мен е по-добре да съм си в България и така...). Също така, когато имаше вариант да започна работа в Лондон, обсъждахме ако приема, да отида първите няколко месеца сама, а след това да дойде цялото семейство, което на практика означаваше да оставя Гого (тогава беше само той) за няколко месеца ма баба му и баща му. Не знам щях ли да го направя, но поне съм го обмисляла. Та, мисълта ми с този дълъг отговор е, че много зависи от обстоятелствата и от целите, които имаш към момента. За мен лично възможността едно дете да живее и разбере друга култура, друг език, друг народ, е ... ами възможност е, всеки си решава дали да я използва или не. А, и честит ви договор за новата къща.

Окич, съвсем в реда на нещата си е според мен поне до две годинки, а и след това, децата да пият мляко вечер. Аз лично кърмя Ники и вечер, и сутрин, ако не го кърмех - със сигурност щях да давам мляко. Въпросът ти по-скоро ме наведе на мисълта за препоръките за зъбките...

Стаси, често с нова бременност първото дете, ако още е кърмено, се отказва само - това е един много добър момент за съвсем естествено отбиване. Причината е, че след 4-тия месец на бременността нивата на прогестерона се покачват значително, а той подтиска образуването на пролактин, който пък е нужен за лактацията. Така кърмата спира и има един период от няколко месеца, в който бременната жена не лактира - тогава отбиването е лесно, често водено от самото дете. Правилно си чула, че някои майки кърмят в тандем - т.е. голямото и новороденото заедно, това се случва, когато по-голямото дете или продължи да суче дори и без мляко през бременността на майката, или въпреки прекъсването по време на бременността, след раждането и възобновяването на лактацията решава отново да се върне към кърменето. Тук, обаче, според мен майката може да въздейства спрямо собствената си нагласа доста безболезнено (в емоционален план имам предвид) и да прекрати кърменето ако желае. За мен лично кърменето в тандем е странно и не бих го практикувала или поне така си мисля от сеташната си камбанария Simple Smile Просто давам информация.

# 72
  • София
Здравейте мили момичета !

Първо да поздравя рождениците от близките дни - Инкогнито и мъжа на Ели - здраве, късмет и много любов !
ЧРД, Elwing ! Да си жива и здрава, много обичана и глезена от твоите мъже и нека всичките ти съкровени желания и мечти бъдат мои пожелания, които скоро да станат реалност !

Много мъчно ми стана за всичките мъници и майчиците им, които са били болнички/в болница/ и тези, които са се контузили. Дано всичко лошо е отминало и бързо да бъде забравено  Hug

Ей ги на, изнизаха се дългите 4 почивни дни. И се уверявам, че ако си остане човек вкъши най не се усещат... Ние си бяхме в София и ... май няма много с какво да се похвалим, освен че се видяхме с приятели.. разходихме се из полупразните улици и новия мол... абе с две думи, нищо запомнящо се. Най-сетне днес купихме обучици на Бибата - явно това ще ми е от трудните преживявания, толкова нерешителна и колеблива отдавана не съм се чувствала....
Та, с радост прочетох споделеното от Веси и Гери. Толкова много да обичам да пътувам и направо си попътувах с вас - и двете сте поели по непосетени от мен места, на които отдавна съм хвърлила око... Та сега се зачудвам дали пътуването до морето да не бъде удължено с лека обиколка и спиране по пътя... добра тема за размисъл ...

Да кажа и за млякото - ние си го пием вечер, сутрешното вече не си го търси. Но пак се замислих, че не давам вечеря, а имаме следобедна закуска - плодово пюре и/или каша и после направо млякото... Та върта и суча и все се чудя дали не я държа гладна таз мойта дъщеря.... не че напоследък е от ящните, ама все пак...

За срещата - много съм ЗА, така че ни бройте и нас - идея нямам кога ще дойдем, но май ще гледам да го направим така че да се видим с Тони  Hug Иначе и ние излизаме сутрин към 10.30 и до към 13 се прибираме и после чак след 17....

Лека нощ Simple Smile

# 73
  • София
Елвинг, миличка, Честит Рожден Ден (ех, колко много ме е яд, че чак сега виждам - как не съм го запомнила, много съм зле   Embarassed ooooh!) Да си жива и здрава, все такава прекрасна и всеотдайна майка и съпруга, готина мацка и истинска приятелка. От сърце ти желая твоите мъже да те поглезват повечко и усмивката ти никога да не слиза от лицето ти!
Честит рожден ден на Инкогнито и на мъжа на Елг, с малко закъснение. Да сте живи и здрави и много щастливи.
Как изкарахте празниците? Ние със Стеличка и мъж ми си спретнахме едно супер спонтанно пътуване/пътешествие до Старосел, Хисар, Клисура и Копривчица - толкова хубаво изкарахме - Стела посети 8 музея, видя камбаната, оповестила Априлското възстание, както и черешовото топче, търча из парковете на Хисаря, броди по древни Тракийски и Римски останки и с две думи си направихме една наистина чудесна екскурзия. Вече нямам търпение да идват следващите уикенди, защото си обещахме все да си измисляме по нещо интересно, било то и за ден.
В тази връзка, да си кажа, че най-вероятно няма да мога да дойда на 15ти, защото няма да сме в София. Sad Много ми е тъпо и тъжно, така ми се идваше... Има все още малко надежда, че ще оставим пътуването за други дни, но най-вероятно няма да стане. Нищо - следващия път. А, така ми се искаше да видя Тони, пък и гледам бая народ ще се събере. Ще пиша пак по въпроса.
Мънки, дано повече не се появят тези обриви.
Веси, и ние си събираме печати - купихме си книжките преди 5 години (месец преди сватбата ни, на сватбеното пътешествие на нашите кумуве) и вече имаме над 50 печата. Често си казваме, че зад всеки печат стоят по 100 удоволствия. А, пък точно Магурата и Белоградчишките скали са ми сред най-любимите, както и нос Калиакра - за мен има нещо вълшебно на тези места... Пътуванията в или извън страната са ми страхотна страст.  Peace Веси, успех в търсенето на работа - дано намериш нещо наистина добро и се чувстваш оценена там. Това е толкова важно в предвид многото часове, които прекарваме в работа (нито с мъжете си, нито с децата си няма да прекарваме по толкова, за съжаление).
За зъбките - тези дни се сдобихме едва с 5-тото зъбче.  Peace
Ох, Животинче, много ми е мъчно, че толкова боледувате. От сега ми се свива сърцето какво ли ни чака и нас на септември като тръгнем на ясла - всички казват, че ужасно много се боледува. Плаче ми се...
Лека нощ и от нас.  Hug Hug Hug

# 74
ЧРД на патерици на Елвинг, Инкогнито и мъжа на Елг !

Тъкмо ей сега дадох на малкия шишето със сутрешното мляко и той ми го изблъсква, та и аз като Танчето Р да споделя, че май почва да го отказва!

Напоследък съм супер изтощена, защото малкото човече с нескончаемата енергия вършее по цял ден! А през нощта е доста неспокоен и понякога много пищи - явно темпераментно човече ми се очертава! В парка върви само напред - не се връща. Така че аз си ходя след него, а после го нося обратно до количката  Crazy - съответно кръста ми е в окаяно състояние!

Животинче много е гадно като се обезводнят децата - ´наистина първата година яслата много се боледува  Sad ;Дърта Маймуна - милият Илийката - обринат! Дано да намерите от какво е, пък за праха за пране - трябва да са му отделно нещата от тези на каката.
Що се отнася за мириса на дрехите - Фрош доста силно мерише, даже и при малки количества.

Обаче нещо зачезна тоя Фрош от магазините - вие да сте виждали къде има?

Общи условия

Активация на акаунт