Машина за хляб-32 част

  • 44 785
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 1 374
 Имам нужда от помощ ,че четох,четох и съвсем се обърках.... Искам да направя хляба на Мама Цоцолана.но с технологията имам проблем.... Sick 
   Замесвам първо брашно и вода ,меся и чакам 15,20 мин.
  После слагам маята ,солта и захарта - и тук не ми е ясно,как да се допре маята и захарта и солта....? Нали не трябва да има контакт?
  Меся пак и слагам в хладилника да прекъсне втасването.
  Вадя и изкарвам въздуха от тестото. Тук е въпроса...меси ли се и колко време?
  После втасва ли наново или се пече направо?
 Много го жаждам този хляб....помогнете Simple Smile

# 151
  • Мнения: 224
Дядо Хаджия браво !  bouquet

# 152
  • Шумен
  • Мнения: 168
дядо хаджия,  newsm20 smile3501 smile3501 и от мен

# 153
  • Мнения: 224
Има ли някох във форума с машината на ТЕФАЛ с 2-та съда за тесто. Икам да знам продължителността на програмите и циклите, за да мога да пробвам някоя от рецеприте от книжката предоставена във форума. Ако има да пише на лични моля  baby_neutral   bouquet

# 154
  • Асеновград
  • Мнения: 10
Дядо Хаджия,благодаря за блога  Grinning

# 155
  • Мнения: 11 607
Имам нужда от помощ ,че четох,четох и съвсем се обърках.... Искам да направя хляба на Мама Цоцолана.но с технологията имам проблем.... Sick 
   Замесвам първо брашно и вода ,меся и чакам 15,20 мин.
  После слагам маята ,солта и захарта - и тук не ми е ясно,как да се допре маята и захарта и солта....? Нали не трябва да има контакт?
  Меся пак и слагам в хладилника да прекъсне втасването.
  Вадя и изкарвам въздуха от тестото. Тук е въпроса...меси ли се и колко време?
  После втасва ли наново или се пече направо?
 Много го жаждам този хляб....помогнете Simple Smile

Замесваш брашно и вода и чакаш 20 мин. Но замесването не трябва да бъде повече от 4 мин. След това слагаш мая, сол и захар и пускаш на избраната програма. Стига с този контакт....Да няма контакт е условите, когато е с отложен старт. Нашия случай не е такъв......Пускаш и работи машинката на програма месене и втасване. Аз оставям да втаса там поне 15мин. После вадя на набрашнена повърхност и с минимум движения режа тестото на 2-3 къса и оформям 2-3 хляба(според вкуса) на фитили. След това втасва около 1ч. на стайна Т и пека 20-30 мин. на предварително загрята печка на 200гр. Няма хладилник, няма нищо такова тук. Ти се бъркаш с другата технология на Ердинч....

Отивам да видя Хаджията какво е сътворил....Ееееее, супер е!!!!!Благодарско!

п.п. и все пак съм ЦоцоланКа.....

# 156
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Дядо Хаджи, златен си! Веднага намерих полезна информация в блога, представям си какво ще бъде когато се окомплектова целият материал.  Hug

Искам да споделя за последното ми откритие - готова смес за многозърнест хляб на Техра. Мнооого вкусен, малко масълце и чубричка са му напълно достатъчни за отгоре, пък и без нищо пак върви много. Понеже не мога да не "пипна" рецептата, замених водата с айрян та стана мек точно като памук. Препоръчвам го.

# 157
  • Мнения: 224
Не съм ползвала такава смес все още. Можеш ли да ми кажеш дали пише на опаковката какво съдържа, питам заради Е-тата, защото ако има ... Stop

# 158
  • Мнения: 11 607
Не съм ползвала такава смес все още. Можеш ли да ми кажеш дали пише на опаковката какво съдържа, питам заради Е-тата, защото ако има ... Stop

А Е-та има...И добавки, и подобрители......Нищо,че не ги пише....Ползвала съм им смесите на Техра и от практиката си мога да ти кажа,че съм почти на 100% убедена,че смесите не са девствени.......Но...е вярно....Как ухаят и колко са вкусни.......Като правя хляб от тях си затварям очите за да не гледам Е-тата и другите подобни.....

# 159
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Дадо хаджи благодаря,вътре съм вече.
  bouquet
Мамо Цоци благодарско още веднъж  bouquet

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 11:30 от 3xi

# 160
  • Мнения: 224
ЕЕЕ няма отърване от тия оцветители и от това ГМО  Crossing Arms

# 161
  • София
  • Мнения: 8 497
ЕЕЕ няма отърване от тия оцветители и от това ГМО  Crossing Arms

Е-тата не всякога са оцветители и ГМО. Дори и витамин С се води под Е в етикетите.

# 162
  • Мнения: 224
В брашното на софия мел има аскорбонова киселина, за което говорихме един път и миля че точно ти Дядо Хабжия ме светна че не е лимонтозу а е вит. С. Но става въпрос за това че в други брашна има 3-4 изброени Е-та, което значи че не съдържам само вит. С. Няма ги пакетите пред мен в момента, но ще се поразворя тия дни и ще видя какво точно седи зад тези Е-та

# 163
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Едно голямо благодаря за работата на Дядо хаджи.Неуморен труженик си ти и винаги ни изненадваш с нещо ново но наистина необходимо,което ще остане за много теми напред  като един електронен  и много полезен учебник.

# 164
  • София
  • Мнения: 102
Дядо хаджия, сърдечни благодарности и от мен!   bouquet Ще бъде полезно за всички - и стари, и нови участници в темата. Лично аз научих тук много неща. Благодаря и на всички отзивчиви участнички и участници.

Общи условия

Активация на акаунт