ХИП Био и зелено аки

• 950
  • 10
  •   1
Отговори
Здр ,не знам дали темата е за тук защото беба е още почти изцяло на кърма,но тъй като въпроса ми е свързан с АМ реших да я пусна тук.От няколко дена започнах да дохранвам с  АМ
Хип Био  за след  6 мес и също приготвям кашата с него.изпражненията на беба станаха зеленикави,по -редки .Тревожно ли е това?Трябва ли да го сменя или е нормално в началото?Преди това също ,но мн рядко (веднъж-два на седмица) съм
 давала АМ -симилак ,не знам дали го има в бг,и го приемаше добре.Благодаря предварително

# 1
От доста мелка така се получава, не се притеснявай.
Обаче за начало трябва да даваш 1-цата, а не двойката. При кърмените бебета се започва с единица, независимо от възрастта  Peace

# 2
  • Пловдив
Принципно защо се почва с единица при кърмени бебета, защото и аз така съм чувала, но незнам причината? Confused

# 3
Защото са напълно адаптирани, а двойката - частично. Когато бебето е било на изключително кръмене е добре като за начало да се предложи напълно адаптирано мляко, след кърмата  Simple Smile
Някъде имаше подробно обяснено, ще се опитам да го намеря.

# 4
Благодаря за бързите отговори !това, че се почва от единицата не го знаех.Колко време трябва да го давам преди да премина към двойката ,като се има впредвид че е  на 6 мес и половина?Мерси

# 5
по принцип зелените изпражнения са характерни за хипоалергенните млека, дали това мляко не е такова.съдя по моето бебе.като беше на фризо ха, акаше зелено, а сега с фризолака жълто.

# 6
Колко време трябва да го давам преди да премина към двойката ,като се има впредвид че е  на 6 мес и половина?

Една кутия нека да изпие и после мини на двойката. Но пък ти вече си започнала с нея, така че може би няма смисъл  Rolling Eyes

# 7
Май вярно няма смисъл, но ако продължи можеш да пробваш.

# 8
Не знам дали много ще помогна,но моето бебе като почна да ака зелено от към втория месец-тогава беше на кърма,че и така си остана. Сега е на АМ.Доста се притеснявах от начало и какви ли не причини търсих,но не можах да разбера причината за зеленото ако. Определено не беше от АМ.Млякото не е хипоалергенно. По едно време даже пи и безлактозно,но промяна в цвета нямаше никаква. Та мисълта ми е,че не е задължително да има някакъв проблем за да ака зелено.Ако всичко друго му е наред не се тревожи.

# 9
Хм... Ние сме на Хип Био, но единицата. Не ака в жълто, даже напротив - изпражненията й се оправиха от това мляко. Преди него бяхме на Фризопеп (имаше съмнение за алергия), а после изпи една кутия Алл 110 и все си акаше в зелено. Откакто е на Хип цвета си е нормален.

# 10
  • София
Не много по темата да се включа и аз. Ние сме на 9 месеца и Нан2 + кърма и всякакви пюрета (домашни основно), но вече от около два месеца ака само зелено и кашаво. В началото мислех че е щото давам малко оранжеви храни, но вече каквото и да яде само зелена каша ака.
Казах на педиатъра, тя не обърна особено внимание.

НАН2 консумира от преди да му позеленее акото. Не съм допускала че може да е от него. Изобщо дали да го сменям, при условие че освен цвета други проблеми нямаме?

ПС - от няколко дни не е ял пресни плодове (заради никненето на зъбите в момента сме много трудни с храненето) и забелязвам значителна промяна в цвета - стана почти златисто. Та се чудя дали не е от пресните плодове този тъмно зелен цвят.

Извинявам се,че оспамих темата.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:57 от Elyah

Общи условия

Активация на акаунт