119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 891
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
цветът на кожата е единственото, което отличава черното/жълтото/червеното и тн дете от моето и ще му го обясня точно така. децата учат по пример, ако аз не говоря за 'тъпите негри' и не показвам, че те са с нещо по-различно, ако детето расте в мултирасова среда... защо детето ми би възприело друго?

Има и трети вариант - да не говориш по въпроса за расата изобщо, все едно цветът не съществува, аз него се опитвам да коментирам (а и аз не знам това за 'тъпите негри' някой тук да го е допускал изобщо като вариант). И какво може да се случи в главите на някои деца, от които се очаква да мислят, че всички сме 'зелени'. И как така има различни цветове очи, но не и различни цветове кожа?
Както и да е, книгите са книги, действителността друго може да е. Доста се позачудих, когато моя позната обвини населението на Южна Каролина в расизъм, защото някаква жена казала на бебето й "какво хубаво Amerasian бебе!" Бащата се обидил, развалили му почивката, никога нямал повече да стъпи там. (А факт е, че децата са от смесен италианско-холандски-индонезийски произходм, и точно азиатските черти им придават особения чар, за който няма друга точна дума. Очите ли да си извади човек?) Така че, човек понякога не знае нещо уж невинно казано, как може да прозвучи. Моите деца знаят, че такова нещо като цвят на кожата има (защото не са далтонисти), че спрямо черните са се вършили много несправедливости (както са учили по социални науки в училище), че днес живeeм в друго време и не съдим хората по цвета на кожата (пак от училище) .,съответно дружат с деца от всякакви раси и националности (33+ в училището им, не е като да липсва).

# 421
Блажка, благодаря!  Ти чела ли си книгата на Dweck "Mindset"? За похватите в нея ли се коментира в статията? Ще ми е много полезно да науча повече по въпроса ( не знам как съм пропуснала предния път като си пуснала статията), защото срещам затруднения с похвалите при Калин. При Ели по-лесно идват нещата, но при Калин виждам точно този обратен ефект и имам трудности с мотивацията.  Peace

# 422
Тандури, не. Не съм я чела.
Намерих обаче статията по проблема за расите, за която  се разприказвах, от същия автор, ако на някого му се чете. На мене лично ми беше интересна (което не значи, че копирам 1:1)
http://www.newsweek.com/id/214989/page/1

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 19:38 от блажка

# 423
Без контекст и спец. проявен интерес съм говорила мисля само за булинг и секс/вербален тормоз. По останалите важни теми чакам повод,  въпрос или конктетна ситуация к изисква подготовка/рекация,но до момента расата не е била на дневен ред. По повод различността-ходим да помагаме в една синагога и в детската болница,оттам доста материал по темата дойде; на балета са само руски девочки (оправя се някак си), в у-ще е 30% шарено с уж много учене на чужд език, посещават бг школо, до преди година ги гледа леля пакистанка, сега на стеф учителката е от Индия (велика!) и пр-не го търся зорлем,но понеже ние сме с абсол.приемане на другостта,и децата не знаят различно

# 424
Хайде пак аз обаче много ме е яд и искам да го споделя със вас  Close
Както знаете историята за болното ми сладко съкровище с Т-ри и АБ е спряхме го в понеделник и познайте какво се случи днес ами детенце ми се обрина цялата сега кара дребна шарка, заради тази тъпа ваксина ММР и варицела дето я бихме от нея е на 100% съм сигурна  Close направо ми иде да я   #2gunfire тази докторка и я водих на преглед и АБ пихме и за какво той я е подтискал и детето се мъчи 2 седмици  ooooh!
Та извода е внимавайте преди да я слагате бъдете 100% сигурни че дечко е здраво!

Извинявайте за тона, но много ми е гадно  Confused
Някой знае ли какво се прави като детенце кара шарка? Аз чух че се дава да се пие алкохол за да избие по-бързо и да мине  ooooh!

# 425
Някой знае ли какво се прави като детенце кара шарка? Аз чух че се дава да се пие алкохол за да избие по-бързо и да мине  ooooh!
Как така алкохол  да се дава на малко дете?
Чувала съм че се маже с лосион или отвара с лайка да се намали сърбежа.

# 426
Миме  Hug успокой се  Hug Алкохол не бих давала, просто изчакай 2- 3 дни е неприятно докато избият пъпките, после и Т ще спадне. Тук нямам опит, но в БГ на дъщеря ми докторката ни изписа Фенистил гел за много крайни случаи и деликатни места!
Дано мине бързо, гушки за Дани   bouquet

# 427
Миме, спокойно. Ако вече са избили пъпчиците, значи най-тежкото е минало.
ММР и варицела ваксините дават ефекти една-две седмици след поставянето, не веднага (с изключение на алергичните реакции). Ако преди две-три седмици сте я сложили ваксината, точно сега е времето да се прояви, каквото ще се проявява.

И аз съм чувала за отвара от лайка за успокояване на кожата. Иначе - просто търпение. Алкохол - евентуално само за майката, ако е много напечено положението  Wink
Бързо да се оправя малката.  Hug

# 428
Яна сложихме я на 30ти април  Rolling Eyes
Благодаря ви  Hug

# 429
Алкохол - определено само за майката - както е казано преди мен.  Laughing
Да се оправя бързо малката джуджанка!  Hug Още ми е пред очите с червената коледна рокличка!  Heart Eyes

Колкото до вечния спор м/у българи - Бг. - САЩ - ако не се лъжа Хр. Смирненски е написал : "Два свята - единият е излишен". Е, аз ще си позволя да го перефразирам малко - "Два свята - единият е различен".  Wink

# 430
Хайде пак аз обаче много ме е яд и искам да го споделя със вас  Close
Както знаете историята за болното ми сладко съкровище с Т-ри и АБ е спряхме го в понеделник и познайте какво се случи днес ами детенце ми се обрина цялата сега кара дребна шарка, заради тази тъпа ваксина ММР и варицела дето я бихме от нея е на 100% съм сигурна  Close направо ми иде да я   #2gunfire тази докторка и я водих на преглед и АБ пихме и за какво той я е подтискал и детето се мъчи 2 седмици  ooooh!
Та извода е внимавайте преди да я слагате бъдете 100% сигурни че дечко е здраво!

Извинявайте за тона, но много ми е гадно  Confused
Някой знае ли какво се прави като детенце кара шарка? Аз чух че се дава да се пие алкохол за да избие по-бързо и да мине  ooooh!
Горкото дете... Sad
Миме, това за алкохола,  което си чула е редовна практика в бг. На децата се дава около 100 гр. домашно червено вино.
Когато големия ми син кара шарка беше на около 6г. намерих и му дадох вино правено от дядо му. Пъпките избиха за 1 ден и като цяло му мина за 3. Не я усети изобщо.
С друг какъвто и да било друг алкохол, от когото и да било друг не бих пробвала. Не съветвам и теб.  Peace
Стискам палци да се оправи малкото бързо  Hug

За расизма, нямам идея как ще подходя. Тук в бг големия ми видя чернокож в трамвая и директо на висок глас ме попита, защо човека е черен и какво му има  Embarassed
Потънах в земята.
Като слязохме му обесних, че не е редно да пита така на висок глас и че хората се различават по характер или визия. Точно както баща му е с кафеви очи, а аз със светли...
Беше преди година и нещо...ще трябва пак да си говорим, сигурна съм, че вече не помни  Crazy

# 431
  • Boston, MA
Миме, сигурно ли е, че е шарка? Да не е някаква алергична реакция?

# 432
Бубка днес ще ходим да видим аз съм на работа и дори не съм я видяла още по телефона мама ми каза Rolling Eyes

# 433
Миме ,Елла се обрина на 1 годинка точно така  след ММР,ужасно беше....не беше шарка нашето.Дано и вашето не е !

# 434
Вики а какво ти казаха че е?

Общи условия

Активация на акаунт