119 Американски майки празнуват Mother's Day!

• 28 637
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Много сложно звучи това с имената, ужас. Аз значи добре постъпих, като не си го смених и си казах "после". Сега вече не ми се сменя, не мога да си се представя с друго име някак си и така ще си останем с различни фамилии.

Всички сте прави за жени-мъже в работата. Проблемът обаче не е в жените или мъжете, а в това че сме различни, а работим в работни условия създадени за работещи мъже, а не за работещи майки. Като се започне от работното време и се стигне до клишето, че агресивните успяват повече. Всичко, което се прави, за да е по-лесно за жените да работят са кръпки, не системни промени. И честно казано, не виждам да се промени нещо скоро, така че трябва да привикваме. Или пък вместо да спорим кое е по-добро - да си седим в къщи с децата или да работим, да почнем да се ангажираме социално. Но в същност не знам дали имам време за много социално ангажиране между работното време и детето  Rolling Eyes. Абе не е розово положението.

# 646
На патерици честит рожден ден на Калин и на Winx! Бъдете здрави и щастливи! Tandoori, нека Калин те прави все по-щастлива всеки ден!   bouquet
Кюбит, чак сега прочетох, че си ме питала за чантата. Ето тази е и съм много доволна, супер удобна ми е. А този changing pad ми върши страхотна работа, разнасям го навсякъде вкъщи и отгоре една бархетна пелена за по-мекичко и така я сменям.

# 647
Благодаря за отговорите, момичета. Ще трябва да помисля повече по въпроса с имената.

# 648
  • У дома
Благодаря за мненията. Аз съм си подала оставката и ми остава само седмица до напускане, нямам търпение. В момента всички ме гледат с голямо уважение, май се оказах най-смелата там.
Мисля да водя децата на басейн всеки ден, колелета и визити в библиотеката ще допълват времето. Академични занимавки вкъщи, музика и денят ще се е изнизал.

# 649
Атланта желая ти успех. Планът ти звучи страхотно  Simple Smile

За тези, които се интересуват: http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/peds.2009-2489v1

# 650
Привет,момичета.
Пожелавам ви добро утро с тази песничка,мен лично много ме зарежда http://www.youtube.com/watch?v=s_mIkoVvFDI&feature=player_embedded

Виждам,че обсъждате имената.Искам да попитам дали ви звучи законно при попълване на документи за американско гражданство при непълнолетно дете,вместо бг фамилията му,да се напише друга?
Ще се иска ли съгласие от биологичния баща?

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 17:12 от Miss_Diva

# 651
Благодаря на всички още веднъж за хубавите пожелания!

Аталанта, и аз мисля, че е за добро! Много късмет ти желая!!  bouquet

Мис Дива, не може. Ако искаш смяна на фамилията трябва да има причина за това. При жените- брак, но когато става въпрос за дете ти трябва документ за осиновяване.  Peace

# 652
Miss Diva, ето за смяна на име в Щата НЙ. За дете под 18г искат съгласието на бащата, предполагам, че и при натурализацията ще е така
http://www.lawhelp.org/documents/81481cbcbasicssnnamechangercb.p … f?stateabbrev=/ny/

# 653
Miss Diva, ето за смяна на име в Щата НЙ. За дете под 18г искат съгласието на бащата, предполагам, че и при натурализацията ще е така
http://www.lawhelp.org/documents/81481cbcbasicssnnamechangercb.p … f?stateabbrev=/ny/

От това, което Лени е пуснала излиза, че ако ти вече си американски гражданин можеш да смениш името на детето и без съгласието на бащата, ако докажеш, че контакта с него би бил опасност за теб и/или детето, или ако докажеш, че не можеш да се свържеш с бащата. Хм..интересно аз мислех, че се иска документ за осиновяване, много странно е това. То по тази логика всеки би могъл да смени името на детето си по всяко време.  newsm78

# 654
Аз вчера успешно минах интервюто за граждани и ще се кълна на 11ти. Имам един сет флаш кардс за сивикс теста, пращам ги безплатно на първия, който ги поиска.

Флаш кардс вече бяха клеймнати.  Grinning

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 20:32 от Hear Again

# 655
Hear Again честито гражданство! Трудно ли е интервюто?
Благодаря ти за изчерпателния отговор Hug

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 20:27 от Мимето*

# 656
Благодаря ви за отговорите.
Ани,пак трудна работа ще е това със смяната на името на детето.
Едва ли толкова лесно ще бъде доказано,че въпросният родител е опасен или няма контакт с него/освен ако това,че живее в чужбина и го вижда примерно веднъж на 2 години е достатъчно newsm78 /.
Не ми е наложащо на този етап,но ме заинтригува.

# 657
Hear Again честито гражданство! Трудно ли е интервюто?

Не. Аз взимам гражданство след брак с гражданин и част от интервюто беше посветено на това интервюиращият да се увери, че бракът ми не е фиктивен. Всичко беше около 45 минути, в които той ми гледа паспорта, зелената карта, шофьорската книжка, зададе ми отново почти всички въпроси от формуляра уи по този начин хвана няколко грешки, които бях направила. После ме разпитва за мъжа ми и брака ми и ми гледа доказателствата, зададе ми 6 сивикс въпроса, да прочета едно елементарно изречение и да напиша още едно, елементарно. Беше изключително мил човек. Иначе преди интерювото чакахме 1 час да ни викнат и след това още 1 час за някаква хартийка.  За съжаление, сейм-дей клетва имало в НЙ, но не и в Кънектикът, да му се не види.

# 658
Хиър, честито ти гражданство  Hug

Едни наши прясно бракувани приятели са ги разделили в отделни стаи да им задават въпроси един за друг - не знам дали случайно одитват или ги подозират в измама (интервю за зелена карта, не за гражданство). Но като чух въпросите, не съм сигурна дали ние с мъжа ми след 5 годишен брак и 11 години гаджълък бихме го минали този тест  Laughing

# 659
Хиър , достатъчно ли е да прочетем и научим 100 въпроса , който са на страницата на имиграйшън или трябва и друго да се учи Rolling Eyes
Питам т.к. и ние сме в процен на натурализация

Общи условия

Активация на акаунт