119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
 миме.. просто реакция от ММР и давах бенадрил

# 436
Nali ne ochakvate da vi kajat che decata sa se razboliali ot tova sreshtu koeto uj se opitvate da gi predpazite, takuv avtogol ne viarvam da si vkarat.

Mime, mnogo jalko, dano se opravi burzo malkata, mnogo muchno mi stana. Imahme naskoro podoben sluchai v obkrujenieto na sharka podtisnata s antibiotik, samo se izmuchi deteto  Confused .

# 437
Мерси Вики Hug
Клер точно това си мисля и аз, че ми заразиха детето а не че го ваксинираха за добро Rolling Eyes мразя ги тези ваксини Close

# 438
Nali ne ochakvate da vi kajat che decata sa se razboliali ot tova sreshtu koeto uj se opitvate da gi predpazite

Защо да не кажат? Аз мислех, че живите ваксини на този принцип действат - разболяват те. Обривът, температурата и подуването на лимфите (симптоми на болестите, срещу които действа ваксината), са си сред очакваните реакции, даже с много голям процент случаи. За ММР и варицела си го пишеше в листовките, които получихме от педиатъра, освен това го има подробно на сайта на CDC. newsm78

Миме, спокойно  Hug

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 23:20 от ianajar

# 439
  • USA
На варицелата пъпките са като мехурчета пълни с течност. Не могат да се сбъркат. Мими, много неприятно! Дано бързо да се оправи!   Hug Ако е варицела, би трябвало по-леко да я изкара.

# 440
Да така е както янажар казва,ние си знаехме да очакваме реакция от ММР 10-14 дена след ваксината.Сега трябва да слагам 2рата на Елла (другия месец) иначе няма у-ще.Не знам дали пак не се очаква реакция. newsm78

# 441
Ох благодаря ви на мен никой не ми е казвал какви реакции да очаквам а само че до 2 дни ако не дигне Т е ок е тя вдигна на 4тия ден и аз сметнах че е от никнещите зъбии я държах 7 дена без преглед ooooh!

# 442
Пък и както споменах и тук се случват неприятни неща на доста невероятни места, като Белият Дом например  Crazy

Разликата с България е най-осезаема в това как гражданите, овластените, правосъдието и т.н. реагират на въпросните неприятни неща, които са им се случили. Клептокрация срещу демокрация. Иначе и мен ме бутат в метрото на Ню Йорк и много места в САЩ ми се струват мръсни.

# 443
Миме, КАК не са ти казали какви реакции да очакваш??? Педиатърката ти никакви листовки ли не ти дава, като правите ваксини???  Shocked

Ето го сайта на CDC, има информация подробна за ваксините http://www.cdc.gov/vaccines/vpd-vac/default.htm, имунизационния календар http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/default.htm и така нататък.

Ето ти и стандартните информационни брошури за всички ваксини: http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/vis/default.htm#mmr

Аз обикновено това първо чета, преди да реша нещо за някоя ваксина. Отговорността е голяма, информираността трябва да й съответства!  Peace

Вики, след втората доза на живите ваксини бях чела, че реакцията е по-силна от първия път. Ама не помня къде го четох. Да си имаш едно наум...

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 22:51 от ianajar

# 444
Миме, съжалявам да чуя, ММР е като цяло тежка ваксина, защо са ви я сложили заедно с варицелата не знам...  
  Grinning да перафразирам - защо я слагат заедно с варицелата - не знам

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 04:42 от Лeни

# 445
ММР е като цяло тежка ваксина, защо са ви я сложили заедно с варицелата не знам...

Лени, заедно се слагат ММР и варицела по календар.

# 446
Яна благодаря ти Hug
Лени както Яна ти е казала така са по календар Rolling Eyes

# 447
  • usa

Не ми харесва, че говорейки за БГ преекспонираме единствено негативите. Не ми харесва, че говорейки за негативите не се замисляме за икономическите и социалните процеси, които са предпоставка тези негативи да съществуват. Не ми харесва да сравняваме директно САЩ и БГ при положение, че двете страни са на различни стъпала в развитието си и да забравяме, че това, което е сега в БГ до не толкова отдавна е било действителност и тук.
...

С две думи - аман от двойните ни стандарти!

не, агентче, повечето от нас тук нищо не забравят и повечето от нас тук са напълно наясно за причините за това или онова. не мисля, че някой тук си въобразява, че живее в рая сред избрани. но това не означава, че можем и трябва да си затворим очите за лошите неща в бг само, за да не ни минем за самозабравили се и поамериканчени. когато разказваме за неприятни преживявания в бг, не означава, че отричаме наличието на такива и в щатите. не ми е ясно защо критиката към българия се приема като превъзнасяне на щатите... съмнявам се някой да си затваря очите и за красивите и положителните неща там (все пак всеки от нас си ходи там всеки път когато може да си го позволи, едва ли е само, за да да събира материал да плюе по родината). все пак и алеко не си ги е затворил, когато е описал бай ганю или и него ще го класифицираме като поамериканчен непатриот?

# 448
Здравейте мацки  bouquet благодаря ви отново за подкрепата, ходихме на доктор, но при друг и той след обстоен преглед каза че не е шарка, а rоseolla infant доколкото ми стана ясно е че бебетата имат имунитет към това но с времето им отслабва и когато са най-уязвими тогава се разболяват и няма лекарство от само себе си се оправят на това се е дължала и високата Т и нервността на Диди, питах дали има общо със ваксината той категорично отрече, но аз съм сигурна че поради това че ДИДИ беше болна преди ваксината, след това уж беше здрава но явто тежко я понесе и факта че и 2 зъба излезнаха през този период явно са и отслабили достатъчно много имунната система за да се получи това нещо, той каза че до 1-2 дни би трябвало да изчезнат пъпките, а те са подкожни и не се напипват нито я сърби, та това е надявам се вече да минава и това и да приключваме със болнавата серия че лято ни чака Praynig

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 04:45 от Мимето*

# 449
Миме, розеолата не е заразна. И минава доста бързо, наистина проблемът е само, докато избият пъпчиците, оттам нататък спада температурата и всичко заминава за ден-два. Много се радвам, че не е нещо от ваксината.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт