119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • usa
Миз, за да е успешно начинанието ви трябва консулство, където да имат техническа възможност да ви вземат биометрични данни ( не всички представителства са оборудвани), а вече се издават само биометрични паспорти. Обади се непременно да питаш дали там са оборудвани  Peace .

проверихме. имали, но се развалила за момента машината и чакали да им доставят нова от бг. очаквали до началото на юли(за когато на нас ни трябва), да са я получили. обаче въпросът за снимките възникна в последствие и нямаше доброволци, които да дедикейтват час и половина за обаждане само с този въпрос, та рекох да пробвам да го проуча тук за по-лесно и по-приятно Simple Smile.

дидитка, за да не си усложняваш живота излишно, постарай се имената на паспорт и билет да съвпадат. никой няма да рови в съдебната база данни да ги проверява, но всеки ще ги сравни на билет-документ за самоличност.

# 631
В  българския паспорт и в американската зелена карта по това време бях с две различни първи имена. Нека Дидитка да каже какъв е случая. Става въпрос да се смени фамилното име, и аз го направих без проблем, но след това регистрирах брака в България.

# 632
Става въпрос да се смени фамилното име, и аз го направих без проблем, но след това регистрирах брака в България.

Именно в това е проблема, тя вечее регистрирала брака в Бг на старото име, доколкото разбирам  Peace .

Миз снимките трябва в консулството да ви ги направят  Peace . Дано да си спазят сроковете за машината, че да не ви се провали начинанието.;

# 633
И на мен ще ми се наложи подновяване на паспорт скоро, което ме подсети за друг мой въпрос. Някой знае ли как става координацията със смяна на името в двете страни? Заради двойната сватба стана сложно миналото лято, и още не съм си сменила фамилията, та сега ще трябва пост-фактум... Първо тук ли трябва, или първо в БГ? Голяма каша ми е това, и колкото повече чета, толкова повече се обърквам  Sad При всички положения в едната посока ще летя с паспорт, несъответстващ на името на билета, та предполагам с документа за смяна на името се пътува. Ако някой е минавал през това, моля да сподели!  Hug

Аз никъде не видях да се говори за регистрация на брака. Тя да каже каква е хавата, ходили са в гражданското да се подписват, не са ли ...

# 634
Много бързо пишете, аз докато си обясня хавата и...  Laughing

Та моят случай е следният. Първо сключихме брак тук, но не си смених фамилията тогава, защото не бях наясно как да координирам всичко, а и ни предстоеше полет с вече купени билети. След това носих апостил с превод в България, признаха брака, дадоха ни документ, венчахме се и там ("наужким" че нали вече бяхме женени веднъж). Сега и пред двете държави съм омъжена, с моминска фамилия по всички документи (брачни + зелена карта и български паспорт и лична карта). Та от тук нататък не знам как да подхвана смяната на името... Зелената ми карта изтича през февруари догодина, и ако тя е проблемна, мога да изчакам със смяната дотогава и направо да си извадя новата със смененото име. Но повече ме притеснява българската страна. Тук все някак ще се оправя, но там повече ме притеснява ситуацията, с тоя съд и бюрокрация и сърдити лелки  Sad То по принцип и тук е чрез "съд" т.е. court order, но само им пращаш няколко форми и тлъстата сума и готово. Там едва ли ще е толкова лесно...

# 635
Както Клер ти е казала най- безпроблемно става при получаване на американско гражданство. Само отмяташ едно квадратче и пишеш желаните имена, като слагаш за доказателсто свидетелството за брак. Аз така си смених първото име.

# 636
Както Клер ти е казала най- безпроблемно става при получаване на американско гражданство. Само отмяташ едно квадратче и пишеш желаните имена, като слагаш за доказателсто свидетелството за брак. Аз така си смених първото име.

Значи не пречи, че на доказателството за брак е старото име? Т.е. взимането на гражданство е втори шанс за смяна на името? Това би било доста удобна схема  Grinning
А с българските документи какво правя в такъв случай? Трая си и подавам американския паспорт при нужда?  Mr. Green

# 637
А с българските документи какво правя в такъв случай? Трая си и подавам американския паспорт при нужда?  Mr. Green

Peace Или завеждаш дело за смяна на името. Между другото, при мен и на американското, и на българското свидетелство за брак пише, че Иванова се е омъжила за Петров и не съм имала проблеми със смяната в никоя страна. То не е ли ясно, че на акта за брак си с моминската фамилия  Thinking (

# 638
То не е ли ясно, че на акта за брак си с моминската фамилия  Thinking (

На нашия пишеше (в мойто поле) "фамилно име преди брака" и "фамилно име след брака"...

# 639
Миз, не съм бре  Grinning Или поне аз не знам да съм, освен мъжът ми да е правил нещо зад гърба ми  Laughing

Диди, и аз бих изчакала на твое място със смяната тук -  при подаване на докс за гражданство можеш да си смениш името безпроблемно, дори и първото, ако ти хрумне такава идея Simple Smile Но в БГ след като си БГ гражданин трябва да влизаш и излизаш с БГ документи по закон, та бих летяла с моминското име и билет и вече там бих задвижила процедурата по смяна. Ако на излизане вече всичко е финализирано не би трябвало да имаш проблем да напуснеш страната с подновен или не бг паспорт и със съденбото решение за смяна на името.

Аталанта, никой по-добре от теб не може да прецени ситуацията. Пожелавам ти промяната да е на хубаво  Hug

Хиър, Хиър  Mr. Green - а не е ли възможно да сме хем различни, хем равни. Аз си мислех, че майката природа нарочно така го е сетнала Wink

# 640
Миз, аз скоро подадох за паспорт в консулството в Ню Йорк. Отне 20 минути с чакането на опашката. Снимката се прави там, заедно с отпечатък от пръстите. Приготви си към 100 долара, за паспорт + лична карта на човек. 

Хиър, Хиър  Mr. Green - а не е ли възможно да сме хем различни, хем равни. Аз си мислех, че майката природа нарочно така го е сетнала Wink

Мчи аз къде казах, че сме еднакви? newsm78 Просто "мъжте се държат професионално в офиса, а с жени е неприятно да се работи" е много далече от равенството.

# 641

Значи не пречи, че на доказателството за брак е старото име? Т.е. взимането на гражданство е втори шанс за смяна на името? Това би било доста удобна схема  Grinning
А с българските документи какво правя в такъв случай? Трая си и подавам американския паспорт при нужда?  Mr. Green

Хм newsm78 . Аз на свидетелството за брак съм с фамилията на съпруга ми. Може би трябва да попиташ имиграционните за такъв случай като твоя. Аз не виждам проблем, защото като попълвах документите имаше графа за всяко едно от имената-първо, второ и трето. Значи има опция да си смениши фамилията, но предполагам ще трябва да има се обясняваш защо искаш да го направиш, а то е много логично защо. Laughing

Ох, голяма каша си направила Laughing На българските документи когато си сменях първото име в декларацията за паспорт го написах така като исках да го изписват. Новият ми  български паспорт е с промененото име. Не съм подавала никакви деклараци, не съм водила съдебни дела. Просто отметнах едно квадратче и хоп-ново име. Laughing

Ето погледни формуляра за гражданство. Дават опция и за трите имена.

http://www.uscis.gov/files/form/n-400.pdf

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:05 от цонка-офи-дочка

# 642
Добро Утро Момичета и Хубав Ден   bouquet

http://www.cnn.com/2010/LIVING/05/26/naming.names.importance/index.html?hpt=C2

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:30 от vanhorne

# 643
  • Boston, MA
Моята фрустрация с жените и мъжете в офиса е свързана със следното - напоследък и двамата взимаме много отпуски/болнични, децата почти непрекъснато са болни, правим ремонт и трябва да се местим в събота, а и ММ имаше планирана самостоятелна ваканция от преди 100 години (блес хим  Mr. Green). Та на всичкото това, като се наложи той да отсъства допълнително заради дете, му се гледа като на "Ех, какъв баща, провайдър, но и се грижи", а аз като отсъствам "Ех, каква шматка, кръшка от работа". Това е пресилено, естествено, но настроенията са налице. Как да променим тия отношения?

# 644
за любителите на нескучни момчешки дрешки  Laughing

мини боден (и боден) имат 25% офф и фри шипинг и ретърн до 27ми май - http://www.couponalbum.com/coupons/boden.htm

Общи условия

Активация на акаунт