119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 885
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Скъпи Ирка и Кюбит, благодаря за споделеното.
Ще се науча да пера наакани пелени с второто, за да спестя от памперсите. Подареният ми баунсър и количка (която купихме за $ 103 с гифт карта от колегите ми в офиса ще захвърля), за да не се глезя.
Приятен ден  Simple Smile

Приоритетите ми се промениха драматично предвид житейския ми опит - времето с децата смятам за безценно и неплатимо с никакви пари и кариери.

Така е Кюбит, така е. На мен ли ми го казваш?

# 226
Гласувам за 9 мес, от мен да мине - 3 платена, 6 неплатена
Хайде, разбрахме се!

Ееех, така е, за съжаление... сериозна е разминавката  от какво искам, до какво се налага... нищо, в следващия живот може и да го докарам до предния ми пост.  Laughing

# 227
Скъпи Ирка и Кюбит, благодаря за споделеното.
Ще се науча да пера наакани пелени с второто, за да спестя от памперсите. Подареният ми баунсър и количка (която купихме за $ 103 с гифт карта от колегите ми в офиса ще захвърля), за да не се глезя.
Приятен ден  Simple Smile

Приоритетите ми се промениха драматично предвид житейския ми опит - времето с децата смятам за безценно и неплатимо с никакви пари и кариери.

Така е Кюбит, така е. На мен ли ми го казваш?

Ники не смятам, че трябва да обясняваш, а и съм далеч от мисълта, че памперсите, баунсъра и количката те правят глезена..... Значи аз съм просто един голям мързел  Mr. Green. С две по- големи деца, бебе на 6 месеца, къща и две кучета нямам време да се обърна. Откакто родих се отказах от някои любими за мен неща- нокти и следобедно кафе с дружка, тъй като тичам у дома да кърмя. Децата ми ядат само домашно приготвена храна и всяко едно поотделно получава необходимото внимание всеки ден. Никак, ама никак не се чувствам зле, че ползвам всички тези благини. Предпочитам да се радвам на малкия  отколкото да спендвам време за тези битовизми. Всеки си има приоритети и начин на мислене, което е нормално и уважавам всяко различно от моето мислене!

# 228
МВК, мнооого са ви вдигнали летвата като за двуезично дете. И не само.  newsm78  Като гледам тригодишните в моето обкръжение, хващане на химикал си е висш пилотаж.

Моят племенник научи цветовете на три и половина, дотогава всичко беше "зийено". Не ги разбирам тези свръхизисквания в ранна възраст и няма да ги разбера. Иначе за практика на цветовете специално можете да си играете на нещо съвсем просто, например да казвате цветовете на колите по пътя към площадката (или някакви други еднородни предмети, ако колите не го вълнуват - примерно, сайдинга на къщите или нещо такова).

Дидитка, ужасно е изнервящо, съчувствам ти. Аз след горчив опит с банкови служители вече си правя домашното по два пъти, преди да отида, и искам да ми се показват черно на бяло всички изисквания, без да ми пука колко време ще отнеме. Имат изискване за гражданство - да ми покажат принтирано копие или поне компютърен екран. За заеми не съм кандидатствала, но една акаунт мениджърка така ни метна за спестовен влог, че загубихме хиляда долара, докато се усетим. Вече приемам за даденост, че ще се разправям с малоумник, който се опитва да ме извози. Ако не се оправдаят очакванията ми - приятна изненада.  Peace

А по другата тема изобщо не разбрах защо всички станаха толкова обидчиви. Хора разни, споделят разнообразен опит, защо пък непременно чуждата настройка да е критика на нашата?  newsm78

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 17:39 от ianajar

# 229
Отивам да садя фрезии и стискам палци да тръгнат Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 16:31 от Niki1

# 230
Ники, в нито един момент не съм написала, че някой е глезен и подчертах, че моя мироглед за гледане на дете е различен. Баунсерът не прави, по мое мнение, нито майката нито бебето разглезени. Просто е моята концепция е излишен.
Съжалявам, че звучиш засегната.
Успех с фрезиите.  Grinning

Искрено пожелавам на крайноизказващите се да не им се налага да си променят концепциите след рязък и внезапен удар с реалността.

Мисля си, че всъщност концепции май само така се променят... за добро или за лошо.  Peace

Яна, именно!  Peace

# 231
А така обсъдихме темата "за" и "против" майчинството. Сега да си припомним една друга Grinning
Та така, вчера в детската градина на Плами ми казаха едва ли не , че е малоумен Rolling Eyes. Боял ама само до 10 , не знаел азбуката, формите, цветовете. Ами какво да правя, учил , четем , ама всичко да него е зелено newsm78
Та, можете ли да ми препоръчате игра, книга , нещо което ще му помогне. А и още нещо как да му обесня как точно да хване химикал, защото и там имам проблем
MVK моя син не е двуезичен, но на 3 също не ги знаеше. Вече е на 8 (в първи клас) все още държи химакала трудно и пише много грозно, и доскоро бъркаше цветовете.
Иначе на приемния тест за интелигентност е трети в класа си във филиал на математическа гимназия и на математическо  състезания за България е на долу горе добро ниво, което ме навява на мисълта, че не е малоумен...много  Joy
Може да играете вкъщи на разни неща, на криеница с геометрични фигури или букви примерно, с финал "пу за кубчето"   Peace
За химикала най-лесно се учат като оцветяват нещо, когато посвикнат се приминава към очертаване на фигури, отбелязани с прекъсната линия. Така постигат прецизност.

За майчинството разбирам и двете страни и бих реагирала по различен начин. Ако ми е ниска заплатата, бих я прежалила, ако е висока...сякаш предпочитам да осигуря по-висок стандарт за децата си. На бебето не съм му купила кой знае какво, но предвид, че не бяхме наясно дали ще емигрираме - нормално. Така или иначе сега трябва да се поберем в 3 куфара.
За добро или лошо, аз съм без право на работа, така че няма да имам тази дилема  Simple Smile Познавайки се обаче, ми е ясно, че няма да си клатя краката. Има толкова много за учене - като почна от английския, през едно PHP с MySQL и Flash, които залежават на бюрото ми...Радвам се на възможността да понауча нещата към които имам интерес. Далеч съм от мисълта, че жената се обезличава вкъщи.

# 232
Как да научим детето да държи молив правилно.

http://rocksinmydryer.typepad.com/shannon/2007/07/works-for-me-te.html

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 19:29 от цонка-офи-дочка

# 233
По въпроса за майчинството, да допълня: и аз като *newborn*, разбирам различните страни, и съм реагирала по различен начин според обстоятелствата. Била съм у дома в продължение на години (неработна виза, но и нелош шанс в случая); учила съм, гледайки две малки деца; работила съм 2 парт-тайм работи като майка, напускала съм парт-тайм работа, за да съм по-близо до децата; в момента работя фул-тайм; не знам за в бъдеще как ще се развиват нещата, отворена съм за различни варианти според обстоятелствата. Но нито едно от изброените положения не е променило ни най-малко позицията ми, че спрямо жените в тая страна трябва да има по-добра политика по отношение на майчинството. Винаги има накъде да е малко по-добре.  Simple Smile Би било нечестно да се спира дотук, и неуважително спрямо труда на жените, които са полагали усилия до момента, при това за елементарни неща, които са станали даденост и не се сещаме да благодарим (като правото да гласуваш например, за което жени са били хвърляни в затвора). От разговорите ми с по-възрастни хора тук съм чувала, че преди 60-те това явление "работеща майка" едва ли не е отсъствало от хоризонта, и е отнело време на жените да повярват в себе си, че могат и да работят. Ходили са в колеж с цел да си намерят там съпруг, толкова. ,
Та, аз мога и да работя, и да не работя, според както се случи, но стане ли въпрос за принципното положение - "права на жените", все още няма обстоятелства, които да са ме разколебали.

# 234
.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 16:32 от Niki1

# 235
Ами такава съм си, какво да правя - лесно се ядосвам, но пък след един сън вече не ми пука и им тегля по една  Wink Агенте, това домашно мениджъра главно не си го беше направил, защото той е говорил с тях и на него са му отказали заема, а той нищо не разбира от имиграционен статус и гражданства. Може би е трябвало неговото домашно да направя, но чак толкова foresight откъде... Иначе аз като им се обадих лично, ги накарах да ми изкопаят правилника и тя си призна че работата е както предполагах, жителство не гражданство. Може би трябва всичко сама да си handle-вам...

За бъркането на цветовете - има ли възможност детето да е color blind? Щом всичко му е зелено особено, може да е red-green colorblind, което е 8% от мъжкото население. За държането на молива - на него удобно ли му е, или просто изглежда неправилно? Аз също държа молива "неправилно" и досега, мъчиха се да ме поправят но на мен така си ми е по-удобно - с показалеца и средния отгоре върху молива, сгърчени, а молива сочи към мен  Mr. Green Така че ако на самото дете така му е по-удобно, не го притискайте да се променя. Ако на него му е неудобно обаче, тогава вече е друга работа...

# 236
Благодаря ви за отговорите, по моите терзания
Цоне, това ще го пробваме , да видим, изглежда ми че Плами ще схване  Laughing
Янажар, разсмя ме с " вишия пилотож". Не само е гриин всичко, ами и съркъл Grinning
Newborn, Hug, какво е това чудо приемен изпит за 3 клас Shocked
Ще се учим
и аз съм за 6 месеца майчинство 3 платени + 3 неплатени

# 237
Агенте аууууу страхотна снимка,личи си че Гелето се кефи на скутера....и е такава кукла  Heart Eyes

# 238
Отивам да садя фрезии и стискам палци да тръгнат Simple Smile

Стискам палци. Два неуспешни опита имам с фрезии, изстрадани..  Grinning дано при теб стане.

Днес се запознах ин пърсън с един човек, величие в моята професия, сигурно един от топ 10 в това, което работя, worldwide. Поговорихме си 10-тина минути. Държа се ужасно найс, много добронамерен, много отворен, много ми стана хубаво. И съм доста ..озарена..

# 239
. За държането на молива - на него удобно ли му е, или просто изглежда неправилно? Аз също държа молива "неправилно" и досега, мъчиха се да ме поправят но на мен така си ми е по-удобно - с показалеца и средния отгоре върху молива, сгърчени, а молива сочи към мен  Mr. Green Така че ако на самото дете така му е по-удобно, не го притискайте да се променя. Ако на него му е неудобно обаче, тогава вече е друга работа...

Хихихи И аз хващам така молива! колко спомени имам, колко учителки съм напразила дето са ме стискали да го хвана като хората... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт