119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Ами да, това "като хората" често не взима предвид факта че хората са различни. Те едно време учителките и левичарите се опитваха да пречупят да пишели "като хората"... Ако му е удобно на детето и може да пише така, нека си хваща молива както си иска. Не мисля че позицията на молива непременно влияе на качеството на почерка, щом аз с неправилното хващане станах художник  Wink

# 241
Именно именно...

Който не върви в ритъм, чува друг барабан... Peace

# 242
Цитат
Newborn, , какво е това чудо приемен изпит за 3 клас
MVK по-зле, теста е за първи клас, не е за 3-ти.
С него мисля, че разпределят децата по паралелки, когато ги приемат в училище.  Peace

# 243
  • Boston, MA
И аз държа химикала/молива неправилно, с всички пръсти  Grinning.

# 244
Искам да ви постна една статия на която току що попаднах,всеки да си прави извода сам за себе си просто си имайте едно на ум :
Tylenol linked to autism
http://www.foodconsumer.org/newsite/Non-food/Drug/tylenol_linked … m_0805100913.html

# 245
Искам да ви постна една статия

Хмммм.
Нямам достъп до цялата статия на Шулц, която се цитира, но виждам, че е публикуван ответен коментар на тази статия, което за мен значи, че има какво да се желае там. Моята първа реакция, според абстракта, е - нямам причини за паника. Защото:
- цялото изследване се базира на въпросници, които родителите са попълнили по спомени (не знам как точно са подбрали децата, но това е по принцип проблематичен метод, ако ще се правят големи важни изводи),
- броят на децата не е особено голям, като се вземе предвид за колко много допълнителни променливи са контролирали (не знам как им изглеждат статистиките точно),
- изследването докладва асоциация между Тайленол и аутизъм, не причинно-следствена връзка. Точно какъв е причинно-следственият механизъм и дали няма някакво обяснение за резултатите, несвързано изобщо с Тайленол, можем само да гадем.

Ето един коментар, който казва подобни неща, с тази разлика, че човекът явно е прочел изследването:

My concern about your interpretation of the Schultz (2008) study is that there are major problems with the study which are not being considered. The sample was not a random, controlled sample, but one which recruited participants online and relied on the memories of parents of whether or not they administered an over-the-counter drug (acetaminophen), potentially 18 years ago since the sample included children ages 1-18. Also, it was a relatively small sample and no diagnostic criteria was set for those who had developed “autism”. There is also a problem of missing data, particularly among those who reported ibuprofen use. Finally, it is very possible that they Tylenol was administered because of accompanying sequelae and that it was these illness that might have caused the association, not the acetaminophen. The authors themselves conclude that “The findings may be coincidental” and that they are preliminary.

От http://greentot.wordpress.com/2008/07/09/acetaminophen-tylenol-p … racetamol-autism/

Горното е само и изцяло моя лична преценка, разбира се  Peace

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 01:23 от ianajar

# 246
  • usa
зависи от компанията, пак щом 2 седмици ви дават, че и още 12 след това на 60 процента, ехеее, не едно, а три да си народиш ти се приисква   Mr. Green

хайде спри се! Simple Smile три.. кой има нерви за тия филми..  Mr. Green

никой, три се гледат вече без нерви Simple Smile...

пак ли се караме на тема работещи и стоящи в къщи майки  newsm78? от цялата тази работа това, което аз не мога да разбера защо единият отбор приема избора на другия като обвинение за своя собствен и обратно? на мен пък май ще ми се наложи да търся втора работа, щото и даниел влиза в отбора по гимнастика и с настоящата си няма да мога да покривам състезателните амбиции на двама гимнастици  newsm78...

аз пък преди време бях чела за някакво изследване, което линкваше епидюръла при раждане с аутизъм. то какво ли вече не линкваха с аутизма? май само за миенето на зъби не са се сетили да изследват дали не води до аутизъм.

# 247
Аз пък 4етох, 4е аутизма е генна болест, другите неща могат да оказват влияние по някакъв на4ин, но не са те при4ината за него.

Ами мен то4но живота ме е облъскал, за да взема това решение. Не са само проблемите да имам дете, но съм останала без майка на има-няма 20 години и най-голямата ми болка( освен, 4е ми липсва) е, 4е не я познавам, защото винаги работеше, за да ни даде по-добро бъдеще.  На никой не налагам собственото си мнение, нито съдя, 4е някой иска или трябва да работи, всеки има право на избор как да си живее живота, реди приоритети и т.н.
Както каза Биз, просто се опитваме да оправдаем(да се 4ете "защити") избора си Simple Smile.

Агент, страшно доволна изглежда Гелето Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 05:56 от benson10

# 248
Аз пък 4етох, 4е аутизма е генна болест, другите неща могат да вилият по някакъв на4ин, но не са те при4ината за него.

Ами мен то4но живота ме е облъскал, за да взема това решение. Не само за проблемите да имам дете, но съм останала без майка на има-няма 20 години и най-голямата ми болка( освен, 4е ми липсва) е, 4е не я познавам, защото винаги работеше, за да ни даде по-добро бъдеще.  На никой не налагам собственото си мнение, нито съдя, 4е някой иска или трябва да работи, всеки има право на избор как да си живее живота, реди приоритети и т.н.
Както каза Биз, просто се опитваме да оправдаем избора си Simple Smile.

Агент, страшно доволна изглежда Гелето Heart Eyes

Бенс
  Hug Hug Hug  Hug

# 249
пак ли се караме на тема работещи и стоящи в къщи майки  newsm78? от цялата тази работа това, което аз не мога да разбера защо единият отбор приема избора на другия като обвинение за своя собствен и обратно?

щото всички масово се чустват тайно мъничко виновни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 250
пак ли се караме на тема работещи и стоящи в къщи майки  newsm78? от цялата тази работа това, което аз не мога да разбера защо единият отбор приема избора на другия като обвинение за своя собствен и обратно?

щото всички масово се чустват тайно мъничко виновни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А няма смисъл да се ядосваме за минали неща, чиста загуба на време.

Аз да си кажа от една седмица съм на виган диета и смятам да издържа още 3 и да видя след това как ще се чувствам. Приемам залагания  Laughing както и съвети  Peace

# 251
  • usa
Ами мен то4но живота ме е облъскал, за да взема това решение. Не само за проблемите да имам дете, но съм останала без майка на има-няма 20 години и най-голямата ми болка( освен, 4е ми липсва) е, 4е не я познавам, защото винаги работеше, за да ни даде по-добро бъдеще.  На никой не налагам собственото си мнение, нито съдя, 4е някой иска или трябва да работи, всеки има право на избор как да си живее живота, реди приоритети и т.н.

именно - всеки има право на избор, както и право да не се оправдава за изборът, който прави и за факта, че понякога всъщност няма избор Simple Smile.

и с доста закъснение, че не бях влизала отдавна във форума, честит рожден ден на aj! много да ви радва и скоро по един или друг начин да се сдобие с братче или сестриче, защото не е редно такива чудесни родители като неговите да не споделят всичката си любов и грижи с повече мъничета Hug!

пак ли се караме на тема работещи и стоящи в къщи майки  newsm78? от цялата тази работа това, което аз не мога да разбера защо единият отбор приема избора на другия като обвинение за своя собствен и обратно?

щото всички масово се чустват тайно мъничко виновни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

аз пък ама хич не се чуствам виновна, нито дори тайно или мъничко Simple Smile. нито като дълги години седях в къщи с децата, нито сега като работя. е, само понякога, но рядко Simple Smile. и по-скоро се чуствам изморена и си търся оправдания в децата, заради които да спра да работя...

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 04:00 от миз

# 252
Опс, сега погледнах поста на Биз и всъщност тя е писала да "защити избора".
Цитирали сте ме и няма смисъл да поправя, но да се 4ете"защити".

миз, мерси за пожеланията!

# 253
За аутизма и тайленола да кажа-според мен всичко е генетично и не бих търсила таква връзка между лекарствата и аутизма. Разбира се може да не съм права, но във моята вселена така връзка няма, кой каквото ще да казва. Laughing

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 11:51 от цонка-офи-дочка

# 254
.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 16:30 от Niki1

Общи условия

Активация на акаунт