119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
ти сега на социализъм ще го обърнеш  Laughing

сакън сега..   Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 18:51 от Лeни

# 166
Лени, цитирала си ме наполовина.  Wink Писах, че имам разбиране за жени, които се връщат на работа по финансови причини, но за мен това и гонене на кариера са различни неща, за това ги разделих.

# 167
в някои професии разликата между добра кариера и посредствена кариера спокойно се измерва в 100К+ диференциал.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 21:38 от Лeни

# 168
Мерси за отговорите... Ще свиквам с идеята, пък и щом хората явно се справят и така. Не бих се определила като кариеристка, но обожавам работата си. Не мисля че житейската цел на една жена трябва да е само гледането на деца, и всичко останало автоматично е недостойно и дори кощунствено да си го помисли  Sad Може би като родя ще запея друга песен, но сега поне мисля че не искам да се обезлича напълно само защото искам да бъда и майка. Може и едното и другото. Но както и да е, това сигурно също е обсъждано.

Агенте, по принцип има логика твърдението за бизнес сенс в имигрантите, но е тоооооолкова трудно да вземеш работна виза, че се чудя за кои точно имигранти говорим - масите нискообразовани чистачи, които правят супер бизнес сенс за фирми дето искат да пестят като им плащат нищожни пари, или образованите, квалифицирани имигранти, които изискват равно заплащане като американските си колеги... Щото за последните са се постарали да не е толкова лесен вносът, за съжаление. Така че не знам дали не е по-лесно и по-евтино да се носят по течението на положителнaта раждаемост, отколкото да внасят качествен материал.

# 169
Диди, правиш две доста неточни генерализации според мен  Grinning

1. Не всички емигранти на лотариен (или друг) принцип са необразовани и ниско платени вс. образованите и висококвалифицирани кандидат-емигранти на работни визи. А и забравяш, че прави пърфект бизнес сенс да имаш подходящи хора за всякакъв тип работа. Овъркуолифайд служител често е доста по-голям проблем от ъндъркуолифайд. А пък гъстата цедка винаги е гарантирала, че само каймакът ще остане накрая, колкото и цинично да звучи това изявление от мен, която не се е борила за работна виза.

2. Не мисля, че неработеща майка е синоним на "пълно обезличаване"  Mr. Green Историята познава доста преуморени и преработени майки, които твърдят. че са се обезличили от липса на време за себе си и интересите си...

Бенс, така се смях като каза как АДж си е легнал със скутера, сега и аз дойдох на същото дередже  Grinning Голям кеф, голямо чудо, кара го на балкона, кара го вкъщи... има каквои ощем да учи, но и идва отръки!

Ирка, и аз мисля като теб по онзи проблем!

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 14:28 от Agent Provocateur

# 170
Дидитка, и аз мисля, че вече е обсъждано (както и всичко казано досега по темата), аз обаче не съм засичала все още варианта: а пишем ли на местните си представители, когато считаме някое положение за недостатъчно добро? Аз самата още не съм го правила по собствена идея, но знам от познати, че когато не са съгласни с нещо, така правят, вместо да андрешковничат. Правила съм го обаче заради чужди идеи, които съм одобрявала покрай които е имало вече bill, и съм с добри впечатления от процеса. Нали на местните представители това им е работата - да чуват какво мислят хората, че да могат и те да си вършат работата и да знаят за какво да пледират. Може майчинските придобивки тук да са нищожни, но те също са резултат на адвокатски инициативи и зад тях стои човешки труд.

# 171
За различните хора различни неща представляват обезличаване. Както и да е, предполагам всичко вече е обсъждано от някого, така че сигурно няма смисъл. То и количките и памперсите вече сигурно са обсъждани до посиняване, но продължават да бъдат hot topic  Wink На мен обаче определено не ми се обсъждат имигрантски теми, особено след като днес ми отказаха заем от банката за покупка на кола (при идеален credit score) защото не съм американски гражданин. Това досега не го бях чувала, и съм 99% сигурна че нямат право да ми откажат на база гражданство, при положение че съм легален permanent resident на постоянна работа, и всичко друго ми одобриха, но като са казали не, та не. И точно гражданството посочиха като причината. На всичкото отгоре се опитаха да ме убедят, че само американски граждани имат право на SSN, та тогава щом аз имам SSN без гражданство, значи имало нещо гнило в тая работа  ooooh!  Shocked И това BofA, не кой да е. И JPMorgan Chase така твърдят, абе въобще не можахме да намерим нито една банка. Толкова пари потрошават тия хора по стипендии и глупости уж за умовете на света, а след завършването - бият ти шута и се оправяй както можеш (и през фиаското с работните визи съм минала, и там ме правиха на маймуна). Обират те каймака, но какъв процент им изтича из пръстите, е друг въпрос  Tired В крайна сметка взехме колата, след няколко дена разправии, но е на името на мъжа ми. Мен ме нямат за човек докато не се докопам до гражданство.

P.S. Извинявам се ако звуча нацупено, но напоследък доста ми се насъбра покрай тая кола, разправии с банки, медицински неоснован отказ на insurer да ми покрие разходи по операциите, събранието с правилника и десетте дена майчинство, и т.н. други подобни забавления  Sad

# 172
Дидитка, май ти се насъбрало доста, пийни едно Wink

Работни визи бол в момента, от 60 хил.  за годината само 10 хил. са заети.

От атитюд зависи дали ще се обезли4иш или не.  

Агент, нали Laughing

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 16:43 от benson10

# 173
  • The QC to be!!!
Дидитка  и аз като теб се възмущавам всеки ден на такива недосмислици и "каймаци"! Само искам да споделя, че в момента ми прави впечатление нещо което преди 5-6 години не беше толкова често срещано, има много обяви за работа в които изрично пишат, че ще приеймат документи само от Американски граждани, даже вече не зачитат перманент резидентите  Peace А това за заемите, има в доста Европейски държави банки които процедират по същият начин, ако не си техен гражданин, забрави да получиш заем. Имам 1ъв поглед върху Франсетата. Те даже заради името ти могат да ти откажат заем, без да са проверили дали си Френски гражданин или не.  ooooh! БОА са такъв парадокс за мен, че  ooooh!

# 174
зависи от компанията, пак щом 2 седмици ви дават, че и още 12 след това на 60 процента, ехеее, не едно, а три да си народиш ти се приисква   Mr. Green

хайде спри се! Simple Smile три.. кой има нерви за тия филми..  Mr. Green

# 175
В моите очи 'добрата кариера' е пряко свързана с добрите финансови възможности - в някои професии разликата между добра кариера и посредствена кариера спокойно се измерва в 100К+ диференциал. това не е разлика, която може да се компенсира със 'свиване' на бюджета.

Indeed.  А и в крайна сметка, всеки си живее живота както смята и редно, и дали някой го разбира или не - си е негова грижа.

# 176
  • Чикаго / София
Дидитка, много неприятни ситуации около теб. Късащи нерви и обезверяващи.  Дано скоро премине този период.

Темата е обсъждана, ама то скоро всички теми ще сме обсъждали, та си трябва повторение от време на време - да проверим на кой как му се е променило мнението. Grinning

За мен специално, стоенето в къщи да си гледаш децата, особено докато  са малки, не е обезличаване.  Но възможността да го направиш зависи от толкова много фактори, че разбирам решението на всяка жена - да се върне на работа на 3тия месец или да си гледа детето до 3годинки и повече.  Аз бих направила всичко възможно да си остана с бебето поне до годинката, или година и половина,  но разбирам и всеки който се е върнал на работа заради финансови затруднения или изпускане на възможности за кариера. 

При нас също не беше лесно да сме 4 години на една заплата /майчинството което взимах 180 лева дори не го броя/, но както беше написала и кюбит, свихме бюджета и издържахме.  Аз разбира се назаднах в сферата на професията си, изостанах с 4 години и сега е по-трудно да наваксам. Но както и преди съм писала не това е най-важното за мен. Не съм такъв тип жени - кариерата не е на първо място.  Дори и в момента. не си се представям да търча по стълбицата нагоре и да си виждам децата само събота и неделя. Не е за мен това.  Но се радвам на жени които успяват да ги съчетаят.

# 177
Интерсни теми сте засегнали Simple Smile Аз с първото дете започнах максимално бързо на работа. И заради финансите и защото не оценявах времето с детето.
Сега с второто не мисля, че ще се върна, а ако го направя ще търся варианти да е от вкъщи (така или иначе, ще е след поне 5-6 години).

Момичета, искам да попитам има ли летели с Луфтханза и Кондор. Нашия полет е с тях през Франкфурт.
В България ми обясниха, че имаме право на 1 куфар до 23 кг. на човек и на личен багаж до 8 кг.
Не можаха да ми кажат обаче как стои въпроса с бебешкия личен багаж, има ли право на такъв и дали кошарата му и столчето му за кола могат да се чекират безплатно отделно от другия багаж (попаднахме на такава информация на Кондор)
И лаптопите и фотото дали се включват в общия личен багаж като кг. или са отделно.

Благодаря на всички предварително.

# 178
Ирка, има огромна разлика между гледане на бебе в Бг със свиване на бюджета до една заплата и на мин детски всеки месец и гледането му тук при същите обстоятелства.
...
Все пак е редно да се сложи и определение на колко възлиза и "едната" заплата тук.

Няма да засягам и кризата в момента, от която аз лично изход скоро не виждам и която също е свързана с "избора" дете или работа. (несигурност дори и с две заплати).
....

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 22:27 от Niki1

# 179
Абсолютно съгласна с блажка за писането, но аз като не-гражданин, глас пълен нямам. По-скоро се опитвам да намеря организации, които защитават каузи, които ме вълнуват, като женски права например. Вижте http://www.momsrising.org/ например.

Както и съм съгласна с Ники, на кризата изхода не се вижда и несигурността на доходите е ужасна, затова спестяваме колкото можем и не рискуваме да останем на 1 доход по собствено желание. Отделно, че аз бих се върнала след 3 месеца отново, защото много си харесвам работата. Макар да нямам директни амбиции да ставам голям директор, не мога да си позволя да остана в къщи за 1-2 години, защото направя ли го, ще ми трябват още 2 години да си намеря нова и много вероятно ще трябва да се върна назад от нивото, в което съм в момента. Намери ли добър "фит" човек, не бива да го изпуска. Така, колкото хора, толкова и ситуации с този проблем.
Като една "кариеристка" да не пропусна да си защитя избора  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт