119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 905
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз не ходя никъде другаде по форума , мисля си обаче че може и да е полезно да се навъртаме в клюкарника обаче ...така да си изградим малко форумна имунна защита   Laughing
-----------------
За расите исках да кажа че наблюдавам че Елла и хабер си няма още, харесва чернокожи кукли и си играе с тях без да забелязва или да споменава че вижда различие някакво.Също  гледа филмчето за   принцесата и жабата и също не е споменала и дума. Много интересно кога ли ще забележи или както казвате ще си е нещо нормално за нея без да обърне специално внимание на това.

# 406
Преди да сте заизлизали пак в почивки, да попитам, ако може: Имате ли опит с изгонване на мравки? Кухнята ни е под постоянна атака. Детето вече ги познава и им се радва сутрин.  ooooh!  Аз съм панелно чедо, от насекоми не отбирам, не знам какво да направя, за да ги държа извън къщата. Не ми се иска да използвам отрови, защото детето ми яде на практика от всяка повърхност в кухнята (най-вече пода). Ако имате някакъв природосъобразен трик под ръка, ще ви благославям. Мерси!

# 407
  • USA
Яна, нарисувай на прага една линия с тебешир и няма да я преминават. Разбира се, не трябва да им се дава възможност да заобикалят  Mr. Green При мен това помогна преди време да не влизат вкъщи. За вече влезлите нямам идея.

# 408
Яна, можеш та пробваш това. Безопасно е за детето, защото отровата е вътре, а дупките са малки и няма как да се бръкне вътре  Mr. Green Можеш за по-сигурно и да ги бутнеш тия неща под шкаф, зад хладилник, където не може да се бръкне. Много са ефективни, защото унищожават цялата колония, а не само няколкото мравки които са вътре, така че и занапред няма да ти влизат. Малко е масово, но... мравките навън няма да се свършат, пък ако е упорит проблемът (както беше при нас) си е много ефикасно решение.

# 409
Ne е ставало дума за раса или друго видимо различно ,децата са изложени на много цветност пряка и преносна и мисля че хич не забелязват. Виж, Год-а (миз Laughing) ни е тема редовна,онзи ден бях уведомена че не вярвам в бебета кученца защото не вярвам в Год,бре докато разбера връзката.

# 410
Мен пък точно ме дразнят генерализации от рода на "българките са много лесни", ама с изключение на семейството ми и двете ми приятелки.
подкрепям! и положителности като "бг са хубави" ме дразнят, защото също толкова съответстват на действителността, колкото и първото!

Ванхорн, аз писах вече, че не реагирах на клипа, а на последващите коментари. Никой не искам да линчувам, казвам си мнението.  И аз не мисля, че темата е меле, нито че трябва да пеем в хор, за да е абсолютна хармония.
Абсолютно... + това имам усещането, че минимум хора наистина се опитват да разберат различната позиция:mrgreen:

Въпросът не е в наличието или липсата на еди какво си, а в съотношението, във вероятността това да ти се случи тук или там.
Съгласна съм с теб, но не съм съгласна да забравяме мащабите и нееднородността на страната. В такъв смисъл възможността да ми се случи нещо неприятно в дадени квартали на Ню Йорк да речем е по-голяма от същата вероятност на Женски пазар в София. Пък и както споменах и тук се случват неприятни неща на доста невероятни места, като Белият Дом например  Crazy

Забавно ми е, защото тези спорове са чести и в семейството ми, тъй като съпругът ми не е живял самостоятелно или работил в БГ (за разлика от мен) и има склонност да я идеализира много, на което аз пак се противопоставям също толкова енергично.
Това лято се запознах с един доста състоятелен Тексасец (приятел на приятели) в Южния Парк, който си беше купил апартамент в София, твърдеше, че БГ е прекрасна във всяко отношение страна и че българите невероятно приличали по манталитет на тексасците  Grinning Не съм спорила, защото в Тексас не съм стъпвала и би било несериозно  Crazy

За расите очевадно ми е рано да съм говорила, но мисля, че е важно да е в много смесена среда и да общува със всякакви дечица, но без да е в малцинство. И неутралното родителско поведение (няма наши, няма чужди, всички сме зелени) е не по-малко важно за мен, защото имат склонност да имитират, маймуните  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 15:39 от Agent Provocateur

# 411
За расите очевадно ми е рано да съм говорила, но мисля, че е важно да е в много смесена среда и да общува със всякакви дечица, но без да е в малцинство. И неутралното родителско поведение (няма наши, няма чужди, всички сме зелени) е не по-малко важно за мен, защото имат склонност да имитират, маймуните  Heart Eyes

А аз пак като стар виц да спомена книгата "Nurtureshock", защото провокира точно това решение, от-до. Как така има родители, които точно това правят, и как резултатът при част от тях съвсем не е това, което очакват. Интересно четиво е, а човек не знае какво точно могат да му сервират децата ни в клин, ни в ръкав. (Аз по съвсем друг повод я взех тази книга, но прочетох и тази статия с интерес, както и всички останали. Който е чел статията от "New York Magazine" за провала на умните деца и обратната страна на похвалата, познава стила на авторите).

# 412

А аз пак като стар виц да спомена книгата "Nurtureshock", защото провокира точно това решение, от-до. Как така има родители, които точно това правят, и как резултатът при част от тях съвсем не е това, което очакват.

Задължително ще я прочета! Благодаря ти за препоръката, винаги изключително полезни идеи!
(съгласна съм, че в момента само теоритизирам и нямам опит от първа ръка, и в този смисъл споделеният опит на хора като вас е повече от ценен за мен!)

# 413
Мерси за предложенията! Ще пробвам тебешира. Дидитка, тези кутийки ги пробвахме, но не ни вършат работа. Мравките ги заобикалят...  Thinking

не вярвам в бебета кученца защото не вярвам в Год,бре докато разбера връзката.

А то връзка има ли?  Mr. Green

# 414
Блажка, можеш ли да ми кажеш заглавието на статията или поне имената на авторите, за да я потърся? Много ще ми е интересно да я прочета! Благодаря! Peace

# 415
Блажка, можеш ли да ми кажеш заглавието на статията или поне имената на авторите, за да я потърся? Много ще ми е интересно да я прочета! Благодаря! Peace
Да, разбира се, ето я:
http://nymag.com/news/features/27840/

# 416
Мерси много за отговорите. И аз точно така процедирам, но ние живеем в сравнително хомогенна среда, както повечето щати около нас, така че различното винаги се забелязва. Наистина го прави по много невинен начин, но го забелязва все пак. А и тъй като разнообразието е новост за мен (и аз съм расла в дори по-хомогенна среда, с нотки на расизъм, не толкова обременен като тук, но от типа "нашето си е по-добро от различното") и искам предварително да се подготвя. А и ми се иска да знае историята все пак.  Пък знам ли, може и да преувеличавам...
Блажка, ще погледна непременно книгата, защото моето дете има тенденциите точно така да прави, на обратно на очакванията ми. Grinning

Мравките си заминаха у нас, идват пролетно време и после излизат на вън. Четох, четох и излезе, че почти всички подправки ги гонят, ама не би, заобикаляха си черния пипер, отнасяха си парчета лют пипер  Laughing, накрая сами си тръгнаха. Капаните за мравки не работели, защото мравките усещали, че много от техните умирали и започвали по-бързо да е възпроизвеждат. Това по думите на "екстерминатора", който дойде в офиса ни да пръска.

# 417
За вече влезлите нямам идея.
hahaha Яна, можеш да очертаеш кръгчета около всяка и да ги локализираш. После да ги пометеш с метла и лопатка.
много весел ми се видя метода с тебешира.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 04:36 от Лeни

# 418
лени, деница плува 4 дни/сед. в басейна на хай скул-а, предпочитам да не се задълбочавам в опасностите, те са навсякъде, ако не е хлора, ще са бактерии и гъбички...

# 419
И мен като Биз ме вълнува въпросът за различността. За съжаление средата ни тук не е чак толкова мултирасова, за мултикултурна изобщо да не говорим. Родителите на мъжа ми са скарани с такива понятия като толерантност към чуждото (у тях се гледа мнооого Глен Бек и О`Райли), а това са хората, с които общуваме най-често. Изобщо не мога да разчитам, че детето ми ще попие някакви правилни нагласи отнякъде. Това в добавка към пълната каша с религията. Страх ме е, но засега нищо не правя по въпроса.

Лени, нашият басейн за деца не се хлорира. Не си спомням с какво точно го чистеха, но помня, че не беше хлор.  newsm78

Мравките ни си живеят отвън, но нещо им е харесало да прескачат до кухненските плотове. Пък и Калина ги снабдява непрекъснато с нещо за хапване... Утре ще рисуваме с тебешир, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт