Съпруги на военнослужещи. II

• 88 962
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Mirama, жалко , че останахме без армия
Народа го е казал , който не си храни армията, ...
А може ли инфо къде прочете, че полицаите се множат?
Има заповед да не се обявяват конкурси и също за някои места няма хора.
Моля, не пишете наизуст!

# 256
Аз съм ваш'та леля, не знам каква заповед има, но е факт, че няколко мои познати ги назначиха. Така че какви са заповедите, а какво реално се прави е отделен въпрос.
А иначе, ето ти инфо

"На пресконференция на 19.01.2010 г. за първи път от новата история на България беше оповестен щатният състав на МВР – 61 170 души. 60% или 36 727 от заетите в министерството са полицейските служители, разпределени в 34 дирекции, сред които четири главни и 28 областни. Ето и структурата на полицейските власти:

Полицейски служители (по смисъла на Евростат) – 36 727 щатни бройки

Източник: Данни на МВР

Все пак абсолютната бройка на полицейските служители не отговаря на въпроса: много ли са това или малко. Досега никой не е посочвал какъв е оптималният размер на полицаите в една страна. Затова можем единствено чрез сравнение да потърсим до колко осигуряването на вътрешен ред и сигурност в България се приближава до най-близкото оптимално решение.

Полицаи в България – полицаи в другите държави от ЕС

Вече, имайки данните за полицейските служители в България, можем да ги сравним с тези в някои други държави. Средният брой на полицейските служители на 100,000 души население в страните от ЕС е 339. Най-много полицаи има в Кипър (647 на 100,000 души население), а най-малко – във Финландия (153). България се нарежда на 4-то място в с 481 полицейски служителя на 100,000 души – два пъти повече от тези в Естония и цели три пъти от първенеца Финландия.

Брой на полицейските служители (на 100 000 души население)

Източник: Данни на МВР, Eurostat 2007, изчисления на ИПИ

От данните ясно се вижда, че броят на служителите на реда е прекалено голям и това по-скоро е резултат от вградената в системата неефективност, а не от стремежа за по-пълно изпълнение на функциите на министерството. "

Ето и линк към източника
http://politiki.bg/?mod=osf&lang=1&c=cc_osf_heading& … amp;p_inst=361792

За мен това не е нормално и не е редно.

# 257
Това е статистика.
Определено са много на глава от населението и няма да намалеят ако Цецко  Цветанов стане и президент, си представи. Rolling Eyes
Но аз за назначения не знам.

Апропо сега видях , че си си редактила поста.
Да много са полицаите, определено, и най - вече тези от администрацията!

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 18:38 от Аз съм ваш'та леля

# 258
Аз съм ваш'та леля
Аз съм ваш'та леля, е статистика, ти какво точно искаш?
А за назначенията, аз лично знам за 2 нови в нашият град, може да има и повече...

# 259
Mirama, нищо не искам...
Просто хвърляш нещо в пространството , защото знаеш за някой от вашия град.
Ами добре!
Аз искам да имаме армия като останалите страни , дори и като майка на две момчета искам да върнат военната служба.
Да! Колкото и да ти е странно не искам да няма Армия!
Ама кой ме пита мен к'во искам
На всички ведомства казват "Пари няма - действайте!
А искам Дянков да си отиде, ето какво искам!

# 260
  • Пловдив
За последното съм и аз Crazy

# 261
Аз съм ваш'та леля, не знам кое точно наричаш "хвърляне на нещо в пространството".
Ако е по повод коментара ми за това, което съм видяла, то това са реални случки, а не "нещо". Но е без значение, защото дори и да го няма, се вижда колко е броя на полицаите спрямо военните...

# 262
Аман ,от приумиците на това правителство.Армия не остана,но полицията се увеличава.Не съм чула скоро или в дългосрочен план да има съкращения в полицията.

# 263
Момичета,тези съкращения от кога започват?Разбрах кога ще приключат,но от тази година ли ще започнат.

# 264
Момичета,тези съкращения от кога започват?Разбрах кога ще приключат,но от тази година ли ще започнат.

За сега нищо не се чува, уж щяло да има още един подбор преди НГ.

Аз съм ваш`та леля, съпруга ти военен ли е, защото те гледам че пишеш и в темата за полицаите....та кое от двете е?

# 265
Аз съм военен, бивш.....

# 266
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Брей пропуснала съм спора.
Аз съм ваш'та леля ,вярно е че всеки може да пише където и каквото му харесва ,но все пак предвид заглавието и факта, че във вашето семейство вече няма настоящи военнослужещи ,мисля че е по добре да пишеш в темата за съпругите на полицаи и да не се заяждаш с нас.Аз също се дразня на полицаите,защото уж криза,уж пари няма всички бюджети се съкращават а МВР бюджета все същия.Дори да не се назначават нови хора ,според мен и преди бяха прекалено много.Mirama e е дала хубава статистика за броят им на глава от населението в сравнение с другите държави.Цифрите говорят сами.Не знам дали е само статистика ,но определено знам, че ако е такава не е точна.Няма официален документ в тая държава в която да е посочена точната цифра на щата е МВР.Скоро четох подобна информация и бях изумена ,че сме единствената държава в ЕС за която няма подобни точни данни.Нещо повече  тези данни са държавна тайна. Whistling.Защо ли?Просто явно цифрата е главозамайваща и вероятно не сме на 4 място,ами ако се каже реалната цифра може и да грабнем байрака от Кипър. CrazyАз ще дам един линк с по- нови данни ,защото забелязах че тези в  статията на Mirama са към 2007.http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/03/20/policaite-ni-3-pyti-pov … ot-rumyniia.88068.Та тука се вижда, че скоро ще задминем Кипър. Rolling EyesА и сами може да видите че от 2007г. когато полицаите са били 481 на глава от населението ,към началото на 2010 вече са стигнали 618.Мисля разликата е впечатляваща.И определено говори за доста сериозни назначения в рамките на тези три години. Rolling EyesДве от които страната е в сериозна криза и всичко се съкращава.Ами то май повече от това няма какво да кажа.Всеки сам да си направи изводите.
Относно съкращенията,аз също разбрах ,че ще има подбор тази година, и че процента на освободените ще е доста сериозен  тази и следващата година.Мъжо ги съпостави с тези от 2008 ,когато наистина си тръгнаха много хора. Tired Вече се чудя какъв е смисъла изобщо да се продължава с тая агония.Да казват няма да имаме армия и това е .То ако я намалят до 28 000 тя вече за мен ще има само представителни функции.
Всяка година игра на нерви ще има ли работа или не.Това според мен води до конфронтации на хората Всеки прави чудеса да си запази мястото, но това е съвсем нормално.Лошото според мен е ,че има огромен брой хора с години за пенсия ,които се спотайват и чакат да достигнат пределна възраст за да си тръгнат.Обикновено те успяват да останат незабелязани по време на съкращения и си отиват млади хора . ooooh!Вече се премахнаха почти всички социални придобивки които имаха военнослужещите, което също е опит да се накарат хората сами да се махат.Това в общи линии от мен.
Ще поживеем и ще видим какво ще стане,но определено бройката която трябва да остане към 2015г.за мен  е един огромен абсурд. Tired

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 11:04 от Падаща звезда

# 267
Защо решихте , че се заяждам.
Най- добронамерено ви чета .

# 268
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Защо решихте , че се заяждам.
Най- добронамерено ви чета .

Добре! Peace
Но не ни обвинявай, че хвърляме неща в пространството,защото мисля линковете които пуснахме не са просто "неща" а съвсем реална информация.
Недей очаква обаче да любим и обичаме служителите на МВР ,само защото като деца така са ни учили.Аз лично не виждам нужда да им се дава един от най-големите  бюджети в страната ( който също никога не се оповестява),а да не мога да си закарам детето при нужда в спешното защото видиш ли нямало пари за здравеопазване.И ей такива разни дребни неща ме карат да си мисля, защо аджеба са нужни толкова полицай,като определено броя на престъпността расте заедно с тяхната бройка а за разкриваемостта определено не може да се каже същото.
И тия операции напоследък вече са ми толкова смешни.То не беше тръбене ,показност и чудеса .Ама най се чудя, кой измисля имената им.За сега фаворит ми е "Дупетата"   Crazy.И всеки път като се сетя, се чудя колко трябва да ти е беден речника, че да не измислиш нещо по подходящо и приятно за ухото,като се има предвид че една семдица само това ще се повтаря по новините.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 09:35 от Падаща звезда

# 269

Общи условия

Активация на акаунт