119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 29 232
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Mис Дива желая ви лесно адаптиране.Снимката е в Сливен нали?

# 286
Мисс Дива ,много кофти звучиш.Аз изживявам БГ през думите на тези които си ходят (не съм си ходила от началото на 2005та). Не ми липсва особено но ми е любопитно и всеки път като чуя подобна на твоята история наистина не горя от желание да се прибера.Всъщност покрай майка ми която е тук и понеже тя гледа БГ телевизия на лаптопа  ,попадам и на предавания като "Биг Брадър фемили".  На всяка 2ра дума мъжете в тези така наречени семейства обиждат жените си по възможно най-просташкия и вулгарен начин  ,то и жените го правят но мъжете определено взимат приза. Много ми е мъчно че нещата не само не са помръднали ами дори са тръгнали на по-зле...за  човешки отношения говоря.
Дано ти стане по леко пребиваването там,напълно те разбирам!

# 287
Дидитка на прима виста се сещам за: Бенс, Вики, ти и аз  newsm78, за друг не помня. Да се предава бързо Simple Smile

аз ще изклюкаря Mr. Green
Цонето е в нашият отбор Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 21:57 от benson10

# 288
А децата ви кога започнаха да различават трите езика?
Не помня точно, но мисля, че още от самото начало, когато започна да говори на около година и нещо. За сега доста добре се справя, но нещата са много индивидуални.

# 289
Моята щерка говори така: "Аз читаю book"- в едно изречение три езика. Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 04:46 от цонка-офи-дочка

# 290
Моата щерка говори така: "Аз читаю book"- в едно изречение три езика. Mr. Green

Три езика, ма много правилно съчетани.  thumbsup

# 291
Те са наша гордост... Laughing Кога ли ще ги оправи милото дете?

# 292
Към десетата година, казват дебелите книги. Ама може и да са в грешка книгите, щото аз на 35 тепърва започвам да ги мешам. При това не така чаровно като дъщеря ти. Grinning

# 293
Дидитка на прима виста се сещам за: Бенс, Вики, ти и аз  newsm78, за друг не помня. Да се предава бързо Simple Smile

аз ще изклюкаря Mr. Green
Цонето е в нашият отбор Simple Smile

Ето за бг мъже: http://www.metropolistv.nl/en/search/bulgaria-be-a-jerk
Естетсвено не вси4ки са такива, аз дори не познавам от този вид Laughing

И аз в клуба...
ММ като беше с мен в БГ беше просто потресен от отношението на мъжете там към жените. Със мъжете все се разбираха, и с тези дето не говорят англ. включително, наздраве ала бала, но когато бяха с половинките си , охладняяваше...После чак като го обсъждахме ми сподели че на няколко пъти
му е идело да шамароса някой, но се сдържал защото го бях инструктирала много стриктно да има предвид културните различия преди да каже и направи нещо. Примерно, всички сме на гости, на масата и вечеряме, близки хора, много неформално, домакинята сервира  и носи на мъжа си храната пред телевизора че гледа мач. Той продължава да си гледа задълбочено, нищо фрапиращо,нито я е псувал, нито е викал нещо. мъжа ми, много афектиран : абе как може да е такова прасе, едно благодаря не му се отрони от устата!тя да не е слугиня! чак аз се изненадах че толкова бурно реагира...той на мен за всичко ми благодари милия Wink

Мис Дива, стискай зъби! Аз този шок от прибирането съм го изживявала няколко пъти вече, ама със слизането от самолета и като в тухлена стена, бааам. И си мисля, преди години като че ли тези гадни битовизми не ми тежаха толкова много, но като видях че може и другояче, взе да ме доядява повечко Tired Както всички казват, концентрирай се върху позитивното, приятели, роднини, излизай сред природа, и ако можеш си ограничи сблъсъците с обслужващ персонал и т.н. пък като стане време за прибиране вече ще ти е мъчно и няма да ти се тръгва!

# 294
Бенс как можах да забравя Цонето, сори Цоне  Hug. Ето и мис Нели в нашия отбор значи! Бенс още не съм го изгледала цялото, но се смея с глас  Laughing, то за реване, ама....
Момичета аз познавам много свестни БГ момчета, съвсем друго поколение и мислене.

# 295
Цитат
Моята щерка говори така: "Аз читаю book"- в едно изречение три езика. Mr. Green
Много сладко изречение  Grinning

У нас спря да смесва на около 3 и нещо. Сега не смесва точно, а пита за определени думи, като не може да се сети. Естествено доминантен е български за сега, но очаквам в най-скоро време това да се промени. А и ние с нашето напред-назад, малко от този език, малко от другия, малко от третия, не сме типичен пример.

# 296
Момичета аз познавам много свестни БГ момчета, съвсем друго поколение и мислене.

Ванхорн, стана ми смешно  Mr. Green Моята първа мисъл беше точно такава - Айде сега, толкова свестни момчета познавам! Обаче като се позамислих... да си кажа, моите познати вече не ми изглеждат толкова свестни. Явно много съм се разглезила тука. Не се сещам за нито един, който да не е напсувал любимата си в мое присъствие. За салатата пред телевизора да не говорим. А са все образован и възпитан народ. Уж.

Много съм свикнала да ме глезят тук, многоооо...  ooooh!

# 297
... и аз, и аз. Толкова съм глезена, че чак ми става съвестно, ама като в онзи виц, чакам да ми мине.
 Laughing Joy

# 298
вики, теб не те мисля, ти и да идеш в БГ, ще го направиш с позитивните очила и пак ще имаш какво хубаво да кажеш  Hug

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 21:42 от Лeни

# 299
не мога да повярвам колко сте изписали за два дни...
По темата за майчинството в САЩ и отпуските, аз сигурно държа първо място за най-ранно връщане на работа след раждане . Върнах се седмица след това. Да не си помислите че нямах бенефити. Компанията ми плащаше три месеца 100% да си седя в къщи, ама за мене седенето в къщи си е равносилно на затвор. То аз и до деня на раждане си бях на работа. От две седмици съм в "армията на безработните" (бях писала че ми писна да работя по 14-15 часа, 6-7 дни в седмицата) и честно казано взе да ми омразва да бъда "домакиня".
За многоезичните деца: един съсед (къщата срещу нас) се ожени за рускиня ....и осинови детето и. Хлапето е на 5 години и май е било по разни "институции" в Русия, защото говори доста завлено (все пак е на 5 г) руски. В началото само в къщи искаше и повтраяше, че тази жена не му е майка и този мъж не му е баща. Упорито отказва и да чуе англ. реч. Играе с моята "беля с крака" (как се разбират не знам- Виктор му говори на англ, Денис на руски).....но в резултат двуседмичните им целодневни общувания..... синът ми започна да употребява доста руски думи и даже да ги свързва в смислени изречение. То стана като във вица за шопа и лорда  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт